Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   crestinii si politica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9629)

lore86 02.06.2010 13:57:58

crestinii si politica

ce legatura credeti ca este, sau ar trebui sa fie, intre crestini si politica?
e potrivit ca un crestin sa faca parte dintr-un partid politic(in contextul in care politica presupune atatea mizerii) sau sa aiba o orientare politica?

eodor nastasa 02.06.2010 13:58:57

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 255758)
e potrivit ca un crestin sa faca parte dintr-un partid politic(in contextul in care politica presupune atatea mizerii) sau sa aiba o orientare politica?

Niciuna. Nu e potrivit, da uite ca se intampla.

Daniel777 02.06.2010 14:02:17

In contextul actual nu cred ca s-ar putea face ceva in politica.Daca ar fi cineva cu putere si curajos,cred ca ar fi un marturisitor.Ar fi probabil ponegrit si de ce nu,lichidat.

colaps 02.06.2010 14:24:48

Care politica dom'le, noua ne trebuie o monarhie absoluta ca la carte. :)

forfota 02.06.2010 14:41:41

Un politician poate fi crestin , iar unui crestin nu-i este interzisa politica. Important este sa se cunoasca bine ce presupune politica. Asa cum exista profesori buni/profesori slabi, medici iscusiti/medici cinici, ingineri cu adevarat ingeniosi/ingineri vai de capul lor etc, tot asa exista politicieni care stiu ce fac si altii care cred ca stiu ce fac. Ce este cu adevarat trist la noi: politicienii care ne conduc nu au DELOC studii politice, iar cei cu studii nu au banii necesari sa-i inlature.

colaps 02.06.2010 14:46:27

Citat:

În prealabil postat de forfota (Post 255783)
Un politician poate fi crestin , iar unui crestin nu-i este interzisa politica. Important este sa se cunoasca bine ce presupune politica. Asa cum exista profesori buni/profesori slabi, medici iscusiti/medici cinici, ingineri cu adevarat ingeniosi/ingineri vai de capul lor etc, tot asa exista politicieni care stiu ce fac si altii care cred ca stiu ce fac. Ce este cu adevarat trist la noi: politicienii care ne conduc nu au DELOC studii politice, iar cei cu studii nu au banii necesari sa-i inlature.

Normal, daca omul ce ocupa un post este crestin adevarat, va fi mult mai bine pentru el, cei din jur si pentru slujba pe care o profeseaza.

Unu-i politicianul simplu si altu-i politicianul cu cruce la gat, cu icoana in casa, cu Biblia pe birou, in genunchi in fiecare seara rostindu-si acatistul si rugaciunile.

Dar ma refer aici la un crestin adevarat. Nu doar cei cu numele. Sau la specimenele astea de "pres-edinti" care jura pe Biblie (lucru care sub nici o forma nu ar trebui sa fie facut, ei jura pe o carte in care scrie ca nu au voie sa jure) si a doua zi se duc la munca ca sa fure si sa taie salarii.

Mihnea Dragomir 02.06.2010 16:21:08

Preocuparea și, preferabil, chiar activitatea politică nu numai că sunt permise unui creștin, dar fac parte din misiunea specifică pe care laicii o au în Biserică. Așa cum preoții au o triplă misiune: de a învăța legea lui Dumnezeu, de a administra Sfintele Taine și de a conduce spre mântuire poporul credincios, și laicii au misiunea lor specifică: de a asigura Bisericii cele materiale necesare ei și de a transpune legea lui Dumnezeu în legile și viața Cetății.

Este regretabil că în România (și nu numai, aici suntem departe de a fi un exemplu singular) nu există nici un partid politic care să aibă o agendă creștină. Poate că explicația decăderii și ticăloșirii sistemului democratic trebuie căutată aici. Politicienii noștri clădesc case pe nisip.

colaps 02.06.2010 16:25:21

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 255844)
Preocuparea și, preferabil, chiar activitatea politică nu numai că sunt permise unui creștin, dar fac parte din misiunea specifică pe care laicii o au în Biserică. Așa cum preoții au o triplă misiune: de a învăța legea lui Dumnezeu, de a administra Sfintele Taine și de a conduce spre mântuire poporul credincios, și laicii au misiunea lor specifică: de a asigura Bisericii cele materiale necesare ei și de a transpune legea lui Dumnezeu în legile și viața Cetății.

