![]() |
O poezie pe zi
Buna ziua, incepand de azi inainte, am sa va delectez mintea si sufletul cu poezi si intamplari minunate citate din "Cartea cu cele mai minunate si umilicioase cugetari care suie pe om cu sufletul la cer" scrisa in versuri de Ieroshimonahul Ioan Iacob care a sihastrit la Schitul Sfintei Ana din Manastirea Hozeva in pustiul Iordanului.
Voi incepe cu o poezie foarte frumoasa, se numeste "Marturisiri lui Dumnezeu". Sper sa va placa. |
Marturisiri lui Dumnezeu
1. Hristos se descopere in fiecare
Pe masura poruncilor pazite, Taina lui Hristos cea mare Se afla in inimi smerite... 2.Doamne Dumnezeul meu Ma caiesc si-mi pare rau! Dumnezeul meu preabun Cu lacrimi in ochi iti spun 3.Marturisesc acum curat Ca nu Te-am iubit cu-adevarat. Caci eu daca Te iubeam In continuu ma rugam... 4. Incontinuu mintea mea Se vedea in fata Ta. Doamne, Dumnezeul meu Ma caiesc si-mi pare rau. 5. Multe daruri Tu mi-ai dat Iar eu mult Te-am suparat, Ma sfiec in fata Ta Cand gandesc la viata mea. 6. Orice-am gandit, orice-am facut In fata Ta s-au petrecut, Iar eu nesimtitor eram La tine nimic nu gandeam. 7. De ma simteam in fata Ta Mi-as fi pazit eu mintea mea... De ma simteam eu langa Tine M-as fi cunoscut pe mine. 8.Doamne, oriunde voi fi Fa-ma treaz a Te simti, Sa Te simt ca esti prezent Langa mine permanent. 9. Oriunde ma voi afla Eu stau in fata Ta. Preabunule Dumnezeu Tu esti tot cugetul meu. 10. Tu ai zidit inima mea Sa fie numai a Ta. Tu-n Sufletul meu privesti Caci oricand de fata esti. 11. Si n-a fost o clipa-n viata Sa nu ma privesti in fata... O, Doamne, cum m-ai privit Cand am ras, cand am glumit, |
12. Cand cu mintea preacurveam
Naluciri imaginam, Cand cu draci ma-nvoiam Tie spatele-ntorceam, 13.Cu vrajmasii petreceam Si pe Tine Te uitam... O, Doamne, cat m-ai iubit Pentru mine Te-ai jerfit, 14. Sangele, viata Ti-ai dat Din iad m-ai rascumparat, Fiu al Tau Tu m-ai numit Si viata mi-ai daruit. 15. Mi-ai dat rang atat de-nalt, Dar voi fi si intrebat, Sunt dator sa Te iubesc Obligat sa ma jerfesc... 16. Sangele varsat din Tine Cere sange de la mine, Dreptul este numai Tie Tu sa-mi fi Dumnezeu mie. 17.Tu ai drept cu-adevarat Caci Sangele Ti-ai varsat, Sufletul rascumparat E-al Tau cu adevarat. 18. Poruncit imi este mie Sa-l inchin eu numai Tie, Sufletul nu e al meu Ci el e un drept al Tau. 19. Deci, Tu vei avea tot dreptul Sa-mi ceri curat amanetul. Amanetul cel curat E Sufletul rascumparat. 20. Si-l vei cere de la mine La a doua Ta venire. Deci, Sufletul nu e al meu Ci el e un drept al Tau. 21.Tu ai drept cu-adevarat Caci Sangele Ti-ai varsat, E eu drept numai ai Tau Care nu pot sa-l calc eu. 22. Drept tu ai asupra mea Inima sa fie-a Ta, Numai Tu in mintea mea Tu ai dreptul de a sta. |
23.Cum voi pune oare eu
Uraciunea-n locul Tau? Cum nu Te vei supara Cand iti spurc eu casa Ta? 24.Caci mintea mea se numeste Casa Domnului Sfant este. Pentru cine ai venit Pe pamant si-ai patimit? |
25. Au nu Te-ai jerfit pe Tine
Sa ma rascumperi pe mine? Cine altul decat Tine Si-a dat viata pentru mine? 26.Pentru mine ai venit Cu viata m-ai platit, Mireasa Ti-ai logodit Sufletul cel prapadit. 27. Pe tine sa Te iubeasca Cu tine sa ne uneasca, Dumnezeule milos Ai dreptul sa fi gelos. 28.Tu ai drept asupra mea Inima sa fie-a Ta. Tie m-am afierosit. Cu Tine sa fiu unit. 29. Caci Tu ai voit sa fim Fii ai Tai sa ne numim. Sa-Ti semanam numai Tie, Sa traim in armonie. 30.Sa-ti fim Tie-ca atare Dupa chip si-asemanare. La nimic eu ma gandesc Inima ca s-o-mpartesc. |
