Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Contradictii Biblice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9570)

julline 27.05.2010 22:08:39

Contradictii Biblice

Am inceput de curand sa citesc biblia ,nu este o carte tocmai usoara de aceea am speranta ca ma puteti ajuta.

Eu am impresia ca Biblia se cam contrazice....
Dumnezeu este multumit cu ce a creat:

Geneza 1:31 : Dumnezeu S'a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea.

Dumnezeu nu este multumit cu ce a creat :
Geneza 6:6 : I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamînt, si S'a mîhnit în inima Lui.

Dumnezeu locuieste in lumina:

1Timotei 6:16 singurul care are nemurirea, care locuieste într'o lumina, de care nu poti sa te apropii, pe care niciun om nu L -a vazut, nici nu -L poate vedea, si care are cinstea si puterea vecinica! Amin.

Dumnezeu nu locuieste in lumina :
1Imparati 8:12 Atunci Solomon a zis: ,,Domnul a zis ca vrea sa locuiasca în întunerec!
Psalmi 18:11 Întunerecul Si -l facuse învelitoare, iar cortul Lui, împrejurul Lui, erau niste ape întunecoase si nori negri.
Psalmi 97:2 2Norii si negura îl înconjoara, dreptatea si judecata sînt temelia scaunului Sau de domnie.

* Dumnezeu este crud , nemilos ,feroce si distructiv

Ieremia 13:14 ~ Îi voi sfarîma pe unii de altii, pe parinti si pe fii laolalta, zice Domnul. ,Nu -i voi cruta, nu voi avea mila de ei, nu Ma voi îndura de ei, nimic nu Ma va împedeca sa -i nimicesc.`
Deuteronom 7:16 6Sa nimicesti toate popoarele pe cari ti le va da în mîna Domnul, Dumnezeul tau; sa n'arunci nici o privire de mila spre ele, si sa nu slujesti dumnezeilor lor, caci aceasta va fi o cursa pentru tine.
1Samule 15:2,3 ~ 2Asa vorbeste Domnul ostirilor: ,Mi-aduc aminte de ceeace a facut Amalec lui Israel, cînd i -a astupat drumul la iesirea lui din Egipt.
3Du-te acum, bate pe Amalec, si nimiceste cu desavîrsire tot ce -i al lui; sa nu -i cruti, si sa omori barbatii si femeile, copiii si pruncii, camilele si magarii, boii si oile.``
1Samule 6:19 ~ Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Semes, cînd s'au uitat în chivotul Domnului; a lovit (cincizeci de mii) sapte zeci de oameni din popor. Si poporul a plîns, pentruca Domnul îl lovise cu o mare urgie.

Dumnezeu este bun, milos si binevoitor:
Iacov 5:11 ~ Iata, noi numim fericiti pe cei ce au rabdat. Ati auzit vorbindu-se despre rabdarea lui Iov, si ati vazut ce sfîrsit i -a dat Domnul, si cum Domnul este plin de mila si de îndurare.
1Cronici 16:34 ~Laudati pe Domnul, caci este bun, caci îndurarea Lui tine în veac!
Ezechiel 18:32~ Caci Eu nu doresc moartea celuice moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceti-va dar la Dumnezeu, si veti trai.``
Psalmi 145:9 ~Domnul este bun fata de toti, si îndurarile Lui se întind peste toate lucrarile Lui.
1Timotei 2:4 ~ pentru împarati si pentru toti cei ce sînt înaltati în dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pacinica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea.
1Ioan 4:16 ~Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramîne în dragoste, ramîne în Dumnezeu, si Dumnezeu ramîne în el.
Psalmi 25:8~Domnul este bun si drept: de aceea arata El pacatosilor calea.

Mai sunt dar nu vreau sa va plictisesc ,va rog ajutati-ma ,imi e frica sa mai citesc biblia...:-s

andreicozia 27.05.2010 22:27:50

Pentru un incepator care se plinge ca textul este dificil vad ca ai avansat rapid si ai reusit sa si gasesti tot feluri de nuante in text
UAU!