Este regretabil că în România (și nu numai, aici suntem departe de a fi un exemplu singular) nu există nici un partid politic care să aibă o agendă creștină. Poate că explicația decăderii și ticăloșirii sistemului democratic trebuie căutată aici. Politicienii noștri clădesc case pe nisip.

Miscarea Noua Dreapta ar da semne ca vrea sa intre in politica, insa e nesigura de succesul ei, vazand marea coruptie in sistemul politic al tarii noastre. Slabe sanse sa izbuteasca in politica dar nu strica sa incerce.

voxdei55 02.06.2010 16:30:04

crestinul si politica...

Nu exista un domeniu mai imputit..(scuzati expresia),un domeniu mai infect si corupt ..decat politica.Daca un politician...(!)poate fi crestin de ochii lumii..insa unui preot ca sa faca parte din asa ceva..mi se pare un sacrilegiu.Rostul adevart al unui preot este altul,rostuit de Dumnezeu..iar politica e domeniul diavolului.Din pacate ..tot mai des apare o noua treime..formata din primar,preot..si omul politic.De cate ori presa nu a aratat cum biserica a fost agent electoral pentru unul sau altul ..care da mai mult.Trist dar adevarat

Rodica50 02.06.2010 17:27:48

Cred ca trebuie sa ne facem datoria civica.

voxdei55 02.06.2010 17:33:50

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 255856)
Cred ca trebuie sa ne facem datoria civica.

Cata intelepciune in aceasta postare...!!!!

Radu32 02.06.2010 17:59:14

da !

mai oameni, sa nu ne mai ascundem dupa deget ! politica si politicienii sunt produsul societatii noastre- DECI AL NOSTRU- !
POLITICIENII VIN si ei dintre noi,ca doara nu is coborati de pe marte,ca extraterestii ce nu au legatura cu romanii !!!
Politicienii sunt doar barometrul care arata starea reala a grosului societatii romanesti,fiind emanatia societatii romanesti,ca nu vin din nimica !!!
am putea zice ca romanii au politicienii pe care-i merita !

adrian010155 02.06.2010 19:03:29

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 255863)
mai oameni, sa nu ne mai ascundem dupa deget ! politica si politicienii sunt produsul societatii noastre- DECI AL NOSTRU- !
POLITICIENII VIN si ei dintre noi,ca doara nu is coborati de pe marte,ca extraterestii ce nu au legatura cu romanii !!!
Politicienii sunt doar barometrul care arata starea reala a grosului societatii romanesti,fiind emanatia societatii romanesti,ca nu vin din nimica !!!
am putea zice ca romanii au politicienii pe care-i merita !

Sint de acord cu tine, Radu. Ai sintetizat excelent. Imi permit, totusi, sa completez ca tare bine ar fi daca am avea politicieni ortodocsi si nu oameni fara Dumnezeu asa cum are Romania de peste 100 de ani dar, de la ar fi bine si pana la a se si realiza acest lucru, este o distanta mare pentru ca, iata, se intampla ceea ce spui tu. Este greu de inteles cum un elctorat ortodox alege niste derbedei. Vorba lui Cosbuc "... Asa vrea, poate, Dumnezeu ..."

Mihnea Dragomir 02.06.2010 20:32:20

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 255894)
Este greu de inteles cum un elctorat ortodox alege niste derbedei. Vorba lui Cosbuc "... Asa vrea, poate, Dumnezeu ..."

Nu e chiar așa de greu de înțeles. "Electoratul ortodox" cred că nu reprezintă nici măcar 500 000 de voturi. Poți să fii ortodox în acte (și în recensăminte), dar să trăiești o viață cu spatele la Cristos, și mă tem că este exact situația marii majorități a corpului electoral. Din păcate, situația nu este mai bună nici în ceea ce privește celelalte confesiuni, ci este generalizată, cel puțin în Europa, indiferent că e cea de Est sau de Vest, cea de Nord, de Mijloc sau de Sud. Este o măsură a cât de jos a coborât lumea în comparație cu epocile anterioare. Îi privim cu stupefacție, dacă nu cumva mustrător pe înaintașii noștri din Evul Mediu care, în parlamentele de atunci, comentau câți îngeri ar încăpea pe un vârf de ac în vreme ce turcii erau la porțile Bizanțului. Nici nu ne trece prin cap că ACEEA era, de fapt, normalitatea. Este incredibil cum în Bizanț, chiar și în epoca mai târzie a lui, deja măcinată de decadență, oamenii obișnuiți încă mai aveau organ pentru teologhiseală și preocupare și pentru altceva decât pentru mundanități precum cota TVA sau pentru ce a mai zis ori făcut câte o Zăvoranu sau Bahmuțanu. Este incredibil cum principala dispută dintre partidele care ocupau scena politică era referitoare nu la probleme de tip cuantumul salariilor, zilelor libere, pensiilor etc, ci la problema dacă trebuie acceptat sau respins cultul icoanelor. Ecartul dintre partide era de domeniul spiritual, azi e din domeniul gastro-intestinal. Asta e situația ! Deci, cum procedăm ?

