Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   2012 - Si daca totusi... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9619)

OmuBun 01.06.2010 14:50:18

2012 - Si daca totusi...

Apropo de foarte multe dintre informatiile cu care suntem bombardati despre 2012, indraznesc sa vin cu un scenariu ipotetic. Dincolo de orice optimism incurabil sau scepticism dezarmant, va rog sa faceti un efort de vointa si sa va imaginati cum ar fi daca un astfel de scenariu ar deveni realitate.
Am vazut fel si fel de ipoteze legate de 2012. Unele stiintifice, in baza fotografiilor din satelit, sau studiilor facute de cercetatori in domenii diferite, altele legate de calendarul mayas, iar altele de apocalipsa lui Ioan. Cam toate ajung in acelasi loc. Poate doar cu timpul nu se pun toti de acord, dar se intelege ca erorile sunt minore si orice om constient de ceea ce se petrece in jurul lui, realizeaza ca lumea nu se poate controla pe sine si va intra in colaps.
Sa ne imaginam, deci ca Dumnezeu se decide sa „traga heblu” si ca nu vor mai fi indeplinite conditiile prin care curentul electric sa existe. Adica nimic ce tine de energie electrica, nici macar cea acumulata in baterii: NIMIC. Si dintr-o data suntem redusi la nivelul zero. Nu mai poti transmite informatii la distanta, nu te mai poti deplasa cu mijloacele obisnuite pe baza combustibililor cunoscuti, tehnic nimic nu mai functioneaza.
Trist, dar provocator. Omul va trebui s-o ia de la capat, dar cum? Cei smpli de pana acum, obisnuiti cu viata la tara, poate ar trebui sa nici nu simta diferente prea mari, dar ar supravietui ei? Cum vor face fata celor care vin sa ceara? Si nu ma refer numai la tiganii certati cu munca dar buni prieteni cu hotia, ci la cei de la oras carora le-ar trebui ani buni sa se adapteze? Cum s-ar pune la adapost un bun crestin care vrea sa-si ajute aproapele, dar este el la randul lui neputincios si in mare pericol?

topcat 01.06.2010 15:17:44

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 255355)
Am vazut fel si fel de ipoteze legate de 2012. Unele stiintifice, in baza fotografiilor din satelit

Nu exista nici o ipoteza stiintifica cu privire la 2012

eodor nastasa 01.06.2010 15:47:28

Citat:

Apropo de foarte multe dintre informatiile cu care suntem bombardati despre 2012, indraznesc sa vin cu un scenariu ipotetic. Dincolo de orice optimism incurabil sau scepticism dezarmant, va rog sa faceti un efort de vointa si sa va imaginati cum ar fi daca un astfel de scenariu ar deveni realitate.
Am vazut fel si fel de ipoteze legate de 2012. Unele stiintifice, in baza fotografiilor din satelit, sau studiilor facute de cercetatori in domenii diferite, altele legate de calendarul mayas, iar altele de apocalipsa lui Ioan. Cam toate ajung in acelasi loc. Poate doar cu timpul nu se pun toti de acord, dar se intelege ca erorile sunt minore si orice om constient de ceea ce se petrece in jurul lui, realizeaza ca lumea nu se poate controla pe sine si va intra in colaps.
Sa ne imaginam, deci ca Dumnezeu se decide sa „traga heblu” si ca nu vor mai fi indeplinite conditiile prin care curentul electric sa existe. Adica nimic ce tine de energie electrica, nici macar cea acumulata in baterii: NIMIC. Si dintr-o data suntem redusi la nivelul zero. Nu mai poti transmite informatii la distanta, nu te mai poti deplasa cu mijloacele obisnuite pe baza combustibililor cunoscuti, tehnic nimic nu mai functioneaza.
Trist, dar provocator. Omul va trebui s-o ia de la capat, dar cum? Cei smpli de pana acum, obisnuiti cu viata la tara, poate ar trebui sa nici nu simta diferente prea mari, dar ar supravietui ei? Cum vor face fata celor care vin sa ceara? Si nu ma refer numai la tiganii certati cu munca dar buni prieteni cu hotia, ci la cei de la oras carora le-ar trebui ani buni sa se adapteze? Cum s-ar pune la adapost un bun crestin care vrea sa-si ajute aproapele, dar este el la randul lui neputincios si in mare pericol?

