Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cartile oracol cu ingeri, un pacat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9537)

AlinaEM 25.05.2010 11:19:03

Cartile oracol cu ingeri, un pacat?

Buna! O prietena mi-a aratat niste carti oracol cu ingeri "Ce vor ingerii tai sa afli". Este si carte scrisa de o autoare din America, Doreen Virtue. Nu cunosc numele ingerilor din acele carti oracol; doar pe Arhanghelul Mihail. Acea prietena mi-a zis sa imi pun o intrebare, chiar banala, si sa aleg o carte. Am extras una si raspunsul meu se gasea in cartea cu Arhanghelul Mihail, unde scria ceva de genu nu iti mai face griji, sunt aici sa te ajut, cheama-ma cand ai nevoie de ajutor. Am cautat pe internet despre inegrul personal pazitor si am dat peste niste site-uri, bineinteles nu romanesti, unde gasesti ingerul tau dupa data de nastere, dupa semnul zodiei. Am gasit vreo 4-5 ingeri toti cu nume necunoscute. In cartea "Ce vor ingerii tai sa afli" sunt si cateva indrumari cum sa te rogi la ingerul tau, cum sa ii ceri sa iti lase semne ca exista, cum sa il intrebi cum il cheama. Prietena asta a primit 2 pene foarte albe, dar si o alta tipa a primit. Intrebarea mea este: este pacat sa posed astfel de carti oracol de unde astepti un raspuns? Este pacat sa caut ingerul pazitor ce are nume ce nu-l cunosc?
Multumesc anticipat.

Jane Says 25.05.2010 11:29:39

Alina, ca sa eviti orice confuzii, iti sugerez sa citesti, daca iti plac Ingerii, urmatoarele:

- Acatistul Ingerului Pazitor si Canonul Ingerului Pazitor (canonul cred ca e in orice mic ceaslov), sunt rugaciuni foarte frumoase si folositoare sufletului
- Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil
- Acatistul Sfantului Arhanghel Rafail
- Canonul de rugaciunie catre Puterile Ceresti (adica, toate cetele Ingeresti si sfinti)

Rugaciunile acestea le plac insisi ingerilor, deci nu ai cum sa gresesti sau sa pacatuiesti citindu-le :) Si o sa inveti multe lucruri, asa, treptat, la fiecare citire o sa mai observi cate un detaliu.

Daca te intereseaza si mai multe despre "duhul" lor, poti citi din Vechiul Testament cartea lui Tobit (Arhanghelul Rafail il insoteste intr-o calatorie pe tanarul Tobie, il conduce la cea care ii era harazita sa ii fie sotie, il invata pe Tobie cum sa izgoneasca un demon etc, si toate acestea comportandu-se nu ca un sef, ci ca un slujitor credincios lui Tobie, abia la sfarsit declinandu-si identitatea reala, de arhanghel).

Ingerii sunt intotdeauna in relatie cu Dumnezeu, cu Hristos-Dumnezeu, cu Maica Domnului (I-au slujit lui Hristos, le-au vestit ucenicilor a doua Lui venire, la inaltare, Arhanghelul Gavriil a binevestit Maicii Domnului etc). Deci daca curiozitatea ta pentru ingeri nu te impinge spre Biserica si spre Dumnezeu, atunci e pacat si inselare ceea ce ti se intampla.

Nu-ti bate capul cu oracole si cu chestii scornite din tot felul de minti infierbantate. :)
Canonul Ingerului Pazitor cred chiar ca ar trebui citit cat de des putem, citeam intr-o carte ca face parte si din pravila calugarilor. Cred ca se bucura ingerii cand ne rugam astfel, cu rugaciuni inspirate de Duhul Sfant. Cum il cheama pe Ingerul pazitor si pene si alte prostii, astea nu au nici o legatura cu realitatea, pentru ca Ingerii nu au pene.. :)))) . Tu roaga-te lui cu Canonul si Acatistul si de mai mult nu ai nevoie si nici nu poti face, nu cauta sa ii ispitesti.

