![]() |
Citat:
ps.sunet=ce se aude, o vocala e un sunet, de ex. |
Citat:
Uite ce zice fratele Catalin, care in ultimile zile a studiat cu atentie pasajul din Daniel 10: Citat:
|
Citat:
Doar ca teologia ortodoxa inca nu a raspuns ce fel de sunete scoate. Pe tema "vorbirea in limbi" teologii ortodocsi au o singura placa pe care o pun: "darul vorbirii in limbi a fost dat pentru ca apostolii sa il propovaduiasca pe Hristos paganilor". Si gata. Insa versetele din 1 Corinteni 14, sunt clare: 2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.Toate aceste sapte versete vorbesc despre rugaciunea in limbi. Desigur, in afara de rugaciunea in limbi, in Biserica pot fi transmise si mesaje in alte limbi, urmate de talmacirea limbilor. |
Citat:
ps: la fel ar simti orice om, daca ar da nas in nas, cu un urs in padure |
Citat:
Deci in prezenta lui Dumnezeu poti experimenta si o stare de bine si de liniste, insa poti avea si simptomele unui om ingrozit, caruia i se deformeaza fata, isi pierde toata puterea si cade la pamant, stupefiat. De ce? Pentru ca prezenta Dumnezeu este uneori ca adiere de vânt lin, alteori ca un foc mistuitor. Cand Petru a fost cu Isus pe Muntele Transfigurarii, a experimentat o stare de liniste si pace insa Moise, prezent si el pe munte, in vremea cand traise pe pamant, experimentase ce inseamna sa fii infricosat in prezenta Domnului. Si marturisea pe atunci: "Sunt înspăimântat și mă cutremur!" Evrei 12:21 |
Citat:
|
E posibil sa ai dreptate.
Ce termen sugerezi ca ar fi potrivit? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
eu cred ca aia erau niste oameni simpli, unii dintre ei mai pacatosi, altii credinciosi, altii care avusesera parte de miracolul intalnirii cu divinitatea se puteau intelege cu aceasta intr-un limbaj necunoscut de ceilalti, binecuvantat. cred ca asta spune pavel. evident, este foarte posibil sa gresesc, doar n-am ajuns eu marele cunoscator al bibliei, atat ca mi se pare clar. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:58:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.