![]() |
S.O.S.-incalzirea globala
Salut tuturor care veti deschide acest topic!
va propun spre dezbatere o tema actuala si care in acelasi timp cred ca are legatura cu religia: incalzirea globala, sau mai bine zis evitarea acesteia! Pamantul este mai mult decat casa noastra. Este daruit de Dumnezeu si inzestrat cu viata :apa, aer, pamant. Ne ofera adapost, hrana, apa, aer. Avem o multime de peisaje de vis rupte din rai, locuri memorabile de vacanta. Nimeni nu ne da voie sa ne batem joc de el. Haideti toti care sunteti ecologisti convinsi sa incepem sa chiar FACEM ceva, nu doar sa discutam pe aceasta tema. Haideti sa aplicam regulile de aur :cei 3 R -reducere a consumului, reutilizare, reciclare. Haideti sa nu mai taiem copacii pentru ca ei sunt sursa noastra de oxigen. Va rog sa trageti un semnal de alarma de cate ori aveti ocazia si celor din jurul vostru. Va trimit atasat un link cu Groenlanda: http://revistaplafar.ro/s-o-s/968/gr...ine-verde.html si va invit de asemena la o discutie pe aceasta tema. In concluzie "think green please"! |
revenire la subiect
“When all the trees have been cut down, when all the animals have been hunted, when all the waters are polluted, when all the air is unsafe to breathe, only then will you discover you cannot eat money?”— Cree Prophecy
|
Eu nu stiu, chestia asta cu "incalzirea globala" nu e asa globala. Adica sunt regiuni unde nu prea mai este vara, se tot raceste vremea si ploua des. Treptat nu mai avem vara (in unele tari din vestul Europei de ex.).
Asa ca as avea nevoie de explicatii pe tema asta. In rest da, trebuie sa avem grija de natura. Nu stiu acum cat si in ce fel se poate recicla. Nu este asa usor nici asta. Si depinde si ce anume consum sa reducem. In anii 80 n-aveam caldura, electricitate, etc., se facea economie. Acum ne intoarcem la aceleasi vremuri, vad. Ce fel viata trebuie sa mai traim, cat sa mai economisim? Platim preturi imense si tremuram de frig, ne chinuim ochii etc. Trist. |
" Siegfried Frederick Singer is an American atmospheric physicist. In March 2007, Singer appeared in the controversial documentary film The Great Global Warming Swindle which asserted that the mainstream view on global warming was "a lie" and "the biggest scam of modern times".
Singer has been a consultant to various major corporations, including GE, Ford, GM, Exxon, Shell, Sun Oil, Lockheed Martin and IBM." http://www.telegraph.co.uk/earth/env...ming-data.html http://www.telegraph.co.uk/comment/3...l-warming.html http://www.lifesitenews.com/ldn/2009/dec/09121814.html "The warming trend of the early Twentieth Century, which ran from 1910 to 1940, is a major embarrassment for the Global Warmers. They can’t simply ignore this “bend” in the hockey stick, because it is too well-known and too well-documented. But neither can they blame it on people and their infernal combustion engines, since atmospheric CO2 scarcely increased over this time period." imi cer scuze ca sunt in engleza. aceste sunt in romana:vezi filmuletul mai ales: http://ro.altermedia.info/noua-ordin...ala_18511.html http://ro.altermedia.info/noua-ordin...ate_17723.html "Sa subliniem: Nume recunoscute precum Michael Mann sau Phil Jones sunt surprinsi afirmand textual ca au modificat date pentru a masca rezultate incomode care aratau, cotrar tezelor sustinute public de acesti autori, nu o incalzire globala ci mai degraba o racire a temperaturii in ultimul deceniu." |
Citat:
Reciclare se poate in multe feluri: refolosi hartia la xerox, dupa care dusa la un centru de reciclare, refolosi peturile, sticlele,etc. Daca reduci consumul la electricitate nu inseamna costuri mai mari, dimpotriva becurile economice sunt solutia, scoate aparatele din priza cand nu le folosesti(in afara de frigider bineinteles). De asemenea mersul pe jos sau cu bicicleta e mai ieftin ca cel cu masina (asta dupa ce ai cumparat bicicleta bineinteles). De asemena motoarele de cautare Google omoara cate un pui de foca la fiecare click (folosesc foarte multa energie pentru cautare, ..., topirea ghetarilor, moartea ursilor polari si a puilor de foca). Daca ai respect pentru natura o sa fii de acord cu mine. Hai sa nu fim negativisti din start. Solutii avem, depinde doar de noi sa le punem in aplicare. Iti doresc numai bine si Dumnezeu sa ne ajute! |
Păi în cazul acesta vom auzi în curând de o nouă problemă gravă: răcirea globală. Am citit destule argumente științifice care pledau pentru încălzirea globală, combătute cu argumente la fel de științifică care pledau pentru răcirea globală. Încă un exemplu (mai era nevoie ?) asupra inconsistenței cunoașterii științifice în comparație cu adevărata cunoaștere: aceea a credinței. Până când se hotărăsc specialiștii în știința geografiei dacă ne încălzim sau ne răcim global, părerea mea e să ne preocupe mai degrabă păcatul global.