:6:

caliyo 25.05.2010 13:39:13

Stii cum se cheama folosirea acelor carti cu ,,ingeriŽŽ? Foarte simplu: ghicit in carti. Am vazut si eu astfel de carti, se pare ca sunt la moda acum. Sub masca unor ,,mesageri ai luminiiŽŽ se ascund niste ingeri cu nume inventate(in mare parte aceste nume nu sunt mentionate in Biblie sau in Sf. Traditie). Nu degeaba se spune ca dracii iau infatisarea ingerilor de lumina.

Florin-Ionut 25.05.2010 14:14:08

2 atașament(e)
Alina,

Am atasat mai jos niste rugaciuni mai complexe catre Sfintii Ingeri - daca vrei intr-adevar ca acestia sa te ajute.

Sa stii ca nu cunoasterea lucrurilor "ezoterice" mantuieste, ci trairea vietii duhovnicesti, conlucrarea Bisericii luptatoare cu Biserica biruitoare.

Pana si ingerii au avut de trecut ispita de a ramane in voia Lui Dumnezeu sau a se impotrivi voii divine. Unii au ales sa ramana in starea de bine, iar noi pe acestia ii avem grabnic-ajutatori, nu pe cei care le ofera unor superstitiosi informatii mincinoase. Aceia sunt ingerii cazuti, care ne vor si pe noi langa ei in locul cel mai indepartat de Creatorul nostru, al tuturor.

AlinaEM 26.05.2010 09:39:09

Multumesc mult mult mult de tot! Chiar eram confuza cu acele carti..
Multumesc! >:d<

Va trimit, totusi, ce am gasit pe net sa stiti despre ce vorbesc
http://www.shariezoteric.com/?page_id=32
http://astrologykom.blogspot.com/201...u-pazitor.html
http://www.ucm.ca/en/traditionalstud...th-angels.html
http://taina-stelelor.blogspot.com/2...zodiacale.html
http://www.novareinna.com/constellation/
http://www.divin.ro/?53t4l&subdetalii=Opinii&v7f2k=3172

Stiu ca e pacat sa cauti si in horoscop, deci, cum ati spus si d-voastra,deci e pacat si cu astfel de lucruri.

Jane Says 26.05.2010 10:07:06

Alina, cand iti mai recomanda cineva site-uri cu esoteric, astrology, meditation, astral, yoga, chakra, bioenergy, divination, illumination, divine healing, transcendental, whatever, nici nu te mai obosi sa deschizi, ca gasesti invariabil numai rataciri care nu sunt de la Dumnezeu :)

Daca mai ai nelamuriri, sa vii sa intrebi aici :)

4ndreea 26.05.2010 12:46:11

Parerea mea este ca site-urile pe care ni le-ai impartasit contin multe aberatii. Ex. inger pazitor in functie de zodie?!?!?!
Din cate stiu eu, la botez primim un singur inger pazitor; intr-unul din acele site-uri se spune ca la nastere fiecare persoana primeste 3 ingeri pazitori.

Spuneai, de asemnea, ca in acea carte scrisa de o americanca te invata cum sa ii ceri semne ingerului tau ca exista. Chiar ai nevoie de semne? Ai grija sa nu dai de ingerii rai cu astfel de lucruri!

gibilan 26.05.2010 17:17:49

alina daca vrei sa alegi o carte cum spuneai in postarea ta cu ingerii eu iti recomand doua carti mai bune: CEASLOVUL SI ACATISTIERUL SI VEI LUCRA IN OGORUL DOMNULUI nu ai sa mai cauti cai verzi pe peretii ezoterici unde vei lucra in ogorul lui dilau cela rau.

ai2 27.05.2010 15:59:23

"cartile oracol cu ingeri" sunt o prostie si cum prostia nu e pacat inseamna ca nici cartile respective nu sunt.

Jane Says 27.05.2010 18:09:27

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 253615)
"cartile oracol cu ingeri" sunt o prostie si cum prostia nu e pacat inseamna ca nici cartile respective nu sunt.