Ioana-Andreea 27.05.2010 22:34:42

E clar ca n-ai citit nimic,pt ca ti-ai fi dat seama ca I-a parut rau ca l-a facut pe om abia pe vremea lui Noe,cand au devenit f pacatosi.Deci,nu e nici o contradictie.Si i-a parut bine ca L-a creat cand inca nu cazuse in pacat.Unde-i contradictia?

voxdei55 27.05.2010 22:44:32

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 253774)
E clar ca n-ai citit nimic,pt ca ti-ai fi dat seama ca I-a parut rau ca l-a facut pe om abia pe vremea lui Noe,cand au devenit f pacatosi.Deci,nu e nici o contradictie.Si i-a parut bine ca L-a creat cand inca nu cazuse in pacat.Unde-i contradictia?

Vai ,cata inteligenta la tine...Biblia e plina de contradictii..iar in ea se regasesc o multime de mituri imprumutate de evrei de la popoarele vecine.Sant convins ca nu stii nici 10 la suta istoria adevarata a Bibliei

penticostalulmantuibil 27.05.2010 23:04:07

Citat:

În prealabil postat de julline (Post 253761)
Am inceput de curand sa citesc biblia ,nu este o carte tocmai usoara de aceea am speranta ca ma puteti ajuta.

Geneza 1:31, Geneza 6:6, 1Timotei 6:16 1Imparati 8:12 Psalmi 97:2 2 Ieremia 13:14 Deuteronom 7:16 6 1Samule 15:2,3 1Samule 6:19 Iacov 5:11 1Cronici 16:34 Ezechiel 18:32 Psalmi 145:9 1Timotei 2:4 1Ioan 4:16 Psalmi 25:8

Mai sunt dar nu vreau sa va plictisesc ,va rog ajutati-ma ,imi e frica sa mai citesc biblia...:-s

Vai, Julline draga dar tu cu asemenea combinatii de texte vii?

Pai cine crezi te-ar mai putea ajuta?
Eu cred ca pe acest forum tu esti pe locul I la citit Biblia :))

flying 27.05.2010 23:17:35

Biblia si capusele

Citat:

Am inceput de curand sa citesc biblia ,nu este o carte tocmai usoara

=>dar stii de ce nu e o carte tocmai usoara ? pentru ca nu se citeste pe sarite , nu trebuie sa sari de la 1Timotei 6:16 tocmai la 1Imparati 8:12 ca poti sa faci entorsa sau o intindere de sinapse , Biblia ta probabil e mai veche si nu are foile in ordine ci are foile evoluate dupa modelul darwinist o foaie din Vechiul Testament evolueaza intr-o alta foaie din Noul Testament ,algoritmii genetici dovedesc foarte clar ca evolutia foilor Vechiului Testament are loc cu schimbari la fel de drastice ca si evolutia darwinista adica dintr-un crocodil e musai sa evolueze intr-o pasarica

=>deci nu e nici o contradictie intre VT si NT (sau intre versetele aceluiasi Tetament) ci se intampla acelasi lucru ca si cu evolutia darwinista din sobolan iese firesc o capra ,nu trebuie sa ai pretentia ca capra sa fie sobolan ,caci e un sobolan evoluat in capra...sper ca m-a intelegi. sau alta analogie ar fi o capuse sau un paduche se logheaza sub un alt nume si posteaza un articol ,capusa e aceeasi dar a evoluat in alt nume de utilizator (vezi algoritmii genetici daca nu intelegi)

Ioana-Andreea 27.05.2010 23:29:52

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 253780)
Vai ,cata inteligenta la tine...Biblia e plina de contradictii..iar in ea se regasesc o multime de mituri imprumutate de evrei de la popoarele vecine.Sant convins ca nu stii nici 10 la suta istoria adevarata a Bibliei

Te-am intrebat eu ceva?

The_Fallen 27.05.2010 23:57:41

Sunt siteuri intregi dedicate contradictiilor biblice cu multe argumente si explicatii.
Poate ar trebui sa se faca o lista cu acestea si sa se dea un raspuns oficial la ele?Asta ar fi ca un faq pentru incepatori.