|
Citat:
|
Citat:
http://ro.altermedia.info/noua-ordin...ice_15586.html http://ro.altermedia.info/noua-ordin...lui_17189.html Citat:
"Mitul dioxidului de carbon Pentru a mai "inmuia" mitul dioxidului de carbon, trebuie sa reamintim urmatoarele date stiintifice: atmosfera este compusa din 0,035% CO2. Chiar daca aceasta concentratie s-ar dubla, acest gaz nu ar reprezenta decat 0,07% din compozitia atmosferica. Or, tot ceea ce traieste pe Pamant in prezent poate supravietui fara dificultate unei astfel de cresteri. In plus, marea majoritate a dioxidului de carbon din lume se afla la nivelul solului si dedesubt si, din cauza ca acesta este solubil in apa de mare, 71% din intreaga cantitate dispare in acest fel." "In a statement sent to the Senate as part of his request, Happer explained his reasoning for challenging the climate change movement, citing his research and scientific knowledge. “I have spent a long research career studying physics that is closely related to the greenhouse effect, for example, absorption and emission of visible and infrared radiation, and fluid flow,” he said in the statement. “Based on my experience, I am convinced that the current alarm over carbon dioxide is mistaken.”" |
|
Citat:
Cat despre copii consider ca ei sunt o binecuvantare data de Dumnezeu si sunt total impotriva avorturilor. De asemenea sunt 100% convinsa ca daca ar veni cineva la tine sa-ti ceara sa nu faci copii, sau sa faci avort, l-ai refuza din start. Parerea mea e ca nu te poate obliga nimeni sa actionezi in vre-un fel fie ca e program ONU sau "NASA" :)). Chiar nu ne costa nimik sa avem putina consideratie fata de pamant si mediul in care traim. Atata cer : respect! |
Intrucat sunt fan declarat Greenpeace
Citat:
Sustin 100%initiativa. http://adinna.files.wordpress.com/20...eace_print.jpg |
Citat:
Nu sunt impotriva naturii deloc, topicul era despre incalzire globala si am vrut sa impartasesc ceea ce stiu si eu si o lume intreaga. nu e un singur om care face acuzatii, ci e un lucru deja cunoscut, de catre meteorologi si cercetatori de ceva timp. Global Warming Science? Nope, Global Warming Scam.: http://www.lifesitenews.com/ldn/2009/dec/09121814.html Aici sunt date citate din emailurile respective, in engleza, desigur. Incendiile de padure au existat dintotdeauna si nu au legatura cu asa zisa incalzire globala, ba chiar e o metoda naturala prin care padurea se reface, pamantul fiind mai fertil, asa am vazut intr-un documentar. tornadele sunt si ele de mult, ba chiar cateva mii se intampla numai in america pe an si asta se datoreaza reliefului, nu incalzirii globale, ca nu s-ar intampla numai la ei. (Avortul e obligatoriu in China, ei nu au voie sa faca mai mult de un copil. http://www.avort.ro/stire.php?n_id=15) [COLOR=#800000]Compoziția atmosferei[/COLOR]
|
Ca orice alt lucru, și grija față de ambient nu poate fi temeinică fără fundamentul care este credința. Dacă grija față de planetă se va întemeia pe aceasta, va avea temelie de stâncă, iar dacă se va întemeia pe orice altceva, va fi încă o construcție zidită de oameni pe nisip: o metaforă a unui eșec. Nu putem să nu observăm că probleme globale precum poluarea, despăduririle și, în general, urâțierea chipului naturii sunt proporționale cu problema globală a insuficienței credinței și a excluderii ei din spațiul public. Că mai întâi oamenii l-au scos pe Dumnezeu din oraș, și nu au trecut bine nici câteva decenii și au scos și natura din așezările lor. Motivul adevărat pentru care avem brazi de plastic în Mall-uri nu este fără legătură cu credința noastră de plastic: brazii noștri sunt precum credința noastră.
