![]() |
Acesta este pasul meu
De mult timp stau si ma tot gandesc daca sa spun sau nu ce a inceput sa ma deranjeze pe acest forum. Am decis sa spun deoarece prefer sa fiu sincera decat ipocrita. In urma cu cativa ani am descoperit ac. site si nu dupa mult timp am inceput sa postez si pe forum. Ei bine, atunci la inceput a fost frumos pt. ca aveam ce invata. Erau multi membri CRESTINI ORTODOCSI de la care iti imbogateai cunostintele, care atunci cand postau ceva nu o faceau in necunostinta de cauza, aveau bazele ortodoxiei. Acum ac. forum s-a transformat intr-un camp de lupta. Ce ma deranjeaza cel mai tare este ca avem membri noi adventisti, penticostali, etc. si atei care se tot baga sg. in seama, atunci cand se incepe o discutie posteaza si ei dar nu vad de ce din moment ce ei nu cred in Maica Domnului, in cruce, s.a. , atunci cand un membru incearca sa ajute se gaseste cate un ateu sa arunce cu noroi in el pana nu mai poate si tot asa. Este pacat ca multi membri vechi stau deoparte, citesc dar nu mai intervin si pe de-o parte au dreptate sa procedeaze astfel. Eu nu vad de ce ac sectari nu merg pe forumurile sectei din care fac parte. Un pr. imi spunea o data ca el il prefera pe ac. individ betiv, fumator care duminica face chermeze in loc sa fie in biserica dar care asa cum este el nu renunta la credinta lui, decat sa aiba in biserica un adventist care ar vrea sa treaca la ortodoxie deoarece asta nu are statornicie in credinta. Si mare dreptate avea. Majoritatea celor din secte se muta de la una la alta intr-o veselie. Aseman ac. forun acum si mbri. lui cu o biserica ai carei enoriasi crezand ca vor aduce la dreapta credinta sectarii si ateii i-au primit in biserica lor, i-au lasat sa mai vb. in timpul slujbei ca poate poate vor intelege ceva pana la urma, i-au lasat sa faca mizerie pe jos de frica, ca, daca ii cearta o sa plece, i-au lasat sa il intrebe pe pr. tot felul de lucruri si chiar sa ridice tonul la el tot din dorinta de a-i lasa sa isi lamureasca unele neantelegeri, iar ei, enoriasii vechi si cu frica de Dumnezeu in dorinta lor de a face bine s-au retras, au tacut, nefacand altceva decat sa isi lase biserica sa fie vandalizata si pr. calcat in picioare. Cam asa este si ecumenismul dupa mine. Stiu ca o sa fie multi care o sa ma condamne pt. ce am scris dar nu imi pasa. Am spus ceea ce am gandit si ceea ce cred. Celor din alte religii le spun doar atat: ASA CUM EXISTA UN SG. DUMNEZEU TOT ASA EXISTA SI O SG.SI DREAPTA CREDINTA.
|
Nu numai din cauza celor de alta credinta a scazut calitatea postarilor de pe forum ci sunt multe alte cauze.
|
Cristina, cam asa este.
Si eu ies repede de pe forum cand vad threaduri ca : omul insurat cu pisica, oamenii o sa dispara in 100 ani etc... astfel de subiecte de discutie sunt o insulta adusa bunului simt. Cred ca timpul este prea pretios ca sa-l irosim in discutii sterile. Timpul ni s-a dat pentru pocainta, pentru aceasta trebuie sa-l folosim. Discutiile care intr-adevar ajuta sunt foarte rare. Sa aducem la dreapta credinta un ratacit? Sa fim seriosi. Cu rugaciune. Tatal meu a trecut de la ateism (ateism real.. imi explica evolutionismul la gradinita, am mai spus) la ortodoxie in 20 de ani! Si inca mai are multe lucruri de clarificat. Si noi vrem sa schimbam mintea unui ateu intr-o discutie pe forum? |
Postari de calitate gasesti pe celelalte arii ale forumului care tin de Biserica Ortodoxa (Despre Sfanta Scriptura, Taine etc.). Aici vezi numai cearta pentru ca, dupa cum spuneai, vine ateul, evolutionistul etc. si pune o intrebare "inocenta" la care primeste un raspuns in conformitate cu viziunea crestinului. Problema este ca el nu a pus intrebarea pentru ca avea nelamuriri si astepta sa-i deschida cineva ochii, cumva, ci pentru ca avea chef de dezbateri aprinse. El stia clar ce raspuns va primi si avea deja contraargumentele pregatite.
|
Te felicit pentru curajul de a spune ce gandesti. Despre sectari, hm...daca sunt aici si nu pe forumul dedicat, asta-i nici lucru bun, da' nici rau, unii sunt "agenti de influienta" altii cauta ce nu au gasit la ei "acasa"...asa ca tot raul spre bine...
