Mihnea Dragomir |
18.02.2015 23:59:26 |
Citat:
În prealabil postat de antoniap
(Post 581622)
Cu alte cuvinte, intrucat majoritarii sunt ortodocsii, ar trebui sa faca cereri cei care nu vor sa studieze religie, nu cei care vor.
|
Rationament fals, pentru ca plecati de la premiza ca toti ortodocsii, sau partea cea mai importanta a lor, vor sa se faca religia in scoala.
Or, nimic nu sustine asta. Chiar si pe acest forum, vedeti bine ca sunt ortodocsi care prefera ca orele optionale de religie sa nu fie pe varianta "on by default". Mai mult, cei mai in drept sa vorbeasca in numele ortodoxiei, si anume arhiereii BOR, nu am auzit sa deschida vreo actiune formala impotriva recentei decizii luate. Prin urmare, logica dv "majoritatea e ortodoxa, deci majoritatea vrea religie la scoala" este nesustenabila. Chiar si daca ar fi asa, nimic nu impiedica actuala presupusa majoritate sa faca cerere in favoarea religiei la scoala.
Citat:
noi nu suntem in stare sa aparam dreptul acestuii popor de a-si studia religia pentru care altii si-au varsat sangele?
|
1. Nu am auzit de un drept al poporului de a-si studia religia. Exista, insa, o datorie a fiecarui credincios de a creste in Cristos, inclusiv pe calea studiului.
2. Presupunand ca un asemenea drept al popoarelor de a studia religia ar exista, actualele reglemantari nu impieteaza.
3. Nu am auzit pe nimeni sa-si fi varsat sangele pentru ca sa se faca religie la scoala. Despre cine vorbiti ?
|