Un scenariu posibil...Cum se vor comporta crestinii, ramane de vazut...presupanand ca scenariul de mai sus devine realitate. Mai greu cred ca ar fi de domnii atei, lipsiti de toata tehnologia asta, pe care o cred infailibila...cred ca ar fi "distrusi"...atat de buimaciti, ca nu si-ar da seama ce i-a lovit. As dori sa vaz unul cum reactioneaza, in atare situatie, dar precum am spus, deocamdata ii doar un scenariu.(dar, niciodata sa nu spui niciodata...)

ai2 01.06.2010 16:43:51

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 255370)
Un scenariu posibil...Cum se vor comporta crestinii, ramane de vazut...presupanand ca scenariul de mai sus devine realitate. Mai greu cred ca ar fi de domnii atei, lipsiti de toata tehnologia asta, pe care o cred infailibila...cred ca ar fi "distrusi"...atat de buimaciti, ca nu si-ar da seama ce i-a lovit. As dori sa vaz unul cum reactioneaza, in atare situatie, dar precum am spus, deocamdata ii doar un scenariu.(dar, niciodata sa nu spui niciodata...)

Uite ce propunere am. Si asa nu mai e atat de mult pana in 2012. Eu si topcat intr-un mesaj mai sus spunem ca in 2012 nu o sa fie nimic deosebit. Si vorbim la revelionul din 2013 cine a avut dreptate, noi sau religiosii care combina elemente din orice religie doar doar isi dau singuri emotii ca au trecut printr-o primejdie cum au fost eclipsa din 99, revelionul din 2000, cipurile si vaccinul antigripal. Asta ca sa ma limitez la ce-mi amintesc ca am trait personal. Daca ar fi s-o iau mai de timpuriu nu pot sa omit profetiile biblice neindeplinite chiar daca au fost facute de oameni plini de duhul sfant. Sau celelalte sfarsituri ale lumii peste care omenirea a trecut in cursul istoriei. Nu degeaba senzationalul otv-istic prinde atat de bine intr-o tara eminamente religioasa. Mare lucru nu facem dar traim periculos si ne plac povestile. Ei, uite ca eu spun cat se poate de clar ca "2012=sfarsitul lumii/venirea lui D-zeu/alte aberatii" e inca poveste nascocita de niste minti simple care s-au odihnit prea mult. Si adaug ca degeaba iti faci sperante puerile ca ne vei vedea in acele momente imaginare.

Mihnea Dragomir 01.06.2010 16:49:02

Din câte am înțeles, nici măcar adventiștii, care sunt mari specialiști în prezicerea exactă a când va fi Ziua Domnului, nu iau în serios această profeție cu 2012 aparținând inițial închinătorilor la șerpi cu pene. Cum poate să o ia în serios cineva care a citit Cuvândul Domnului ?

Doriana 01.06.2010 16:49:29

Mai, stim ca nu va fi, intrebarea era ce faceti daca totusi...deci un efort de imaginatie, contraziceri au mai fost...

OmuBun 01.06.2010 17:14:49

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 255393)
Ei, uite ca eu spun cat se poate de clar ca "2012=sfarsitul lumii/venirea lui D-zeu/alte aberatii" e inca poveste nascocita de niste minti simple care s-au odihnit prea mult. Si adaug ca degeaba iti faci sperante puerile ca ne vei vedea in acele momente imaginare.

Aluzia la "mintile simple" pare destul de hilara. No offence! Eu nu vorbesc de sfarsitul lumii si nici de venirea Lui Dumnezeu in ipoteza de mai sus, ci la situatia in care pur si simplu legile care permiteau energiei electrice sa aiba loc, nu mai sunt valabile! Imi imaginez ca ai citit despre astfel de situatii sau macar ai vazut filme SF in care pentru o perioada de timp, automobilul se opreste pur si simplu, fara nici o explicatie in afara aceleia ca nu mai are curent. Daca "aurora boreala" ar colinda in voie peste intreg pamantul, presupun ca intelegi efectul. Sfarsitul lumii, daca ar veni, s-ar datora panicii si luptei pentru supravietuire in astfel de conditii, nu calamitatilor naturale (potop, cutremur, meteoriti, etc)
Stii ce e trist? Noe a existat dar nu l-a inteles nimeni. Babilonul a existat, dar n-a inteles nimeni ca nu te poti lua la intrecere cu Dumnezeu. Toate legile sunt ale Lui. Daca El vrea sa traga heblu, il trage si gata. Ce-ai sa faci? O sa arunci cu bolovani in El?