Atunci și numai atunci când oamenii vor realiza că sunt administratorii pământului, stăpândindu-l fără a fi proprietari, ci în numele Proprietarului, desfigurarea antropică la care asistăm va înceta să muște din chipul lumii și va începe să fie tămăduită. Omul este solidar cu natura, așa cum se vede din primele pagini ale Genezei. Dumnezeu i-a lăsat o grădină și l-a lăsat pe om să-și manifeste stăpânirea asupra plantelor și animalelor, dându-le nume. Primul mare cataclism din istorie a fost Căderea. Consecința ei a fost nu numai pierderea Grației Sfințitoare, fără de care mântuirea nu este cu putință; consecința ei a fost rănirea naturii. Chipul lumii s-a schimbat și nu a mai fost cel proiectat inițial de Marele Arhitect. Sensul schimbării a fost cel de introducere a dezordinei în întreaga lume văzută și apariția proprietății fundamentale a materiei de a evolua spre decădere. Atunci moartea a intrat nu numai în om, ci în lume. Dar căderea naturii a fost secundară căderii omului și nu invers. De aceea, când omul va începe să se transforme pe el însuși în dumnezeiasca metamorfoză care este convertirea și transformarea în Cristos, va putea fi fără nici o grijă și în ceea ce privește natura. Când oamenii nu se vor mai dușmăni, nu se vor mai dușmăni nici animalele, ci între tigru și antilopă va fi aceași frățietate ca între oameni: frățietatea de la început, cea lăsată de Dumnezeu. |
Citat:
Vreau doar sa va rog ca mana de la mana sa chiar facem ceva nu pentru noi, pentru cei care vin dupa noi. |
De aceea și spunem la rugăciunea doxologică: "Precum era la început, acum și pururea și în vecii vecilor".
Adică: "să fim, noi și lumea vizibilelor, în starea în care am fost inițial: noi, plini de har sfințitor, iar lumea: o grădină". |
stiati ca...
Stiati ca...
* inlocuind un bec obisnuit cu un bec fluorescent compact (asa zisul bec economic) se evita producerea a 68 kg de dioxid de carbon pe an; * mergeti pe jos, cu bicicleta, mai multi intr-o masina sau mai des cu mijloacele de transport in comun, evitand astfel eliminarea in atmosfera a 450gr dioxid de carbon la fiecare 1.6 km parcursi; * plantati copaci- 1 copac absoarbe cca. 1 tona de dioxid de carbon pe intreaga sa durata de viata; * stingeti dispozitivele electrice - oprirea televizorului, dvd-playerului, casetofonului si radioului, calculatorului atunci cand nu le folositi evita producerea a sute de kg de dioxid de carbon pe an; Cei care mai stiti astfel de sugestii practice pentru evitarea incalzirii globale va rog sa interveniti. Doamne ajuta! |
Groenlanda devine verde
Sunt aproape sigura ca nu multi dintre voi ati urmat primul link trimis :http://revistaplafar.ro/s-o-s/968/gr...ine-verde.html. Stiu ca nici eu n-as fi facut-o! Asa ca va prezint eu acest articol in speranta ca va incoltii in sufletul dvs macar dorinta de a proteja natura cat tine de fiecare din noi:
Groenlanda devine verde Alba insula arctica pierde din ce in ce mai repede din grosimea ghetarilor gigantici, apropiindu-se tot mai mult de semnificatia antagonicului sau nume: tara verde Noi date, bazate pe informatii de la satelitii gemeni Gravity Recovery si Climate Experiment, cunoscut sub numele de GRACE, confirma faptul ca mantaua de gheata a celei mai mari insule de pe glob se topeste intr-un ritm mult mai accelerat decat era prevazut. Concret, s-a stabilit ca, intre 2000 si 2008, Groenlanda a pierdut circa 1.500 gigatone de masa de gheata. Este o cantitate colosala, avand in vedere ca un gigaton este echivalentul unui miliard de tone. Ingrijorator este ca, potrivit studiilor, stratul de gheata topit este responsabil pentru aproximativ un sfert din cresterea nivelului apei pe plan global in ultimii 15 ani. Cercetatorul Sebastian Mernild, de la Universitatea Alaska Fairbanks, impreuna cu un grup de colegi din Statele Unite, Marea Britanie si Danemarca, a descoperit ca din 1995 stratul de gheata pierde in medie 265 kilometri cubi pe an, adica 0,7 mm pe an in cresterea nivelului global al apei. Aceste cifre nu includ insa si expansiunea termica, astfel ca rata de crestere ar putea fi chiar dubla. In plus, oamenii de stiinta au stabilit ca nivelul apei urca, in prezent, cu 3 mm/an, cu peste 50% mai repede decat media secolului 20. Odata alb, Sudul Groenlandei devine tot mai cunoscut pentru marile sale intinderi de pamant si iarba, unde icebergurile devin o amintire. Cele care au mai ramas se micsoreaza pe zi ce trece, din cauza soarelui tot mai puternic... CONSECINTE GREU DE IMAGINAT Groenlanda adaposteste cea mai mare masa de gheata din emisfera nordica, a doua ca marime de pe Pamant. Aceasta se intinde pe o suprafata de 1,8 milioane de kilometri patrati si cuprinde mai mult de 2,85 milioane de kilometri cubi. Cu ea s-ar putea acoperi toate statele membre ale Uniunii Europene cu un strat de gheata gros de circa 700 de metri. Platosa de gheata atinge, in medie, 1.700 de metri adancime, dar grosimea maxima poate fi de doua ori mai mare. Daca intreaga calota glaciara din Groenlanda s-ar topi in totalitate, atunci, conform estimarilor lui Steve Nerem, un profesor de stiinte ale ingineriei aerospatiale de la Universitatea din Colorado, nivelul oceanului planetar ar creste cu sapte metri. Ceea ce alarmeaza cu adevarat este ritmul in care ne indreptam catre acest deznodamant catastrofal. Unii experti avertizeaza ca, daca tendin- tele actuale se mentin, nivelul global al marii va creste cu un metru sau mai mult, pana la sfarsitul secolului, ceea ce ar reduce drastic suprafata de uscat, punand sub semnul intrebarii existenta a milioane de oameni care traiesc pe malul apelor in toata lumea. Dar nu numai viata locuitorilor de pe coastele marine este in primejdie, ci si cea a vietuitoarelor subacvatice. Aceasta deoarece apa dulce din gheata care se topeste schimba salinitatea in oceanele planetei, afectand grav ecosistemele. GHETARII, MAI PERICULOSI CA TERORISMUL Mai exact, topirea lor. Pentru Manhattan, de exemplu, reprezinta o amenintare mai mare decat atacul terorist din 2001, care a ucis aproape 3.000 de oameni. 'Daca se topeste o parte din Groenlanda, efectele asupra Manhattanului vor fi mult mai rele decat atentatele de la 11 septembrie", a declarat fostul vicepresedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar "Un adevar incomod", dupa ce un experiment grafic a simulat inundarea New York-ului. Cat pentru cea mai scunda tara din lume - Maldive, vestea topirii accelerate a Groenlandei suna ca o sentinta la moarte, avand in vedere ca apro ximativ 80% din arhipelag se afla la mai putin de un metru deasupra nivelului marii. |
Citat:
|
stiati ca...
Din categoria "stiati ca...", va propun sa vorbim azi despre hartia reciclata.
