Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Facebook ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9676)

podariuv 08.06.2010 18:57:08

Facebook ?

Am vazut ca au aparut pe CrestinOrtodox.ro linkuri pt. Facebook etc. e ok? Parerea mea e ca aceste aplicatii nu au nimic cu crestinii ortodocsi.

luminita- 08.06.2010 19:04:38

Eu sunt contra facebook-ului,hi5-ului,etc.Sunt o prostie.Ce sens are sa-ti publici pozele pe internet?Cine stie cine sa mai uita la ele,iar prietenii te stiu din viata reala,daca vrei sa trimiti poze cuiva le poti trimite prin mail,nu sa lasi sa le vada toata lumea.

coralina 08.06.2010 19:19:29

Pe Facebook nu se pun doar poze, acolo se posteaza si linkuri interesante cu acatiste, evenimente, conferinte, aparitii editoriale, articole, etc. Crestinii pot tine legatura usor unii cu altii, se leaga prietenii frumoase.
Va inteleg ingrijorarile privitoare la siguranta userilor, insa daca este utilizat cu masura si buna cuviinta, Facebook-ul poate fi un "instrument" util.

Doamne ajuta!

VladCat 08.06.2010 19:23:49

Eu sunt Pro Facebook atata timp cat e folosit cu discernamant....am mai "prins veste" de persoane despre care nu mai auzisem nimic de mult...in plus poti cunoaste persoane deosebite...si efectiv cand vad astfel de profile imi face placere sa vad ce au completat la citate favorite, ce articole au postat, poze cu ei...e o chestie care tine de "temperatura umana"..totul e sa nu intreci masura si sa ajungi sa consumi prea mult timp pe site...

mihele_m 08.06.2010 19:40:32

Citat:

În prealabil postat de podariuv (Post 257462)
Am vazut ca au aparut pe CrestinOrtodox.ro linkuri pt. Facebook etc. e ok? Parerea mea e ca aceste aplicatii nu au nimic cu crestinii ortodocsi.

Da asa este daca nu au nimic in comun sa nu se mai afseze -Nu numai de la Facebook apar lincuri mai apar si din alta parte care chiar nu au nimic in comun cu ortodoxia . Multa sanatate -

florinbrasov0 08.06.2010 19:45:44

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 257468)
Eu sunt contra facebook-ului,hi5-ului,etc.Sunt o prostie.Ce sens are sa-ti publici pozele pe internet?Cine stie cine sa mai uita la ele,iar prietenii te stiu din viata reala,daca vrei sa trimiti poze cuiva le poti trimite prin mail,nu sa lasi sa le vada toata lumea.

E si asta o patima, sa doresti sa fii vazut si admirat.Asta nu inseamna ca toti care au poeze pe astfel de site-uri sufera de patima asta. E periculos oricum.
Am ajuns ca doar dupa o cautare dupa adresa de e-mail sa putem gasi o sumedenie de informatii despre o anumita persoana. Aveti mare grija cei care vreti sa pastrati anonimatul pe internet.

cristiboss56 08.06.2010 21:05:55

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 257495)
E si asta o patima, sa doresti sa fii vazut si admirat.Asta nu inseamna ca toti care au poeze pe astfel de site-uri sufera de patima asta. E periculos oricum.
Am ajuns ca doar dupa o cautare dupa adresa de e-mail sa putem gasi o sumedenie de informatii despre o anumita persoana. Aveti mare grija cei care vreti sa pastrati anonimatul pe internet.

Chestia asta cu anonimatul , deriva tot din mandrie , din iubirea de sine , deci nici prea , prea , dar nici foarte tare !:1: Echilibru , discernamant si cumpatare . . . ! Smerenia e una , iar frica de cei din jur , e complet altceva !

florinbrasov0 08.06.2010 21:08:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 257518)
Chestia asta cu anonimatul , deriva tot din mandrie , din iubirea de sine , deci nici prea , prea , dar nici foarte tare !:1: Echilibru , discernamant si cumpatare . . . !

Depinde la ce fel de anonimat va referiti. Au existat cazuri de pedofili pe facebook si toate cele... Una e sa spun ce varsta am si eventual in ce oras locuiesc si alta e sa dau detalii amanuntite necunoscutilor despre mine.

cristiboss56 08.06.2010 21:12:53

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 257521)
Depinde la ce fel de anonimat va referiti. Au existat cazuri de pedofili pe facebook si toate cele...