pwnureface 01.06.2010 17:23:02

energia electrica n-are cum sa dispara pur si simplu ma
creca tu te referi la emp(electromagnetic pulse) care apare de obicei la exploziile nucleare
in cel mai rau caz in 2012 o sa fie o explozie solara care o sa distruga cateva echipamente electronice

eodor nastasa 01.06.2010 17:42:58

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 255393)
Uite ce propunere am. Si asa nu mai e atat de mult pana in 2012. Eu si topcat intr-un mesaj mai sus spunem ca in 2012 nu o sa fie nimic deosebit. Si vorbim la revelionul din 2013 cine a avut dreptate, noi sau religiosii care combina elemente din orice religie doar doar isi dau singuri emotii ca au trecut printr-o primejdie cum au fost eclipsa din 99, revelionul din 2000, cipurile si vaccinul antigripal. Asta ca sa ma limitez la ce-mi amintesc ca am trait personal. Daca ar fi s-o iau mai de timpuriu nu pot sa omit profetiile biblice neindeplinite chiar daca au fost facute de oameni plini de duhul sfant. Sau celelalte sfarsituri ale lumii peste care omenirea a trecut in cursul istoriei. Nu degeaba senzationalul otv-istic prinde atat de bine intr-o tara eminamente religioasa. Mare lucru nu facem dar traim periculos si ne plac povestile. Ei, uite ca eu spun cat se poate de clar ca "2012=sfarsitul lumii/venirea lui D-zeu/alte aberatii" e inca poveste nascocita de niste minti simple care s-au odihnit prea mult. Si adaug ca degeaba iti faci sperante puerile ca ne vei vedea in acele momente imaginare.

Sperante puerile, nu-mi fac, am zis ca : daca ar fi si numai daca, as vrea sa va vad...si nimic mai mult...cat despre restu', sa dea Dumnezeu sa discutam la revelionu' cu pricina...

ai2 01.06.2010 20:33:21

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 255400)
Aluzia la "mintile simple" pare destul de hilara. No offence! Eu nu vorbesc de sfarsitul lumii si nici de venirea Lui Dumnezeu in ipoteza de mai sus, ci la situatia in care pur si simplu legile care permiteau energiei electrice sa aiba loc, nu mai sunt valabile! Imi imaginez ca ai citit despre astfel de situatii sau macar ai vazut filme SF in care pentru o perioada de timp, automobilul se opreste pur si simplu, fara nici o explicatie in afara aceleia ca nu mai are curent. Daca "aurora boreala" ar colinda in voie peste intreg pamantul, presupun ca intelegi efectul. Sfarsitul lumii, daca ar veni, s-ar datora panicii si luptei pentru supravietuire in astfel de conditii, nu calamitatilor naturale (potop, cutremur, meteoriti, etc)
Stii ce e trist? Noe a existat dar nu l-a inteles nimeni. Babilonul a existat, dar n-a inteles nimeni ca nu te poti lua la intrecere cu Dumnezeu. Toate legile sunt ale Lui. Daca El vrea sa traga heblu, il trage si gata. Ce-ai sa faci? O sa arunci cu bolovani in El?

Si Noe si Babilonul sunt mituri inventate deasemenea de niste minti simple.

arwein 01.06.2010 21:06:18

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 255474)
Si Noe si Babilonul sunt mituri inventate deasemenea de niste minti simple.

Ei taci, esti sigur(a) ?

ai2 01.06.2010 21:12:43

sa opresti electricitatea inseamna sa omori si oamenii. Noi functionam tot datorita electricitatii asa ca discutia e destul de simpla. Murim si gata. Nu mai facem nimic si nici eonor nu ne vede :D

ai2 01.06.2010 21:21:57

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 255496)
Ei taci, esti sigur(a) ?