cumintica 02.06.2010 21:48:27

despre politica si crestinism

Traim in secolul 21, trebuie sa avem credinta in Dumnezeu, da sa stim sa fim si toleranti. Partidele extremiste sunt de domeniul trecutului. Nu putem progresa in intoleranta si ingustimea mintii. Multumesc celor care ma vor intelege,

eodor nastasa 02.06.2010 22:17:03

Traim in secolul 21...si asta ne ocupa tot timpul...uite ca incet, da sigur, se naste o noua polemica...
Despre "crestinii" care voteaza niste derbedei, pai, chiar conteaza, ma refer la votul fiecaruia dintre noi, chiar credeti ca conteaza ? Nu dragilor, "cartile sunt facute" cu mult inainte, de mai marii lumii...nu va mai imbatati cu apa neinceputa.
S'acum mai bine va vedeti de "politica de suflet", decat sa pierdeti vremea'n sterilitatile lu' politichia.(zic si io asa, axcu' sa nu tabarati pe mine)

colaps 02.06.2010 22:30:26

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 255941)
Traim in secolul 21...si asta ne ocupa tot timpul...uite ca incet, da sigur, se naste o noua polemica...
Despre "crestinii" care voteaza niste derbedei, pai, chiar conteaza, ma refer la votul fiecaruia dintre noi, chiar credeti ca conteaza ? Nu dragilor, "cartile sunt facute" cu mult inainte, de mai marii lumii...nu va mai imbatati cu apa neinceputa.
S'acum mai bine va vedeti de "politica de suflet", decat sa pierdeti vremea'n sterilitatile lu' politichia.(zic si io asa, axcu' sa nu tabarati pe mine)

Greu cand lumea e spalata pe creier cu Dero zilnic de catre tovar'shu tembelizor.
Auzi discutii pe strada. "Ba, ala care nu voteaza, ala e prost". Romani in secolul 21, cand poti afla istoria noastra dand doar un click amarat inca mai cred ca au o putere de a schimba ceva prin "voturi".

Ne luam "cartile de alegator" si le folosim la hartie igienica. Stai, ca de fapt nici acolo nu-s bune.

PS: Si cum e cu ecuatia ta ca ma cam sperie! 1+∞=-∞+1 ? => 1-1+∞=-∞ => ∞=-∞ => 0=-(∞/∞) contradictie :O

eodor nastasa 02.06.2010 23:04:24

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 255947)
Greu cand lumea e spalata pe creier cu Dero zilnic de catre tovar'shu tembelizor.
Auzi discutii pe strada. "Ba, ala care nu voteaza, ala e prost". Romani in secolul 21, cand poti afla istoria noastra dand doar un click amarat inca mai cred ca au o putere de a schimba ceva prin "voturi".

Ne luam "cartile de alegator" si le folosim la hartie igienica. Stai, ca de fapt nici acolo nu-s bune.

PS: Si cum e cu ecuatia ta ca ma cam sperie! 1+∞=-∞+1 ? => 1-1+∞=-∞ => ∞=-∞ => 0=-(∞/∞) contradictie :O

De ce te sperie ? Vazuta din unghiul asta da, contradictie. Da daca, o despici in felu' asta : daca adaug o unitate la +infinit(adica baietii buni) n-am de unde sa o iau decat de la -infinit(adica baietii rai), si viceversa, si uite asa pan' la sfarsitu' vremilor...

Noesisaa 03.06.2010 00:20:39

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 255917)
. Din păcate, situația nu este mai bună nici în ceea ce privește celelalte confesiuni, ci este generalizată, cel puțin în Europa, indiferent că e cea de Est sau de Vest, cea de Nord, de Mijloc sau de Sud.

