![]() |
loto
Este pacat sa te rogi Sfintei Fecioare Maria sa castigi la loto? Nu pt ca iti place sa \"joci\" ci de nevoie.
|
Citat:
Daca ai reusit sa te intrebi acest lucru, cred eu ca nu e intamplator! Ca sa apelezi la ajutorul Sfantei Fecioare, motivele trebuie sa fie de alta natura. Nu stiu cati ani ai, dar daca tot te-ai hotarat sa i te rogi, poti s-o faci oricum, fara sa-i ceri castigul de la loto, ci asa... sa te aiba in vedere... Ai sa vezi pe urma ce-ai sa primesti... Sigur o sa ai o mie de motive sa-i multumesti dupa aceea. Cat despre astfel de castiguri, imi amintesc o intamplare amuzanta. Nu stiu ce sarbatoare era (cred ca 8 Martie) cand am intrat cu sotia la florarie sa iau flori. Acolo se vindeau si bilete la bingo si multi se perindau pe-acolo si scriau biletele. Sotia face o gluma si-mi spune daca nu vreau si eu sa iau. La masuta din colt, scria de zor un preot dintr-o suburbie a orasului, pe care il cunosteam. Atunci am zis cu voce tare, astfel incat sa ma auda ca atat timp cat parintele participa la la joc, sansele noastre sunt practic nule!... Am ras cu totii si ne-a marturisit ca joaca de mult timp, dar niciodata n-a castigat... Unii se maturizeaza foarte greu intru Hristos, chiar daca ne asteptam poate la mai mult!... Doamne-ajuta! Iar daca vei castiga, cumpara-ti o biblie, in cazul in care n-o ai!... |
Era odata un baietel care vedea cum bunicul lui isi punea in fiecare seara proteza dentara intr-un pahar cu apa. Si i-a placut ideea. Deci s-a rugat Lui Dumnezeu sa-i dea si lui darul asta.
|
Citat:
In Scriptura se mai spune "Sa nu ne ingrjim de ziua de maine" (Mt 6, 34). Si mare adevar este aici, dar eu nu vad pasivitate, omul sa stea sa astepte doar de la Dumnezeu. Parintele Teofil spune aca sensul ar fi acesta: "sa nu ne ingrijoram pentru ziua de maine, dar sa ne facem datoria in ziua de azi". |
rugaciune
Sa ne castigam painea cea de toate zilele, nu pe cea de maine. Intr-o zi mai putin ne da Domnul, in altele mai mult ca sa avem cu ce milui si asa mai departe.
Sa te rogi sa castigi la loto. Cred ca astfel de rugaciune nu ajunge unde trebuie. Sa cerem de la Domnul sa fie pace intre noi, mai multa dragoste, sanatate si avandu-le pe acestea se adauga si celelalte de la sine. Aveam o eleva tare buna la carte. Intr-o perioada era agitata, nemultumita, mandra de rezultatele ei. Am luat-o deoparte sa vorbesc cu ea, sa-i explic ca nu aceasta este atitudinea pe care o asteptam de la ea. Mi-a spus ca este dezamagita. Mergand la Biserica a inteles ca putem obtine tot ce vrem prin rugaciune. Ea se ruga de ceva vreme sa-i dea Domnul un calculator. M-a facut sa rad. I-am spus ce trebuie sa ceara de la Domnul pentru suflet, caci Domnul nu este super market. Nu stiu daca a inteles atunci, dar cu timpul cred ca si-a dat seama. |
Citat:
|
titlul topicului
Ideea din titlul topicului este identica cu miscarea bogumilista din Bulgaria secolului trecut.
Citeste si drama "Mesterul Manole" de Lucian Blaga si poate te mai lamuresti. |
Orice joc de noroc este pacat.
|
Citat:
Castigul la loto nu este munca cinstita! Si apoi fii sigura ca de te rogi Maicii Domnului, nu te va lasa! Stie Ea foarte bine ce nevoi ai, si te ajuta si fara loto! Nu se poate amesteca aurul cu noroiul pentru ca aurul isi pierde stralucirea. |
Citat:
:)))) deci cum? |
Parintele meu spune ca aceia sunt bani nemunciti.