Stiati ca... * fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci si foloseste cu 40% mai putina energie si cu 50% mai putina apa. * daca s-ar recicla hartia din toate gospodariile de pe glob, 750.000 de metrii cubi de paduri ar fi salvati in fiecare an, scutind totodata autoritatile de cheltuieli semnificative cu colectarea deseurilor. * de asemnea energia economisita datorita reciclarii hartiei intr-un an ar fi suficienta pentru asigurarea energiei electrice pentru 512 gospodarii pe an. * 40% din deseurile aruncate anual reprezinta hartie sursa www.hartiereciclata.ro Daca mai stiti astfel de informatii va rog sa ni le impartasiti si noua. Think green! |
Citat:
Eu stiam ca daca scoti incarcatoru din priza, atunci cand nu incarca, economisesti energie. Daca atunci cand te speli pe dinti nu lasi apa sa curga, economisesti apa. eu de obicei nu arunc apa care ramane in pahar si nu o mai beau, o pun la flori. daca opresti tv-ul d la buton si stingi beculetul ala mic, economisesti, si alte dastea mici care de fapt sunt importante. si reciclez si cele mai mici hartiute ca se aduna in timp cutii intregi. si mai sunt de parere ca mai bine reconditionezi mobila veche decat sa o arunci si sa iei alta. |
Citat:
Citat:
Convingerea mea e că rolul major în defrișarea pădurilor nu îl au "consumatorii casnici", adică noi. Ci politicile guvernămintelor. Ca să exemplific cu activitatea mea (profesie liberală - medic): în fiecare lună consum KILOGRAME de hârtie ca să raportez activitatea mea diverselor autorități, care sunt în număr crescător de la an la an și care îmi cer un număr crescător de rapoarte de la lună la lună. De când s-au inventat computerele, folosim atât raportarea în format electronic, cât și pe suport de hârtie. Tot mai mulți biți și tot mai multă hârtie. Ca mine sunt mulți, încât cei care lucrează în "sectorul de stat" sunt înecați în propriile hârtii și nu mai u loc în birouri de ele. Așa se explică faptul că un organism parazit precum Casa de Asigurări de Sănătate, care avea un singur sediu în București, în prezent are 5 sedii. Și toate consumă, toate vor tot mai multe hârtii. Dacă pentru un anumit lucru era necesară o hârtie în urmă cu doar 10 ani, în prezent același lucru se face cu mai multe hârtii. Iată, îmi amintesc de un lucru amuzant, deși, în fond, dramatic. Mergeam într-un taxi prin București pe la ora 11, în condiții de aglomerație de neînchipuit. Ca să mai treacă vremea, am intrat în vorbă cu șoferul. Am întrebat, într-o doară, unde se duc toți acești oameni, care erau de regulă câte unul î n fiecare mașină, și a văror vârstă sugera că fac parte din "populația activă" la ora 11 din zi ? Răspunsul taximetristului m-a pus pe gânduri și, inițial, nu l-am luat în serios: "Domnule, cea mai mare parte din cei pe care îi vedeți acum în mașini aleargă bezmetici prin oraș după câte o ștampilă". Mai târziu, m-am convins că taximetristul avea dreptate. Culmea era (dar am păstrat asta pentru mine și nu i-am spus) că mă aflam în taxi cu un scop clar. Trebuia să ajung cât mai repede la Colegiul Medicilor. Ca să-mi pună o ștampilă. Pe o hârtie, bineînțeles, pe ce altceva ? |
Citat:
Traiesc cu bucurie maxima de cate ori vad ca s-a mai FACUT ceva in sensul protejarii naturii : s-a mai izolat un bloc, s-au mai casat rable, oameni care chiar selecteaza gunoiul menajer, etc. Si ma doare cand vad peturi si gunoaie aruncate pe marginea apelor si oameni carora nu le pasa, desi nu-i costa nimik. E chiar mai ieftin sa reciclezi si sa te comporti responsabil. Nu costa bani, e vorba doar de un minim de efort. Oricum eu il rog mereu pe Dumnezeu sa ma intelepteasca sa continui ceea ce am inceput, doar daca asta e voia Lui ! Doamne ajuta! |
Citat:
Cat despre firma la care lucrez, aceasta are o politica eco: printam pe ciorne, printam fata verso (avand contract cu firma de imprimante la numarul de coli - fiind mai ieftin astfel fata-verso), cosuri separate pt reciclare hartie dupa care vine o firma specializata in colectarea de hartii, concurs cu premii intre birouri pt "biroul verde", etc. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
pentru clujeni!... si nu numai
Actiune de voluntariat curatare zona Faget!
Anuntul suna cam asa: "Căutăm voluntari pentru un Grătar curat la Cluj Ești din Cluj? Ești optimist și cu inițiativă? Implică-te în acțiunea de curățenie ce va avea loc duminică, 20 iunie, la Cluj, în Pădurea Făget. Acțiunea de curățenie de la Făget este a treia din programul de conștientizare și responsabilizare a colectării deșeurilor „Grătar curat 2010”, demarat de Asociația MaiMultVerde și Golden Brau, marcă a Heineken România. Voluntarii MaiMultVerde au informat picnicarii și au curățat zona de picnic din Valea Vâlsanului, jud. Argeș, în 29 mai, și Complex Astoria, Snagov, în 13 iunie. Transportul, masa de prânz, apa, materialele de curățenie și voia bună sunt asigurate de MaiMultVerde. Înscrie-te până vineri, 18 iunie, la curățenie și află mai multe informații trimițând un e-mail Marianei Tint (coordonator local), la adresa maritnt2004@yahoo.com. Vă așteptăm în număr cât mai mare la un Grătar Curat! " preluat : http://www.maimultverde.ro/cms/cauta...-curat-la-cluj |
natura se razbuna...