De fapt, ce este interesant este ca, spre deosebire de Romania, mare tara ortodoxa pana la oase, care nu are un partid crestin macar si cu numele, daca nu cu fapta, Olanda, tara din plin lovita de secularizare, ateism, si celelalte, are vreo trei: CDA (crestin-democrati, traditional votati de catolici, ChristenUnie, protestanti, SGP- reformati). CDA chiar are ceva voturi si influenta, fostul premier chiar fiind din CDA, dar din cauza unor pareri mai putin catolice isi pierde din electoratul catolic traditionalist care merge spre SGP si CU, si chiar PVV (cel al lui Geert Wilders.) Din pacate nu stiu prea multe inca despre politica in Olanda, dar venind din Romania, asta e interesant, ca totusi exista partide pe linie religioasa.

colaps 03.06.2010 00:26:01

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 255978)
De fapt, ce este interesant este ca, spre deosebire de Romania, mare tara ortodoxa pana la oase, care nu are un partid crestin macar si cu numele, daca nu cu fapta, Olanda, tara din plin lovita de secularizare, ateism, si celelalte, are vreo trei: CDA (crestin-democrati, traditional votati de catolici, ChristenUnie, protestanti, SGP- reformati). CDA chiar are ceva voturi si influenta, fostul premier chiar fiind din CDA, dar din cauza unor pareri mai putin catolice isi pierde din electoratul catolic traditionalist care merge spre SGP si CU, si chiar PVV (cel al lui Geert Wilders.) Din pacate nu stiu prea multe inca despre politica in Olanda, dar venind din Romania, asta e interesant, ca totusi exista partide pe linie religioasa.

Daca ei au trei partide crestine si sunt la pamant, si noi n-avem nici unul, iti dai seama ce ravagii om face daca ne cladim si noi un partid? :)

Noesisaa 03.06.2010 00:30:45

Cat despre participarea crestinilor in politica -- cred ca este absolut necesara. Vrei, nu vrei, traiesti in societate, nu te poti urca pe varf de munte, deci, daca nu vrei ca secularizarea sa ia avant, trebuie sa iei parte in discutie.

Din pacate Romania este cum este. Pe cat de ortodoxa se da Romania, nu cred ca un partid care, sa spunem, este clar pro-life sau ar milita pentru ca duminica sa ramana (sa se intoaraca) zi pentru Dumnezeu si familie, si nu pentru comert, shopareala si balci, ar avea vreun succes.

Si nu, Noua Dreapta trebuie sa ramana in negura in care sunt acum. Nu, nu sunt o alegere pentru crestini cat de cat responsabili.

Noesisaa 03.06.2010 00:34:04

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 255980)
Daca ei au trei partide crestine si sunt la pamant, si noi n-avem nici unul, iti dai seama ce ravagii om face daca ne cladim si noi un partid? :)

Un partid nu in cladesti "ca sa faci ravagii." Un partid exista daca are votanti. In Romania nu prea exista piata pentru vreun partid care nu e populist, nu face apel la tot feluri de sloganuri fasciste, nu scoate popii la inaintare, nu scoate babele la "marsul pentru normalitate," dar este crestin prin ceea ce sustine. Heh.

Mihnea Dragomir 03.06.2010 07:47:01

Partid creștin am avut, ba chiar a fost vreo 4 ani cu pâinea și cuțitul. Și ? În afară de retorica anticomunistă (căreia nu i-a corespuns nici o acțiune) nu am sesizat nimic creștin la acel partid.

Deci, nu trebuie să credem că, dacă un partid are cuvântul "creștin" inclus în denumirea lui, ar avea vreo legătură cu transpunerea legii lui Cristos în legile Cetății. Așa cum avem partid liberal care nu e liberal, așa se întâmplă și cu celelalte: cuvinte golite de conținut.

padrevicentiu 03.06.2010 22:46:47

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 255778)
Care politica dom'le, noua ne trebuie o monarhie absoluta ca la carte. :)

dom'le de fapt se scrie "domnule" monarhia absoluta nu mai exista din 1600 se vede ca cunsosti istoria.Poate vrei sa zici monarhie constitutionala ca ceea ce ai zis tu seamana cu dictatura actuala

costel 04.06.2010 12:01:22

Cineva spunea ca politica are drept scop binele public, or, in Romania acest sens a fost deturnat in sensul de afacere personala. Eu unul sunt dezgustat de ce se petrece la noi. Aproape toti fac contracte cu statul, iar cand vine vorba de "stiati ca fiul dumneavoastra face afaceri cu statul", politicianul in cauza spune "nu stiam...", iar cand se aduc dovezi, nu se iau masuri, vezi noul caz cu doamna din invatamant (consilierul ministrului Educatiei, Melania Mandas Vergu) care a luat 4 mil de euro.