Da, sunt sigur. Exista o sansa mult prea mica sa fie adevarate legendele respective. Tinand cont de dovezile arheologice, potopul are sanse imense sa fie inspirat dintr-un eveniment local, de dimensiuni reduse, dar care sa fi fost privit ca o catastrofa universala de catre oamenii primitivi care credeau ca lumea e atat cat stiu ei.
Si faza cu babilonul e o explicatie la fel de simplista la aparitia limbilor pe mapamond. Trebuia salvata situatia si s-a inventat o poveste. Dovezile duc in alta directie.

Acuma o intrebare pt clasa a patra. Cele zece porunci sunt de la D-zeu sau s-au nascut intr-o societate primitiva patriarhala?

eodor nastasa 01.06.2010 21:37:59

pentru : inteligenta-artificiala.doi

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 255502)
sa opresti electricitatea inseamna sa omori si oamenii. Noi functionam tot datorita electricitatii asa ca discutia e destul de simpla. Murim si gata. Nu mai facem nimic si nici eonor nu ne vede :D

Zau, si daca io, adica organismu' lu' io, sufera ceva transmutari/reconfigurari si produc electricitate mai in "altfel" ca s'acu? A ? Atunci am ocazia sa te vaz raposat...

arwein 01.06.2010 22:04:51

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 255511)
Da, sunt sigur. Exista o sansa mult prea mica sa fie adevarate legendele respective. Tinand cont de dovezile arheologice, potopul are sanse imense sa fie inspirat dintr-un eveniment local, de dimensiuni reduse, dar care sa fi fost privit ca o catastrofa universala de catre oamenii primitivi care credeau ca lumea e atat cat stiu ei.
Si faza cu babilonul e o explicatie la fel de simplista la aparitia limbilor pe mapamond. Trebuia salvata situatia si s-a inventat o poveste. Dovezile duc in alta directie.

Acuma o intrebare pt clasa a patra. Cele zece porunci sunt de la D-zeu sau s-au nascut intr-o societate primitiva patriarhala?

Ok, esti sigur de Potop, pentru ca are sanse mici etc. In definitv nivelul de dovezi necesar cuiva pentru a se convinge de ceva nu e treaba nimanui de pe forum. La "faza cu Babilonul" nu am inteles ce vrei sa spui: ca nu a existat Babilonul? Sau ca nu crezi ca ca acolo a aparut un impas in comunicarea oamenilor, exemplificat prin inmultirea graiurilor vorbite pana la a nu fi in stare sa te mai intelegi cu altcineva? Explicatia e cam ca ceea ce se intampla azi: fiecare isi sustine convingerile pe limba lui si nu sta sa ii asculte pe altii, asa incat oamenii chiar daca folosesc aceleasi cuvinte (adica limba) nu se mai inteleg intre ei. Mai precis: intra cineva pe un forum, se declara ateu si dupa aceea in sute de postari vine cu argumente de o anumita factura in sprijinul ateismului; poti sa ii spui in ce limba vrei ca nu il obliga nimeni sa fie crestin ortodox, ca nu ii neaga nimeni cunostinte de fizica- chimie- biologie- genetica- biologie moleculara si, in general- nivelul cultural, dar el (adica acel cineva) nu intelege ca ceilalti nu vorbesc despre fizica- chimie- biologie- genetica- biologie moleculara, ci despre ALTCEVA; si ca argumentele lui nu conving pentru ca vin din alta sfera. Acesta este un blocaj la nivel de limbaj. Intelegi de ce Babilonul nu este numai un loc atestat istoric, ci si o metafora exceptionala despre comunicare, in general?

In ceea ce priveste intrebarea "pentru clasa a patra"- de la inceput ma reduci la nivelul unui elev de clasa a patra, adica ma jignesti "a priori"; nu-ti foloseste la nimic statul in Micul Paris medieval, nu ai reusit sa deprinzi eleganta. Si sa stii ca cei din clasa a patra scriu numele proprii cu prima litera cu majuscula.

topcat 01.06.2010 22:11:55

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 255400)
situatia in care pur si simplu legile care permiteau energiei electrice sa aiba loc, nu mai sunt valabile!

Toate procese pe baza carora corpul uman functioneaza sint de natura electromagnetica. Deci sa intrebi ce vei face dupa ce aceste forte nu vor mai exista e cel putin ciudata.

p.s. acu vad ca si ai2 a postat acelasi lucru :)

ai2 01.06.2010 22:15:50

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 255522)
Zau, si daca io, adica organismu' lu' io, sufera ceva transmutari/reconfigurari si produc electricitate mai in "altfel" ca s'acu? A ? Atunci am ocazia sa te vaz raposat...

