Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Voi unde donati hainele pe care nu le mai purtati? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9495)

casiana 19.05.2010 10:22:00

Voi unde donati hainele pe care nu le mai purtati?

Mi-am facut de curand ordine prin dulapuri si am constatat ca am o gramada de haine pe care nu le mai port fie pt ca mi-au ramas mici, fie ca m-am plictisit de ele. Am unele hainute nou noute, au eticheta, mi le-am cumparat si cand am ajuns acasa nu mi-au mai placut.

Cert e ca as vrea sa le donez unei fundatii care sa le distribuie.

Sau poate stie cineva sa ma indrume catre niste persoane care sa aiba cu adevarat nevoie de ele.

Am cautat indrumare pe google dar nu am gasit nimic, asa ca va intreb pe voi: ce faceti cu hainele pe care nu le mai purtati?

mishi55 19.05.2010 10:24:46

Citat:

În prealabil postat de casiana (Post 250116)
Mi-am facut de curand ordine prin dulapuri si am constatat ca am o gramada de haine pe care nu le mai port fie pt ca mi-au ramas mici, fie ca m-am plictisit de ele. Am unele hainute nou noute, au eticheta, mi le-am cumparat si cand am ajuns acasa nu mi-au mai placut.

Sau poate stie cineva sa ma indrume catre niste persoane care sa aiba cu adevarat nevoie de ele.

Am cautat indrumare pe google dar nu am gasit nimic, asa ca va intreb pe voi: ce faceti cu hainele pe care nu le mai purtati?

esti din bucuresti?

mishi55 19.05.2010 10:26:57

Citat:

Daca da, stiu o biserica, unde se strang haine si se duc in locuri unde este nevoie de ele (copii orfani, oameni sarmani tare, batrani etc.)
Daca vrei, iti dau adresa. Numai daca vrei.

casiana 19.05.2010 10:39:56

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 250122)
Daca da, stiu o biserica, unde se strang haine si se duc in locuri unde este nevoie de ele (copii orfani, oameni sarmani tare, batrani etc.)

Da, din Bucuresti.
M-ar ajuta numele si eventual adresa bisericii de care ziceai.

maria32 19.05.2010 10:48:09

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 250122)

cred ca ar fi util sa postezi informatia despre acea biserica si aici pe forum caci mai sunt poate si altii interesati. Daca nu acum, poate vor aparea in viitor.

mishi55 19.05.2010 10:48:15

Citat:

În prealabil postat de casiana (Post 250126)
Da, din Bucuresti.
M-ar ajuta numele si eventual adresa bisericii de care ziceai.

Ti-am trimis mesaj pe privat.

AlinB 19.05.2010 11:14:54

Citat:

Pai cred ca cel mai bine sa mergi pe la diverse biserici prin oras..si unde vezi un om amarut caruia i s-ar potrivi ceea ce ai, poti sa ii dai..
Sau de ce nu.. o vizita la un orfelinat.

Prin fundatii nu stiu unde au sa ajunga..poate la un SH sau la oameni care nu sunt tocmai cei mai in nevoie.

Scotianul 19.05.2010 11:18:48

Poti incerca si pe acest site

Citat:

Mi-am facut de curand ordine prin dulapuri si am constatat ca am o gramada de haine pe care nu le mai port fie pt ca mi-au ramas mici, fie ca m-am plictisit de ele. Am unele hainute nou noute, au eticheta, mi le-am cumparat si cand am ajuns acasa nu mi-au mai placut.Cert e ca as vrea sa le donez unei fundatii care sa le distribuie.

Sau poate stie cineva sa ma indrume catre niste persoane care sa aiba cu adevarat nevoie de ele.Am cautat indrumare pe google dar nu am gasit nimic, asa ca va intreb pe voi: ce faceti cu hainele pe care nu le mai purtati?

http://www.donatiipentrucopii.ro/

Au si un nr.de contact de unde poti afla mai multe informatii.Sau poti incerca sa donezi si aici http://www.mscurie.ro/meniu_content.php

Am auzit si de acesta organizatie dar nu stiu nimic despre ea.Poti insa verifica tu.
http://www.asociatiapavel.ro/

Cel de Sus sa fie alaturi de tine

AlinB 19.05.2010 12:12:34

Personal nu am incredere in ONG -uri..