31. De aceea ma rog Tie.
Frica Ta sa mi-o dai mie, Frica si gandul la moarte Sa le am eu intru toate 32. Ori de-as sta, ori de-as lucra Sa umblu ca-n fata Ta. Doamne, semn ca Te iubesc Cand poruncile-TI pazesc, |
33. Iara cand mereu le calc
E un semn ca Tie nu-Ti plac. Te iubesc cu-adevarat Cand ma rog Tie curat. 34.Iara cand ma plictisesc Atuncea eu Te urasc. Cum Te voi iubi pe Tine Cand nu ma lepad de mine? 35. Doamne, cum sa Te iubesc Cand la Tine nu gandesc? Mintea la ce zaboveste Acel lucru-l si iubeste. 36. Caci iubeste-a zabovi Unde ea va consimti. Cand iubesti pe Dumnezeu Semn e ca te rogi mereu. 37. Cand poruncile iubesti, Atunci e semn ca-L iubesti Cautati-L pe Iisus Ca-n porunci El e ascund! 38. Cand porunca Lui paziti Pe El il descoperiti, Si-n porunca Lui cea data Toata Legea-i adunata. 39. Sa iubesti pe Dumnezeu Si pe tot semenul tau. Rugaciunea cea curata De sus noua este data. |
40. Nu-i efortul omului
Ci e mila Domnului. Harul cand s-a revarsat. Tot in juru-ti s-a schimbat. 41. Tot ce este-n jurul tau Iti vorbesc de Dumnezeu, Totul este aranjat De Pronia Celui Preinalt, 42. Totul este cantarit, Masurat si socotit... Doamne-nvata-ma pe mine Sa stau mereu langa Tine. 43. Oriunde ma voi afla Sa ma simt in fata Ta. Sa nu crezi c-ai sa sporesti Cat timp singur te iubesti. 44. Stiu c-am sa regret amar C-am pierdut vremea-n zadar Si n-am silit mintea mea Sa stea Doamne-n fata Ta. 45. Am avut timp pe pamant De-a ajunge chiar si Sfant, Dar am amanat sa pun Ziua cu-nceputul bun. 46. Doamne-ajuta-ma pe mine Sa-mi aprind dorul de Tine, Fa-ma om nou ca sa cresc Din Tine sa ma hranesc. |
Citat:
|
47. Doamne, firea mea trupeasca
S-o transform duhovniceasca, Caci asa Tu ne voiesti Cu trupuri duhovnicesti. 48. Pentru aceasta ne-ai creat Si Sangele Ti-ai varsat, Sa ma lepad tot de mine Si sa ma transform in Tine. 49. Ia aminte, te trezeste Si mintea ti-o curateste, Caci asta-i scopul tau Sa stai langa Dumnezeu. 50. De-ti va fi ochiul curat, Trupul va fi luminat, Chiar cele parute rele Te vei folosi de ele. 51. Cand ochiul e-ntunecat, Tot trupul e necurat, Toate cele cinci simtiri Se transforma-n naluciri. 52. Mintea care se numeste Ochiul Sufletului este, Ea trebuie curatita Si lui Dumnezeu jertfita. 53. Dumnezeu cu-adevarat Nimic rau El n-a creat, Caci El dintru inceput Toate bune le-a facut. 54.Fii atent oriunde-ai fi, Pe Domnul nu-l scarbi! Dumnezeu mult se scarbeste Cand mintea se trandaveste, 55. Dumnezeu se intristeaza Cand mintea nu privegheaza. Fii atent la ce gandesti Si cu altii ce vorbesti. |
56. Fii atent, gandind mereu
