Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Apel pentru a ajuta un parinte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9384)

podolski_2 08.05.2010 20:48:43

Apel pentru a ajuta un parinte

Probabil ca sunt f enervant pe privat ca v-am asediat cu mesaje. Dar din pacate trebuie sa stresez intreg forumu. :10:

De aceea pun anuntul aici .

Vrea cineva sa ajute un parinte staret sarac sa ii luam o vacuta ca sa aiba cu ce supravietuii?
Un singur membru de pe forum a dat bani, chiar nu mai vrea nimeni sa participe la strangerea de bani pt vacuta , fie si cu 20 LEI ?

Scotianul 08.05.2010 20:59:45

Daca poti...

sa-mi trimiti,prin pm(private message),datele unde se pot dona bani precum si ceva date despre acel parinte staret>ar fi extrem de util.Macar sa stiu unde pot dona.Asta inseamna ca iti sustin initiativa.Best regards.

mara2008 08.05.2010 21:07:15

Iertare

Vin cu aceiasi rugaminte ca si scotianu,imi pare rau ca tre sa o fac aici si nu pe m.p.si sincer e prima data cand vad acest topic si de asta imi cer iertare

Snyk13 08.05.2010 21:09:43

salut

unde sa-ti trim banii?

lacrimi 08.05.2010 21:16:19

Citat:

Īn prealabil postat de podolski_2 (Post 245212)
Probabil ca sunt f enervant pe privat ca v-am asediat cu mesaje. Dar din pacate trebuie sa stresez intreg forumu. :10:

De aceea pun anuntul aici .

Vrea cineva sa ajute un parinte staret sarac sa ii luam o vacuta ca sa aiba cu ce supravietuii?
Un singur membru de pe forum a dat bani, chiar nu mai vrea nimeni sa participe la strangerea de bani pt vacuta , fie si cu 20 LEI ?

Eu una am incercat sa-ti dau reply pe private, dar mi s-a spus ca nu primesti reply. Asa incat am crezut ca e o gluma proasta. Pune datele pe forum si sunt sigura ca multi te vom ajuta

Rodica50 08.05.2010 21:16:56

Si eu astept amanunte ...cum pot ajuta altfel?

podolski_2 08.05.2010 21:28:16

Oau. Cati ati raspuns.
Eu ma asteptam sa moara singur mesajul.
Va multumesc.

Pt detalii vb pe privat.

Acum am vazut ca nu mergea privatul. Credeam ca daca pot trimite mesaje private e activat, dar m-am inselat. Sper ca acum sa mearga.
Si ma mai miram ca nu raspunde nimeni.

Snyk13 08.05.2010 21:33:47

tot eu

Citat:

Īn prealabil postat de podolski_2 (Post 245259)
Oau. Cati ati raspuns.
Eu ma asteptam sa moara singur mesajul.
Va multumesc.

Pt detalii vb pe privat.

Ne scrii tu?

carmina 08.05.2010 21:34:52

cred ca mai potrivit ar fi raspunsul public pt.cei interesati.

podolski_2 08.05.2010 21:36:44

E contu personal cel prin care putem trimite si nu vreau sa fie facut public.
:)

coralina 08.05.2010 22:18:59

Trimite-mi si mie datele, frate Podolski.

AlinB 09.05.2010 19:25:14

Totusi despre ce e vorba?

De ce cu PM? Unii ar putea intelege gresit gestul, ca sa nu mai vorbim ca s-ar putea sa nu fi ajuns mesajul la toti..

podolski_2 09.05.2010 22:44:20

Cine intelege gresit gestul sa il inteleaga gresit si mai departe.

Totul se desfasoara pe privat , pt ca sunt lucruri personale despre parintele, si responsabilitatea noastre de crestini nu este doar de ajuta , ci si de a proteja pe cel pe care il ajutam.

Aceasta nu este un subiect dat cu parerea. Cei care ajuta primesc toate detaliile pe privat, aceasta nu este un show.

AlinB 09.05.2010 23:02:32

Citat:

Īn prealabil postat de podolski_2 (Post 245612)
Cine intelege gresit gestul sa il inteleaga gresit si mai departe.

