Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Medalionul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11327)

ladyanda 28.11.2010 20:19:23

Medalionul

Am primit un medalion . pe medalion sunt sunt inscriptionate mesaje ca Dumnezeu e peste tot, Justitia Divina , Protectie divina. A fost un medalion personalizat de o persoana care a crezut mult in Dumnezeu din cate am inteles eu.
Nu stiu daca acest medalion a fost de bun augur sau nu, dar stiu ca de cand l-am primit de la familia respectiva, au inceput problemele cu ei. Nu stiu daca mi-a deschis ochii sau daca e ceva necurat.. Bineinteles ca l-am dus la sfinitit. Medalionul asta ma face sa ma simt legata de aceea familie caci putina lume a beneficiat de acest medalion. Intr-un fel ma simt protejata dar nu stiu daca sa cred sau nu.
As vrea sa-l purific dar nu stiu cum. Trebuie sa-l las la biserica cateva zile? ce rugaciuni se fac?
Tin minte cand am primit acest medalion ne-am rugat la sfantul Mihail sa protejeze acest medalion si pe persoana care o poarta...

Sincer nu stiu daca medalionul imi poarta ghinion sau noroc, nu as vrea sa interpretez gresit. Uneori tot raul e spre bine.

VladCat 28.11.2010 20:48:47

nu as putea sa iti dau un raspuns prea argumentat ceea ce inseamna ca problema ma depaseste dar am o intuitie foarte puternica ca ar fi mai bine sa renunti la medalion si sa mentii legatura pe care o simti fata de familia respectiva rugandu-te pentru ei.

colaps 28.11.2010 20:56:45

Medalionul creștinului este Sfânta Cruce.

Mihnea Dragomir 28.11.2010 22:45:18

Citat:

În prealabil postat de ladyanda (Post 308454)
Sincer nu stiu daca medalionul imi poarta ghinion sau noroc,

Poate că mă înșel, dar citind asta îmi pun întrebarea dacă nu aveți o predispoziție spre gândirea magică.

larisa maria 29.11.2010 16:08:15

Citat:

În prealabil postat de ladyanda (Post 308454)
Sincer nu stiu daca medalionul imi poarta ghinion sau noroc, nu as vrea sa interpretez gresit. Uneori tot raul e spre bine.

"norocu" asta a fost de fapt un zeu:

"Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : " Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !..." Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : " Cumatra iti dai copilul ? " " Il dau, ca sa am noroc ! " Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti. " (Ne vorbeste Parintele Cleopa) => deci incearca sa nu-l mai folosesti :P

Si referitor la intrebarea ta, sunt de acord cu colaps.

ladyanda 29.11.2010 17:30:41

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 308470)
Medalionul creștinului este Sfânta Cruce.

Medalionul are o forma rotunda. Am vazut si pe la biserici medalioane cu chipul domnului sau cu diferite inscriptii.. sa nu spui ca nu ai vazut pe la biserici

http://www.bizanticons.com/ro/produs...coana_cu_piele

ihodios 02.12.2012 23:52:16

ma bucur ca sti treaba cu zeul noroc maria

Citat:

În prealabil postat de larisa maria (Post 308639)
"norocu" asta a fost de fapt un zeu:

"Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : " Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !..." Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : " Cumatra iti dai copilul ? " " Il dau, ca sa am noroc ! " Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti. " (Ne vorbeste Parintele Cleopa) => deci incearca sa nu-l mai folosesti :P

Si referitor la intrebarea ta, sunt de acord cu colaps.

ma bucur ca sti treaba cu zeul noroc maria

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:46:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.