Iar marele Apostol Pavel spune ca "dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce" (2 Tesaloniceni 3, 10). Sa urmam lui Pavel, dupa faptele sale: "Căci voi înșivă știți cum trebuie să vă asemănați nouă, că noi n-am umblat fără rânduială între voi, nici n-am mâncat de la cineva pâine în dar, ci, cu muncă și cu trudă, am lucrat noaptea și ziua, ca să nu împovărăm pe nimeni dintre voi." (2 Tes 3, 7-8) |
Citat:
|
Personal, nu consider ca este pacat sa te rogi pentru a castiga la loto dar mai inainte de asta, nu cred ca "cineva" de sus ajuta oamenii la loto. O sa dau un exemplu: de curand am aflat ca un francez a castigat de 2 ori premiul cel mare la loto, la interval de 20 de ani, jucand aceleasi numere in tot acest timp. M-am gandit la situatia lui, daca a fost sau nu ajutor divin, daca exista destin/soarta prescris(a), daca totul din jur este sau nu pur intamplator etc. Daca e sa consider ca Dumnezeu te ajuta la loto atunci ma intreb: a fost corect din partea Lui sa-l ajute de 2 ori pe acel om cand pe altii nu-i ajuta deloc la loto? A fost corect din partea Lui sa-i scrie la nastere acelui om o soarta plina de noroc iar altora una total opusa? Daca Dumnezeu asculta si rugamintile celor ce se roaga sa castige la loto atunci ma intreb: in ce fel ajuta? Indruma mana acelui om sa bifeze numerele norocoase, El stiind dinainte ce numere o sa iasa sau lasa omul sa bifeze ce numere vrea si apoi El face in asa fel incat sa iasa din urna respectivele bile? Probabil ca unele persoane de pe forum vor "tipa" la mine pentru ca-mi permit sa-l judec pe Dumnezeu...nu asta intentionez dar Dumnezeu m-a inzestrat cu un creier, un creier capabil de o bruma de inteligenta la fiecare om si implicit consider ca m-a inzestrat si cu permisiunea de a o folosi pe aceasta inteligenta iar din acest strop de inteligenta "rasar" intrebari, multe dintre ele fara raspuns pana la ora actuala. De ce sa fie pacat sa joci la loto si/sau sa te rogi sa castigi? Nu cumpar bilet cu bani furati, nu las membrii familiei flamanzi din acest motiv, oamenii nu cumpara bilete la loto cu pistolul la cap (fortati), fiecare joaca benevol, nu ma rog sa ma ajute Dumnezeu sa jefuiesc o banca si sa nu fiu prins niciodata, ma rog sa castig la un joc la care fiecare contribuie benevol cu o suma de bani, intr-o societate in care s-a ajuns la dependenta de bani pentru orice si in care Dumnezeu a permis oamenilor sa ajunga pana aici cer doar ajutorul de sus sa castig o suma de bani. Unde-i pacatul?
Intamplarea cu francezul am aflat-o de curand, de atunci am incetat sa cer ajutor de sus la loto dar joc in continuare cat de cat regulat. Joc o singura varianta simpla (de 4.90 lei) la fiecare tragere, nu sunt dependent de jocuri dar stiu ca daca nu joc atunci nu am sanse de castig. Nu vreau bani ca sa fiu cocalar intre cocalari, sa fac afaceri sau sa devin camatar cum au facut altii, vreau o suma suficient de mare incat dobanda lunara sa reprezinte un salariu decent. E pacat sa-mi doresc asta? |
Citat:
|
Ar fi pacat sa joci atat timp cat cel care va juca are intentia cu banii castigati sa ajute oamenii aflati in nevoi si sa ctitoreasca biserici?