Scotianul 19.05.2010 12:24:06

Intradevar

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 250180)
Personal nu am incredere in ONG -uri..

exista suficient de multe suspiciuni cu privire la credibilitatea multor ONG-uri dar in acest caz toata lumea se poate informa dintr-o sursa autorizata pt a evita surprizele neplacute.
http://www.patriarhia.ro/ro/opera_social_filantropica/

Doriana 19.05.2010 12:26:23

Eu le dau pur si simplu oamenilor mai nevoiasi de langa mine. Dar am grija sa nu fie din aceia care le poarta o data si le arunca la gunoi sa nu le spele, ca oricum ii dau oamenii milosi altele...

AlinB 19.05.2010 12:35:37

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 250187)
exista suficient de multe suspiciuni cu privire la credibilitatea multor ONG-uri dar in acest caz toata lumea se poate informa dintr-o sursa autorizata pt a evita surprizele neplacute.

Nu ma refer la cele care sunt patronate de biserica ci de diverse persoane particulare a caror interese nu sunt intotdeuna din cele mai filantropice.

Am avut o mica colaborare cu un astfel de ONG (nonprofit in ceea ce ma priveste) si am vazut cam care este cursul banilor.
Si inca era un caz fericit pentru ca se mai facea totusi ceva cu ei si pentru altii.

casiana 19.05.2010 12:49:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 250145)
Pai cred ca cel mai bine sa mergi pe la diverse biserici prin oras..si unde vezi un om amarut caruia i s-ar potrivi ceea ce ai, poti sa ii dai..
Sau de ce nu.. o vizita la un orfelinat.

Prin fundatii nu stiu unde au sa ajunga..poate la un SH sau la oameni care nu sunt tocmai cei mai in nevoie.

M-am mai uitat pe la unele Biserici, dar oamenii nevoiasi erau f batrani si nu ar avea ce sa faca cu ele. Apoi am mai vazut fete tinere (de varsta si talia mea) care nu cred ca au o situatie materiala f buna, dar nici nu am indraznit sa le intreb sau sa le propun ca poate s-ar simti prost din cauza mea.

casiana 19.05.2010 12:49:33

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 250188)
Eu le dau pur si simplu oamenilor mai nevoiasi de langa mine. Dar am grija sa nu fie din aceia care le poarta o data si le arunca la gunoi sa nu le spele, ca oricum ii dau oamenii milosi altele...

Pai asta as vrea si eu ca sa nu ajunga in tomberon hainele mele..si nu pt ca ar fi ale mele, ci pt ca sunt oameni carora poate le-ar prinde bine sa le poarte.

maria32 19.05.2010 14:49:05

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 250187)

La Centre sociale si la
ONG-uri care își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Bisericii nu e trecuta nici o informatie. :|

Scotianul 19.05.2010 14:54:43

Sorry

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 250303)
La Centre sociale si la
ONG-uri care își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Bisericii nu e trecuta nici o informatie. :|

dar nu administrez eu site-ul.Banuiesc ca se ocupa cineva de el.In caz contrar>incercati sa aflati detalii de aici:

Comunicații și relații publice:
Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25, 040163, București IV
(tel) +40-21.406.71.67,
(fax) +40-21.406.71.72,
Pentru întrebări și sugestii vă rugăm să ne contactati la adresa de e-mail:
patriarhia@patriarhia.ro

costel 19.05.2010 14:59:27

Am vazut ca in unele biserici, persoana de la pangar primea aceste haine pentru cei care erau mai sarmani in parohie. Asa ca merita sa luati legatura si cu cei din biserica.