Cum te vede Dumnezeu... In tot timpul te sfieste Caci Dumnezeu te priveste. 57. Orice faci si orice spui Lucreaza ca-n fata Lui. Orice-ai gandi, orice-ai face Vezi lui Dumnezeu de-I place. 58. Oricum ar fi planul tau Sa-L intrebi pe Dumnezeu. Ada Scriptura de fata Caci atunci El te invata. |
59. In tot locul ce citesti
Pe tine sa te smeresti, Retine-te de la orice dorinta Ce nu-mplineste-o trebuinta, 60. Ci-aduc numai o placere Si-o zadarnica mangaiere. Cand pe plans il vei afla El va fi pravila ta. |
61. Lacrimile vezi sa-ti fie
Tipic si pravila tie. Lacrimile si zdrobirea Ele pot sa-ti schimbe firea. 62. Intru toate urmareste Aceea ce-ti foloseste, Tipicul nu-ti foloseste De nu vezi rodul ca creste. 63. Pravila-i litera moarte Cand e inima-nghetata. Pravila sa-ti fie-n toate Plansul si gandul la moarte. 64. In fata lui Dumnezeu de-ai sta Si-aceasta-i pravila ta, Litera moarta nu poate, Duhul da viata-n toate. 65. Rodul de nu-l urmaresti In zadar te ostenesti, Scriptura nu-i litera moarta Ea cere sa fie lucrata! |
66. Tot cuvantul din Scriptura
Duhul Sfant la dat din gura, Scriptura nu-i omeneasca Ea-i din cer, dumnezeiasca. |
67.Nu-i de-aici de pe pamant
Ci-i opera Duhului Sfant. Scriptura-i gradina data Care trebuie lucrata. 68. Iar noi gradinari sa fim Sa lucram si sa pazim. Ea va fi la judecata Obiect pentru teza data, 69. Nu precum am studiat, Ci precum noi am lucrat. Cele scrise si citite Cere sa fie traita. Ca nimic voi folosi Daca nu le voi trai. 70. La moarte sa te gandesti Daca vrei sa nu gresesti. Sunt sigur ca voi muri, Sigur ca voi putrezi. 71. Daca-s sigur c-am sa mor De ce sunt nesimtitor? De ce nu-s treaz sa plang mereu In fata lui Dumnezeu? 72. Sa ma rog, sa plang cu-amar C-am pierdut vremea-n zadar, Cata vreme mai traiesc Scopu-i sa ma mantuiesc, 73. Sa ma rog, sa priveghez Un om nou sa ma formez. Tot ce nu te foloseste, Fugi cat poti si te fereste. |
74. Ai mintea prevazatoare
La cele-nconjuratoare. Nu scarbi pe Dumnezeu Cu gandul si rostul tau. 75. Ci sa pleci cu multumire De la orice convorbire. Ia-ti Parintii si Scriptura, Indreptarul si masura. 76. In toate sa urmaresti Scopul bun sa-l folosesti. Dumnezeu mult se scarbeste Cand mintea se trandaveste. 77. Caci mintea fara trezvire E dracilor jucarie. Nu-i da trupului ce-ti cere Ca-ti va-ntoarce cu durere. 78. Nu-ti dezmierda trupul tau Caci ti-l faci tie calau. Pe Hristos de-L urmaresti Fara Cruce nu-l gasesti. 79. Cel ce fuge de dureri Cade-n bratele placerii. Cand vei fugi de durere Vei fi-nselat de placere. 80. Caci iubirea cea de sine Este moarte pentru tine. |
Cam asta a fost aceasta minunata poezie.