innocentul 28.05.2010 00:08:15

mai, mai sunteti multi.. astia nu se mai termina cu ineptiile pe cuvantul meu! nu-l lamuresti bine pe unul ca hop top apare alt destept.. auzi p-asta "Ajutati-ma" ca vezi Doamne asa defecta e biblia, ca e clar... abia a inceput si s-a stricat maioneza baiatului.. te bufneste rasu-plansu.. ce deghizare de doi lei.. spune taica "sunt ateu" pe fata! nu mai lua haine de oaie speriata si ratacita! nu biblia are nevoie de a fi explicata ,numai dracu o invata pe dinafara si o talmaceste pe dos pe toata.. adica el e talmaciul tau dragule.. mai bine te-ai smeri .. ca e grav ce faci.. ia citeste versetul asta" vai de cel prin care vine sminteala.."nu raspunde.. pe bune, daca raspunzi esti chiar de rahat...

maria-luisa 28.05.2010 00:11:22

Citat:

În prealabil postat de innocentul (Post 253803)
mai, mai sunteti multi.. astia nu se mai termina cu ineptiile pe cuvantul meu! nu-l lamuresti bine pe unul ca hop top apare alt destept.. auzi p-asta "Ajutati-ma" ca vezi Doamne asa defecta e biblia, ca e clar... abia a inceput si s-a stricat maioneza baiatului.. te bufneste rasu-plansu.. ce deghizare de doi lei.. spune taica "sunt ateu" pe fata! nu mai lua haine de oaie speriata si ratacita! nu biblia are nevoie de a fi explicata ,numai dracu o invata pe dinafara si o talmaceste pe dos pe toata.. adica el e talmaciul tau dragule.. mai bine te-ai smeri .. ca e grav ce faci.. ia citeste versetul asta" vai de cel prin care vine sminteala.."nu raspunde.. pe bune, daca raspunzi esti chiar de rahat...

De ce jignesti? poate chiar vrea sa inteleaga. de ce nu-i explici mai bine?

colaps 28.05.2010 00:13:31

Draga julline, in primul rand, cred ca esti posesoarea unei biblii eretice (sectante sau ce or mai fi). Uite aici de ce:

- La noi Psalmul 18 e de fapt 17
- Psalmul 97 e de fapt 96
- La noi Samuel/Samuil (Samule?) 1 si 2 se cheama Regi 1 si 2
- La noi Imparati 1 si 2 se cheama Regi 3 si 4
- La noi Cronici 1 si 2 se cheama Paralipomena 1 si 2

Asa ca, mai intai, iti recomand sa te duci la cea mai apropiata biserica ortodoxa si sa iti cumperi o biblie ortodoxa adevarata sau sa citesti de pe http://www.bibliaortodoxa.ro/

Iti dai seama daca o Biblie este ortodoxa sau eretica folosind acest ghid util: http://bataiosu.wordpress.com/2008/0...apta-credinta/

Cu toate ca exista suspiciuni, eu tot o sa vad daca putem clarifica totusi cateva probleme.

Citat:

1Timotei 6:16 singurul care are nemurirea, care locuieste într'o lumina, de care nu poti sa te apropii, pe care niciun om nu L -a vazut, nici nu -L poate vedea, si care are cinstea si puterea vecinica! Amin.

1Imparati 8:12 Atunci Solomon a zis: ,,Domnul a zis ca vrea sa locuiasca în întunerec!
Psalmi 18:11 Întunerecul Si -l facuse învelitoare, iar cortul Lui, împrejurul Lui, erau niste ape întunecoase si nori negri.
Psalmi 97:2 2Norii si negura îl înconjoara, dreptatea si judecata sînt temelia scaunului Sau de domnie.

Ieremia 13:14 ~ Îi voi sfarîma pe unii de altii, pe parinti si pe fii laolalta, zice Domnul. ,Nu -i voi cruta, nu voi avea mila de ei, nu Ma voi îndura de ei, nimic nu Ma va împedeca sa -i nimicesc.`
Deuteronom 7:16 6Sa nimicesti toate popoarele pe cari ti le va da în mîna Domnul, Dumnezeul tau; sa n'arunci nici o privire de mila spre ele, si sa nu slujesti dumnezeilor lor, caci aceasta va fi o cursa pentru tine.
1Samule 15:2,3 ~ 2Asa vorbeste Domnul ostirilor: ,Mi-aduc aminte de ceeace a facut Amalec lui Israel, cînd i -a astupat drumul la iesirea lui din Egipt.
3Du-te acum, bate pe Amalec, si nimiceste cu desavîrsire tot ce -i al lui; sa nu -i cruti, si sa omori barbatii si femeile, copiii si pruncii, camilele si magarii, boii si oile.``
1Samule 6:19 ~ Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Semes, cînd s'au uitat în chivotul Domnului; a lovit (cincizeci de mii) sapte zeci de oameni din popor. Si poporul a plîns, pentruca Domnul îl lovise cu o mare urgie.