E bine ca mai avem oameni care se gandesc sa ajute, chiar si cu ceva care nu le mai era de folos.

Din nefericire, mai sunt si persoane care confunda gunoiul cu lucrurile necesare. Dar asta doar in cazul in care sunt nevoiti sa ajute.Cand au fost acele strigate pentru sinistrati, s-au adunat multe lucruri, dar unele dintre ele erau pur si simplu gunoi.

Nu sunt adeptul ONG -urilor. Ele primesc fonduri. Sunt multi saraci,care nu stiu sa unde sa strige si sunt prezenti in biserica. Sunt de luat in seama. Ar fi potrivit ca si la sfarsitul Liturghiei preotul sa anunte acest lucru. Poate ca asa cel care doreste sa daruiasca ceva, nu va mai da decat cele ce pot fi daruite.

AlinB 19.05.2010 15:00:31

Citat:

În prealabil postat de casiana (Post 250207)
M-am mai uitat pe la unele Biserici, dar oamenii nevoiasi erau f batrani si nu ar avea ce sa faca cu ele. Apoi am mai vazut fete tinere (de varsta si talia mea) care nu cred ca au o situatie materiala f buna, dar nici nu am indraznit sa le intreb sau sa le propun ca poate s-ar simti prost din cauza mea.

Fa-ti curaj.

De simtit prost..putini se simt bine cu saracia dar sigur n-ar refuza un gest crestinesc.

Situatia se poate complica putin doar ca e vorba de femei, haine femeiesti, stii tu.. ;)

Dar daca sunt persoane care chiar au nevoie de ele, n-au sa refuze..daca au fitze inseamna ca n-au asa mare nevoie.

forfota 19.05.2010 15:27:10

Du hainele la orice Manastire sau Biserica. De acolo le indruma Domnul spre cei care au nevoie.

Daca te simti mai bine, du-le la o Manastire de maici din apropierea unui sat sarac. Maicutele de acolo vor sti cui sa le dea.

casiana 19.05.2010 16:04:18

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 250311)
Am vazut ca in unele biserici, persoana de la pangar primea aceste haine pentru cei care erau mai sarmani in parohie. Asa ca merita sa luati legatura si cu cei din biserica.

E bine ca mai avem oameni care se gandesc sa ajute, chiar si cu ceva care nu le mai era de folos.

Din nefericire, mai sunt si persoane care confunda gunoiul cu lucrurile necesare. Dar asta doar in cazul in care sunt nevoiti sa ajute.Cand au fost acele strigate pentru sinistrati, s-au adunat multe lucruri, dar unele dintre ele erau pur si simplu gunoi.

Nu sunt adeptul ONG -urilor. Ele primesc fonduri. Sunt multi saraci,care nu stiu sa unde sa strige si sunt prezenti in biserica. Sunt de luat in seama. Ar fi potrivit ca si la sfarsitul Liturghiei preotul sa anunte acest lucru. Poate ca asa cel care doreste sa daruiasca ceva, nu va mai da decat cele ce pot fi daruite.

Stiu ca anuntul meu s-ar putea traduce si in forma asta: Am de toate si ce-mi prisoseste mie pot sa dau la altul... dar nu asta vreau sa se inteleaga. Ci chiar ma gandeam ca pot ajuta pe cineva.

Intr-adevar cam asa a fost cu pachetele pentru sinistrati, lumea si-a cam facut ordine prin casa, dar, asa cum ziceam unele hainute au eticheta,celelalte sunt f bune si f putin purtate, chiar nu mi-as permite sa dau lucruri rele.

casiana 19.05.2010 16:07:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 250312)
Situatia se poate complica putin doar ca e vorba de femei, haine femeiesti, stii tu.. ;) .

