Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   Noutati de la Centrul de Presa Basilica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5160)

cristiboss56 25.01.2010 17:24:44

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

La Centrul Eparhial din Buzău se desfășoară astăzi,25 ianuarie, sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Epifanie , prima întrunire din acest an a Consiliului Eparhial. Printre altele, pe ordinea de zi a lucrărilor sunt înscrise spre ratificare următoarele puncte : întemeierea de noi parohii și rearondarea lor prin redistribuirea numărului de familii, înfințarea unor posturi de preot, numiri de preoți și altele. Lucrările vor continua și mâine, 26 ianuarie.

cristiboss56 26.01.2010 16:29:20

În această săptămână din Triod nu se postește

În prima săptămână din perioada Triodului, inaugurată anul acesta, duminică, 24 ianuarie, nu se postește. Această rânduială este prevăzută în Biserica noastră ca o pregătire treptată pentru vremea Postului celui Mare. Așadar , miercuri și vineri din această săptămână nu sunt zile de post și sunt însemnate în calendar cu harți . Săptămâna a doua este una obișnuită, cu postire miercurea și vinerea, iar cea de-a treia săptămână a Triodului, care precede intrarea Postului Mare , este cunoscută ca Săptămâna brânzei, atunci fiind dezlegare la lapte , brânză , ouă și pește în toate zilele, inclusiv miercurea și vinerea.

cristiboss56 27.01.2010 17:23:07

Activități educative la parohia "Sfântul Nicolae" din Bruxelles

La parohia "Sfântul Nicolae" din Bruxelles,din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și Meridionale, sunt organizate pentru copii o școală parohială și o școală biblică, aparținând Centrului Român de Spiritualitate Ortodoxă"Dumitru Stăniloae"din Bruxelles, dar și alte programe educative și de formare a adulților, prin strădania părintelui paroh Patriciu Vlaicu.
Parohia a fost înfințată la 1 octombrie 2006, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Iosif , Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale.

cristiboss56 27.01.2010 17:31:30

"Farmacia verde"- din Ziarul Lumina de astăzi, 27 ianuarie 2010

Profesorul universitar dr. Constantin I. Milică , semnează la rubrica "Farmacia verde", un interesant și totodată util articol intitulat:Tratamente de plante pentru reglarea ritmului cardiac": http://www.ziarullumina.ro/articole;...i-cardiac.html

eduardd 27.01.2010 21:35:42

Comemorarea lui Valeriu Gafencu

Invitatie

De cativa ani incoace, Asociatia PREZENT! va cheama la comemorarea lui Valeriu Gafencu - cetatean de onoare post-mortem al orasului Targu Ocna - si a celorlalti martiri din timpul prigoanei comuniste, morti in Penitenciarul-Sanatoriu de la Targu Ocna.

Sambata, 13 februarie 2010, va fi urmatorul program:
ora 10,30: Parastas in (Biserica din) Cimitirul unde odihnesc trupurile fostilor detinuti politici si impartirea prinoaselor
ora 11,30: Vizitarea Penitenciarului Targu Ocna (pt inscrierea pe lista de acces in Penitenciar avem nevoie de urmatoarele date de identitate: nume, prenume, serie si numar BI/CI)

Manifestarea este sprijinita de familia lui Valeriu Gafencu si de Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti, iar la actiune vor participa si fosti detinuti politici.

Din Bucuresti organizam transport contra cost cu microbuz sau autobuz (cei ce doresc trebuie sa se inscrie cat mai curand); plecarea: sambata, 13 februarie, ora 6am. Pentru deplasari din alte localitati, consultati mersul trenurilor (www.infofer.ro) si al autobuzelor (www.autogari.ro).

Pentru deplasari cu mijloace personale - legaturi auto:
Suceava - Targu Ocna 208 km (prin Bacau)
Brasov - Targu Ocna 138 km (prin Pasul Oituz-Onesti)
Mierucrea Ciuc - Targu Ocna 96 km (prin Comanesti)
Constanta - Targu Ocna 391 km (prin Slobozia-Buzau-Adjud)
Iasi - Targu Ocna 184 km (prin Roman-Bacau)
Bucuresti - Targu Ocna 285 km (prin Adjud)

Posibilitati cazare:
Manastirea Magura Ocnei (tel: 0234/344325)

In cazul unor schimbari in program, le vom comunica tot pe aceasta cale.

Asociatia PREZENT!
Costel Condurache
0726 314475

]http://valeriugafencu.wordpress.com/

eugenb 27.01.2010 23:56:59

De cand un LEGIONAR este CETATEAN DE ONOARE ?