Iacov 5:11 ~ Iata, noi numim fericiti pe cei ce au rabdat. Ati auzit vorbindu-se despre rabdarea lui Iov, si ati vazut ce sfîrsit i -a dat Domnul, si cum Domnul este plin de mila si de îndurare.
1Cronici 16:34 ~Laudati pe Domnul, caci este bun, caci îndurarea Lui tine în veac!
Ezechiel 18:32~ Caci Eu nu doresc moartea celuice moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceti-va dar la Dumnezeu, si veti trai.``
Psalmi 145:9 ~Domnul este bun fata de toti, si îndurarile Lui se întind peste toate lucrarile Lui.
1Timotei 2:4 ~ pentru împarati si pentru toti cei ce sînt înaltati în dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pacinica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea.
1Ioan 4:16 ~Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramîne în dragoste, ramîne în Dumnezeu, si Dumnezeu ramîne în el.

Aici trebuie sa facem deosebirea intre lumina materialnica si lumina nematerialnica. Anume, ca Dumnezeu este Lumina din Lumina cea nevazuta, pe cand ceea ce vezi tu aici in plan fizic este doar praf si pulbere. Dumnezeu este omniprezent, se afla pretutindeni si in orice ceas. Adica ce, ca vine noaptea inseamna ca ne paraseste Domnul ca e intuneric? ;)

Din nou, Dumnezeu domnneste in Lumina cea nematerialnica a Imparatiei Cerurilor, care nu trebuie sa fie confundata cu notiunea de lumina pe care o cunoastem noi atunci cand rasare soarele si pamantul se scalda in razele lui.

Adevaratul Psalmi 17:11 spune de fapt "Și a plecat cerurile și S-a coborât și negură era sub picioarele Lui.". Aici Dumnezeu ne vorbeste despre mania sa asupra celor pacatosi care necajesc pe cei credinciosi. Dumnezeu poate fi si milostiv, dar poate fi si manios. Asta in functie de cum te comporti tu si cum iti traiesti viata. Spre exemplu, mult-pacatosii de la Somora si Gomora, caci nu L-au ascultat pe Domnul Dumnezeu lor, au pierit in flacari si in chinuri, pe cand norodul de mii de oameni care-L urmau pe Hristos a fost hranit cu doar cateva paini (inmultirea painilor) pentru ca Ii urmau invataturile. Domnul se poarta cu tine la fel cum te porti si tu cu poruncile sale.

Adevaratul Psalmi 96:2, din nou face referire la mania Domnului fata de cei ce comit pacate. Caci pacatosii vor arde in iad, inconjurati de negura, din pricina pacatelor lor, pe cand crestinii adevarati se vor desfata cu bunatatile Raiului celui de Sus.

De asemenea, vezi ca Vechiul Testament reprezinta randuiala data oamenilor de acum 2000 de ani, nu de acum. Caci pentru noi a venit Hristos pe pamant si a schimbat complet mentalitatea omenirii, daruindu-ne Noul Testament. Pe acesta sa-l citim si sa-l urmam, caci reprezinta Legea cea Noua, actuala, curenta. In VT, Domnul Si-a aratat mai mult latura manioasa, caci asa a fost randuit de El. Nu mai este cazul, insa, caci S-a pogorat Fiul sau Iisus Hristos, care a daruit neamului omenesc posibilitatea Mantuirii.

Sper ca ti-am raspuns cat de cat la intrebarile tale. Dar vezi ce faci cu biblia aia ca nu-i in regula!

penticostalulmantuibil 28.05.2010 00:14:20

.......................

colaps 28.05.2010 00:31:40

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253806)
.......................

Vezi ca s-ar putea sa ai tastatura stricata, cred ca vroiai sa scrii ceva dar ... nu stiu ceva vreun circuit intrerupt pe undeva si au aparut punctele astea.