Tot nu e bine. N-ai sa vezi nimic. Nu poti vedea ceva foarte mic iar obiectele mari sunt facute din multi atomi tinuti laolalta de forta care presupunem ca dispare. Si nici atomii respectivi n-ar mai exista pt ca si ei "beneficiaza" de aceeasi forta. Deci n-as fi raposat ci mai degraba descompus in nuclee si electroni invizibili colapsati gravitational intr-un corp de dimensiuni extrem de reduse deoarece si Pamantul e solid tot datorita fortei electromagnetice. Asadar ai sa fii un "ceva" care n-o sa vada nimic si o sa se prabuseasca spre un obiect in formare cu o forta gravitationala imensa. Miscarea ta ar fi una oscilatorie cu centrul in centrul fostului Pamant. Amplitudinea oscilatiei ar fi egala cu raza actuala a Pamantului. Ar trebui evident sa te descurci si fara aer.
Si ar mai fi ceva impedimente legate de "vaz" dar ma opresc aici.

ai2 01.06.2010 22:25:20

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 255535)
In ceea ce priveste intrebarea "pentru clasa a patra"- de la inceput ma reduci la nivelul unui elev de clasa a patra, adica ma jignesti "a priori"; nu-ti foloseste la nimic statul in Micul Paris medieval, nu ai reusit sa deprinzi eleganta. Si sa stii ca cei din clasa a patra scriu numele proprii cu prima litera cu majuscula.

Chestia cu clasa a patra e o subtilitate pe care ar fi trebuit s-o scriu intre ghilimele fiind un citat. Nu a fost menita sa te jigneasca. Imi cer scuze ca am produs aceasta confuzie. "Clasa a patra" se referea mai degraba la gradul de dificultate al intrebarii nu la inteligenta celui caruia ii este adresata. Daca te intreb cat face 2+2 nu inseamna ca te consider de nivelul clasei intai.
Ma tem ca si subtilitatea sintagmei "micul Paris medieval" ti-a scapat. Si am folosit-o crezand ca e usor de depistat. In fine. La restul mesajului iti raspund maine.

andreicozia 01.06.2010 23:01:53

Citat:

Cum vor face fata celor care vin sa ceara? Si nu ma refer numai la tiganii certati cu munca dar buni prieteni cu hotia,...

OmuBun

Te-am vazut in poza si ma surprinde faptul ca in Romania de astazi tu mai ai curajul de a pune cortul in locuri neamenajate si cu copiii dupa tine, uau!
Un unchi de-al meu a fost atacat cu cutitul de tigani fiind in MASINA!!! cu geamurile ridicate!!! intr-o zona de camping amenajata si tu/voi aveti curajul sa stati pe coclauri inconjurati de...pinza???. Ce pot sa spun este ca ai curaj, nu gluma! Oare sotia ta nu este ingrijorata?..zic si eu...nu ma bag, banuiesc ca voi stiti mai bine.

..si culmea este ca tiganii stiau ca sunt oameni inauntru care dorm iar unchiul meu ii simtea cum forteaza geamul cu lama cutitului si a trebuit sa se hotarasca rapid ce sa faca!.. nu va mai spun ce a urmat, dar bine nu le-a fost niciunora.

In alta ordine de idei, daca este sa raspundem dilemelor tale, cred ca cel mai elocvent exemplu vizual este filmul "THE ROAD" de anul trecut.... ideea centrala fiind ca vom reveni foarte repede la starea noastra normala de DEFAULT - salbaticie si ne vom vina unii pe altii dupa care, mai tirziu cind se vor epuiza toate resursele de mincare... ne vom minca, la propriu..asta cred cu siguranta.