Politicienii nostri, odata ajunsi la putere, cred ca au dreptul sa faca ce vor. Electoratul nu mai conteaza.

Mihnea Dragomir 04.06.2010 12:15:59

Așa este, numai că acest lucru nu este specific României, ci are loc în multe țări din răsăritul și apusul Evropii, precum și aiurea.

Să sperăm că, încet-încet, oamenii vor realiza că un stat clădit pe orice altceva decât pe Cristos este clădit pe nisip. Indiferent că acest "altceva" se numește "democrație", "drepturile omului", "bine cetățenesc" sau mai știu eu ce texte de dânșii inventate.

Marius22 04.06.2010 12:36:43

Citat:

ce legatura credeti ca este, sau ar trebui sa fie, intre crestini si politica? e potrivit ca un crestin sa faca parte dintr-un partid politic(in contextul in care politica presupune atatea mizerii) sau sa aiba o orientare politica?

Nu este obligatoriu ca un crestin sa aiba culoare politica. Consider insa ca obligatorie conditia ca orice om politic sa fie, mai intai de toate, crestin. Dar, nu doar cu numele.

Astazi, in elaborarea legilor, nu se mai tine seama de morala crestina. Este un lucru foarte trist. Iar criza clasei politice de la noi, nu face decat sa arate lipsa acestei moralitati.

Radu32 05.06.2010 20:40:38

ok !

romanii se tot plang de 20 de ani de partide si de clasa politica !
insa...nu vad sa apara partide noi, oameni noi,mai curati sufleteste, mai bine intentionati...de ce nu apar partide noi,initiative politice noi, de la zero,care sa nu aiba de-a face nimica cu vechile partide ?!
chiar nu s-ar gasi in tara asta vreo 10 oameni mai cu stare sau 100,care sa se implice si sa sustina financiar un partid nou(nu neaparat cu sume foarte mari),fara sa astepte apoi, viitoare beneficii materiale ???

colaps 05.06.2010 21:00:23

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 256736)
insa...nu vad sa apara partide noi, oameni noi,mai curati sufleteste, mai bine intentionati...de ce nu apar partide noi,initiative politice noi, de la zero,care sa nu aiba de-a face nimica cu vechile partide ?!
chiar nu s-ar gasi in tara asta vreo 10 oameni mai cu stare sau 100,care sa se implice si sa sustina financiar un partid nou(nu neaparat cu sume foarte mari),fara sa astepte apoi, viitoare beneficii materiale ???

Banul intuneca mintea. La ei, asta e nebunie, sa sustii financiar pe cineva sau pe ceva fara sa fie rentabil.

Mamona este zeul lor la care se "inchina" de fiecare data cand isi numara banii cu pofta si cu lacomie.

Mihnea Dragomir 05.06.2010 22:17:39

Citat:

Este viciu de sistem. Mai devreme sau mai târziu, depinzând de conștiința civică a cetățenilor (care e mai carentă în țara noastră), orice democrație decade în demagogie. Sunt tot mai rezervat în ceea ce privește capacitatea unei orânduiri democratice de a forma guvernăminte care să acționeze pentru binele oamenilor.
Ani de zile am fost un apologet al democrației. Mergeam prin Piața Universității și urlam "Cine-a stat 5 ani la ruși/Nu poate gândi ca Bush. Dar m-am schimbat, astăzi democrația. cel puțin în forma în care se exercită în zilele noastre, cu vot universal și egal, îmi apare ca ceva complet ilogic.