Ba e pacat si ma tem ca tocmai l-ai comis :61:

Sf.Asteapta 27.05.2010 18:24:06

Vreau si euuuuuuuuuuuuu Acatistul Ingerului Pazitor si Canonul Ingerului Pazitor

Unde il pot gasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii

Eu vreau sa-i aduc jertfaaaaaaaaaaa

colaps 27.05.2010 19:35:58

Citat:

În prealabil postat de Sf.Asteapta (Post 253666)
Vreau si euuuuuuuuuuuuu Acatistul Ingerului Pazitor si Canonul Ingerului Pazitor

Asa, de curiozitate, cati ani ai?

medusa 09.03.2011 16:05:17

Citat:

În prealabil postat de AlinaEM (Post 252464)
Buna! O prietena mi-a aratat niste carti oracol cu ingeri "Ce vor ingerii tai sa afli". Este si carte scrisa de o autoare din America, Doreen Virtue. Nu cunosc numele ingerilor din acele carti oracol; doar pe Arhanghelul Mihail. Acea prietena mi-a zis sa imi pun o intrebare, chiar banala, si sa aleg o carte. Am extras una si raspunsul meu se gasea in cartea cu Arhanghelul Mihail, unde scria ceva de genu nu iti mai face griji, sunt aici sa te ajut, cheama-ma cand ai nevoie de ajutor. Am cautat pe internet despre inegrul personal pazitor si am dat peste niste site-uri, bineinteles nu romanesti, unde gasesti ingerul tau dupa data de nastere, dupa semnul zodiei. Am gasit vreo 4-5 ingeri toti cu nume necunoscute. In cartea "Ce vor ingerii tai sa afli" sunt si cateva indrumari cum sa te rogi la ingerul tau, cum sa ii ceri sa iti lase semne ca exista, cum sa il intrebi cum il cheama. Prietena asta a primit 2 pene foarte albe, dar si o alta tipa a primit. Intrebarea mea este: este pacat sa posed astfel de carti oracol de unde astepti un raspuns? Este pacat sa caut ingerul pazitor ce are nume ce nu-l cunosc?
Multumesc anticipat.

asta seamana a divinatie, a ghicire.

joshoo 09.03.2011 16:23:38

Citat:

Multumesc anticipat.

E o tampenie ,e un fel de tarot increstinat ,ferestete cat poti de aceste practici oculte pentru ca s-ar putea sa ai probleme mai ales daca nu iti faci o protectie,chestia cu ingeri pazitori si data nasteri e o inventie contemporana ,ei vor sa faca din ingeri zodii.

heaven 09.03.2011 17:23:25

Citat:

Prietena asta a primit 2 pene foarte albe, dar si o alta tipa a primit. Intrebarea mea este: este pacat sa posed astfel de carti oracol de unde astepti un raspuns? Este pacat sa caut ingerul pazitor ce are nume ce nu-l cunosc?
Multumesc anticipat.

De la cine a primit acele pene,ca nu am inteles?
Sa vorbesti cu ingerul tau nu este pacat,insa e important sa il simti,sa iei contact cu el cu sufletul.Uneori nu este un singur inger care ne ajuta,ci mai multi.

Marius22 09.03.2011 17:45:39

Citat:

Buna! O prietena mi-a aratat niste carti oracol cu ingeri "Ce vor ingerii tai sa afli".

Este un teren alunecos acesta, ca si in cazul spiritismului sau altor practici oculte. Poate parea tentant, provocator, promisiunile si asteptarile sunt mari. Dar nu la ele sa luam seama, ci la posibilitatea caderii. O astfel de cadere nu ramane fara urmari. Putem sfarsi tragic caci, pana la urma, diavolii sunt tot ingeri.

Ingerii pazitori sunt prezenti tainic in viata fiecaruia dintre noi. Nu trebuie sa-i ispitim, sa aflam din astfel de carti ce vor sa stim, ci sa ne apropiem cu credinta de ei, prin rugaciunile randuite.

Nu stiu ce vor ingerii din acest oracol sa aflam, dar stiu sigur ca in Biserica ingerii vor sa-L aflam pe Hristos.

camy_d 09.03.2011 19:02:12

Citat:

Multumesc anticipat.

Sunt prostii.

camy_d 09.03.2011 19:27:21

Citat:

În prealabil postat de Sf.Asteapta (Post 253666)

Ce jertfă vrei să-i aduci?

calator prin ploaie 09.03.2011 19:29:01

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346250)
Ce jertfă vrei să-i aduci?

Una pe care sa i-o ofere la sf asteapta....

camy_d 09.03.2011 19:31:55

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 346251)
Una pe care sa i-o ofere la sf asteapta....