Orice forma de credinta va dispare si va prima salbaticia si jaful!..deci Doamne Fereste!

eodor nastasa 01.06.2010 23:28:34

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 255545)
Tot nu e bine. N-ai sa vezi nimic. Nu poti vedea ceva foarte mic iar obiectele mari sunt facute din multi atomi tinuti laolalta de forta care presupunem ca dispare. Si nici atomii respectivi n-ar mai exista pt ca si ei "beneficiaza" de aceeasi forta. Deci n-as fi raposat ci mai degraba descompus in nuclee si electroni invizibili colapsati gravitational intr-un corp de dimensiuni extrem de reduse deoarece si Pamantul e solid tot datorita fortei electromagnetice. Asadar ai sa fii un "ceva" care n-o sa vada nimic si o sa se prabuseasca spre un obiect in formare cu o forta gravitationala imensa. Miscarea ta ar fi una oscilatorie cu centrul in centrul fostului Pamant. Amplitudinea oscilatiei ar fi egala cu raza actuala a Pamantului. Ar trebui evident sa te descurci si fara aer.
Si ar mai fi ceva impedimente legate de "vaz" dar ma opresc aici.

Ei na, mai, si tu acuma, nu vrei sa "luminezi" un crestin...troglodit. Si mai zi ca-mi place "teoria" lu', colapsarea-campului-gravitational-ce-tine-materia-n-solid-si-forma, si cum ziceai ?...io o sa fiu ceva care atras de-forta-imensa-a-lu'-gaura-cea-neagra-care-nlocuieste-pamantu-diparut-intr-o-mare-adunatura-de-alea-alea-resturi-de-atomi-si-praf-de-altea-alea-particoulute-tiny-mini-mici-de-tot...si-n-caderea-mea-ondulatorie-si-oscilatorie-frecventoasa-pe/cu-amplitudine-egala-cu-raza-lu'-fostu'-pamant...Alerta ! Atentie mai sunt t-10 secunde pana la colapsarea si celor din urma doi neurini a lu eonor ! Va rugam sa va ejectati !
Mai ai2, si cand ma gandesc, ca acu' ceva vreme tabarasi pe mine si pe "fanteziile" mele...nene, ai umor, parol... :24:

annajanette 02.06.2010 01:15:00

eu cred ca va fi o triere serioasa, o sa va dau in privat daca doriti o carte sa cititi, daca doriti .

ai2 02.06.2010 09:57:34

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 255589)
Ei na, mai, si tu acuma, nu vrei sa "luminezi" un crestin...troglodit. Si mai zi ca-mi place "teoria" lu', colapsarea-campului-gravitational-ce-tine-materia-n-solid-si-forma, si cum ziceai ?...io o sa fiu ceva care atras de-forta-imensa-a-lu'-gaura-cea-neagra-care-nlocuieste-pamantu-diparut-intr-o-mare-adunatura-de-alea-alea-resturi-de-atomi-si-praf-de-altea-alea-particoulute-tiny-mini-mici-de-tot...si-n-caderea-mea-ondulatorie-si-oscilatorie-frecventoasa-pe/cu-amplitudine-egala-cu-raza-lu'-fostu'-pamant...Alerta ! Atentie mai sunt t-10 secunde pana la colapsarea si celor din urma doi neurini a lu eonor ! Va rugam sa va ejectati !
Mai ai2, si cand ma gandesc, ca acu' ceva vreme tabarasi pe mine si pe "fanteziile" mele...nene, ai umor, parol... :24:

Am vrut sa-ti arat gradul de aberatie la care poti sa ajungi doar pentru a-ti indeplini fanteziile. Curat crestin! Poti lua lectii de la vsovi pe tema asta. La el totul e altfel numai sa fie cum vrea el. Doar doar s-o modifica toate legile universului ca sa-i vezi tu pe atei cum se comporta la sfarsitul lumii.

PS Pamantul nu are destula masa pentru a deveni gaura neagra. Dar lasa ca modifica crestinii toate teoriile ca sa mai treaca printr-o primejdie.

arwein 02.06.2010 17:23:15

Iti accept scuzele invelite in in staniolul "subtilitatii"; si eu imi cer scuze pentru ca am utilizat initial un ton colocvial. Iar la metafora "micul Paris medieval" nu am reusit sa desfac poleiala.

Poruncile sunt de la Dumnezeu SI au aparut intr-o societate patriarhala.

eodor nastasa 02.06.2010 17:26:49

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 255663)
Am vrut sa-ti arat gradul de aberatie la care poti sa ajungi doar pentru a-ti indeplini fanteziile. Curat crestin! Poti lua lectii de la vsovi pe tema asta. La el totul e altfel numai sa fie cum vrea el. Doar doar s-o modifica toate legile universului ca sa-i vezi tu pe atei cum se comporta la sfarsitul lumii.