Sau cumva "protestezi" la adresa postarii mele de mai sus?

penticostalulmantuibil 28.05.2010 00:44:24

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 253813)
Vezi ca s-ar putea sa ai tastatura stricata, cred ca vroiai sa scrii ceva dar ... nu stiu ceva vreun circuit intrerupt pe undeva si au aparut punctele astea.

Multumesc frumos pentru purtarea de grija, Colaps.

Inca toate circuitele merg strong doar ca ma mai razgandesc din cand in cand. Asta e singura fisura.
Am vrut sa-i scriu Mariei ceva dar m-am lasat pagubas.

Citat:

Nu protestez deloc pentru ca si tu si bataiosu pareti a fi irecuperabili :))

P.S. Cu toate astea explicatiile din Biblie sunt faine.

colaps 28.05.2010 00:51:31

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253816)
Nu protestez deloc pentru ca si tu si bataiosu pareti a fi irecuperabili :))

Aha, asadar, pentru ca am furnizat si eu un link catre un articol care compara biblia ortodoxa cu cea sectanta, tu zici ca-s in 'gasca' cu bataiosu?

Asta in nici un caz, mai ales ca are niste idei foarte aiurite in ultima vreme (ecranarea rugaciunilor si alte bazaconii), insa articolul cela este bun si nu are nimic ciudat in el.

Apropo, irecuperabili? Adicalea sa ma recuperezi de unde ??

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 253816)
Multumesc frumos pentru purtarea de grija, Colaps.

Inca toate circuitele merg strong doar ca ma mai razgandesc din cand in cand. Asta e singura fisura.
Am vrut sa-i scriu Mariei ceva dar m-am lasat pagubas.

Ma bucur, bine ca nu trebuie sa cumperi alta tastatura. Asta ar insemna sa cheltui bani, mersul la magazin, mai ales ca pe caldura asta n-ai de unde sa stii ce se poate intampla.

Doriana 28.05.2010 00:53:08

Citat:

Cine sa mai protesteze in fata ta cand il vede ba pe Stefan , ba pe Antonescu ... :)) Oricine s-ar intimida...

julline 28.05.2010 05:43:21

Citat:

În prealabil postat de innocentul (Post 253803)

nu judeca si nu vei fi judecat
poti sa ma lamuresti mai bine?

ai2 28.05.2010 07:46:22

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 253791)
=>dar stii de ce nu e o carte tocmai usoara ? pentru ca nu se citeste pe sarite , nu trebuie sa sari de la 1Timotei 6:16 tocmai la 1Imparati 8:12 ca poti sa faci entorsa sau o intindere de sinapse , Biblia ta probabil e mai veche si nu are foile in ordine ci are foile evoluate dupa modelul darwinist o foaie din Vechiul Testament evolueaza intr-o alta foaie din Noul Testament ,algoritmii genetici dovedesc foarte clar ca evolutia foilor Vechiului Testament are loc cu schimbari la fel de drastice ca si evolutia darwinista adica dintr-un crocodil e musai sa evolueze intr-o pasarica

=>deci nu e nici o contradictie intre VT si NT (sau intre versetele aceluiasi Tetament) ci se intampla acelasi lucru ca si cu evolutia darwinista din sobolan iese firesc o capra ,nu trebuie sa ai pretentia ca capra sa fie sobolan ,caci e un sobolan evoluat in capra...sper ca m-a intelegi. sau alta analogie ar fi o capuse sau un paduche se logheaza sub un alt nume si posteaza un articol ,capusa e aceeasi dar a evoluat in alt nume de utilizator (vezi algoritmii genetici daca nu intelegi)

Iar ai picat la evolutionism! Si te mai si lauzi cu asa ceva. Fudulia coana mare!
Tu nici macar nu stii ce ataci dar esti perseverent. Don Quixote v2

gibilan 28.05.2010 08:09:05

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 253800)
Sunt siteuri intregi dedicate contradictiilor biblice cu multe argumente si explicatii.
Poate ar trebui sa se faca o lista cu acestea si sa se dea un raspuns oficial la ele?Asta ar fi ca un faq pentru incepatori.