Peste tot in tara noaptea trecuta au fost furtuni dezlantuite:
"In Bucuresti, furtuna a inceput cu putin inainte de miezul noptii si 2 ore de ploaie torentiala au lasat in urma strazi inundate si intersectii transformate in lacuri.Pompierii au primit zeci de apeluri, cele mai multe referitoare la copaci doborati de vant. Furtuna a facut multe pagube materiale, dar din fericire, nimeni nu a fost ranit. Potopul a inceput cu putin inainte de miezul noptii. Asa cum ne-am obisnuit deja, canalizarea nu a mai facut fata si Micul Paris s-a transformat in Mica Venetie. Soferii prinsi in trafic ar fi avut nevoie mai degraba de barci, ca sa treaca prin intersectii. Rafalele de vant au pus la pamant copaci batrani, in tot orasul. Aproape toata noaptea bulevardul Dacia a fost inchis la intersectia cu strada Polona, din cauza unui copac ce cazuse peste liniile de troleibuz. Tot din cauza vijeliei, cativa metri mai incolo un stalp de electricitate statea sa se prabuseasca. La piata Unirii un semafor a fost trantit la pamant dupa ce un panou publicitar a cazut peste el. Pompierii au avut zeci de interventii in tot orasul, cele mai multe dintre ele pentru copaci doborati de furtuna. Din fericire, niciunul dintre aceste incidente nu a facut victime. Furtunile puternice au maturat miercuri noapte si sudul tarii, cu ploi torentiale, fulgere si rafale de vant ce au smuls acoperisuri si copaci. Dupa o zi in care temperaturile au sarit din nou de 30 de grade, la lasarea intunericului in Craiova s-a dezlantuit furtuna. Din cauza cantitatii mari de apa cazuta, strazile orasului s-au inundat aproape instantaneu. Furtuna nu a durat mai mult de o ora, insa a pus la pamant zeci de copaci in tot judetul. Vantul puternic a spulberat acoperisul unui bloc din Craiova si bucatile mari de lemn si tabla au avariat trei masini parcate in fata. Oamenii nu stiu pe cine sa dea vina, dupa ce acoperisul a fost construit fara autorizatie. Ploile au ajuns, miercuri noapte, si la Pitesti. Au fost precedate de tunete si fulgere puternice, iar in scurt timp strazile orasului erau acoperite de ape. Din cauza vijeliilor care au lovit si judetul Dambovita, in comuna Visina, un copac batran de aproape 100 de ani s-a prabusit peste o casa in care dormeau o femeie de 55 de ani si nepotelele ei, de 10 si 13 ani. Acoperisul a fost distrus si apa a inceput sa patrunda inauntru. Cinci persoane au ajuns la spitalul din Targu Jiu, dupa ce au fost lovite de trasnet. Incidentul s-a produs la marginea orasului, acolo unde cele cinci persoane incercau sa descarce o caruta cu fan." preluat http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...-5-raniti.html De asemenea Franta a fost sub ape , in sudul Frantei apa atingand chiar 2 metrii. 19 persoane si-au pierdut viata. Serbia de asemenea se confrunta cu inundatii. Grecia are parte de canicula, ieri fiind inregistrate peste 43 grade C. Stirile cu Franta, Serbia si Grecia au fost difuzate azidimineata de postul de televiziune Antena 1. |
"tornada" la Caras severin
Astazi va propun sa vorbim despre fenomenele meteorologice extreme din ultima vreme atat din tara cat si de pe intreg globul pamantesc.