Imi pare rau dar nu ma prind ce-ai vrut sa zici…poate nici nu trebuie nu? :) de fapt cred ca gandul care mi-a trecut prin minte e doar unul care nu ar fi trebuit sa-mi treaca.
...si nu am doar haine pentru femei ca am f multe camasi si de la sotul meu ca nu prea ii nimereste nimeni numarul, ori ii sunt mari, ori ii sunt mici si le tine asa ambalate.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 250312)
Fa-ti curaj..

Incerc sa-mi fac curaj.

Miha-anca 19.05.2010 20:33:47

Citat:

În prealabil postat de casiana (Post 250208)
Pai asta as vrea si eu ca sa nu ajunga in tomberon hainele mele..si nu pt ca ar fi ale mele, ci pt ca sunt oameni carora poate le-ar prinde bine sa le poarte.

Poate mai sunt si alte persoane, care nu stiu ce sa faca cu hainele lor scoase din uz.
Am cautat pe net si am gasit pe forumul parinti.com topicul "Donati haine".
http://www.parinti.com/modules.php?n...d530f0db51bd37
Aici sunt oameni care ofera si solicita haine.

hanico 19.05.2010 20:56:41

Citat:

La CRUCEA ROSIEm fireste dupa ce le curat.

caliyo 19.05.2010 21:35:45

Citat:

În prealabil postat de casiana (Post 250208)

Stiati ca hainele puse langa tomberon sunt luate de oameni ai strazii( ,,aurolaciŽŽ)? Chiar daca in ochii multora ei sunt ,,nimeniŽŽ, cred ca in fata lui Dumnezeu valoreaza ceva si merita si ei niste haine.

luminita- 20.05.2010 10:52:22

Poti sa te duci la o biserica si sa le donezi.Daca stai in Bucuresti te poti duce la Biserica Sf Constantin si Elena si acolo se primesc haine fie ca sunt de femei,copii sau barbati

AlinB 20.05.2010 12:08:02

Citat:

În prealabil postat de casiana (Post 250367)
Imi pare rau dar nu ma prind ce-ai vrut sa zici…poate nici nu trebuie nu? :) de fapt cred ca gandul care mi-a trecut prin minte e doar unul care nu ar fi trebuit sa-mi treaca.
...si nu am doar haine pentru femei ca am f multe camasi si de la sotul meu ca nu prea ii nimereste nimeni numarul, ori ii sunt mari, ori ii sunt mici si le tine asa ambalate.

Ma referam la faptul ca femeile is mai fitzoase: "aia trebuie asortata cu aia, aia nu se poarta, aia e prea comuna, aia prea extravaganta.." :21:

Si nu toti invata din saracie smerenia..

LapetiteMoc 20.05.2010 12:28:06

smerenie

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 250771)
Ma referam la faptul ca femeile is mai fitzoase: "aia trebuie asortata cu aia, aia nu se poarta, aia e prea comuna, aia prea extravaganta.." :21:

Si nu toti invata din saracie smerenia..

Cand ii trebuie cuiva haine, nu se mai uita la alte detalii. Isi acopera trupul si-I multumeste lui Dumnezeu!

casiana 20.05.2010 12:30:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 250771)

..

Intr-adevar asta cam asa e :3: eu cel putin ma cam recunosc in insiruirea facuta de tine :1:

AlinB 20.05.2010 12:33:13

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 250793)
Cand ii trebuie cuiva haine, nu se mai uita la alte detalii. Isi acopera trupul si-I multumeste lui Dumnezeu!

Asta ziceam si eu, daca are fitze, n-are nevoie, chiar daca aparentele zic altceva.

cami83 22.05.2010 18:31:54

buna ziua

am vazut un subiect cu donatii haine dama,eu sunt din bucuresti si am mare nevoie de imbracaminte stam cu chirie si nu-mi permit nimic.eu nu am fite port orice haina sa fie.cine ma poate ajuta cu cateva haine de dama 42-44 dumnezeu le va da mai mult.0767045329.camelia.o zi buna.doamne ajuta.