ce vorbiti voi falsi traducatori,falsi interpreti biblia nu este o carte literara ci una duhovniceasca scrisa de la capul locului sa o priceapa doar cei cu dragoste de Dumnezeu si lucrarea sa ,celelalte gize fac vint cu aripile si stirnesc praful necunostintei de Dumnezeu doar mai pot aciua pe cineva in roiul lor de risuplinsului.dintisorii mici si de lapte nu pot a roade asemenea hrana tare si savura intelepciunea lui Dumnezeu.se cred ca au o misiune speciala de reintoarcere la paginismul ateist sunt emanatia comunismului inflacarat pregatind calea "uriciunii pustiiri"cel ce le va da [trofeie]peste ochi,veti fi tratati ca niste tradatori ce si sunteti crezindu-va oameni f. destepti sfidind pe oameni mari de stinta care in cele din urma dupa toate calculele lor si-au dat seama ca la originea lucrurilor EXISTA DUMNEZEU.dar pentru uni mai exista o cale de intoarcere.

gibilan 28.05.2010 08:32:29

penticostica imediat reactionezi cind auzi o litera ca ar fi impotriva excelentei voastre se umfla parul ca pe motan scoti ghiarele si esti pregatit sa,sari la gitul orcui nu iti impartases-te umilele idei ale tale dl.teolog penticostag.ma uimeste faptul ca nu degeaba secta voastra vine din america lucrati in echipa femeie+barbat ai la remorca vagonul nr1care este chear pleazna umilului tau bici facut dintr-un fir de papiota legat la un bat din fir de iarba. vizite cu multe binecuvintari

gibilan 28.05.2010 08:47:55

julien daca este adevarat ca esti un incepator si nu un ateu care se deghizeaza in incepator iti recomand sa faci ceia-ce facea si sf.Ioan Gura De Aur inainte de citit fati sf.cruce corect si zi asa:Doamne IISUSE HRISTOASE deschide-mi ochii inimii mele ca sa inteleg si sa implinesc voia ta amin.iar de imi inseli asteptarile dute unde sa nu mai aud de tine.

catalin_ 28.05.2010 08:52:12

Citat:

Geneza 1:31 : Dumnezeu S'a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea.

Geneza 6:6 : I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamînt, si S'a mîhnit în inima Lui.

contradictii sunt reclamele la tigari pe care scrie ca tutunul dauneaza. ca si comentariile sectantilor dealtfel. Sfintii Parinti sunt unanim de acord ca talcuirea scripturii nu se face ca la revista presei . Si singura parere care conteaza este a lor pentru ca ei au trait si traiesc Scriptura . Daca de exemplu Sf. Spiridon a afirmat asta si trupul lui miroase a busuioc din Rai dupa 1700 de ani eu il cred. Citeste talcuirile Sfintilor Parinti !

valentin.viliga 28.05.2010 09:05:18

Cred ca s-a cam deviat de la subiectul topicului adica asa numitele "contradictii" biblice, asta parca era subiectul de discutie nu polemici interconfesionale cu privire la potrivirea sau nepotrivirea unor psalmi, care este problema de sursa nu problema de erezie sau neerezie, cultele neoprotestante in general folosesc versiunea ebraica pe cand in Biserica Ortodoxa se foloseste textul grecesc, cred ca macar pe acest topic ar trebui facut un mic efort de impreuna lucrare pentru a explica fratilor nostri mai slabi in credinta ceea ce ei nu inteleg, nu uitati ca "...dacă vreunul va rătăci de la adevăr și-l va întoarce cineva, Să știe că cel ce a întors pe păcătos de la rătăcirea căii lui își va mântui sufletul din moarte și va acoperi mulțime de păcate."

catalin_ 28.05.2010 09:14:44

Citat:

uite cea mai obiectiva replica la topicul tau.
http://www.ziarullumina.ro/articole;...Scripturi.html

florin1966 28.05.2010 10:25:23

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 253851)
Cred ca s-a cam deviat de la subiectul topicului adica asa numitele "contradictii" biblice, asta parca era subiectul de discutie nu polemici interconfesionale cu privire la potrivirea sau nepotrivirea unor psalmi, care este problema de sursa nu problema de erezie sau neerezie, cultele neoprotestante in general folosesc versiunea ebraica pe cand in Biserica Ortodoxa se foloseste textul grecesc, cred ca macar pe acest topic ar trebui facut un mic efort de impreuna lucrare pentru a explica fratilor nostri mai slabi in credinta ceea ce ei nu inteleg, nu uitati ca "...dacă vreunul va rătăci de la adevăr și-l va întoarce cineva, Să știe că cel ce a întors pe păcătos de la rătăcirea căii lui își va mântui sufletul din moarte și va acoperi mulțime de păcate."