Totul se desfasoara pe privat , pt ca sunt lucruri personale despre parintele, si responsabilitatea noastre de crestini nu este doar de ajuta , ci si de a proteja pe cel pe care il ajutam.

Aceasta nu este un subiect dat cu parerea. Cei care ajuta primesc toate detaliile pe privat, aceasta nu este un show.

Pai..la mine nu a ajuns nici un mesaj privat, vreau si eu sa stiu despre ce e vorba.

o_tzaranca 10.05.2010 00:30:17

o parere

Citat:

Īn prealabil postat de podolski_2 (Post 245267)
E contu personal cel prin care putem trimite si nu vreau sa fie facut public.
:)

deschide un alt cont ..contul vacutei..si posteaza-l aici
nu e nevoie sa detaliezi mai mult de atat..s-a inteles.
sunt multi care intra in forum ,dar nu au cont (in forum)..si pot ajuta

Rodica50 11.05.2010 13:34:18

Nu stiu sa intru pe mess... exista o alta cale?

forfota 11.05.2010 14:49:17

Spune-ne aici datele parintelui, Manastire, adresa ca sa putem actiona.

Nu inteleg de ce actiunea trebuie purtata pe ascuns. Nu am primit nimic pe privat.

podolski_2 12.05.2010 21:32:16

am probleme ”tehnice”.
imi cer scuze celor care mi-au scris pe privat si nu pot vedea nici macar ce mi-au scris.

in cel mai scurt timp posibil voi incerca sa rezolv.

cei care vor sa trimita bani, ii rog sa imi trimita un mesaj privat pt a ii da contul si alte detalii.

cristiboss56 12.05.2010 21:42:13

Citat:

Īn prealabil postat de Rodica50 (Post 246493)
Nu stiu sa intru pe mess... exista o alta cale?

Exista un singur ADEVAR , o singura CALE . . . In rest sunt "variante" , nascocite de mintea omeneasca , si atat :30:

Rodica50 12.05.2010 21:53:14

Dar nu stiu de ce atata discretie, pur si simplu, da-ne detalii!

podolski_2 13.05.2010 20:12:35

Pe cei care vor sa ajute, ii rog sa imi trimita mesaj pe privat.
S-a inteles gresit. Nu trimit mesaje pe privat la toti membri. Am trimis la inceput, doar la cei care am crezut ca vor da. Apoi, au intrat restul pe mine.

Nu am sa expun problemele parintelui pe internet, ca la un singur search viata lui sa fie expusa pe net.
Cei care au dat, nu au nelamuriri.
Cei care nu au dat (doar unii), sunt mai interesati mai degraba sa-i soarba suferinta, sa-i stie "povestea", decat de a-l ajuta.

forfota 19.05.2010 16:22:10

Citat:

Īn prealabil postat de podolski_2 (Post 247646)
Pe cei care vor sa ajute, ii rog sa imi trimita mesaj pe privat.
S-a inteles gresit. Nu trimit mesaje pe privat la toti membri. Am trimis la inceput, doar la cei care am crezut ca vor da. Apoi, au intrat restul pe mine.

Nu am sa expun problemele parintelui pe internet, ca la un singur search viata lui sa fie expusa pe net.
Cei care au dat, nu au nelamuriri.
Cei care nu au dat (doar unii), sunt mai interesati mai degraba sa-i soarba suferinta, sa-i stie "povestea", decat de a-l ajuta.

Si mai sunt si din cei care vor sa stie numele si adresa Manastirii, pur si simplu.

podolski_2 19.05.2010 17:12:10

Voi posta dupa ce voi cere bincuvantare pt asta .
Si numele si adresa manastirii, ca sa puteti ajunge acolo.

forfota 19.05.2010 17:17:52

Citat:

Īn prealabil postat de podolski_2 (Post 250433)
Voi posta dupa ce voi cere bincuvantare pt asta .
Si numele si adresa manastirii, ca sa puteti ajunge acolo.