Pericolul asta e pretutindeni , eu m-am referit la persoanele normale , mature apoi cei sapte ani de acasa sunt extrem de importanti in discernamantul copilului ( adolescentului ) . Netul are acest imens dezavantaj , in care virtualul este extrem de inselator in mana celui " inselator " !

cristiboss56 08.06.2010 21:16:06

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 257521)
Depinde la ce fel de anonimat va referiti. Au existat cazuri de pedofili pe facebook si toate cele... Una e sa spun ce varsta am si eventual in ce oras locuiesc si alta e sa dau detalii amanuntite necunoscutilor despre mine.

Da , ai perfecta dreptate , fara detalii ( adresa exacta , numere de telefon , etc . )

Rodica50 08.06.2010 22:02:37

Nu-mi place sa ma aventurez pe un teren necunoscut.

cristiboss56 08.06.2010 22:12:32

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 257542)
Nu-mi place sa ma aventurez pe un teren necunoscut.

Cam toata viata asta , de aici , e un teren nesigur si necunoscut . . .:40:

Rodica50 08.06.2010 22:26:15

Adevarat. Din pacate, anumite provocari ne indeparteaza de esenta-de Dumnezeu.

dorinastoica14 08.06.2010 22:46:13

Primesc periodic de la diferite persoane din lista mea de mess. învitații de a mă înscrie .Nu simt nevoia să mai fiu pe un site.Aici pe creștin -ortodox am întâlnit oameni absolut remarcabili, pe mulți cunoscându-i persoanal și cu o mică excepție toți sunt exact așa cum i-am perceput aici, adică serioși,credincioși,sinceri și altruiști.
Oricum, prea mult mister strică.Vorba lui Ory "nu-mi prea place să discut cu oameni despre care nu știu nimic și pe care nu i-am zărit măcar pentru puțin timp într-o poză" iar despre cei cărora le oferi prietenia,le spui cine ești și te tratează cu indiferență ce să mai spui...?!?!
Suntem aici sau pe alte forumuri și pentru a socializa.

cristiboss56 08.06.2010 23:12:30

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 257568)
Primesc periodic de la diferite persoane din lista mea de mess. învitații de a mă înscrie .Nu simt nevoia să mai fiu pe un site.Aici pe creștin -ortodox am întâlnit oameni absolut remarcabili, pe mulți cunoscându-i persoanal și cu o mică excepție toți sunt exact așa cum i-am perceput aici, adică serioși,credincioși,sinceri și altruiști.
Oricum, prea mult mister strică.Vorba lui Ory "nu-mi prea place să discut cu oameni despre care nu știu nimic și pe care nu i-am zărit măcar pentru puțin timp într-o poză" iar despre cei cărora le oferi prietenia,le spui cine ești și te tratează cu indiferență ce să mai spui...?!?!
Suntem aici sau pe alte forumuri și pentru a socializa.

Hm, curios , eu n-am primit așa ceva ! Înseamnă Dorina că ești curtată, admirată, iubită, îndrăgită , semn al tinereții tale fără bătrânețe . . . ! Nu ?

Gigi Yusuf 09.06.2010 08:04:57

http://www.facebook.com/home.php?#!/...395&ref=search
Un cont crestin-ortodox :)!

luminita- 09.06.2010 12:00:46

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 257495)

Nu-i vorba doar de pastrarea anonimatului,dar nu vad sensul acestor site-uri

podariuv 09.06.2010 18:55:03

Se pare ca sindromul "ACE OF BASE" functioneaza perfect: se intreaba ceva si se raspunde ce-ti trece prin cap, la alegere. Doar mihele m e de moda veche. Merci.

Xosroviduxt 09.06.2010 19:28:12

Citat:

În prealabil postat de Gigi Yusuf (Post 257662)

mda...da' mai sunt multi de astfel de oameni "sclipitori" gen cuviosul Ilarie care incearca din rasputeri sa para "inteligenti" prin luarea in deradere a Ortodoxiei?ma intreb cum de mai exista oameni cu atat de mult timp liber incat sa-si construiasca site-uri si blog-uri fantoma.

florinbrasov0 09.06.2010 19:42:00

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 257715)
Nu-i vorba doar de pastrarea anonimatului,dar nu vad sensul acestor site-uri