La razboi ca la razboi, mai lupti si la baioneta, mai tropaii bocancii plini de noroi in "biserica" inamica...asta-i...strange din dinti si pumni, si asteapta cu rabdare de sarpe, momentul contraofensivei...tine baioneta "ascutita". |
Citat:
"Iubeste-ti aproapele!" Asa-i corect sa ne comportam! Cand e vorba de stilisti, catolici chiar sectari, poate ca ar trebui sa fim mai blanzi si bogati in intelepciunea Lui Dumnezeu, dar cand ne lovim de atei plini de sine care dezvolta tot felul de subiecte sub masca... mantuirii, doar pentru a provoca dispute, trebuie sa intervenim si sa blocam din fasha rautatile si ironiile de prost gust. In ce ma priveste, am cautat de fiecare data sa ma implic, daca m-am nimerit in preajma. Si-asa o sa fac mereu, indiferent de consecinte... Probabil primesc multe injuraturi (numai astazi cate-or fi fost...) dar cu toate astea, zic si eu ca tine... "nu pot sa tac!" Sa nu te superi si sa nu pleci! E mare nevoie de cei ca tine pe-aici, ca si-asa ne copleseste numarul celor ostili! Doamne-ajuta! |
Pasul tau cred ca este comun mai multor persoane. Despre aceasta s-a tot spus insa o remediere nu prea s-a simtit. Eu cred ca celor de alte culte le e drag site-ul nostru pentru ca se incing discutii controversate iar pe site-urile lor probabil se plictisesc totul e roz si limpede, altfel...:10:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu am avut o propunere de limitare a activitatii neortodocsilor pe forum, dar cand am spus-o mi-au sarit in cap neortodocsii. Mititeii de ei, erau discriminati de gazdele ORTODOXE pe forumul ORTODOX. A iesit o cearta de a trebuit sa se stearga topicul respectiv. :46:Ce sa spun, cand spui adevarul si sustii corectitudinea e mai greu. Propunerea consta in limitarea activitatii neortodocsilor doar la topicurile destinate bisericilor lor, si nu pe toate topicurile din forum. Adica, catolicii sa aiba activitate numai aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/f...lay.php?f=5029, protestantii numai aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/f...lay.php?f=5030 , si asa mai departe. Ideea asta nu am luat-o de la mine, ci de pe alte forumuri, unde astfel se pastreza ortodoxia curata, certurile neortodoxe-ortodoxe lipsesc, neortodocsii respecta regula, cand un ortodox sau potential ortodox intreaba ceva, sfaturile care le primeste sunt ortodoxe si nu amnestecate cu idei neortodoxe, iar cand cineva incalca regula nu se sinchiseste nimeni sa ii reproseze neortodoxului faptul ca posteaza unde nu e treaba lui. E multa ordine si disciplina. Mai multa liniste intre utilizatori. Cum sa fie liniste daca avem filozofii, conceptii diferite si acestea interactioneaza, se ,,ciocnesc"? Eee, acum probabil iar o sa imi sara in cap neortodocsii......:37: :46: |
da !
obtuzi, fundamentalisti si fara intelegere si iubire fata de aproapele nostru,pe care il respinge-ti cu maxima intoleranta !
asa ati dori sa arate forumul de dezbateri ?! io unu nu ! mie imi plac ateii, imi plac neo-protestantii,imi plac cei care pun probleme grele,imi plac cei obraznici,sinceri si neipocriti ! parca Isus, invatatorul nostru, nu s-a sfiit sa stea la masa cu curvele si cu cei mai de jos oameni,scandalizandu-i pe cei cuviosi si normali ! el nu a respins, nici un ateu, nici un stricat,chiar daca combatea modul lor de viata,la modul cel mai ferm, insa, avea un lucru care lipseste la multi...iubirea de om ! |
Citat:
|
e adevarat, dar ai omis esentialul. El statea la masa cu pacatosii cu un scop: de a-i converti, nu ca sa piarda timpul de pomana.