iustin10 05.06.2010 22:27:21

Dictatura este rea,democratia este rea. Si monarhia absoluta nu ar face fata azi,la o societate atat de complexa,cand trebuie o structura de conducere mai complexa.
Toate sunt rele,pentru a ne arata noua,ca aici pe pamant,niciodata nu va fi imparatia dreptatii ,deoarece, aici , toti suntem bolnavi ,si imbolnavim intreg statul,ba mai mult imbolnavim si natura.Doar in imparatia lui Dumnezeu,acolo unde va locui dreptatea,si nimic din ce e pacatos nu va intra acolo,se poate vorbi despre o conducere desavarsita,caci toti se vor supune(cu drag) Imparatului.
Deci sa acceptam lumea asa cum e ,caci e de la Domnul.Iar daca ajungem in vreo functie,si avem macar 100 de oameni care depind de noi,sa nu uitam cuvintele si pilda Domnului "Cel mai mare dintre voi sa fie sluga voastra" .Doar asa vom face sa coboare un pic, imparatia lui Dumnezeu pe pamant

mihele_m 05.06.2010 22:29:01

Citat:

Nu are nici o legatura Credinta in Dumnezeu cu politica. Fiecare merge pe drumul lui- Asta nu inseamna ca trebuie sa -ti pui cenusa in cap, si sa te lasi calcat pe cap-

mihele_m 05.06.2010 22:39:41

crestini si politica

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 256773)
Dictatura este rea,democratia este rea. Si monarhia absoluta nu ar face fata azi,la o societate atat de complexa,cand trebuie o structura de conducere mai complexa.
Toate sunt rele,pentru a ne arata noua,ca aici pe pamant,niciodata nu va fi imparatia dreptatii ,deoarece, aici , toti suntem bolnavi ,si imbolnavim intreg statul,ba mai mult imbolnavim si natura.Doar in imparatia lui Dumnezeu,acolo unde va locui dreptatea,si nimic din ce e pacatos nu va intra acolo,se poate vorbi despre o conducere desavarsita,caci toti se vor supune(cu drag) Imparatului.
Deci sa acceptam lumea asa cum e ,caci e de la Domnul.Iar daca ajungem in vreo functie,si avem macar 100 de oameni care depind de noi,sa nu uitam cuvintele si pilda Domnului "Cel mai mare dintre voi sa fie sluga voastra" .Doar asa vom face sa coboare un pic, imparatia lui Dumnezeu pe pamant

Acceptam lumea asa cum este ,atunci cind cineva nu poate face mare lucru ca nu-l duce mintea mai mult ,accepti ca asa este lasat de la Dumnezeu si nu poti alceva decit sa-l accepti . Dar cind oamenii foarte capabili care de dragul de a fi in virful piramidei fac rau cu buna stiinta celor din jur care nu au nici o vina ,si atunci trebuie sa-i acceptam caci e de la Domnul . Si aici sa-r potrivi foarte bine proverbul Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista . Eu cred ca de foarte multe ori trebuie sa iei atitudine ,atunci cind esti nedreptatit .

mihele_m 05.06.2010 22:47:10

Citat:

Am mai intervenit si incerc sa intervin cu scuzele de rigoare , de ce va abateti de la subiectele care se dezbat pe acest sait , aici este vorba de credinta si D-voastra veniti cu Politica chiar nu mai este control asuptra a ceia e se posteaza .? Fiecare scrie ce vrea -
.

iustin10 05.06.2010 22:54:14

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 256779)
Acceptam lumea asa cum este ,atunci cind cineva nu poate face mare lucru ca nu-l duce mintea mai mult ,accepti ca asa este lasat de la Dumnezeu si nu poti alceva decit sa-l accepti . Dar cind oamenii foarte capabili care de dragul de a fi in virful piramidei fac rau cu buna stiinta celor din jur care nu au nici o vina ,si atunci trebuie sa-i acceptam caci e de la Domnul . Si aici sa-r potrivi foarte bine proverbul Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista . Eu cred ca de foarte multe ori trebuie sa iei atitudine ,atunci cind esti nedreptatit .

Ca parca ei sunt prosti sa faca faradelegea pe fata.O fac pe ascuns ,si habar nu avem noi cat fura ei. Si poate si ei au vreo auto-justificare ,poate o fac pt vreun scop socotit de ei nobil .Doar Dumnezeu e cel care stie,si doar El ii va judeca. Noi suntem sortiti sa fim inselati fara sa stim, batjocoriti fara sa ni se spuna,mintiti fara sa ii putem descoperi.
Deci nu va faceti iluzii,vicleanul e foarte puternic,si el stapaneste lumea prin minciuna,care de aia e minciuna,caci la suprafata zambeste,si nu o poti dovedi .

