![]() |
Citat:
Caci este scris: "Cine va crede si se va boteza va fi mantuit." (Marc.16:16) Citat:
- prin credinta: "Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are viata vesnica." (Ioan.6:47) - cu pocainta: "Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta, ca sa aiba viata." (Fapt.11:18) - prin botez: "Cine va crede si se va boteza va fi mantuit." (Marc.16:16) |
Citat:
Aplicatia si scenariile iti apartine tie, nu mie, n-au legatura cu ce am spus eu. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...460#post431460 p.s Illuminatu preiei stafeta; te las sa continui dialogul inceput cu Doriana, pe care n-am apucat sa-l citesc pe tot. Nu mi-a placut niciodata sectiunea asta a forumului :) Citat:
|
Citat:
Credinta in Domnul Iisus Hristos este un proces ce se deruleaza pe toata durata vietii - vorbesc aici de cazul omului credincios. Tu vrei sa spui ca ai crezut intr-un anumit moment in Iisus Hristos si, gata, te-ai rebotezat? Oare viata ta inainte de "rebotezul" tau nu a fost influentata de credinta? Voi faceti o confuzie crasa intre a constientiza la nivelul inteligentei existenta lui Dumnezeu si lucrarea tainica a credintei in Dumnezeu. Poate ca nu ai avut ocazia sa ai copii botezati in Biserica Ortodoxa, sa poti vedea cum lucreaza Dumnezeu cu ei, cum trebuie uneori sa te dai la o parte ca parinte din fata lucrarii lui Dumnezeu cu ei, pentru ca influenta uneori negativa a parintilor asupra copiilor sta de-a curmezisul lucrarii lui Dumnezeu. "31.Iar ei au zis: „Crede în Domnul Iisus și te vei mântui, tu și casa ta“. 32.Și i-au grăit cuvântul Domnului, și tuturor celor din casa lui. 33.Și luându-i într'acel ceas al nopții, le-a spălat rănile și s'a botezat îndată, el și toți ai lui." Fapte 16. "15.Iar după ce s'a botezat, și ea și casa ei, ne-a rugat, zicând: „Dacă voi m'ați socotit că-I sunt credincioasă Domnului, intrați în casa mea și rămâneți“. Fapte 16. Oprind botezul cu apa al copiilor, voi stati impotriva Domnului Hristos care a spus: „Adevăr, adevăr îți spun, de nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.." Citat:
La voi, din cate inteleg eu, pocainta are loc o data-n viata, moment in care va "botezati", dar dupa aceea nu mai aveti nimic care sa va aminteasca ca trebuie sa va pocaiti de faptele voastre. Si aici apare la voi confuzia intre pocainta si constientizarea la nivel intelectual a existentei lui Dumnezeu: voi ati ajuns cumva la concluzia ca exista Dumnezeu, Dumnezeu care va cere din Biblie sa va pocaiti. Si atunci va "pocaiti". Ciudata manifestare a pocaintei!! De aici si superficialitatea pocaintei la voi. Si lipsa pocaintei este inlocuita la voi cu... vorbirea in limbi, care mai intretine putin falsul sentiment al credintei, sentimentul fals ca inca mai sunteti crestini. Stii care este pasul urmator al necuratului? Sa nu va mai dea sa vorbiti in limbi si-atunci veti cadea intr-o deznadejde cumplita. Tu crezi ca pentru pacatele tale a ajuns un singur moment sa te pocaiesti si sa te "botezi" si, gata, pacatele si petele tale sufletesti au disparut? TU CHIAR NU MAI PACATUIESTI DUPA CE TE-AI "REBOTEZAT"? Citat:
"7.Și mutându-se de acolo, a venit în casa unuia cu numele Iustus, cinstitor de Dumnezeu, a cărui casă era alături de sinagogă. 8.Dar Crispus, mai-marele sinagogii, a crezut în Domnul, împreună cu toată casa sa;" Fapte 18. Si iarasi, citeste pasajul din Evanghelie Marcu 2, 1-5: pentru credinta celor care il purtau pe slabanog Mantuitorul Hristos iarta pacatele slabanogului. Nu stiu daca ai inteles asta: pentru credinta fierbinte a unor oameni Mantuitorul Iisus Hristos iarta pacatele slabanogului si-l vindeca. Tu chiar nu vezi ca botezul cu apa poate sa creasca si sa rodeasca credinta in Dumnezeu? |
Citat:
Unii cia si altii hais!! Pe bune, e o ceata densa la ei! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
...este tarziu acum, plec la servici, revin... |
Citat:
Tu acum nu-L mărturisești pe Cristos, ci te măr(turise)ești pe tine pentru că te-ai "desbotezat". Totuși, o spovadă rezolvă problema, dar nu e simplă pentru că ai probleme nu cu inima, ci cu... mintea. Citat:
De ce le-ai clasificat? Pentru că (ai impresia că) ești inteligent; ca dovadă ai uitat să ”clasifici” și speranța, legea(fratele mai mare al risipitorului), căința... Botezul are un ritual, dar cel pe care-l concepi tu, acela urmat conștient cu toată ardoarea inimii în vederea mărturisirii lui Isus Cristos cu suportarea tuturor consecințelor, este botezul cu Duhul Sfânt, la maturitate, după botezul lui Ioan din copilărie, nu în locul acestuia. 5. Că Ioan a botezat cu apă, iar voi veți fi botezați cu Duhul Sfânt, nu mult după aceste zile.(Fap1,5) |
Citat:
Ba mai mult, daca ai fi participat la slujbele bisericesti - asa cum dealtfel indeamna Biserica - ai fi putut auzi o multime de texte din Sf.Scriptura citite si rascitite. Ce te-a impiedicat sa participi? Si acum vii sa sustii ca ai deschis, chipurile, in mod cu totul si cu totul independent Scripturile si de-acolo, hodoronc-tronc, ti s-a revelat adevarul. Mai bine fi corect si spune ca ai fost "calauzit", sau mai bine zis "indus" in doctrina voastra de un alt "frate" de-al tau "mai mare". Daca te-ai fi dus la un preot te-ar fi calauzit si dansul, fara nici o problema. Dar, vezi tu, faptul ca nu ai consultat si un preot inainte de a te "reboteza" este o dovada pentru mine ca nu ai fost obiectiv in cautarea adevarului, fapt ce te discrediteaza in ochii mei si nu iti acorda nici un credit in propovaduirea ta: un om cu scaun la cap nu te va asculta pentru simpul fapt ca nu are incredere in tine ca-i vei spune adevarul. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:47:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.