a spune contradictii este fortat de cei ce doar citesc si nu cursiv si continuu ci pe sarite .sectarii nu au versiune ebraica ,nu exista asa ceva .NT sa scris de la incepun in greaca de catre evaghelisti.ei au versiunea cornilescu care era doar un cantor la biserica si traia cu o prostituata nelegitim [amanti],deci iti dai seama ce traducere elevata a facut si asta data de prtestanti englezi.cei bine intentionati au multe surse de informare bine documentate

LapetiteMoc 28.05.2010 11:07:11

à propos de titlul topicului,

mi-au venit in minte cateva cuvinte din Eminescu, "Scrisoarea I":

"... rele-or spune ca sunt toate cate nu vor intelege..."

topcat 28.05.2010 11:25:02

Matei 5:16. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.
Matei 6:1. Luați aminte ca faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei; altfel nu veți avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.

Cele doua fragment sint luate din acelasi discurs, fac parte din NT, sint spusele lui Hristos, se refera la aceeasi oameni dinaintea sa, au fost povestite sau scrise de acelasi om, traducerile si versiunile de Biblii concorda. Daca nici astea nu sint contradictorii...

umilul 28.05.2010 11:28:48

Iertati-ma !!

Eu vad in Cartea Sfanta Cuvantul lui Dumnezeu, haideti mai bine sa nu cautam contradictii in Cuvintele Domnului pentru ca nu sunt, ci mai bine sa incercam cu totii sa gasim raspunsuri la cele care ni se par noua a fi in contradictie. Nu cautam in Bibli nici unul dintre noi contradictii ci foloase pentru sufletul nostru. Putem citii cu totii chiar de pe site-ul acesta unele talcuiri pe care le-au facut Sfintii Parinti la unele lucruri neclare pentru noi. Nu putem noi sa descoperim acum America pentru ca ea s-a descoperit mai devreme. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

costel 28.05.2010 11:34:31

Topcat, nu este contradictie. Faptele pe care le faci fara a primi lauda, sunt cai ce duc spre Dumnezeu. Cand vezi ca un om se sacrifica pentru unul pe care nu-l cunoaste, nu-ti ramane decat sa-i multumesti lui Dumnezeu ca sunt in lume si oameni cu inima mare.

Dar cand faci fapte ca sa fii vazut, sa primesti lauda, ele nu inalta firea, dimpotriva, o coboara. Faptele trebuie sa-si aiba cauza in focul dragostei din inima, nu in prezenta spectatorilor de langa noi.

topcat 28.05.2010 11:41:09

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 253881)
Topcat, nu este contradictie. Faptele pe care le faci fara a primi lauda, sunt cai ce duc spre Dumnezeu. Cand vezi ca un om se sacrifica pentru unul pe care nu-l cunoaste, nu-ti ramane decat sa-i multumesti lui Dumnezeu ca sunt in lume si oameni cu inima mare.

Dar cand faci fapte ca sa fii vazut, sa primesti lauda, ele nu inalta firea, dimpotriva, o coboara. Faptele trebuie sa-si aiba cauza in focul dragostei din inima, nu in prezenta spectatorilor de langa noi.

Ai dreptate, se poate interpreta asa. Doar ca primul fragment trebuia putin rescris ;)

dani2004 28.05.2010 12:31:26

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 253878)
Matei 5:16. ...așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.
Matei 6:1. ... faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei;.

Nu crezi ca este o diferenta intre "faptele voastre cele bune" si "faptele dreptatii voastre"?

alinnasser2010 28.05.2010 13:05:22

clar,degeaba citesti biblia nu e o carte pe care sa o citesti intr-o saptamana....deci tu ai scos numai ce ai vrut si si eu cred ca vrei sa ispitesti lumea.....ia citeste mai departe si mai sus si fa acordul....Dumnezeu a iubit lumea atat de mult incat pe Fiul sau l-a dat spre moarte pentru mantuirea ei deci era mahnit vazand ca oamenii sunt destrabalati ca in zilele noastre daia i-a parut rau....reciteste te rog si fa acodul calumea ori nu mai ispiti sau nu mai citi !

costel 28.05.2010 13:18:13

Cand stai in afara casei, nu-i poti vedea pe cei din casa decat daca ti se arata. Altfel, faci presupuneri - sunt, nu sunt, sunt 2, 3, etc. Asa si in cazul citirii Sfintei Scripturi, daca nu traiesti in Duh, nu-ti ramane decat sa faci presupuneri.