De cand un LEGIONAR a fost considerat de catre ceilalti locuitori ai orajului Targu-Ocna a fost considerat "Cetatean al orasului" ? Ce "referendum" s-a facut ca sa-l aleaga pe acest om, ale carui maini au fost "murdarite" de sangele profesorului Iorga (ca doar le-a cautat "scuza" ucigasilor lui in scrierile lui) ? Eu cred ca a "trecut" acea "Hotarare de Consiliul" pe ascuns, ca altfel iesea mare "tam-tam". Intamplator eu am rude din zona si nu am auzit de aceasta "sarbatoare" pana acum. Insasi blogul tinut de "Asociatia Prezent !" recunoaste ca Valeriu Gafencu (despre fiul cu acelasi nume este vorba aici - nu despre "tatal" care a fost "om de toata cinstea") :

"activitatea legionara a tanarului Gafencu, care avea o functie de conducere in Fratiile de Cruce" (http://valeriugafencu.wordpress.com/...agini-marturi/).

Daca intrati cumva pe blogul acela, veti avea surpriza ca sa constatati ca ... Primarul orasului care ii acorda acel titlu NU semneaza acea "Hotarare", ci doar ... de "Secretarul de Consiliu" si de o "Consiliera" care a fost numita "Presedinte de Sedinta" (ca nu se specifica cati "Consilieri" au fost de fata la adoptarea respectivei "Hotarari" este o "alta bila neagra"), care il propunea sa-i acorde acel titlu V.G. in numele Primarului si Orasului ... De ce oare ?

Asa ca eu consider ca cei care s-au grabit sa-l aprecieze pe acest LEGIONAR, fac aceeasi greseala ca si acei care il ridica in slavi ... pe Ceausescu si pe cei din Conducerea PCR.

cristiboss56 28.01.2010 01:05:29

Seminarul Teologic din Caransebeș

Seminarul Teologic din Caransebeș va găzdui o manifestare dedicată Sfinților Trei Ierarhi. Manifestarea va avea loc astăzi, 28 ianuarie 2010, în Sala de festivități "Episcop Miron Cristea"din Caransebeș. Sfinții Trei Ierarhi sunt ocrotitorii Școlilor Teologice. În cadrul manifestărilor , vor fi susținute referate care vor evoca activitatea cărturărească a Sfinților Ierarhi.

eugenb 28.01.2010 07:23:18

Scuzati ...

Scuzati postarea anterioara, dar inseamna ca am gresit eu postarea (ori a fost un "hacker" de vina) !

eduardd 28.01.2010 10:42:32

Frate Eugen,
eu nu stiu daca a fost sau nu legionar. Nici nu doresc sa ma contrazic cu tine (sau cu oricine altcineva) pe aceasta tema. Intamplator sau poate nu, am participat acum 2 ani la comemorarea lui V. Gafencu. Am ascultat marturiile cutremuratoare ale un medic( fost coleg de celula) de 90 si ceva de ani despre anii petrecuti in detentie.

Nu doresc sa fac propaganda legionara sau politica, niciodata nu am intrat in asemenea intrigi si dispute, dar ti-o spun deschis si sincer, il respect pe omul acesta, V. Gafencu fie si numai pentru faptul ca a marturisit Adevarul intr-o perioada in care putini au avut acest curaj.

Cam asta-i parerea mea. Daca a fost sau nu legionar, sunt convinsa ca deja a dat raspunsul pentru asta.. Eu am facut public un anunt care mi s-a parut ca respecta in primul rand memoria unui om. Restul, judeca (sau nu) dumneata.

In rest, Doamne ajuta si Bucurie!

Miha-anca 28.01.2010 14:02:26

"Valeriu Gafencu s-a nascut la 24 ianuarie 1921 in localitatea Singerei, judetul Balti, in Basarabia. Tatal sau, Vasile Gafencu, a fost deputat in Sfatul Tarii, adunarea reprezentativa care a votat in 1918 Unirea cu Romania. Dupa ocuparea Basarabiei de catre bolsevici, in iunie 1940, a fost deportat in Siberia si a murit la scurt timp dupa aceea.
Lui Valeriu ii revine asadar si sarcina de a se ingriji de restul familiei, mama si cele trei surori.
Valeriu urmeaza cursurile liceului Ion Creanga din Balti si in 1940 devine student al Facaultatii de Drept din Iasi.
Arestat de Antonescu

In toamna anului 1941, cand a fost arestat si condamnat la 25 de ani munca silnica, Valeriu Gafencu avea varsta de 20 de ani. Era student in anul al II-lea al Facultatii de Drept si Filosofie din Iasi."

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:03:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.