Pai inca nu ai cerut binecuvantare de cand ai deschis topicul? De mult te roaga lumea.

podolski_2 19.05.2010 17:31:34

Daca cauti cearta , te rog, o poti cauta la Generalitati.

Ti-am zis ca nu postez asa multe date despre manastire fara sa primesc voie. Am repetat de 3 ori, pt ca asa am primit si eu indicatii.

Ori vb turca, ori unii sunt pusi pe scandal si complicat lucrurile, si nu se pot abtine nici la un apel umanitar.

forfota 19.05.2010 17:34:38

Citat:

Īn prealabil postat de podolski_2 (Post 250456)
Daca cauti cearta , te rog, o poti cauta la Generalitati.

Ti-am zis ca nu postez asa multe date despre manastire fara sa primesc voie. Am repetat de 3 ori, pt ca asa am primit si eu indicatii.

Ori vb turca, ori unii sunt pusi pe scandal si complicat lucrurile, si nu se pot abtine nici la un apel umanitar.

Fratioare, calmeaza-te. Pusesem o intrebare de bun simt. Numele Manastirii si adresa. Binecuvantarea se poate obtine in cateva minute. Banuiesc ca te duci des la parintele, ce era asa de greu sa obtii binecuvantarea? In fine, asteptam sa primesti binecuvantare pentru a ne spune ce Manastire este si adresa ei. SIMPLU.

forfota 08.06.2010 18:58:48

Binecuvantarea ai primit-o?

OmuBun 09.06.2010 08:42:29

Citat:

Īn prealabil postat de forfota (Post 257459)
Uite ca se leaga lucrurile. Am "discutat" si eu pe mess cu "fratele" podolski si-mi raspundea intr-o maniera foarte agresiva la intrebari simple si clare.
Se vede ca in cele din urma nu a obtinut binecuvantare de la parintele cu vacuta din moment ce nu a postat nimic in acest sens. Mai mult nu spun!

Duritatea raspunsurilor m-a facut si pe mine suspicios dupa o vreme. Am mai fost tentat la un moment dat sa intru pe topic si sa intreb, dar eu eram dintre cei care dorisem sa nu fiu popularizat. Astfel am apelat la un PM si abia cand am constatat ca dupa atatea zile nu primesc raspuns am considerat ca ar trebui sa fac ceva sa nu li se intample si altora.
Ma alatur celor care considera ca pentru un astfel de gest, trebuie sa se dea date clare care sa nu puna sub semnul indoielii pe initiatorul (initiatorii) lui. Nu stiu daca e cazul, dar poate va amintiti de filmul Filantropica Romanul e foarte inventiv, iar cine o pateste odata, daca nu se rusineaza si isi ascunde capul in nisip, mai atentioneaza si pe altii. Stiu ca e dureros sa fii tinta suspiciunilor, dar n-am vrut si nu vreau sa supar pe nimeni, ci doar sa am certitudinea ca problema expusa a fost reala. Si nu reala in sensul ca acel parintre isi doreste sau are deja o vacuta, ci ca putinul de la noi s-a indreptat sau se indreapta acolo unde s-a facut apelul. E grav ca am ajuns pana si pe-aici sa ne indoim de seriozitatea cuiva, dar cine se stie corect n-ar trebui sa se simta ofensat. Poate voi avea vreodata ocazia sa ajung pe-acolo si sa cunosc povestea de la radacina... Poate nu eu, ci altcineva reuseste acest lucru. Oricum consider ca e important ca toti (inclusiv cei care doar au citit mesajele si n-au putut decat sa transmita parintelui un gand bun) sa aflam daca parintele stie, sau e strain de toate. Deocamdata nu am nici un nume si nici o adresa... Dar... am promisiuni!

carmina 09.06.2010 09:48:32

Citat:

Īn prealabil postat de OmuBun (Post 257664)
Duritatea raspunsurilor m-a facut si pe mine suspicios dupa o vreme. Am mai fost tentat la un moment dat sa intru pe topic si sa intreb, dar eu eram dintre cei care dorisem sa nu fiu popularizat. Astfel am apelat la un PM si abia cand am constatat ca dupa atatea zile nu primesc raspuns am considerat ca ar trebui sa fac ceva sa nu li se intample si altora.
Ma alatur celor care considera ca pentru un astfel de gest, trebuie sa se dea date clare care sa nu puna sub semnul indoielii pe initiatorul (initiatorii) lui. Nu stiu daca e cazul, dar poate va amintiti de filmul Filantropica Romanul e foarte inventiv, iar cine o pateste odata, daca nu se rusineaza si isi ascunde capul in nisip, mai atentioneaza si pe altii. Stiu ca e dureros sa fii tinta suspiciunilor, dar n-am vrut si nu vreau sa supar pe nimeni, ci doar sa am certitudinea ca problema expusa a fost reala. Si nu reala in sensul ca acel parintre isi doreste sau are deja o vacuta, ci ca putinul de la noi s-a indreptat sau se indreapta acolo unde s-a facut apelul. E grav ca am ajuns pana si pe-aici sa ne indoim de seriozitatea cuiva, dar cine se stie corect n-ar trebui sa se simta ofensat. Poate voi avea vreodata ocazia sa ajung pe-acolo si sa cunosc povestea de la radacina... Poate nu eu, ci altcineva reuseste acest lucru. Oricum consider ca e important ca toti (inclusiv cei care doar au citit mesajele si n-au putut decat sa transmita parintelui un gand bun) sa aflam daca parintele stie, sau e strain de toate. Deocamdata nu am nici un nume si nici o adresa... Dar... am promisiuni!

Mi se pare corecta si normala atitudinea dvs.; in momentul in care ceri ajutor, fie si prin intermediul altor persoane, este absolut normal sa dai anumite date si sa prezinti starea de fapt a lucrurilor in care doresti sa fii ajutat.

Intretinerea unui aer cat mai misterios si replici de genul celor care tin de confidentialitate, nu-si au rostul aici. Atunci cand ai hotarat ca trebuie sa ceri ajutorul altor persoane, inseamna ca, de fapt, recunosti o stare de neputinta proprie; or, pentru asta, e nevoie de ceva smerenie.

Nimic din ceea ce se intampla cu noi sau celor dragi noua, sau dusmanilor nostri, nu este intamplator. Totul are un rost bine definit pe care, chiar de nu il putem deslusi de la bun inceput, ii aflam sensul mai tarziu.
Insa totul sta in disponibilitatea noastra si a celor din jurul nostru de a invata lectiile vietii si a nu le mai repeta de n-ori.

forfota 09.06.2010 15:36:58

Citat:

Īn prealabil postat de carmina (Post 257679)
Mi se pare corecta si normala atitudinea dvs.; in momentul in care ceri ajutor, fie si prin intermediul altor persoane, este absolut normal sa dai anumite date si sa prezinti starea de fapt a lucrurilor in care doresti sa fii ajutat.

Intretinerea unui aer cat mai misterios si replici de genul celor care tin de confidentialitate, nu-si au rostul aici. Atunci cand ai hotarat ca trebuie sa ceri ajutorul altor persoane, inseamna ca, de fapt, recunosti o stare de neputinta proprie; or, pentru asta, e nevoie de ceva smerenie.

Poate, public, pe forum, nu se pot scrie prea multe date. Dar situatia devine neclara cand "vorbesti" direct cu podolski pe mess si te jigneste cand ii adresezi intrebari care sa te lamureasca. Acestui preot, din moment ce nu are nicio sursa de subsistenta (ca doar de aceea se luase initiativa cumpararii unei vacute), poate ii sunt de folos alimente. Sunt destule persoane ce pot ajunge direct la Manastire la parintele si pot face donatii acolo. Cand am intrebat unde este Manastirea, cum se numeste parintele si alte asemenea "obraznicii", nu-mi venea a crede ce cuvinte umilitoare citesc din partea lui podolski. Raspunsurile lui la intrebari erau "da' tu unde stai? De unde esti? Ai salariu mare? Cat poti da, spune repede ca sa fac calculul? Ii trimiti azi, sau maine?" (astea-s din cele cuminti )etc. etc. etc.

podolski_2 09.06.2010 18:29:41

Am lipsit cateva zile si vad ca totul ia amploare. Culmea este ca eu aflu de la altii ce se scrie pe forum, pt ca cei care au probleme prefera sa rezolve problemele pe forumuri, decat sa vb cu mine la tel.

