![]() |
O idee ar fi sa lasam pentru trei zile competitia si demonstratiile!
Vine Sarbatoarea cea Mare. Intr-o seara ca asta Iisus a fost judecat si condamnat la moarte pentru noi. Catolici, ortodocsi sau protestanti. Hindusi, musulmani sau mozaici. El S-a facut jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. Ale tuturor. Cat de mult ne-a iubit! El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru păcatele noastre, ci și pentru ale lumii întregi. https://www.youtube.com/watch?v=KHR3lP6FJlo |
|
Invatatura ortodoxa spune ca jertfa Mantuitorului nu a avut efect asupra tuturor oamenilor, in mod automat. Aceasta este o invatatura protestanta. Jertfa Mantuitorului, numita mantuirea obiectiva, are efect doar asupra celor ce se boteaza, prin care se realizeaza mantuirea subiectiva. Desigur, Mantuitorul a venit pentru toti oamenii, indiferent de religie, dar jertfa Sa are efect asupra acelor oameni doar daca ei cred si se boteaza. Exista o explicatie teologica mai ampla, Mantuitorul vindecand firea omeneasca, protestastantii nu cunosc aceste explicatii si invataturi.
|
Hristos a inviat, frate Catalin!
|
Adevarat a inviat!
|
Citat:
pe de alta parte contest ca e asa cum scrii, nu cred ca protestantismul spune ce zici tu. |
Citat:
Am mentionat ce cred protestantii ca o completare, ca vezi ca e vorba de fecioria pana la sfarsitul vietii, nu doar ceea ce discutam noi, pana la nasterea lui Iisus. Citat:
Gasesti acelasi lucru si pe site-ul luteran: http://www.bisericalutherana.ro/luth...oarededumnezeu |
Citat:
Citat:
te las sa-l descoperi pe tip, inainte sa ajunga la concluzia asta, desi a studiat in limbile respective, de demult, tot ce se putea studia, desi a facut-o tocmai ca sa caute dovezi concludente si decisive ca maria a ramas fecioara pana la moarte, nu a reusit: "credem in pururea fecioria mariei, desi nu este explicata in cartile sacre" totul se rezuma la credinta. ps.repet indemnul meu, du-te la biblioteca, lasa wiki. |
Citat:
Protestanti nu sunt doar luteranii, sunt mai multi. Citat:
Citat:
|
Citat:
stiam ca protestantii sunt luteranii, calvinistii si anglicanii, poate stii tu altfel, posibil sa stii mai bine, dar cred ca in ceea ce ai scris mai sus ai facut o confuzie voita cu neoprotestantii. am citit mai demult ceva scris de calvin despre maria, nu cred ca in cazul lor este valabil, luteranii nici atat, iar anglican era tipul citat de PT. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:59:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.