or nu cred ca ateii si neoprotestantii au venit aici ptr a se converti.... |
Citat:
|
Am mai scris si pe alt topic, insa postez si aici:
Daca un ortodox mai putin intarit in credinta sa intra pe acest site sa caute sprijin, mangaiere si povata in adevar, da peste postari exprimand pareri departe de duhul ortodoxiei iar acestea ii vor sadi indoiala si razvratire in suflet!! "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!" - insa cum?? Ce ne e mai de pret, politetea fata de convivii protestanti sau ortodoxia?? Alegem sa dam loc de manifestare tuturor cultelor in spiritul political correctness-ului atat de actual (si de putred ca concept imi permit eu sa adaug) insa nu ne dam seama ca in felul acesta riscam sa-i ratacim pe unii dintre noi inspre alte "meleaguri" spirituale care nu au foarte multe in comun cu ortodoxia. Vrem discutii, dialog, polemica, incrucisare de spade retorice, samd, atunci putem merge pe un teren "neutru", cum sunt dealtfel multe portaluri, forumuri, cafenele virtuale pe acest Internet. Acolo ne putem lupta cu propriile adevaruri in mana cat dorim. Insa aici, pe forumul crestin-ortodox, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, si-anume discutii intaritoare in credinta ortodoxa. Asadar sunt intru totul de acord cu propunerea lui Hector, si anume restrictionarea accesului ne-ortodocsilor la sectiunile dedicate acestora. Ortodoxia nu este negociabila in sensul in care isi doresc dansii, asa ca nu vad beneficiile contrelor si chiar jignirilor pe care le posteaza la aproape toate topicurile. Doamne ajuta! |
Citat:
probabil au moderatori care doar asta stau si fac, sterg si/sau muta posturile la locul lor. dar aici pe acest forum nu exista moderatori. |
Adaug si eu pasul meu
Cu tristete descopar ca sunt crestini care cred in:
reincarnare!! :( extraterestrii apocatastaza evolutionism unirea religiilor constiinta colectiva (supraconstiinta) falsificarea Scripturii ... lista poate fi prelungita si NU cred in: sfintele taine (in special faptul ca Sf. Euharistie este cu adevarat Sf. Trup si Sf Sange al Mantuitorului... cu globule rosii, cum spunea cineva, nu o figura de stil) invatatura bisericii minuni dumnezeiesti necesitatea postirii faptul ca nu numai cu paine traieste omul, ci (mai ales cu!) fiecare cuvant al lui Dumnezeu necesitatea abstinentei (alaturi de postire) paza gandurilor faptul ca ORICE pacat aduce pierderea harului, deci moartea (mic, mare, nu conteaza), daca nu ne pocaim faptul ca suntem ingrozitor de pacatosi si starea noastra este jalnica |
Citat:
|
Pai Maria, nu stiu cum, cred ca cei care administreaza un site au la indemana diverse "unelte" de care se pot intrebuinta. Daca Hector stie precis cum se poate realiza acest lucru, sa ne spuna si noua.
Acest forum chiar nu are moderatori? Pai cand raportam un mesaj profund jignitor, un atac la persoana, etc, (folosind triunghiul rosu) unde se duce mesajul respectiv? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
cata vreme insa ei au aici o sectiune speciala dedicata lor nu vad ce i-ar putea impiedica sa intre pe forum si sa tulbure apele. |
Citat:
|
Citat:
|
Daca nu ne-am certa cu protestantii,sunt sigur ca ne-am certa intre noi.Caci cine are in sange sindromul 'cearta' , acela ii da curs peste tot : in autobuz,in familie,cu protestantii sau cu ortodocsi.