PS Pamantul nu are destula masa pentru a deveni gaura neagra. Dar lasa ca modifica crestinii toate teoriile ca sa mai treaca printr-o primejdie.

PS Hai, lasa, nu mai spune, da cu protonu' care-i treaba ? Cata masa are ?

Radu32 02.06.2010 18:01:58

Citat:

cazul tau ipotetic ar insemna un sungur lucru: RAZBOI si haos !!! anarhie in prima faza, panca cand, fortele bune, vor reimpune control pe situatie !

ai2 03.06.2010 09:33:28

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 255855)
PS Hai, lasa, nu mai spune, da cu protonu' care-i treaba ? Cata masa are ?

N-am inteles care-i legatura. Presupun ca e inca o chestie senzationala care nu are legatura cu realitatea.

OmuBun 03.06.2010 10:12:18

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 256015)
N-am inteles care-i legatura. Presupun ca e inca o chestie senzationala care nu are legatura cu realitatea.

"Senzationalul" si "realitatea" sunt notiuni pe care fiecare le percepe altfel.
Relitatea perceputa de tine astazi s-ar putea sa fie contrazisa de concluzia pe care-ai putea s-o tragi maine (un maine relativ, evident) despre realitatea zilei de astazi!

Cat despre diferenta de perceptie asupra aceleiasi realitati... e ca in politica. Depinde pe ce pozitie te afli ca sa-i judeci pe ceilalti. Totusi, tine de caracter sa te duci -sa zicem - la japonezi si sa-i ironizezi cum ca sunt ciudati... Nu te trimite nimeni acolo si nu te tine nimeni legat. La fel si aici. Nu esti obligat sa ramai, iar pentru noi, ciudatenia se afla la cei care percep realitatea altfel decat noi!...
Sper sa nu fi fos prea complicat!...

costel 03.06.2010 10:45:26

Calendarul mayas si anul 2012

Principalul argument pentru precizia datei de 21 decembrie 2012 il constituie vechiul calendar mayas, potrivit caruia solstitiul de iarna din emisfera nordica al anului 2012 va marca sfarsitul unei ere de 5.126 de ani. Coroborata cu alte profetii mayase din cartile Chilam Balam - o colectie de texte pre si post-coloniale -, aceasta data este considerata ca marcand fie sfarsitul lumii si al vietii pe Pamant, fie o schimbare de constiinta la nivel global.

Nu e decat politica de a vinde, de a avea subiecte in tabloide.
Un crestin nu este interesat de cand va fi sfarsitul lumii - "de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal" (Mt. 24, 36), ci de cum asteptam acest sfarsit: "Drept aceea, privegheati, ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului" (Mt. 25, 13).

Pentru un adevarat crestin, A doua venire a lui Hristos, se poate petrece oricand, chiar si maine.

cotoracia 03.06.2010 12:03:16

Foarte bine Costel !

Foarte bine Costel ! Scurt și la obiect. Așa este din p.d.v. creștin, nu are importanță CÂND va fi sfârșitul lumii, ci C U M ne va găsi în acel moment !
”În cele ce te voi găsi te voi judeca !”

KittyNou 13.06.2010 16:26:51

Lumea nu se termina in 2012.... dar in....

Ati vazut prima pagina pe Yahoo? Cand au descifrat limba dei maya, au inteles ca era pe 21.12.2012 dar acum doi arheologi care lucrez pentru Nasa au descoperit ca traducerea buna ar fii ca se termin in 49** (si nu imi mai amintesc) 2012 a fost o minciuna (pentru cine a crezut).

Ciao ciao
:P

georgiana.gabriela 26.07.2010 20:14:23

Biblia ne spune ca nici Fiul Omului (adica natura omeneasca a Mantuitorului) nu stia cand va veni sfarsitul lumii, si unii se trezesc sa ne bage pe gat niste presupuneri de-ale lor.
"Si daca totusi..." intr-adevar, poate fi si atunci, poate fi si maine, si peste o mie de ani, numai Dumnezeu stie

annajanette 27.07.2010 02:13:54

la ce viata traim zici ca deja e 2012.

andreicozia 27.07.2010 04:24:05

Nu vorbi cu pacat!
Ai vazut filmul 2012 ? Alea da probleme, nu Basescu, taxele si taierea de lefuri