Radu32 08.06.2010 23:22:34

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 256787)
Am mai intervenit si incerc sa intervin cu scuzele de rigoare , de ce va abateti de la subiectele care se dezbat pe acest sait , aici este vorba de credinta si D-voastra veniti cu Politica chiar nu mai este control asuptra a ceia e se posteaza .? Fiecare scrie ce vrea -
.

legatura dintre religie si politica... adica dintre principii morale(postulate de credinta) si viata reala a omului !
cuvantul politica vine din grecescul polis, orasul-cetate al greciei antice,locul in care se dezbatea democratic si live,tot ce tinea de viata sociala a omului din acel loc !
legatura dinte religie si politica este una centrala,in fond scopul secund al religiei( dupa cel prim al manturirii) este cel politic ! De ce ?
pt ca, Dumnezeu vrea ca sa implementam principiile religioase in sfera realitatii sociale,adica sa fim de folos celorlalti,si nu sa existam izolat si indiferent fata de aproapele nostru !
politica vrea sa faca tocmai asta ,sa faca bine oamenilor ! totul e sa gasim oamenii potriviti in functiile politice !

jefferson 09.06.2010 00:12:41

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 255845)
Miscarea Noua Dreapta ar da semne ca vrea sa intre in politica, insa e nesigura de succesul ei, vazand marea coruptie in sistemul politic al tarii noastre. Slabe sanse sa izbuteasca in politica dar nu strica sa incerce.

noua dreapta este o organizatie extremista ,de sorginte fascista, plina de cretini. care este in afara legii conform constitutiei . din pacate nu se sesizeaza nimeni evident.
colaps e bine ca le faci propaganda , postarile tale dovedesc ceea ce am scris mai sus.

colaps 09.06.2010 00:20:55

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 257615)
noua dreapta este o organizatie extremista ,de sorginte fascista, plina de cretini. care este in afara legii conform constitutiei . din pacate nu se sesizeaza nimeni evident.
colaps e bine ca le faci propaganda , postarile tale dovedesc ceea ce am scris mai sus.

Dai ce definitie doresti, ei tot fac mai multe decat omul de rand.

Te rog sa te uiti putin si la activitatea lor inainte sa-i judeci. Au organizat marsuri, proteste, mitting-uri si manifestari(nationaliste, pentru normalitate etc), au restaurat troite sfinte si macar aduc aminte poporului roman de tineretea cea adevarata ce a murit pentru Hristos in inchisori si prigoniri.

Maine poimaine aud ca si Legiunea insasi a fost fascista. Mai sa fie...

jefferson 09.06.2010 00:35:02

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 257620)
Dai ce definitie doresti, ei tot fac mai multe decat omul de rand.

Te rog sa te uiti putin si la activitatea lor inainte sa-i judeci. Au organizat marsuri, proteste, mitting-uri si manifestari(nationaliste, pentru normalitate etc), au restaurat troite sfinte si macar aduc aminte poporului roman de tineretea cea adevarata ce a murit pentru Hristos in inchisori si prigoniri.

Maine poimaine aud ca si Legiunea insasi a fost fascista. Mai sa fie...

pai ar fi cazul sa auzi si tu.

Mihnea Dragomir 09.06.2010 00:48:31

O eroare pe care o întâlnesc la tot pasul și care nu se poate explica decât prin reușita propagandei comuniste (precedate și urmate de propaganda liberală) este confuzia dintre nazism și legionarism.
Pe scurt: nazismul a fost o mișcare de extremă STÂNGĂ, pe câtă vreme legionarismul a fost o mișcare de extremă DREAPTĂ. Așadar, ele se află la antipozii spectrului politic (care, să observăm, este tot mai îngust și mai confuz de la an la an). O anumită (scurtă) perioadă din istoria României, aceste două curente aflate la antipozi au fost aliate, din cauză că apăruse un foarte puternic dușman politic comun: bolșevismul. Concurent cu nazismul pe același culoar și pe același segment (și aliat inițial), bolșevismul era organic incompatibil cu legionarismul. În condiții dramatice pentru o țară prinsă la mijloc, legionarii au apreciat că pericolul nazist este mai mic în comparație cu pericolul comunist (bolșevic). Au avut dreptate ? Au greșit ? Mersul lucrurilor a arătat că, mai degrabă, au avut dreptate. Cel puțin persecuțiile la care au fost supuși legionarii în timpul comunismului au fost mult mai severe decât persecuțiile la care au fost supuși în timpul nazismului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.