|
Spre deosebire de jocul de noroc, munca presupune o jertfă de sine. Cele bune așa se realizează, Dumnezeu Însuși întemeind lumea pe jertfa Fiului Său.
|
Citat:
|
Citat:
Omul cauta mai intai pentru el si eventual ca sa castige si gratia divina promite ca mai lasa ceva si la amarati. N-am cunoscut nici un ascet care sa joace jocuri de noroc cu scopul, chipurile, doar de a-i ferici pe altii. De altfel stim din Evanghelii ca cea mai apreciata pomana in fatza lui Dumnezeu este aceea din banii care nu-i ai, nu din cei care iti prisosesc. Lumeste vorbind - banii dati pe jocurile de noroc se numesc taxa pe prostie. Intr-o tara in care se fura de la ac la sute de milioane de euro, e o naivitate sa crezi ca milioane bune de euro sunt lasate la voia dnei Intamplare. |
cine a putut sa faca un astfel de topic???
|
Citat:
Citat:
Intentia de a construi biserici se instaleaza in centrul cercului cu diametrul de 30 de metri in care se afla numai buzunare goale si devine eventualitate daca in cerc intra oricine care are bani sau card bancar. P.S. Nu e gluma; am avut si eu intentii. |
Citat:
Referitor la castigul la loto presupune pagubirea aproapelui. Castigul in caz de nevoie este bine sa vina frumos...poate veni si prin rau/intamplare/etc. dar nu spre cinstea ta. |
Citat:
Citat:
Citat:
I-a fost placuta lui Dumnezeu viata acestui om? Nu cred. Avea acel om o altfel de viata daca ar fi castigat si i s-ar fi implinit visul iar in semn de multumire ar fi spus din cand in cand un profund "multumesc Doamne"? Cu siguranta da. De ce nu l-a ajutat Dumnezeu? Nu stiu, ma abtin sa comentez. A murit acel om plin de pacate pentru ca s-a rugat sa castige? Nu cred. A incalcat acel om vreuna din cele 10 porunci cand a jucat la loto? Nu cred. Chestia asta precum ca e pacat sa te rogi ca sa castigi la loto mi se pare absurda. Inteleg ca e pacat sa joci cu bani furati, inteleg ca e pacat sa joci cu banii cersiti pe care i-ai primit din mila ca sa ai ce manca, inteleg ca e pacat sa joci cu banii luati de pe o haina vanduta si pe care ai primit-o din mila ca nu ai cu ce sa te imbraci (sau pomana), inteleg ca sunt situatii in care reprezinta un mare pacat sa joci banii pe care-i ai in mana dar nu inteleg de ce e pacat sa joci si sa te rogi sa castigi la un joc unde toti joaca benevol cu bani castigati cinstit. Traim intr-o societate in care Dumnezeu a permis "nasterea" banilor, bani dam si la preot, bani dam si la biserica, unii oameni au aspiratii a caror realizare necesita mai multi bani decat castiga. Ce ar trebui sa faca acesti oameni? Sa renunte la visele si dorintele lor prea "scumpe" si sa se mute intr-un bordei din pamant undeva la tara si sa traiasca cu fasolea si cartofii din gradina? Eu prefer sa raman realist. |
de ce nu se comenteaza titlul care este total deplasat si batjocoritor
|
Citat:
Pe urma, pe ce va bazati in a crede ca a fi pilot de linie este planul lui Dumnezeu ? Noi sa avem grija sa identificam nu ce vrem noi, ci ce vrea Dumnezeu sa facem in viata noastra. In sfarsit, nu inteleg conceptul de "pilot de linie de elicopter". Exista zboruri regulate cu elicopterul ? Din cate inteleg, un pilot de linie e un tip platit de o companie aeriana care are o licenta pentru zboruri regulate. Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu pot fi amandoi in acelasi loc, asta e clar! Iar dupa cum suna titlul ar reiesi cumva superioritatea diavolului?:68: Groaznic! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:30:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.