Scopul lor declarat este 'socializarea' numai că pe internet socializarea se poate face la un nivel precar și inferior celei 'pe viu'.Exxistă oameni care s-au căsătorit după ce s-au cunoscut de pe astfel de site-uri, dar se poate și fără ele.
De fapt, 'socializarea' asta o numesc pierdere de timp ptr că după părerea mea, in majoritatea cazurilor, nu duce la nimic folositor.

cristiboss56 09.06.2010 21:52:56

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 257893)
Scopul lor declarat este 'socializarea' numai că pe internet socializarea se poate face la un nivel precar și inferior celei 'pe viu'.Exxistă oameni care s-au căsătorit după ce s-au cunoscut de pe astfel de site-uri, dar se poate și fără ele.
De fapt, 'socializarea' asta o numesc pierdere de timp ptr că după părerea mea, in majoritatea cazurilor, nu duce la nimic folositor.

Si asa timpul liber este din ce in ce mai limitat ! Da , Florin , asa este -pierdere de timp "liber".

speranta1970 09.06.2010 22:56:47

Sant de acord cu tine coralina

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 257476)
Pe Facebook nu se pun doar poze, acolo se posteaza si linkuri interesante cu acatiste, evenimente, conferinte, aparitii editoriale, articole, etc. Crestinii pot tine legatura usor unii cu altii, se leaga prietenii frumoase.
Va inteleg ingrijorarile privitoare la siguranta userilor, insa daca este utilizat cu masura si buna cuviinta, Facebook-ul poate fi un "instrument" util.

Doamne ajuta!

Facebook este mai mult decat doar un instrument folosit pentru poze sau chat. Sant foarte multe informatii utile folositoare, foarte multe companii si institutii au legatura cu facebook, de asemea se pot cumpara , inchiaria locuinte, se poate folosii ca anunt privat si comercial. Faptul ca este foarte popular a facut ca Facebook sa fie folosit util in mai multe domenii. Si cu masuri de pracautie buna este un ïnstrument"util.

luminita- 10.06.2010 13:19:03

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 257893)

Ai dreptate...oamenii pe internet sunt falsi,chiar si pe siteurile de socializare,vor sa para ceea ce nu sunt sivor sa impresioneze.Un om daca este cu adevarat bun la ceva sau are unele calitati,poate demontra asta in realitate fara sa se ascunda in spatele unui ecran.Pe siteurile astea cand discuti cu cineva ii vezi doar poza,care poate fi modificata cu ajutorul diferitelor programe sau poate chiar nu este a persoanei respective..in schimb caracterul,expresiile fetei nu le vezi decat fata in fata.In realitate discuti cu persoana Popescu/Ionescu/x-ulescu de exemplu,pe internet doar cu nikul.

florinbrasov0 10.06.2010 14:14:42

Mai sunt aici si niste aspecte foarte importante legate de comunicare.
Comunicarea in scris este inferioara tuturor tipurilor de socializare. Nu ajuta oamenii sa se cunoasca intre ei foarte bine, poate doar dupa o perioada foarte indelungata de timp(totusi acest tip de comunicare este eficient pe forumuri, unde se schimba idei).
La alt nivel este comunicarea priu viu grai (oamenii doar vorbesc intre ei, fara sa se vada). Aici deja intervine tonul vocii,rapiditatea comunicarii - e mai rapida decat cea in scris, modul in care spui un lucru intensitatea cu care vorbesti.
Cu un nivel mai sus este comunicarea prin viu grai, dar oamenii se si vad intre ei prin intermediul camerelor web etc. In aceasta istuatie, intervine in plus mimica fetei si numai o parte din gesturi. De fapt este foarte important, tonul vocii, modul cum spunem un lucru, limbajul trupului(mimica gesturi). Si astfel comunicarea cea mai eficienta este cea fata in fata.
Am vorbit despre modalitatile de comunicare, socializare pentru a intelege care este situatia si eficienta in domeniul socializarii pe internet. Cu alte cuvinte e mult mai eficient sa dicutam fata in ata decat prin intermediul oricarui dispozitiv.(asta nu inseamna ca nu ne pot ajuta dispozitivele, dar cert este ca ele nu pot inlocui intalnirea directa intre oameni).

PS. Si inca un lucru: scade capacitatea de concentrare si de gandirea a noastra atunci cand privim la televizor, sau in monitorul de la calculator. Cei interesati de acest subiect sa caute pe Google "Efectele televiziunii asupra mintiii umane".
Doamne ajuta!

Constanta 11.06.2010 15:15:23

Despre site-urile de socializare

.................................................. ..............

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:11:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.