Lasă-l pe el să zică, nu putem judeca persoana fără să știm la ce se referă. Poate înțelege prin jertfă o mică rugăciune, sau „duhul umilit și inima smerită”, prescuri, deși asta nu se dă pentru îngeri, sau poate jertfele din VT, care s-au desființat. Sau poate râde de noi.

George.m 09.03.2011 23:06:14

Citat:

Buna! O prietena mi-a aratat niste carti oracol cu ingeri "Ce vor ingerii tai sa afli". Este si carte scrisa de o autoare din America, Doreen Virtue. Nu cunosc numele ingerilor din acele carti oracol; doar pe Arhanghelul Mihail. Acea prietena mi-a zis sa imi pun o intrebare, chiar banala, si sa aleg o carte. Am extras una si raspunsul meu se gasea in cartea cu Arhanghelul Mihail, unde scria ceva de genu nu iti mai face griji, sunt aici sa te ajut, cheama-ma cand ai nevoie de ajutor.

Intrebarea mea este: este pacat sa posed astfel de carti oracol de unde astepti un raspuns? Este pacat sa caut ingerul pazitor ce are nume ce nu-l cunosc?
Multumesc anticipat.

Aceste lucruri nu tin de spiritualitatea ortodoxa. Daca vrei sa vietuiesti ortodox, trebuie sa te feresti de practici de acest gen, ce sunt considerate vatamatoare pentru suflet. In ortodoxie nu e incurajat teribilismul, spectaculosul.

Multi, din curiozitate poate, prin anumite acte cu caracter magic, intra in legatura cu duhurile demonice, iar apoi nu mai pot scapa de ele, intrucat le-au dat drepturi asupra lor. E bine de stiut ca demonul nu-ti face niciun "serviciu" gratuit.

calator prin ploaie 10.03.2011 07:33:32

Citat:

Multumesc anticipat.

Inseamna ca ai citit din Doreen Virtue....Cat despre chestia cu penele albe , da-mi voie sa am rezerve .....Ea are un alt mod de abordare a legaturii noastre cu ingerii, in speta cu arhanghelii...Insa cred ca e potrivit sa te rezumi la rugaciunile cunoscute si consacrate din credinta noastra,si sa crezi ca rugandu-te ai si capatat ajutor si atunci vei avea rezultate nebanuite.....Doamne ajuta!

heaven 10.03.2011 08:23:42

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 346326)
Inseamna ca ai citit din Doreen Virtue....Cat despre chestia cu penele albe , da-mi voie sa am rezerve .....Ea are un alt mod de abordare a legaturii noastre cu ingerii, in speta cu arhanghelii...Insa cred ca e potrivit sa te rezumi la rugaciunile cunoscute si consacrate din credinta noastra,si sa crezi ca rugandu-te ai si capatat ajutor si atunci vei avea rezultate nebanuite.....Doamne ajuta!

Mie tot penele alea imi zboara prin cap...ce a vrut sa spuna ca a primit niste pene albe?De la cine?

calator prin ploaie 10.03.2011 08:48:56

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 346331)
Mie tot penele alea imi zboara prin cap...ce a vrut sa spuna ca a primit niste pene albe?De la cine?

Sincer? Unii au o imaginatie prea bogata....Am citit de curiozitate aproape toate cartile lui Doreen Virtue si unele mi-au placut ....De fapt din fiecare poti lua cate ceva , insa crede-ma ca nu era nimic cu astfel de sens....de trimitere omului in sens fizic, material ceva....Insa rezerve mi-a trezit autoarea cand citind ceva am realizat ca se contrazicea intr-o anume directie...Iar adevarurile le rostea pe jumatate, poate sa mai poata scoate o carte...N-o blamez insa categoric ce scrie are si un profund caracter pur comercial.....Parerea mea...
ps. ca o glumitza : apoi isi mai pierd si porumbeii pene pe la ferestre...bine ca nu sunt ...ciori..

heaven 10.03.2011 08:55:09

A,deci ea a vrut sa spuna ca ingerii i-au dat acele pene albe...ma gandeam ca am inteles eu aiurea.Ingerii sunt in primul rand fiinte de lumina,ma indoiesc ca au la propriu pene asa cum sunt ilustrati in desene.

calator prin ploaie 10.03.2011 09:21:51

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 346334)
A,deci ea a vrut sa spuna ca ingerii i-au dat acele pene albe...ma gandeam ca am inteles eu aiurea.Ingerii sunt in primul rand fiinte de lumina,ma indoiesc ca au la propriu pene asa cum sunt ilustrati in desene.