Va veti intreba de ce atata "secrete".

Faza este ca va pasa numai de voi. Ei bine , eu nu sunt de acord sa public viata parintelui pe forum. Ca voi nu dati doi lei pe oamenii care ii ajutati , si ca smerenia implica umilinta (dupa voi) , atunci va va face Dumnezeu dreptatea pe care o cereti, si va va umili cand Ii cereti Lui ceva, intocmai cum si voi cereti umilinta din partea celui care cere (pt ce a zis carmina).

Eu nu accept sa ii public viata pe forum. Clar. Cine nu e multumit, nu da bani. De la inceput am zis ca nu voi publica viata si toate problemele parintelui pe forum. Care e problema?

Omubun, sper ca am rezolvat o parte a problemei pe mess, si cealalta parte sa o rezolvam la sfarsit. Pana atunci, te rog pe tine si pe toti care au dat bani, daca aveti nemultumiri, sa vb cu mine la tel, mai intai, nu sa vb despre mine pe niste presupuneri.

Cat despre forfota, cu doua persoane nu m-am inteles de pe forum pe mess.
1. De unul m-am milogit (crede-ma ca nu e visul meu sa ma milogesc) sa imi dea bani pt parintele, dar de fapt nu vroia sa dea bani, ci doar sa afle "stirile". Apoi tot intram si tot il intrebam, dar normal, el aflase barfa, stirile si vorbeam singur pe mess, caci nu mai raspundea deloc.

2. Si cealalta persoana era foarte certareata si iritata rau de existenta mea... Probabil avea si ea problemele ei, Dumnezeu stie. Desi pe forum se arata f de treaba si aveam o parere buna.

Nu stiu ce e anormal sa intreb unde stai sau daca dai bani? :)) Probabil trebuie sa te intreb de filme, sau nu stiu. Daca si sa te intreb de bani, eu facand stragere de fonduri, era anormal, arata ce fel de om esti tu, care cauti numai cleveteala, barfa si cearta . Ce e anormal sa te intreb cat dai?
Pe toti i-am intrebat si nu s-au simtit lezati, ca vai ce le-am facut.
Dar inima buna, se cunoaste din cele mici ale ei.

Adresa o voi posta la sfarsit dupa ce s-a terminat, pt ca toti cei care doresc sa vb cu parintele si sa se foloseasca.
Pozele le vor primi doar cei care au dat bani.

carmina 09.06.2010 19:13:03

Ai dat un alt sens vorbelor mele, dar nu-i nici o problema; poate ca ai motive de nemultumire, asta este insa problema ta.
Sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa duci la capat ceea ce doresti sa faci, spre binele altora!

podolski_2 23.06.2010 13:44:53

Cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului s-a cumparat si vacuta.
Multumesc tuturor celor care au participat la strangerea de fonduri.
Mai putin de la noi, mai mult de la Dumnezeu.

Adresa manastirii este:
Parintele Serafim Siladi
Manastirea Nima-Raciului, Inaltarea Domnului,
Loc. Raciu, jud Mures, cod postal 547.493

Tuturor celor care doresc sa viziteze manastirea sa o faca, nu vor regreta.Parintele ii va gazduii cu bucurie. Si poate veti bea chiar din laptele vacutei.

In ciuda certurilor de pe forum, fapta buna este prezenta oriunde. Numai daca si noi folosim mijloacele date noua spre slava lui Dumnezeu. Iata cum netul, a unit oameni de pretutindeni din lume si impreuna au putut ajuta pe Parintele Serafim din mijlocul pustietatii. Doar unindu-ne fortele putem ajuta, si numai datorita LOR am reusit.

Slava Maicii Domnului,
Slava Dumnezeului nostru, Cel in Treime inchinat,
si Bucurie Sfintilor prin care s-a slavit Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:41:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.