Unele fenomene foarte recente le-am prezentat mai sus. Alt fenomen este prezentat de antena 1: http://www.antena1.ro/news/social/o-...in-110774.html : ...si suna cam asa: "In Caras Severin, un vartej extrem de puternic, asemanator cu o tornada, a zburat tiglele de pe case si a luat pe sus tot ce i-a iesit in cale. Localnicii si-au facut cruce cand au vazut ce a lasat in urma. Tornada este cea mai posibila explicatie avand in vedere ca ca vijelia a afectat doar o parte a orasului. Mai exact doua strazi. Vartejul a fost atat de puternic incat peisajul lasat in urma seamana cu o zona calamitata. Copacii au fost rupti si pusi la pamant, acoperisurile au ramas fara tigle, iar strazile erau pline de cioburi. A fost o furtuna care a dezvoltat intr-adevar o forta centrifuga mare si care nu s-a comportat deloc ca una obisnuita. Tornada a facut ravagii in satul Varciorova din Caras-Severin. Doua biserici, caminul cultural, biblioteca si peste 60 de case au ramas fara acoperis, iar sute de copaci au fost smulsi din radacina. Culmea este ca fenomenul s-a simtit doar pe partea vestica a satului, distrugand doua strazi. Localnicii spun ca nu au mai vazut asa ceva niciodata. Tornada a luat pe sus tot ce i-a iesit in cale: copaci, capite de fan si chiar animale. " Aceasta a fost inlocuita temporar cu folii de plastic pana cand oamenii vor avea bani sa isi repare acoperisurile. |
Si totusi nu inteleg ce vina avem noi in aceste fenomene extreme.
De ce se produc? Din cauza noastra? Si de ce se spune totusi de incalzire globala, cand in luna iunie este ca in toamna, in octombrie-noiembrie? Da, hartii peste tot. Numai cate copii trebuie sa duci peste tot, cate mape sa trimeti pentru a capata de lucru. Hartii si hartii, si iar se arunca, si iar altele noi.... |
Ecologia si ecologistii. Nu este lucru rau a purta de grija creatiei, in toate aspectele ei naturale, insa a face din aceasta un fel de "tinem locul lui Dumnezeu care, saracutul, nu mai poate avea grija de acest pamant aflat in cadere libera" este lucru grav si periculos. Ca stapani ai creatiei, avem datoria de a o pastra in buna ei randuiala si de a ne folosi de ea in mod propriu, insa nu trebuie sa o vedem la dispozitia noastra, lipsita de un Proniator al ei. De multe ori, in spatele ideilor ecologiste se ascund new-age-isti, adica oameni care ajung sa vada faptura, lumea, viitorul, resursele naturale si pe om altfel decat le vedem noi.
Incalzirea globala. O vad ca pe o realitate trista, facuta cu mana noastra. In virtutea libertatii, pe care nici macar Domnul nu o incalca, am stricat si stricat pe zi ce trece mai mult din cele date noua in grija si spre folosinta. Egoismul distruge pamantul, iar lacomia il seaca, desi Domnul are putere sa faca minuni, sa impiedice calculele si urmarile faptelor noastre. Insa, oare nu e drept ca cel care aprinde focul sa se afume, iar cel care sta in apa sa se ude ?! Suntem liberi, folosim rau libertatea, ca pe acoperamant al patimilor si al poftelor, iar cand urmarile ne sperie, "ne luam de Domnul", cum ca "de ce nu face ceva". Pai ce sa faca, sa ne anuleze libertatea ?! Domnul are mare putere, iar purtarea lui de grija nu va avea sfarsit. Fulgerele nu trasnesc la intamplare, iar accidentele nu se intampla sub forma de hazard. Toate sunt sub control, insa rautatea noastra ne costa scump. Cand, pe langa cei rai, sufera si cei buni, atunci trebuie sa facem ce a facut Iov. El nu a cartit, caci avea incredere in randuiala lui Dumnezeu, in ingaduinta incercarilor si a greutatilor de peste zi, cat si in iubirea si puterea Lui de a face toate bune si a pazi de moarte. |
Citat:
Acest topic vrea doar sa responsabilizeze putin actiunile noastre. Trebuie sa stim ca avem libertate, pe care insa cred ca ar trebui sa o folosim intr-un mod constructiv, si nu distructiv. Am vrut ca cititorii lui sa fie cat de cat mai responsabili fata de mediu, si la randul lor sa ii informeze si pe cei din anturajul lor ca asa cum ne vom comporta, asa vom fi rasplatiti. Si poate asa din vorba in vorba vom sadi in mintea noastra respectul pentru natura. Rautatea oamenilor a condus si la potop pe vremea lui Noe. Nu este vorba aici de carteala. Dumnezeu nu este de vina pentru faptele noastre iresponsabile. Noi suntem asa de rai, si totusi Dumnezeu nu ne-a pierdut, desi meritam la fiecare secunda. Iti multumim Doamne pentru toate binefacerile ce le reversi neincetat asupra noastra. Iti multumim pentru ca inca ne rabzi pe acest pamant! |
Imprejurarea că forțe politice atee, de sorginte stângistă, au confiscat discursul ecologist, nu înseamnă că atitudinea ecologistă e un lucru rău. Dacă o cioară roșie se vopsește în verde, nu înseamnă că trebuie să respingem tot croncănitul pe care îl auzim: marfa poate să fie de valoare, chiar dacă cel care o laudă este un negustor dubios. Tot așa se întâmplă și la discursul pe tematică socială: faptul că stânga ne asurzește urechile cu săracii lumii nu înseamnă că nu există o problemă a sărăciei în lume și nu înseamnă că cei care Îl urmează pe Cristos nu ar trebui să militeze pentru domnia socială a Regelui lor.