Desigur ca nu au ....La ce le-ar folosi? Sunt entitati energetice , de lumina...nu au nimic material...

Yasmina 10.03.2011 09:26:49

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 346331)

Din curiozitate,si nestiinta am cumparat si eu o carte a acestei Doreen Virtue(Messages from your angel-fara oracol)si intr-adevar in carte vb despre semnele materiale lasate de ingeri,in special ca raspuns la dorinta noastra de a intra in contact cu ei.
Persoana care spunea ca a gasit sau primit penele albe,voia sa confirme spusele lui Doreen-conform careia ingerii iti trimit semne fizice a existentei lor : pene albe,nori cu nimburi stralucitoare,nori cu forme de pene sau de ingeri,muzica ingereasca/cereasca auzita din senin,lumini radiante,sentimentul ca aerul se misca(in incaperi inchise)...

Din cate am citit,autoarea nu este decat o clarvazatoare/medium care trateaza subiectele spirituale din prisma new-age;astfel ea percepe prezenta ingerilor sau a persoanelor decedate totodata;de asemenea ea face si channeling cu Arhanghelii dar si cu persoane decedate...
No comment!

Geony 10.03.2011 09:40:01

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 346334)

Sarmanii ingeri, se ciupelesc si ei si mai nou impart pe pene ; numai sa nu fie de gasca!
Dar coarne sau trofee de draci, nu are?

Posvestile sunt pt copii, oameni buni! Nu credeti toate prostiile! mergeti la Biserica , rugati-va , postiti , faceti acte de milostenie, si daca D-zeu va voi va da si voua ceva...daca nu pene de inger, cu siguranta sanatate! si sincer, intre una sau alta, as prefera sanatatea...

calator prin ploaie 10.03.2011 15:52:55

Deci....precum scrisesem...multa imaginatie.....

FiulRisipitor 10.03.2011 16:37:21

Maculatura, hartie numai buna de reciclat...

Intrebare: "Cartea X o fi buna?"

Raspuns Persoana_1: "Nu e asa buna, dar are cateva idei interesante. Merita citita."
Raspuns Persoana_2: "Cartea are invataturi anapoda. Renunta."
Raspuns Persoana_3: "Dar trebuie sa luam si din cartile eretice ceea ce este bun!"

Raspunsul meu: Chiar vrei sa irosesti atata timp si energie pentru cateva idei (posibil) bune? Poti mult mai usor sa iei vietile sfintilor, omiliile lor si alte invataturi, care cel putin 99% (din punctul meu de vedere 100%) iti sunt de folos.

calator prin ploaie 10.03.2011 17:02:36

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 346501)
Maculatura, hartie numai buna de reciclat...

Intrebare: "Cartea X o fi buna?"

Raspuns Persoana_1: "Nu e asa buna, dar are cateva idei interesante. Merita citita."
Raspuns Persoana_2: "Cartea are invataturi anapoda. Renunta."
Raspuns Persoana_3: "Dar trebuie sa luam si din cartile eretice ceea ce este bun!"

Raspunsul meu: Chiar vrei sa irosesti atata timp si energie pentru cateva idei (posibil) bune? Poti mult mai usor sa iei vietile sfintilor, omiliile lor si alte invataturi, care cel putin 99% (din punctul meu de vedere 100%) iti sunt de folos.

Dragul meu...diversitatea e un lucru util...si nu creaza nimic rau...
Fiecare este capabil sa aleaga ce doreste sa citeasca ....este o ingradire sa se impuna doar citirea sfintilor...ca doar nu traim in manastiri...

FiulRisipitor 10.03.2011 17:35:11

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 346515)
Fiecare este capabil sa aleaga ce doreste sa citeasca ....este o ingradire sa se impuna doar citirea sfintilor...ca doar nu traim in manastiri...

