![]() |
Ce am invatat astazi
Omul cat traieste invata. Si in fiecare zi, la fiecare pas, invata cate ceva, observa ceva nou, primeste o lectie de viata. Seara, ar trebui sa facem bilantul zilei care tocmai a trecut. Va propun sa scriem fiecare ce invataminte a tras astazi din intamplarile la care a fost actant sau martor, pentru a le impartasi si celorlalti si pentru a reflecta asupra lor.
Ce am invatat eu astazi... am mai postat pe un topic: La curs, profesoara i-a dat unui baiat sa ii tina geanta in care avea laptopul. O colega i-a zis ceva de genul: ai grija cu geanta, sa nu se sparga laptopul, ca o patesti! Si profesoara i-a spus foarte senin: "Daca vrea Dumnezeu sa se sparga laptopul, sa se sparga! Si mie mi s-ar putea intampla!" Daca ne-am incredinta mereu in mainile lui Dumnezeu, ce bine ar fi! Dar noi cracnim la fiecare atingere... Tot azi am recitit ultimul volum din Mizerabilii si am inteles ca jertfa se face pana la capat, pana la moarte. De abia astept sa aud povestile voastre de peste zi. In lucrurile care ni se par banale se ascund, de cele mai multe ori, comori. |
Eu am invatat astazi ca diavolul strange mai multe probleme impotriva ta ca sa te loveasca cu toate deodata.Se pare ca nu se complica doar cu una singura.Are prostul obicei de a lovi un om aflat la pamant deja.
Se pare ca ii place. |
Astazi mi'am dat inca o data seama ca Dumnezeu ma iubeste.
Cata manie am in inima mea si cat judec pe aproapele... si El tot imi da ravna si dorinta de a'L cauta. |
Azi am invatat ca atunci cand crezi suficient de mult ca exista bine in oameni, el va iesi la suprafata, oricat de adanc ar fi ascuns.
|
Ce-am invatat astazi?....ca omul oricat de crestin ar fi el , tot te judeca si mai ales iti pune o eticheta in frunte pe care nu o poti da jos , oricat te-ai chinui sa-i demonstrezi ca totusi ai ceva bun in suflet . Dumnezeu e singurul care ne iubeste…..mult de tot….
|
Citat:
|
Am inteles ca, pe lume,copiii vin curati ca niste ingeri. Ceea ce devin - rodul celor intalnite in viata. Sa avem grija de copii!
|
Am invatat ca nu varsta unei persoane e importanta, ci capacitatea de a invata. E o dovada de imaturitate sa te crezi mai destept doar pentru ca esti mai in varsta.
|
Nu este suficient numai sa inveti- invatam toata viata- tineri de la batrani si batrani de la tineri. Important este sa probezi cu calitatea de OM.
|
Astazi am invatat inca un capitol din Dreapta socoteala...calea de mijloc, judecarea aproapelui:
- sa nu iti faci statui din cei vii si tineri caci se darama de doua ori mai repede decat le-ai construit. |
Azi am invatat cat de mult conteaza o mama cu adevarat crestina - Sf. imparateasa Elena.
|
Acest topic imi da senzatia de un jurnal si imi place. Astazi a plouat. Nu m-am grabit sa merg si nu m-am stropit. Daca voi reusi sa fac acest lucru si in viata, cred ca voi avea mai multe sanse de a nu ma "pata".
|
Astazi am invatat ca Dumnezeu cand da,da cu 2 maini.
Pentru ca ieri am invatat ca suferinta,necazul care il mai patim in viata(un coleg de servici m-a nedreptatit),e de fapt cea mai mare binecuvantare ,pentru ca doar in necaz suntem autentici,si strigam cu sinceritate si adevarat catre Dumnezeu.Asta era ieri. Iar azi,Dumnezeu a intors totul in favoarea mea,si mi-a mai dat si pe deasupra. Fericiti cei ce plang.... |
un mesaj foarte scurt
Am invatat ca cel mai mare adversar al unei schimbari in bine vei fi chiar tu insuti si nu cei din jurul tau.
|
Am invatat ca desi, nu reusim mereu sa fim imaculati de pacate, pentru ca adevarat e ca nu exista om fara pacat, lupta noastra si atitudinea de luptator al binelui(credintei in Dumnezeu) cheama bunatatea Sa catre noi.Si oricat am cadea si de greu ne-ar fi, tot sa ne ridicam sa privim spre Cer si sa-l Iubim pe Dumnezeu!
|
Cred ca invat multe lucruri in fiecare zi...
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
As spune ca am invatat sa nu mai judec, pentru ca o surpriza foarte placuta mi-a produs-o cineva pe care l-am judecat cam aspru. Dar daca maine voi uita ce am invatat astazi?!