Este foarte bine să aruncăm zoaiele din discursul politic tot mai demagogic, dar să avem grijă să nu le aruncăm cu tot cu copil. Părerea mea. |
Citat:
Nu am consultat dar cred ca si pe site-urile dedicate ecologismului se vorbeste acut de mintuire si de Hristos. Nu de alta dar ca sa fie asa , o confrerie de ginduri si preocupari si o buna simetrie ... in duh ecologist . Ce sa ne mai facem cu planeta asta mintuita dar pe cale de distrugere ! Si asa cum de fiecare data se evidentiaza aspectul, exista multi contribuabili si pasionati de Hristos si ecologie , chiar elevati contribuabili dornici de subiect ! Da, pai sa vorbim ca sa facem la un fel cu pamintul acesta deteriorat deoarece mintuirea este musai sa aibe culoarea verde, nu ? Mai ales ca birfa noastra poate fi cu multa luare aminte si influenta la ,,organele competente" !!! |
Citat:
Asa ca te salut duhovniceste si eu! |
Citat:
Eu sunt si voi pentru inmultirea speciei umane! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aceste fenomene se produc in principal din cauza defrisarilor masive, a taierilor masive de copaci. Sunt munti intregi defrisati, au fost reportaje si la televizor. Din zona mea pot sa-ti dau ca exemplu zonele Valea Ierii, Marisel, Belis, si judetele Bistrita -Nasaud si Alba. Majoritatea lemnului este imbarcat pe vapoare in portul Constanta si exportat. Cei care au astfel de afaceri cu gatere si-au cladit averi mari cu lemnul din padure. Partea buna este ca padurea se poate regenera, insa partea proasta e ca nu poate creste pe masura defrisarilor. Un brad de exemplu cate coroane de crengi are, atatia ani are. Si ca o curiozitate se zice ca este un molid care are 9950 de ani :"Cel mai batran copac din lume e un molid de 9.950 de ani Un molid desoperit de curand in Suedia a fost declarat cel mai batran copac din lume dupa ce specialistii au stabilit ca varsta lui este de nici mai mult, nici mai putin de 9.950 de ani, informeaza Green Report. Molidul antic a fost descoperit pe lantul muntos din provincia Dalarna, aflata in nord -vestul orasului Stockholm." http://www.ziare.com/magazin/experim...-de-ani-291651 |
aruncarea selectiva a gunoiului
In sfarsit se misca lucrurile in sensul aruncarii selective a gunoiului :hartii, plastic+metal, sticle. De curand am vazut in oras tot mai multe containere de aruncare selectiva a gunoiului. Duminica aceasta am avut bucuria sa vad aceste containere si in fata blocului nostru. Va promit ca o sa le si folosesc, si va rog totodata pe toti care aveti aceste containere in jurul blocului sa procedati la fel.
|
De ce sa reciclam plasticul?
...pentru ca descompunerea in mediul inconjurator necesita peste 500 ani datorita materialelor care il alcatuiesc. Cu fiecare tona de plastic reciclat se economiseste intre 700-800 kg de petrol brut.
Stiati ca... * pungile de plastic obisnuite nu sunt biodegradabile si in plus plasticul are la baza o resursa neregenerabila : petrolul. * pungile de plastic asa zise "biodegradabile" sunt mai toxice decat cele obisnuite prin descompunerea lor. * cerneala folosita pentru imprimarea pungilor contine cadmiu, un metal foarte toxic, eliberat in aer odata cu arderea pungilor. * recicland o singura sticla de plastic este economisita energie suficienta pentru functionarea unui bec de 60w timp de 6 ore. * o treime din gunoiul aruncat anual si mai mult de o jumatate din plasticul aruncat anual reprezinta ambalajele. * aproximativ 30% din plasticul produs este folosit la fabricarea ambalajelor. Va invit si pe voi sa completati aceasta lista. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:20:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.