![]() |
Citat:
"Numai in caz de mari impedimente putea cineva lipsi de la una din cele trei mari sarbatori de la templul din Ierusalim; participarea era cu totul obligatorie (Ies., 23, 17; 34, 23; Deut., 16, 16)." Citat:
"au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi. " Deci nu vorbeau una si se intelegea alta, ci vorbeau in alte limbi. Clar. Si in link-ul pe care mi l-ati dat se spune tot asa. Citat:
Tot din link-ul dvs: "Constatam, mai inainte de toate, ca apostolul se adreseaza numai iudeilor localnici si de aceea lor nu le vorbeste in vreo limba straina, ci in limba ebraica." Citat:
Va multumesc oricum pentru interesul pe care il aratati pentru binele meu. Sper sa nu incercati si dvs sa va aplicati propriile sfaturi, anume sa-L rugati pe Dumnezeu sa va ia lucrurile in care credeti... Se vede ca cel ce a scris textul din link-ul dvs e un om care gandeste; mi-a placut. Pana la un punct, in care a zis: "Acest dar, al vorbirii in limbi, nu a fost dat de Dumnezeu pentru toate veacurile, pana la sfarsitul lumii. El a fost un semn dat Bisericii numai pentru o vreme, cu scopul de a se converti mai usor neamurile pagane la crestinism. " Desigur, fara dovezi...Ce sens credeti dvs ca ar avea sa dea Dumnezeu Bisericii, odata cu nasterea ei, noua daruri duhovnicesti, iar dupa un timp sa se razgandeasca si sa ii ia unul inapoi? Cum spuneam, paganii neevanghelizati sunt astazi mai multi ca atunci, caci s-au descoperit multe pamanturi noi. Sa fi eliminat Dumnezeu vorbirea in limbi dintre semnele celor care cred, dupa ce o declarase ca semn? (Marcu 16:17) Sau sa fi scos Dumnezeu vorbitorii in limbi din ierarhia bisericeasca doar asa…pur si simplu? (1 Cor 12:28). Pe ce va bazati cand spuneti ca Dumnezeu a retras numai un dar dintre cele noua? |
Citat:
"Thus, since they boasted themselves in this, therefore he placed it last" - Adica de aia l-a amintit Pavel la urma pentru ca ei se mandreau cu asta. Si altundeva : Well: what did happen then? Whoever was baptized he straightway spoke with tongues and not with tongues only, but many also prophesied, and some also performed many other wonderful works. For since on their coming over from idols, without any clear knowledge or training in the ancient Scriptures, they at once on their baptism received the Spirit, yet the Spirit they saw not, for It is invisible; therefore God's grace bestowed some sensible proof of that energy. And one straightway spoke in the Persian, another in the Roman, another in the Indian, another in some other such tongue: and this made manifest to them that were without that it is the Spirit in the very person speaking. Adica atunci cand cineva era botezat incepea sa vorbeasca in limbi imediat si altii profeteau si aveau alte daruri. Pentru ca erau pagani si nu aveau cunostiinte despre Scriptura le dadea Dumnezeu semnul asta ca dovada a Duhului Sfant. Si altundeva : But more abundant than all was the gift of tongues among them: and this became to them a cause of division; not from its own nature but from the perverseness of them that had received it: in that on the one hand the possessors of the greater gifts were lifted up against them that had the lesser: and these again were grieved, and envied the owners of the greater. Adica cei mai multi primeau darul vorbirii in limbi si asta a semanat discordie intre ei nu din pricina darului ci din pricina naturii umane care este perversa.Cei care erau mai desavarsiti se mandreau si cei care erau la un nivel inferior ii invidiau pe cei mai desavarsiti. |
Citat:
Citat:
Dar cel putin putem fi siguri ca acele limbi erau, intr-adevar limbi existente si functionale pe acest pamant, nu erau limbi "moarte" sau inexistente: aici referatul biblic este de netagaduit. Mai mult de-atat, erau limbile celor prezenti in Ierusalim, ceea ce ne duce la ipoteza utilitarista a acestui dar al vorbirii in limbi: vorbirea in limbi la Cincizecime sau Rusalii a fost data cu un scop anume. Citat:
Citat:
"Numai cand vrea Dumnezeu. Dar nu as vorbi de ceva pe care il cunosc numai din auzite." Acum lasati-ma sa ma dumiresc: daca Dumnezeu va da sa vorbiti in limbi si cu acordul dvoastra.veti ajunge sa vorbiti in limbi. Asa este sau nu? Si cum va dati acordul? Si daca Dumnezeu va da sa vorbiti in limbi si dvoastra.nu vreti, nu veti vorbi, asa este? Iar, in sfarsit, daca dvoastra.nu vreti sa vorbiti in limbi atunci nici Dumnezeu nu va da sa vorbiti in limbi? Este corect sau nu? Si toate aceste variante fara ca nici macar sa va rugati...numai daca voiti sau nu voiti... sau daca aveti chef sau nu aveti chef... Ce fel de comuniune este aceasta? Credeti-ma, pentru mine acest mod de comuniune este cel putin straniu.. Citat:
Desigur, imi veti spune ca sunt multe limbi necunoscute pe acest Pamant si ca este necesara evanghelizarea acestora. Dar tot din Sf.Scriptura vedem si utilitatea acestui dar: celor prezenti li s-a propovaduit in limba lor. Dvoastra.de ce vorbiti in limbi in adunarile voastre cand nu e nimeni de fata care sa inteleaga ce spuneti? Este ciudata utilitatea darului dvoastra.in aceste cazuri. Citat:
|
Citat:
Dvs negati scopul rugativ al acestui dar, iar pe cel de evanghelizare il respingeti pe baza ca astazi suntem scoliti si stim toate cele 6800 de limbi de pe fata pamantului. Hmmm... Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Afara de situatia in care lucrurile au luat-o razna imediat si Duhul Sfant a luat o pauza din vremea apostolilor pana in vremea in care s-a infiintat Biserica Penticostala eu nu gasesc alta explicatie. Ca Ortodox cred ca o asemenea explicatie este inacceptabila. Dar fiecare e liber sa creada ce vrea, eu doar am tradus ce scria acolo ca sa arat ce dovezi are cel care scria ce scria dincoace pe site-ul postat de Iluminatul. |
Citat:
Citat:
Faptul ca unele daruri dispar ar trebui sa determine oamenii la pocainta, ( caci darurile se iau numai de la cei care il supara pe Dumnezeu) nu la decretarea disparitiei lor. |
Citat:
http://www.ioanguradeaur.ro/653/cuvant-la-rusalii-i/ "...Vedeți că Dumnezeu a luat de la noi arătarea semnelor nu ca să ne necinstească, ci ca să ne cinstească. Și a făcut aceasta arătând că acum noi credem în El fără de semne și minuni. Iar aceia de nu ar fi avut mai întâi semne sau probe, nu ar fi crezut în El, prin lucrările cele nevăzute. Dar eu și fără de acestea arăt toată credința. Iată deci pricina pentru care nu se mai fac acum semne..." Nu vreau sa intru in dezbaterea asta, doar am intervenit cu un exemplu atunci cand s-au cerut scrieri ale Sfintilor. |
Citat:
Spui ca darul este folosit pentru rugaciune, dar tu ai puterea - a se citi vointa sau cheful - sa vorbesti in limbi sau sa nu vorbesti in limbi. Acum fa-ma sa inteleg: tu cand mergi la adunare si vrei sa vorbesti in limbi, adica sa te rogi in limbi Dumnezeu iti da acest dar sau nu ti-l da? Inseamna ca daca te rogi, IMPLICIT si vorbesti in limbi, nu-i asa? Atunci inseamna ca cei care primesc acest dar in adunarea voastra, adica cei care se roaga mai vartos primesc acest dar al rugaciunii in limbi? Iar in ce priveste semnul dat pentru cei necredinciosi, deschidem un alt capiktol al discutiei noastre, si anume: darul vorbirii in limbi si, in general darurile duhovnicesti se dau in Biserica sau si in afara Bisericii? Citat:
Din expunerea ta de mai sus, Dumnezeu imi ajunge sa-mi para ca este o persoana tipic occidentala: un fel de manager general care distribuie functiile unor oameni pe care nu poate sa-i dea afara. Asa ca daca cineva nu vrea sa fie simplu femeie de serviciu o muta la poarta, etc. Din ce ai spus mai sus, Dumnezeu da darul vorbirii in limbi cui doreste el, fie ca acel credincios stie sa se roage, fie ca nu, fie ca faptele bune au ajuns sa faca parte din fiinta sa, fie ca nu a reusit nici macar sa se lase de faptele de rusine. Si atunci cum devine vorbirea in limbi semn pentru necredinciosi daca un criminal care, totusi, doreste sa se roage in limbi - si nu uita ca darul acesta poate fi dorit de cineva nu neaparat ca se pocaieste, ci darul poate sa fie dorit de cineva pentru spectaculozitatea lui - si i se da sa se roage in limbi? Ce va crede cel necredincios despre adunarea voastra si ce va crede cel necredincios despre Dumnezeu? Ca Dumnezeu il accepta pe cel pacatos fara ca acesta sa renunte la faptele sale cele rele si fara ca acesta sa se pocaiasca? Vezi tu, in toata aceasta pronie divina Dumnezeu pune multa intelepciune si iubire de oameni jertfelnica, iar vorbirea in limbi pe care tu o practici poate sa fie foarte riscanta in ceea ce priveste marturisirea de Dumnezeu. Citat:
Si daca darul este dat pe merit, atunci ce dar mai este acela? Concluzia este, deci, ca darul vorbirii in limbi a fost retras de Dumnezeu din motiv de iconomie a mantuirii neamului omenesc. Si da, aici sunt de acord cu tine ca darul a fost dat Bisericii. Dar carei Biserici? Citat:
Te intreb: cand ai simtit pocainta in suflet ai si vorbit in limbi, sau acest dar a venit mai tarziu, dupa ce te-ai botezat? |
Citat:
Citat:
Nu inteleg ce vreti si nici de ce va complicati atat. Eu v-am vorbit simplu, dar tot cautati pricini de poticnire. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
[Nu vorbesc cu placere despre persoana mea pe forumuri. Am facut-o ca m-ati intrebat, dar aveti destul de multe intrebari personale.] |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
La un moment dat afirmi: "Si astazi sunt ortodocsi care incep spontan sa vorbeasca in limbi dar parintele ii opreste, spunandu-le sa termine cu prostii de astea sectare. Sau se opresc ei singuri caci stiu ca asta este invatatura Bisericii. De aceea au invatatorii o asa mare responsabiitate..." EU UNUL NU STIU NICIUN CAZ DE ACEST GEN IN BISERICA ORTODOXA!!! Poate o fi fost vreunul momit la cateva sedinte spiritiste la voi si s-o fi virusat!! Dar daca ii stii cumva numele, te rog sa mi-l spui sa-l trec in pomelnic! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:26:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.