De invatat, iaca mai invat cate ceva, din carti duhovnicesti, din experienta ori de la altii, dar ma impotmolesc la practica... Am citit despre viata de familie inainte de Hristos si m-am inspaimantat. Un gand de recunostinta mi se indreapta catre Iisus Hristos Care , prin jertfa Sa, a facut posibila mantuirea atat in viata de familie cat si in cea monahala si a schimbat soarta femeii. |
Am invatat ca oricat de mult bine vei face, nu trebuie sa astepti sa fii rasplatit tot cu bine. Fa binele si mergi mai departe!Nu intrerupe lantul iubirii!
|
Azi am invatat ca atunci cand esti intr-un grup, e bine sa iti calci voia si sa urmezi celorlalti, nu propriilor capricii.
|
Am invatat de mult ca Dumnezeu are o strasnica ironie. Azi am simtit-o. Inca o data. Pa, prietena mea. :2:
|
Am invatat ca viata este neasemuit de frumoasa- ca dar al Lui Dumnezeu si nu ma mai satur sa-I spun Domnului "Iti multumesc , Doamne, pentru toate!"Este atat de minunata viata!
|
Azi am invatat ca albul nu poate iesi in evidenta fara negru.
|
Azi am invatat ca nimic nu este posibil fara Domnul
|
In aceasta zi mareata- Pogorarea Duhului Sfant- am inteles ca exista sansa, ca intentia semenilor de a te trimite in iad- prin tot felul de nascociri- iti poate deschide poarta Raiului, vietuirea cu Sfintii in comuniune cu Dumnezeu, atunci cand esti statornic dragostei Lui , asa precum zice psalmistul..."Ce-mi va face mie omul?"Dar ma intreb "Ce se va intampla cu tortionarii?"
|
Azi mi-am adus aminte de radacini: Sfintii Parinti - radacinile ortodoxiei, exemplele lor de viata duhovniceasca, dar si de bunicii si parintii nostri, in care descoperi uneori o particica din tine.
Noi suntem ceea ce suntem datorita lor. |
Inca o data m-am convins astazi ca Mare este Dumnezeu si lucrarea Sfantului Duh in lume!
|
Azi am vazut ca poti sta mai mult de 10 min in genunchi,chiar daca iti dau lacrimile de durere.
Totul e sa nu te lasi,si sa iti indrepti mintea si sufletul catre rugaciunea care se rosteste. |
Sa cautam in fiecare clipa si vom descoperi dragostea Lui Dumnezeu prin semne minunate.
|
Astazi am invatat ca, de cate ori cautam sa fim mai buni decat suntem, totul in jurul nostru devine mai bun.
|
De asemenea, am invatat ca viata iti poate fi schimbata de catre oameni care nici nu te cunosc. Va multumesc, din suflet la toti pentru acest lucru.
|
Dumnezeiasca Treime este Adevarul! Adevarul este Lumina si cand spui Lumina spui Adevarul iar cand spui Adevarul spui Sfanta Treime!
|
Astazi nu am lucrat, si tare greu mi-a fost fara unii colegi. Cu siguranta si lor fara mine si asta pentru ca suntem precum fratii.
|
Azi am invatat inca odata ca Dumnezeu ma iubeste asa cum sant si are grija de mine si sufletul meu si doar in El pot sa am deplina incredere.
|
Zilele astea am invatat ca indiferent de cat de pacatos as fii sau de cat de nasoala e situatia frica de orice fel e o nerozie si ma indeparteaza de Hristos(fie ca e vorba de o frica mica cum ar fi frica de momentul spovedaniei)...asta am invatat-o din Jurnalul lui Steinhardt..si am invatat ca cu cat fac mai putin ceea ce imi place si ceea ce vreau cu atat sunt mai fericit....(e o masura si aici evident)
|
Astazi am realizat ca noi aducem lauda Sfintei Treimi mai ales in timpul Sfintei Liturghii, dar si la fiecare semn al Sfintei Cruci pe care ni-l facem, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh.
|
Astazi am invatat ca oamenii sunt frumosi pentru ca sunt creatia Lui Dumnezeu. Sa cautam in aproapele mai intai ceea ce are bun si sa nu-i judecam slabiciunile, ci sa-l ajutam sa se indrepte.
Si mai ales am intales cat ii datorez Lui Hristos- totul! Si nu ma mai satur de iubirea Lui. |
Cand jiggnesti, gandeste-te ce ti se cuvine tie din ce sustii!
|
doamne intoarce la bunatate si la rugaciune pe totii vrajmasii mei -lucrul pe care l-am invatat astazi
|
Azi am invatat ca Dumnezeu rasplateste pe cel ce [se] daruieste cu bucurie si fara sa astepte nimic in schimb...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:02:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.