Fiecare sa traga povetele, invatamintele si sfaturile care cred ca i se cuvin. Iar maine cu alta poezie, la fel de frumoasa am sa revin. |
Hristos a inviat
Citat:
|
O poezie pe zi
Buna ziua oameni buni, astazi avem o povestioara despre tarisoara noastra robita. Sper sa va placa. Se numeste "Vestitorii durerii din tara robita"
|
Vestitorii durerii din tara robita
1. Pasarele calatoare
De la Dunare veniti? Despre scumpa noastra tara, Spuneti noua ce mai stiti? 2. Mai traiesc Romani pe-acolo? Se aude glasul lor? Se mai vede la hotare Steagul nostru tricolor? 3. Doina azi se mai aude, Si talangile la stani, Se mai afla oare astazi Veselie la Romani? 4. Sarbatoarea mai rasuna Glas de clopote duios, Indemnand la rugaciune Pe norodul credincios? 5. Din vazduh in zborul vostru, N-ati privit catre Carpati? Sunt ei tot asa de falnici Nu se vad mai aplecati? 6. Dar, frumoase pasarele, Voi nu-mi dati nici un raspuns, Vorba mea ca o sageata Pare-mi-se v-a patruns. 7. Amintindu-va de Tara Voi oftati acum din greu, Parca toate sunt pierdute: "Tara si poporul meu" |
Turma fara pastor
1. S-aude azi din departare
La Dunare un geamat greu, O, cat mai suferi azi de tare In Tara ta poporul meu! 2. Ca iata, ti-au rapit "pastorul" Si oile s-au risipit, Punand la "stana" rosiorul Pe cel "tovaras" ca "naimit". 3. Azi "ursi" smulg din carne lina, Iar sangele din "oi" i-l sug Si multe oi, lasandu-si stana, Prin locuri departate fug. 4. In plaiul stramosesc, departe Ofteaza fratii cu amar, Fiind siliti acum sa poarte Povara crucii spre "calvar"! 5. O, Suflete nemangaiate Din "lagar de suferinta" Voi insetati de libertate Pazindu-va sfanta Credinta! 6. Voi socotiti pe cei "de-afara" Ca sunt in raiul desfatarii, Caci nu e viata mai amara Ca astazi pe pamantul Tarii. 7. Voi asteptati o mangaiere, O rugaciune de la noi, Dar, nu aveti la cine cere Caci... toti suntem in nevoi. 8. Pribegi, instreinati de casa, Suntem la suflet razletiti, Caci duhul vrajbei nu ne lasa Sa fim macar acum uniti. 9. Ca pleava astazi ne-mpresoara Vartejul rau al vrajmasiei, Si viata noastra mai amara Ne-o facem noi in pribegie! August, 1952 |
Dorul bunicii
1. Pe prispa casei sta la soare
Batrana cu nepotul ei, Privind duios acum in zare, Cum zboara cird de funigei. 2. Pe spatele incovoiate Cad perii albi de sub tulpan Si singura ei mangaiere Ii nepotelul cel orfan. 3. Fiind acuma sarbatoare Batrana pe nepot l-a pus, Ca sa citeasca pe o carte Cu "Patimile lui Iiisus". 4. Dar numai cand incepe rostul Si dansa prinde iar a plange, Incat in pieptul lui cel fraged Prunceasca inima se frange! 5. - "Ce ai mamuca, totdeauna De plangi asa de dureros, Cand pomenesc de Sfanta Cruce Si " Visul Maicii lui Hristos?" 6. Cu vocea ei nespus de dulce, Si inecata in suspin, Rosteste catre el, privindu-l Ca nici odata mai blajin: 7. - "Can spui de Maica Preacurata Si Domnul cum a patimit, Atuncea ma gandesc la moarte, Ca iata, am imbatranit! 8. Si inima in piept se frange Aminte aducandu-mi iar, Ca pe, Maxim din batalie L-astept saraca in zadar!" 9. - "Mamuca cine este dansul Ca mult il plangi cand sezi la tors O fi inchis si el de "oameni" Sau pentru ce nu s-a intors"? 10. - " O puiule, ai duhul fraged, Nu poti acuma incapea Durerea de la casa noastra; As vrea sa nu mai stii de ea!" 11. - "De ce ascunzi (ma rog) de mine Si plangi mereu asa cu dor? Acuma cine vrei sa vie? Pe mine doar ma ai fecior1" 12. - "O, nu! feciorul meu e altul, Tu esti "copilul nimanui":! De tatal tau nu stiu acuma, Iar maica ta, saraca, nu-i! 13. Maxim, cand a plecat de-acasa Mai mult ca toate m-a rugat - Sa diu ca mama si parinte Pentru micutul lui baiat! 