Dumnezeu nu te va intreba la judecata cati protestanti ai banat ,ci cat bine ai facut pe acest pamant,si cat de mult ai reusit sa iti invingi propria patima.Fiecare va raspunde de faptele sale ,si de modul in care a folosit talantul ce i s-a dat. Nici mie nu imi place invatatura protestanta ,sau atee,si chiar cea catolica (tot respectul insa pt Mihnea,putin ortodocsi vorbim ca el sau ca Scotianul) Mi se pare o invataura rece,injumatatita,rationalista ,din care s-a scos sufletul si trairea Dar pot oricand sa ignor aceasta invatatura ,nu ma obliga nimeni sa o combat.La ce sa ma iau la intrecere cu protestantii care are mai multa credinta ! Credinta se traieste nu se argumenteaza |
Citat:
Iar la cap25 intot capitulul arata cIt de mult se foloseste inteleptul de intelepciunea lui dobindita de la Domnul citez;cu trei lucruri mam Impodobt si-mam sculat ,frumoasa Inaintea Domnuluisi Inaintea oamenilor unirea fratilor,dragostea de prieteni,si barbatul cu femeia care se Inteleg bine unul cu altul. iar trei lucruri a urIt sufletul meu si foarte m-amscIrbit de viata lor;Saracul trufas,bogatul mincinos si barbatul desfrInat si lipsit de Intelepciune. In tineretile tale nu ai adunat si cum vei afla la batrInetile tale?; CIt de frumos lucru este caruntetelor judecata si celor batrIni a cunoaste sfatul . CIt de frumoasa este la cei batrIni Intelepciunea si la cei mari Intelegerea si sfatul!!Cununa batrInetiolr este cunoasterea multor lucruri si marirea lor, frica de Domnul. ---La versetul 12 spune citez;Freicit este cel care a aflat Intelepciunea si cel care o graieste la urechile celor care asculta .CIt de mare este cel care a flat Intelepciunea ??ca nu ete altul mai mare decit cel care se teme de domnul:Frica Domnului toate le covIrseste si cel care o tine pe ea, cui se va asemana; nu doresc sa SUPAR pe nimeni si nu doresc sa primesc raspun de la nimeni mai bine sa cautam si raspundem cu cuvintul bibliei si sa nu cautam cearta pt ca la vremea secerisilui Domnul va trimite pe slugile lui sa smulga neghina din GrIu si so arda In foc Doamne si stapInul vetii mele Duhul MIndriei si al grairi desarte al doriri de stapInire al uri al desbinari nu mil da mie slugi tale si-l departeaza de mine si de toti copii tai si de SfInta ta biserica pe care ai cIstigato cu scum Singele Tau amin; Iara duhul dragostei de tine si de aproapele meu daruiestel mie robului tau amin amin amin +++ +++ +++ +++ |
Citat:
Daca eu sau alt crestin de pe acest forum intram in polemica cu vreun ateu/evolutionist etc. nu o facem din dorinta de a ne certa. De ce am face-o? Noi stim ca avem dreptate, dar tocmai de aceea incercam sa-l facem si pe celalalt sa vada acest lucru. Poate, poate reusesti sa-l aduci cumva pe calea cea dreapta. Dar cand incerci sa-l convingi de acest lucru si vede ca credinta lui se zdruncina mult mai usor decat credea el ca o va zdruncina pe-a noastra, incepe si striga: "INAPOIATILOR!! INDOCTRINATILOR!! STIINTA, dom'le, STIINTA!!" |
Citat:
-se poate specifica asta in reguli -sa fie un moderator (ca doar nu costa bani) care sa atraga atentia neortodoxului ce incalca regula (asta poate sa o faca si utilizatorii obisnuiti, iar neortodocsii sa iti modifice postul de la ,,edit" - sa il stearga), moderatorul sa atentioneze pe neortodocsi daca posteaza unde nu trebuie; sa mute posturile aiurea puse. Dar in primul rand toata lumea sa poata sa atraga atentia neortodocsilor, ca in virtutea acestei reguli, sa nu posteze decat in topicurile respective; sa nu se bage in intrebari care vizeaza credinta ortodoxa, sau unde NU se specifica faptul ca se vrea un punct de vedere al altei religii. Asadar cel mai important pas este trecerea in ,,Reguli" a acestei idei, dupa care nu strica un moderator, dar poat face treaba eficienta si utilizatorii obisnuiti prin a atrage atentia neortodoxului. Fara sa fie scrisa aceasta regula nu se poate face mai nimic. |
Citat:
Dar oricum ,as vrea sa spun ca ,in general ,mai ales NP,se limiteaza doar la anumite topicuri cum ar fi :sambata,viata de apoi etc.Ei nu se prea amesteca in celelalte topicuri.Mai mult ateii fac asta Si mai apare o problema:chiar daca rolul de filtrare sau de judecare il are un moderator,sau restul forumistilor,dovediti 'cu acte' ortodocsi, nu apare pericolul de excese si de subiectivism? Adica cine poate judeca atat de bine care om merita sa vorbeasca pe anumite topicuri si care nu.E drept ca sunt unele cazuri grosolane ,de negare totala,chiar de jignire,din partea ateilor .Dar acestora oricum nu li se raspunde,si orcum dau si ei ceva culoare acelui topic,macar arata ca la gazeta de perete ASA NU. Pe mine nu ma deranjeaza prea mult aceasta diversitate de opinii,si afirm inca odata,ca nimeni nu te forteaza sa intri in dialog si contradictie cu cel cu care nu esti de acord.Cheia e la noi .Oare nu este si un pic de mandrie in dorinta noastra de a il contra pe celalalt? |
Nici pe mine nu ma [mai] deranjeaza.