Eugen7 27.07.2010 10:19:50

Citat:

În prealabil postat de georgiana.gabriela (Post 271959)
Biblia ne spune ca nici Fiul Omului (adica natura omeneasca a Mantuitorului) nu stia cand va veni sfarsitul lumii, si unii se trezesc sa ne bage pe gat niste presupuneri de-ale lor.
"Si daca totusi..." intr-adevar, poate fi si atunci, poate fi si maine, si peste o mie de ani, numai Dumnezeu stie

conteaza sfarsitul nostru personal... mantuirea noastra. poate ne ia Dumnezeu viata maine... la ce ne ajuta sa stim deci cand este "sfarsitul lumii" acesteia despre care stim cu siguranta ca va fi, caci Hristos spune "cerul si pamantul vor trece"(Luca 21,33).

sa ne ingrijim deci doar de ceea ce trebuie (mantuirea noastra mai precis repectarea celor 10 porunci care sunt voia lu Dumnezeu), caci Dumnezeu stie EL de ce trebuie sa se ingrijeasca.

georgiana.gabriela 27.07.2010 13:10:50

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 272154)
conteaza sfarsitul nostru personal... mantuirea noastra. poate ne ia Dumnezeu viata maine... la ce ne ajuta sa stim deci cand este "sfarsitul lumii" acesteia despre care stim cu siguranta ca va fi, caci Hristos spune "cerul si pamantul vor trece"(Luca 21,33).

sa ne ingrijim deci doar de ceea ce trebuie (mantuirea noastra mai precis repectarea celor 10 porunci care sunt voia lu Dumnezeu), caci Dumnezeu stie EL de ce trebuie sa se ingrijeasca.

Ai dreptate

Iubirea 28.07.2010 00:25:21

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 272154)

Subscriu...iar referitor la filmul 2012...pt ca i s-a facut atata reclama am facut si eu tot posibilul sa il vad...nu pot sa descriu dezamagirea si parerea de rau pe care am avut-o ca am pierdut atata timp sa vad o asa mare tampenie. O viziune ireala si total neinspirata din punctul meu de vedere.

annajanette 29.07.2010 02:46:22

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 272109)
Nu vorbi cu pacat!
Ai vazut filmul 2012 ? Alea da probleme, nu Basescu, taxele si taierea de lefuri

da, l-am vazut, mie asa ca film mi-a placut. andrei mie nu imi place viata care o traim sincer, acum eu nu sunt prea plimbata prin strainatate, oare asa o fi si afara?

andreicozia 29.07.2010 17:47:15

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 272925)
da, l-am vazut, mie asa ca film mi-a placut. andrei mie nu imi place viata care o traim sincer, acum eu nu sunt prea plimbata prin strainatate, oare asa o fi si afara?

Ce anume nu-ti place in Romania?

heorhe 29.07.2010 18:22:40

Citat:

Daca nu va exista curent electric nu vor exista nici oameni, deci in consecinta nici buni crestini.

Multe din procesele fizico-chimice din interiorul organismelor se bazeaza pe sarcini electrice, adica curent electric.

Ca sa nu mai vorbim de legaturile chimice ale substantelor, starea metalelor , etc. Nu cred ca va mai exista universul asa cum il stim, in cazul in care dispare interactiunea electromagnetica.

FiulRisipitor 29.07.2010 19:52:16

Citat:

În prealabil postat de heorhe (Post 273088)
Daca nu va exista curent electric nu vor exista nici oameni, deci in consecinta nici buni crestini.

Multe din procesele fizico-chimice din interiorul organismelor se bazeaza pe sarcini electrice, adica curent electric.

Ca sa nu mai vorbim de legaturile chimice ale substantelor, starea metalelor , etc. Nu cred ca va mai exista universul asa cum il stim, in cazul in care dispare interactiunea electromagnetica.

Mai, eu sunt mai redus asa.... deci ajutati-ma... Tot dati intr-una ca omul nu ar exista fara curent electric. Eu am inteles ca initiatorul topicului se refera la curentul electric din retelele lumii nu la energia electrica ca forma de energie pe pamant. Deci, vreti sa spuneti ca pana la descoperirea energiei electrice oamenii existau doar asa... imaginari???

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:10:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.