Iarasi... ca si cu iubirea, sau cu judecata... sau mai stiu eu ce...
Citeste te rog, postarea mea anterioara, si ia aminte la fiecare cuvant si semn de punctuatie si vezi care dintre ele exprima ingradirea.
Am spus eu : "nu citit nimic altceva" sau "nimic altceva nu e bun"?
Tot sfintii pe care (interpretand mesajul tau dupa bunul meu plac - gresita abordare dar o faca ca sa te vezi in oglinda) tu ii ingradesti doar intre zidurile manastirii spun ca: extremele sunt ale diavolului si ne recomanda calea de mijloc. Nu impinge la extrem ceea ce am zis eu!
Si acum - raspunsul meu era compus din:
1. o intrebare - ceea ce denota ca am lasat cititorului sa aleaga ce cale va urma.
2. dintr-o recomandare - in care am specificat ca este punctul meu de vedere si nicídecum o dogma sau lege, deci poate fi urmata sau nu.

Si unii mai intreaba de ce nu mai scriem pe forum....

calator prin ploaie 10.03.2011 17:54:12

Ce ti-e cu oglinzile astea....Unii te trimit la ele dar ei nu se pot privi...Fiule risipitor.....ma lasi?!

FiulRisipitor 10.03.2011 18:05:38

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 346541)
Ce ti-e cu oglinzile astea....Unii te trimit la ele dar ei nu se pot privi...Fiule risipitor.....ma lasi?!

Te-as lasa... dar daca de la tine am invatat ca dincolo de inocenta este alunecare, si vad ce deja ai parasit limita inocentei raiului aflandu-te intre rai si iad, mi-e teama sa nu aluncei mai jos... :1:

PS: rogu-te numai nu continua sa-mi spui ca ma mandresc crezanda-ma in rai, stiu ca nu sunt acolo...

calator prin ploaie 10.03.2011 18:23:21

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 346548)
Te-as lasa... dar daca de la tine am invatat ca dincolo de inocenta este alunecare, si vad ce deja ai parasit limita inocentei raiului aflandu-te intre rai si iad, mi-e teama sa nu aluncei mai jos... :1:

PS: rogu-te numai nu continua sa-mi spui ca ma mandresc crezanda-ma in rai, stiu ca nu sunt acolo...

limitele nu le stabilesti tu...cel putin nu mie...pt efectiv nu ma cunosti....si apoi intre rai si iad momentan suntem cu totii....

ellyterra 13.03.2011 21:27:01

ingeri

http://angelinspir.ro/documentare-vi...-un-inger.html

xanixade 13.03.2011 21:39:26

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 346515)

Nimeni nu impune citirea cărților de un anumit fel, fiecare până la urmă citește ce îi place.
Dar asemenea cărți de obicei ar trebui să uimească prin falsitate, superficialitate și chiar ignoranța în care s-au născut.
În credința ortodoxă așa ceva nu e recomandat de nimeni să se citească, la fel ca horoscopul și stabilirea zodiei, destinului, dar oricât de condamnate de biserică sunt asemenea practici, tot se fac, sunt comerciale, etc. deci o parte a diversității care nu e așa de bună pe cât se crede... dar din care multora le place să scoată bani.
Există și diversitate bună, dar și rea.

xanixade 13.03.2011 21:47:02

Citat:

În prealabil postat de ellyterra (Post 347672)

de ce nu citiți și învățături despre îngeri din Biserica Ortodoxă, de la Sfinții Părinți?

Fericit este nu cel ce vede îngeri, ci cel ce își vede de păcatele sale.
Isaac Sirul
Asta ar cam zice tot.

calator prin ploaie 14.03.2011 08:39:51

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 347677)
Nimeni nu impune citirea cărților de un anumit fel, fiecare până la urmă citește ce îi place.
Dar asemenea cărți de obicei ar trebui să uimească prin falsitate, superficialitate și chiar ignoranța în care s-au născut.
În credința ortodoxă așa ceva nu e recomandat de nimeni să se citească, la fel ca horoscopul și stabilirea zodiei, destinului, dar oricât de condamnate de biserică sunt asemenea practici, tot se fac, sunt comerciale, etc. deci o parte a diversității care nu e așa de bună pe cât se crede... dar din care multora le place să scoată bani.
Există și diversitate bună, dar și rea.

Bine nu vorbim despre cartile pur comerciale....Dar un Balzac, Proust, Hugo, si ar fi o lista enorma....nu sunt catusi de putin nici scrise superficial , nici pline de superficialitate...

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:52:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.