Dar daca vine de ex un user nou pe forumul ortodox si pune intrebari legate de credinta, traire, mantuire, mie mi se pare foarte important sa primeasca doar raspunsuri ortodoxe la intrebarile lui. Pentru ca daca l-ar fi interesat perspectiva neoprotestanta/catolica/hindusa, s-ar fi dus pe acele forumuri. Cum vad ca sunt nelamuriri cu botezul, marturisirea, viata de dupa si alte chestii care din punctul meu de vedere, trebuia sa aiba lamuriri ortodoxe pe acest forum, fara interventii ale celor de alte culte, care bineinteles pot da raspunsuri si solutii pe forumurile lor si acelora care le solicita in mod clar ajutorul. Doar nu ma duc pe un forum de autoturisme ca sa aflu informatii despre tractoare, sau si nuantand mai mult, pe forumul despre trandafiri ca sa aflu ce parere au cultivatorii de crinzateme despre subiectul acesta, ei care n-au crescut niciodata trandafiri sau daca i-au crescut, i-au tinut doar un sezon, nu i-au mai tuns si anul urmator au fost dezamagiti de roade si astfel au zis ca trandafirii sunt flori de nimic. |
Unor ortodocsi [numai unora] le place pur si simplu sa se contrazica prin mesaje de multe ori fara substanta, scrise doar pentru a rade sau a provoca. Se deschid chiar topice speciale pentru a ataca pe cei din alte confesiuni.[sa nu-mi spuneti ca nu ati observat, dar trecem peste, sunt ai nostri] Iar cand acestia indraznesc sa se apere sau sa raspunda la intrebari apare cate un fratior sau o surioara indurerata de starea in care a ajuns forumul, cerand sa se inchida accesul celor numiti, cu multa dragoste crestineasca , "sectari". Asta asa, ca sa putem barfi in liniste si nestingheriti de nimeni...si astfel sa crestem in credinta noastra stramoseasca...
Nu mai vorbesc de pacatul de a-i baga pe toti in aceeasi oala, caci sunt pe acest forum protestanti care nu au atins niciodata ortodoxia nici cu o floare, stau cuminti si citesc si raspund cu mult bun simt. Nu-i asa, Cristina? Nu neg ca mai apare cate un ratacit pe aici care loveste in stanga si in dreapta, dar acestea sunt riscurile spatiilor virtuale si acel user nu are viata lunga pe forum oricum, caci sta cineva si vegheaza. Oare cati exista pe forumul acesta care au curajul sa-si asume si bunele si relele, sa recunoasca faptul ca raul cel mare e in ei insisi si sa vada pe Hristos dincolo de ochelarii de cal pusi de anumite confesiuni? Cati pot deosebi cu onestitate binele de rau fara sa zica "doar cei din tabara mea sunt buni"? Ce ar face userul normal de pe forum crestin ortodox daca ar fi oaspete si nu gazda si ar fi tratat cu astfel de atitudini? Ar fi interesant sa vedem atunci credinta fiecaruia. Pana atunci e bine sa tinem minte ce a spus Iisus: "cine ridica sabia de sabie va pieri". Mai pe intelesul nostru, daca ataci nu te plange ca esti atacat. Nu-i frumos si nici cinstit. Fii bland si cauta pacea si vei gasi pacea. Doamne ajuta! |
Tu Cristina,care banuiesc ca ai aparut prin lume pe undeva prin 83' ,te crezi cumva a fi perfecta....?