Xiahe97 28.06.2010 21:22:50

Donatiii haine

Buna seara tuturor!sunt noua pe forum si am si eu o intrebare.Unde pot dona haine?am haine pentru persoane adulte si ceva pentru copii.Sunt costume de dama mai batranesti ramase de la bunica mea aproape nepurtate si e pacat sa le tin in pod cand ar fi asa utile.Mi-ar placea sa fie o institutie fara prea multe pretentii,pentru batrani.Ma puteti ajuta?

4ndreea 28.06.2010 22:12:20

Salut, Xiahe97!
Bine ai venit! :)

Din ce oras esti?

Biserica.SfCiprian 24.09.2010 10:10:19

Le poti dona Fundatiei Sfantul Ciprian:

Le poti dona Fundatiei Sfantul Ciprian, se poatetrimite pachet prin posta, etc. accesand pagina urmatoare:

www.fundatiasfantulciprian.ro/donatii.php

sau poti dona pentru construirea bisericii Sfantul Ciprian cumparand o icoana cu Sf.Ciprian /o carte cu acatistul Sf. Ciprian accesand:

http://bisericasfantulciprian.ro/magazin-virtual/

Citat:

cherub 24.09.2010 21:23:00

la bis. Sf. Spiridon Nou (Bucuresti, zona Piata Unirii, langa hotel Horoscop)

Si la bis. Sf. Spiridon Nou (cea de pe langa hotel Horoscop, zona Piata Unirii), cam pe la inceputul acestei luni (sept. 2010), inca se mai primeau hainutze si alte colecte (piese de mobilier, parca, etc) pt. cei sinistrati (la d-na de la lumanari sau puteti intreba un parinte de acolo), din cate stiam si aflasem tot de la cineva. Dar asta daca sunteti din Bucuresti.

ap2010 24.09.2010 22:16:38

La Crucea Rosie.

Iubirea 24.09.2010 23:09:16

Citat:

În prealabil postat de ap2010 (Post 291501)
La Crucea Rosie.

sau unui amarat de pe strada, din fata unei biserici sau din poarta unui cimitir....pur si simplu....ca Slava Domnului!!!!...nu ducem lipsa.

heaven 25.09.2010 09:47:46

Indraznesc sa vin si eu cu o rugaminte la cei care pot dona si anume ceva imbracaminte mai groasa de iarna pentru un baiat slabutz,micutz de statura (cam 1.70 si ceva) si niste incaltari la fel (ghetutze,bocanci,cizme) masura 42.
Pentru cei care nu cunosc cazul lui Nicolae,postez linkul aici:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9664

Daca doriti imi puteti scrie si va dau pe privat adresa din Sinaia unde puteti trimite un pachet si numarul de telefon al doamnei la chioscul careia poate fi primit,precum si pe cel al lui Nicolae.
Multumesc frumos!

Steve Works 08.04.2014 15:24:58

Citat:

În prealabil postat de cami83 (Post 251687)
am vazut un subiect cu donatii haine dama,eu sunt din bucuresti si am mare nevoie de imbracaminte stam cu chirie si nu-mi permit nimic.eu nu am fite port orice haina sa fie.cine ma poate ajuta cu cateva haine de dama 42-44 dumnezeu le va da mai mult.0767045329.camelia.o zi buna.doamne ajuta.

Daca mai sunteti interesata va pot trimite eu cate ceva.
O zi buna

elenaluiza 27.06.2014 12:25:49

Buna ziua,

as dori sa donez haine pentru bebelusi, 1-12 luni. Sunt din bucuresti si caut o asociatie, fundatie, biserica sau o familie care are nevoie de ele.

Ma puteti ajuta? unde as putea apela?

AlinB 27.06.2014 14:40:15

Provita Valea Plopului (par. Tanase)
http://www.asociatiaprovita.org/contact/

Asociatia Crestin Ortodoxa Mama Olga
http://www.dreptlaviata.ro/node/46

Provita Bucuresti
http://www.provita.ro/contact.php

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:41:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.