14. Mereu astept cu nerabdare Sa vina dansul din "razbel" Si vad ca "demobilizatii" Nu spun nimica despre el. 15. Ma uit in zare totdeauna Si uneori eu stau la drum, Avand asa inchipuirea Ca poate vine el acum. 16. Aud ca el a fost la lupta Cu Ungurii peste Carpati Si multi din regiment cu dansul! Au fost prizonieri luati. 17. De asta inca trag nadejde Ca poate sa-l mai vad venind, Dar, anii trec si bucuria Mereu s-arata zabovind! 18. Si nu mi-ar fi asa de jale Cand te-as vedea mai marisor; Dar iata, esti abia de-o schioapa Si eu ca maine poate mor! 19. Ca mine nimeni n-are mila Sa-ti poarte grija fiul meu, Decat doar singur milostivul Si induratul Dumnezeu! 20. La El sa-ti pui toata nadejdea, Pe El sa-l rogi mereu fierbinte, Ca El fiintelor sarmane Le este "Maica si Parinte"! 21. Cand maica-ta era in viata, Am pus atunci fagaduinta, Sa merg la Sfanta Manastire Grijindu-ma de pocainta. 22. Dar parasindu-te parintii A fost nevoie sa te cresc, Si n-am avut saraca parte De cinul cel calugaresc! 23.De-ar face Dumnezeu prin tine Plinirea sfantului meu dor! Sa am si eu o mangaiere Ca te-am pazit ca un odor! 24. Stergandu-se la ochi batrana, Saruta pe nepot cu drag, Iar el citeste mai departe Al "Patimilor" Sfant sirag! Insemnare: Batrana este bunica mea care m-a crescut de la varsta de sase luni pana la zece ani. Ieroschimonahul Ioan Iacob |
O viata de om intr-o poezie... si cate sfaturi bune...
Foarte frumoase poeziile. Va multumim din inima. Dumnezeu sa va rasplateasca. |
Cand pierdem rostul (robiti de "huma")
1. Din zborul cel prea tainic
Al timpului grabit, Adeseori de suflet Uitam desavarsit. 2. Robiti de jugul silnic Al trupului tiran, De ratacim din calea Cerescului liman. 3. Uitam de "zarea sfanta" A "Patriei ceresti"; Caci mintea ne tareste La cele pamantesti 4. Aripile gandirii De patimi se topesc Si leste ne vaneaza Acei ce ne pandesc. 5. Atuncea bietul suflet, Ca mortul sta pierdut, In groapa cea adanca A trupului de lut. 6. Si viata noastra trece Desarta "fara duh", Ca ziua fara soare Si fara de vazduh! 7. In rostul mantuirii - "Din ceruri randuit" - Il facem sa ramana Atunci zadarnicit! |
Hristos a inviat
Bunico..
Sti cu ce te-as asemana eu, pe tinem, bunico.. O fi nedrept, chiar asa o fi..tu bunico n-ai asemanare..Cine poate sa fie mama..da..si sotie..si fiica..cine oare.....numai tu bunico. As vrea sa invat de la tine, dar mai intai bunico te rog sa-mi spui : lacrima aceea ce tot curge..da.. se prelinge mereu, o fi oare pentru ca nu ai uitat ca esti si fiica..? Mereu iti aduci aminte si tu..bunico..de maicuta ta..oare or ajunge lacrimile tale pana la ea..la mama ta. Cat o fi de frumos sa poti rosti cuvantul mama. I fi iubit si tu bunico tare mult..cum e sa fim lipsiti de vedere..sa nu putem face macar un pas..cum o fi sa nu mai auzi glasul atat de drag..al bunicului. Caci lumina diminetii o zareai in chipul bunicului..si fiecare pas lasa o singura urma...unde vei cata glasul celui ce azi e atat de departe.. Copile draga mi se frange inima..de unde izvorasc oare cuvintele tale..da in copiii e ascunsa atata putere..si cuvintele or fi tare nevinovate..numai copilul ramane nevinovat in lumea aceasta.. Vezi tu copile muntele acesta..cat de frumos izvoraste apa din el..asa o fi si viata noastra, precum un izvor. Om fi si noi o picatura de apa..si de n-om rataci..intr-o zi ne-om intoarce acolo sus.. in varf de munte...unde e Glasul Celui ce ne striga mereu..caci mama si bunicul ne asteapta acolo sus.. Dumnezeu in mijlocul nostru |
????????