Nu stiu unde traiesti,banui ca nu sub un clopot de sticla in care se desavarseste perfectiunea neanchipuita de mintea omeneasca,ci in lumea asta,asa cum este ea.Asta este lumea in care traim,din care face parte si tipu' care s-a insurat cu o pisica la fel si ca lumea va disparea peste 100 de ani,nu stiu ce te-a deranjat asa de mult la postarea asta ,adevarul...?Sa stii ca sunt sanse reale ca sa se intample asa,iti reaminteasc,specia umana este o specie atat distructiva(distruge tot in jurul ei) cat si auto-distructiva(se distruge pe ea insasi),incet dar sigur,ori crezi cumva ca lumea in care traiesti este minunata si ca Dumnezeu o va ingadui la nesfarsit...?Te asigur ca nu. Si in primul rand forumul asta,pe langa mesajul crestin-ortodox pe care il poarta se vrea si un forum al realitatii lumii in care traim,asa cum este ea,rea sau foarte rea.Nu traim in spatiu,iar realitatile asa cum sunt ele trebuiesc analizate si discutate,nu este nimeni obligat sa participe la discutiile pe care nu le agreeaza,exista topicuri si subiecte,pentru orice tip de "gusturi".... |
Doriana, si totusi care este scopul prezentei tale pe acest forum?
Cat despre "Oare cati exista pe forumul acesta care au curajul sa-si asume si bunele si relele, sa recunoasca faptul ca raul cel mare e in ei insisi", imi suna tot atat de ipocrit ca si lamentarile fara de sfarsit ale musulmanilor care se bulucesc sa traiasca in tari crestine ca mai apoi, vazandu-se cu sacii in caruta (si ajutorul social in buzunar), sa nu rateaze nici o ocazie de-a le scoate ochii localnicilor cum ca-s rai, prosti si nepriceputi! :17: Vreti dezbateri si discutii, vreti sa convingeti? Mergeti pe un forum care are sub-forum de religie. Veti intalni acolo si crestini ortodocsi care sunt dispusi sa va citeasca sa va dea replica. Aici, pe crestin-ortodox, din punctul meu de vedere, prezenta dvs. nu se justifica si nu este nici pe departe nevinovata si diafana asa cum pretindeti. Doamne ajuta! |
Coralina, e problema ta cum iti suna ceea ce am scris si ce crezi despre mine, nimic nou, dar daca as fi gazda si as avea o asemenea atitudine as intra in pamant de rusine. Asta numai daca ma numesc crestina. Daca sunt lumeasca se scuza.
Am fost si pe forumuri np, vin ortodocsi si acolo, dar nu am vazut niciodata sa fie intrebati ce cauta si de ce nu pleaca, asa cum suntem intrebati noi de nu stiu cate ori si nici nu ma mai chinui sa raspund, da si tu un search si vei vedea de cate ori am raspuns. Discutiile in contradictoriu apar in special acolo unde suntem intrebati, pe sectiunea Secte si culte. E normal sa se raspunda la intrebari si e normal sa spunem ce credem. Uita-te cate topice sunt cu intrebari pentru neoprotestanti. Si dupa ce raspundem la intrebari tu vii si-mi spui mie ca am venit sa conving? Asta e logica ta ? Pur si simplu imi sustin punctul de vedere. Cum traieste fiecare credinta e treaba fiecaruia si da socoteala inaintea lui Dumnezeu. Nici Dumnezeu nu obliga omul sa se pocaiasca si sa fie fericit, de ce as face-o eu? |
In opinia ta Doriana, postarea cu pomul doborat din al carui lemn se fac si icoane si WC-uri Doamne iarta-ma! trebuia sa ma maguleasca???
Faptul ca m-a indignat dovedeste ca nu sunt crestina?? Iti sugerez sa-ti masori cuvintele. Si gazda trebuie sa fie politicoasa, insa nici musafirul sa nu-si permita sa fie obraznic! Ok, iau in considerare cele scrise de tine in al doilea paragraf si-i indemn pe toti ortodocsii sa va ignore interventiile pe acest forum si sa nu mai initieze topicuri menite a va starni!! |
Mesajul cu pomul doborat si WC-ul nu a fost scris de mine, Coralina, deci nu accept sa-mi spui ca am fost obraznica. Mai sunt si alte mesaje scrise de userul respectiv, mai rele ca acesta. Chiar eu am luat atitudine , ca musafir, sa apar gazdele, caci acel user mi s-a parut prea virulent si atacase o ortodoxa pe care o apreciez foarte mult. Se pare ca s-a mai linistit, ramane de vazut. De fapt era doar un copil pe langa noi, astia copti la minte...