AlinB 28.05.2010 13:34:27

De unde sunt culese perlele "studiosului" nostru:

Copy/paste de aici :21:

http://www.stiinta-si-religia.com/co...biblice_1.html

Doriana 28.05.2010 13:40:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 253933)

lol, Julline, nu-i de mirare ca ti se clatina credinta...Astea au fost scrise cu un anume interes...

Insane 28.05.2010 13:53:26

Doamne, ajută-mă ca-n momentele mai dificile ale vieții să am puterea de a spera într

cica suntem crestini si nici nu stim sa raspundem frumos altei persoane,numa va apucati sa comentati ca vai cum poate gandi ca vai ca nu stie ce si astfel indepartati persoana respectiva si dupaia nici nu ii mai vine sa intrebe ca sa fie lamurita. Eu zic sa ne uitam la toti, si sa nu mai aruncam atata cu pietre si ref la Biblie eu am citit-o pe toata si pot spune ca nu se contrazice. Duhovnicul meu a spus odata ca at cand te apuci sa citesti Sfanta Scriptura sa incepi cu Noul testament si daca citesti sa citesti de ex un cap pe zi dar cap ala sa il intelegi asa cum ar trebui,in esenta lui si sa te gandesti ce vrea sa spuna versetele alea,de asemenea inainte sa citesti sfanta scriptura fa-ti semnul sfintei cruci si vezi ca exista si rugaciuni pe care le poti spune inainte de a incepe sa citesti din Biblie

topcat 28.05.2010 14:50:05

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 253934)
lol, Julline, nu-i de mirare ca ti se clatina credinta...Astea au fost scrise cu un anume interes...

Conteaza mai putin in ce interes s-au scris. Conteaza daca sint adevarate sau false.
In aceeasi ordine de idei, credeti ca exista o contradictie intre porunca de a nu ucide si poruncile venite de la Dumnezeu care indeamna la ucideri sau considerati buna explicatia cum ca respectivul nu a inteles una din cele doua porunci sau ca cele doua tipuri de porunci se refera la situatii diferite?

Doriana 28.05.2010 14:54:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 253951)
Conteaza mai putin in ce interes s-au scris. Conteaza daca sint adevarate sau false.

Sunt adevarate dar scoase din context ca sa dea contradictie. Deci interesul conteaza...

topcat 28.05.2010 14:59:03

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 253957)
Sunt adevarate dar scoase din context ca sa dea contradictie. Deci interesul conteaza...

Daca sint scoase din context atunci sint false.
Pot fi adevarate si scoase din context daca reprezinta generalizari valabile si in celalalt context.

valentin.viliga 28.05.2010 15:07:08

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 253860)
a spune contradictii este fortat de cei ce doar citesc si nu cursiv si continuu ci pe sarite .sectarii nu au versiune ebraica ,nu exista asa ceva .NT sa scris de la incepun in greaca de catre evaghelisti.ei au versiunea cornilescu care era doar un cantor la biserica si traia cu o prostituata nelegitim [amanti],deci iti dai seama ce traducere elevata a facut si asta data de prtestanti englezi.cei bine intentionati au multe surse de informare bine documentate

cred ca ai interpretat gresit postarea mea, nu tin partea neoprotestantilor si cred ca ai observat ca am pus in ghilimele cuvantul contradictii, cat despre versiunea ebraica se pare ca nu ai auzit de textele de la Qmran si Marea Moarta, pentru Vechiul Testament exista si versiune ebraica(aceasta fiind limba originala a VT nu greaca), cat despre Noul Testament este normal sa nu existe versiune in ebraica atat timp cat a fost scris in greaca, cat despre versiunea cornilescu neoprotestantii au mai upgradat-o

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:39:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.