cuvant
Member Data înregistrării: 14.10.2008 Mesaje: 61 Hristos a inviat -------------------------------------------------------------------------------- Bunico.. Sti cu ce te-as asemana eu, pe tinem, bunico.. O fi nedrept, chiar asa o fi..tu bunico n-ai asemanare..Cine poate sa fie mama..da..si sotie..si fiica..cine oare.....numai tu bunico. As vrea sa invat de la tine, dar mai intai bunico te rog sa-mi spui : lacrima aceea ce tot curge..da.. se prelinge mereu, o fi oare pentru ca nu ai uitat ca esti si fiica..? Mereu iti aduci aminte si tu..bunico..de maicuta ta..oare or ajunge lacrimile tale pana la ea..la mama ta. Cat o fi de frumos sa poti rosti cuvantul mama. I fi iubit si tu bunico tare mult..cum e sa fim lipsiti de vedere..sa nu putem face macar un pas..cum o fi sa nu mai auzi glasul atat de drag..al bunicului. Caci lumina diminetii o zareai in chipul bunicului..si fiecare pas lasa o singura urma...unde vei cata glasul celui ce azi e atat de departe.. Copile draga mi se frange inima..de unde izvorasc oare cuvintele tale..da in copiii e ascunsa atata putere..si cuvintele or fi tare nevinovate..numai copilul ramane nevinovat in lumea aceasta.. Vezi tu copile muntele acesta..cat de frumos izvoraste apa din el..asa o fi si viata noastra, precum un izvor. Om fi si noi o picatura de apa..si de n-om rataci..intr-o zi ne-om intoarce acolo sus.. in varf de munte...unde e Glasul Celui ce ne striga mereu..caci mama si bunicul ne asteapta acolo sus.. Dumnezeu in mijlocul nostru Te referi cumva la mine??? sau acesta este un comentariu la adresa poeziilor? Daca citesti de la inceput ai sa observi ca nu le-am scris eu (desi mi-ar fi placut), ci Ieroschimonahul Ioan Iacob. Acum eu am deschis acest topic pentru voi, am vrut sa-mi impartasesc aceasta carte cu voi, daca vrei citesti daca nu vrei nu citesti, asta depinde numai de tine. Oricum multumesc macar ca ai citi ceva din aceste poezi frumoase |
Hristos a inviat
Doamne ajuta Daniel..sunt foarte frumoase poeziile scrise de Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. Nu faceam nicidecum referire la tine..
Prin postarea mea am vrut sa sprijin oarecum intentia ta cea buna..si sa sti ca suntem bucurosi a lectura minunatele poezii. Te straduiesti sa postezi atat de "lung", e frumos sa sti ca or fi persoane care apreciaza si se hranesc oarecum din aceste versuri. Asa intr-un cuvant "Dorul bunicii" m-a lasat fara cuvinte. Sa ma ierti Daniel..cine stie ce i fi crezut tu.. Doamne ajuta |
Nichita Stanescu&Radu Gyr
Scuze>postasem aici 2 poezii pe care doream sa le postez pe alt topic.
|
Cu tot respectul gasesc poeziile voastre cu miez de ratacire. Cititi Sfanta Scriptura, tineti drumul drept si lasati urzicile !