Incearca si ia omul cu binele si el va vedea ca ortodocsii nu sunt atat de rai cum auzise. Nu e neaparat nevoie sa-i confirmi teoria. Un raspuns bland potoleste mania; daca as sari in sus la fiecare atac ortodox as face infarct dupa o zi. Imagineaza-ti cum e sa fii facut sectar, eretic ,tremurici, demonizat, satana ..etc...plus povesti nemuritoare si absolut false, menite numai pentru a semana ura fata de noi... Dar daca tu nu poti deosebi un user de altul si bagi toti neoprotestantii intr-o singura oala, nu stiu cum ti-ar place sa te confund cu anumiti ortodocsi, nu zic cu care... Sfatul tau final e bun, cu mentiunea ca, posibil ca nu toti sa aiba ideile tale. unii vor pur si simplu sa stie, sa discute, si o vor face in continuare indifent de interdictiile cuiva. Eu cam atat am avut de spus. Sper sa va gasiti pacea, cei ce nu o aveti. E posibil ca intr-o zi "sectarii" sa dispara de pe forum si sa aveti mult dorita pace. Oare? |
Nu va certati !!! Nu va certati !!! Nu va certati !!!
Nu va certati !!! Nu va certati !!! Nu va certati !!! |
Voi continua sa-ti raspund aici Doriana, insa nu in ideea de-a avea "ultimul cuvant", ci pentru a-ti spune cat de mult imi displace genul de psihologie inversa ieftina pe care-l exersezi in mesajele tale de pe acest topic.
"Sarmanii ortodocsi au atatea hibe ascunse incat ajung sa rabufneasca si sa-si verse neputinta pe bietii protestanti care se-ntampla sa fie pe forum in scopuri absolut nobile si de buna credinta!!" - asta insinuezi tu. Ti-as fi apreciat mai mult postarea daca ai fi avut verticalitatea de-a scrie "pe sleau" aceste lucruri. Te simti jignita cand esti numita "sectara, demonizata, tremurici, eretica", etc? Tu singura te poti scuti de aceasta corvoada ducandu-te pe un forum unde vorbitul neinteligibil si alte manifestari asisderea sunt percepute drept normale. Corect sau nu? Incerc sa nu bag toti protestantii in aceeasi oala, asa cum pretinzi tu, insa, statistic vorbind, mesajele agresive scrise de catre acesti useri in ultima vreme s-au inmultit foarte mult. Si nu numai, s-a ajuns si la jigniri pe fata, la hule strigate in gura mare la care noi, gazdele, trebuie sa reactionam moderat, altminteri n-am fi politicosi?! Adevarul nu e negociabil, cale de mijloc intre noi si voi nu exista - asa ca, despre ce discutam aici?? Imi pare rau daca mesajele mele par "infierbantate" insa eu sunt de parere ca in jurul adevarului nu te poti invarti precum in jurul cozii, iar lucrurile trebuie spuse in fata, chiar daca "doare". |
Citat:
sincera sa fiu si eu m-am cam saturat de atata tacut din gura in numele "linistii si pacii" de care noi ca si crestini ortodocsi trebuie sa ne ingrijim. Pana la urma, daca forumul se cheama crestin ortodox nu vad de ce nu ne-am dori sa fie doar locul nostru un fel de casa a noastra virtuala unde sa ne retragem sa discutam atunci cand avem nevoia. Da, stiu ca in lume trebuie sa ne purtam dupa cum ne invata Hristos si sa intoarcem si celalalt obraz, sa fim intelegatori cu pacatosii, cu cei care ne supara, sa nu le raspundem urat, sa cautam inlauntrul nostru pacea... dar... asta nu inseamna ca nu avem si noi dreptul sa avem un spatiu al nostru si doar al nostru. |
Asa e, Coralina, ai dreptate. Tu sa fii fericita. Numai bine! :6:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:54:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.