|
Poezia de sambata
SEMNUL SFINTEI CRUCI
1. Semnul crucii este noua Scutul cel mantuitor Care departeaza raul Si ne da la toate spor. 2. Deci sa facem cum se cade Crestinescul nostru semn, Caci vrajmasii fug atuncea Ca de prea cinstitul lemn. 3. Iar acei ce bat in cobza Si pe cruce o ingana, Au samanta necredintei Si pecete rea la mana! 4. N-au evlavie in suflet, Nici rusine la obraz Plecaciune nu pot face Ca-i "boierul pe grumaz! 5. Dumnul cerurile pleaca Pentru neamul omenesc, Iar la El sa-si plece capul Multi crestini nu se silesc. 6. El intinde sus pe cruce Mainile dumnezeiaseti, Tu macar a face "semnul" Omule nu te silesti. 7. El ne mantuie crestine Savarsindu-Se pe lemn, Iara tu socoti rusine Ca sa faci al crucii semn! |
Poezia de duminica
Lacrimi uitate
1. Parintii mei, sarmanii, De timpuriu s-au stins Si eu fiind prea fraged Atuncea nu i-am plans. 2. Dar a venit si vremea Sa-i plang eu mai tarziu, Cand ma aflam alaturi De alt cinstit sicriu. 3. Caci Domnul randuise Bunica sa ma creasca Sa-mi fie ea si tata Si maica pamanteasca. 4. Iar cand s-a dus batrana Cu sufletul la cer, Atunci in lumea asta Eu am ramas stingher. 5. Pe ea amar plangand-o Cu lacrimi prea fierbinti, Atunci eu dimpreuna Plangeam si pe parinti. 6. La inima durerea A fost asa de grea Incat simteam de-a pururi Cum rana sangera. 7. Si rana asta veche Abia s-a vindecat, Cand Domnul intru slujba Cea sfanta m-a chemat! |
Poezia de luni
Turnul Babel (Din vremea noastra)
1. Mintea omului de astazi Umbla dupa nascociri, Care pregatesc pierzarea Necajitei omeniri. 2. Goana dupa stapanire Si nesatiul de averi, Izgoneste iarasi pacea Care ne zambise ieri. 3. Dragostea cea crestinesca Sta departe, la surghiun, Iar in urma creste ura Contra "binelui strabun" 4. Lumea vrea ca sa-si croiasca Viata fara Dumnezeu, De aceea cu grabire Face nascociri mereu. 5. Un potop de buna voie Singura si-a pregatit Iar pe "chivotul salvarii" Lumea l-a dispretuit. 6. Omul isi gateste iarasi "Turnul Babel" pe pamant, Vrand sa strice temelia "Sfantului Asezamant". 7. "Limbile" aproape toate Iarasi s-au amestecat Si nu-i mult pana le vine Ceasul de incaierat! |
Poezia de marti
IMNUL ROMANESC (Versul Unirii)
1. Acum ca niciodata Treziti-va Romani Avand credinta-n sulfet Si arma sfanta-n maini. 2. In rodul nascocirii Sa nu nadajduiti, Ci arma mantuirii Mereu s-o manuiti. 3. Uniti-va in cuget Prin simturi crestinesti La "sanul maicii voastre" Celei duhovnicesti. 4. In pavaza credintii Fiind adapostiti: La vreme de razboaie Veti fi nebiruiti. 5. Tot neamul de pe lume Si cel de sub pamant De s-ar scula-mpotriva, Va fi de voi infrant. 6. Plecati-va la Domnul Grumzul umilit Sa va inalte fruntea In "paiul" cel dorit. 7. De somnul nesimtirii Sa nu mai dormitati Ca "zorii mantuirii" S-arata la Carpati. 8. Cu dragoste curata, Ca fratii pretecand, Sa nu stirbim onoarea Si graiul nostru sfant. 9. Trezindu-ne simtirea Din suflet crestinesc, Sa punem semnul Crucii Pe steagul romanesc. 10. Pe tronul cel din suflet S-avem necontenit Icoana preacinstita A Regelui Marit. 11. De vom pozi unirea Si "Crezul din stramosi" Vom fi si jos, in lume Si-n ceruri gloriosi. 12. In scumpa noastra tara Atunci vom creste iar Virtutile strabune Cu nume secular. 13. Din groapa stricaciunii, Sapata de "tiran", Se va scula cu slava Rasadul lui Traian. 14. Deci azi, ca niciodata Sa ne vadim crestini, Pastrand neprihanita Credinta, prin straini. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:50:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.