Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Religia nu mai este obligatorie in scoala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17521)

Monnis 19.11.2014 16:23:10

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 573207)
Monnis, cu siguranta daca esti ateu, stiu si prietenii si familia ta asta. A fi ateu, ca si a fi crestin, nu e un motiv de rusine. Si eu pot sa ma consider aproape atee, mai degraba agnostica. Cred in existenta unui Dumnezeu si ATAT. Pe Iisus il consider un exemplu de morala si iubire pentru noi toti, nu cred ca fecioara mria a ramas fecioara dupa ce a nascut, sfintii sunt tot niste exemple de conduita trimise noua de catre acel Dumnezeu in care cred. Si totusi, apropiatii se pare ca m apreciaza pentru restul calitatilor mele (care or fi ele), pentru ca anul viitor, eu si sotul, vom fi nasi de botez pentru fetita care va fi botezata ortodox.

Doar pentru ca nu suntem ca majoritatea (aia de pe hartie - ca in rencensamant si pe mine m-a trecut mama ortodoxa, ca nu eram acasa - sigur sunt multi ortodocsi doa pe hartie) nu insamna ca suntem imorali, nu inseamna ca nu avem principii sanatoase de viata, nu inseamna ca nu vrem pace, ateu =/= rau, cum nici crestin =/= bun.

Amestecați lucrurile. Eu v-am atras atenția punctual, asupra aspectului privind legitimitatea unei minciuni, în situații importante, de suflet, cum este cea referitoare la a fi naș de botez pentru copilul unor prieteni. Să accepți să fii naș de botez și să fii ateu mi se pare comparabil cu a accepta să girezi pe cineva, în condițiile în care știi că n-ai un sfanț în buzunar.
Ca nașă, veți face o mărturisire de credință, nu va fi un dialog de forma: "Corinusha, ai principii sănătoase de viață?" "Da, părinte! Fumez numai țigări cu filtru!".

anita 19.11.2014 16:25:14

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573204)

Cum sa ii vreau pe preoti jertfelnici. Mi-as dori doar sa nu se mai pretinda asta, daca nu e cazul. Aveti dreptate cu societatea cu multi atei. Vedeti, eu nu sunt impotriva faptului ca platesc taxe si impozite pentru lucruri de care nu beneficiez in mod direct. Acesta este un principiu economic corect. Nu astept ca banii mei sa se duca doar catre proiecte de care sa ma bucur eu si familia. Din banii mei se poate face un pod peste Dunare, de care eu poate nu ma voi folosi niciodata. Imi doresc doar ca aceste lucruri sa fie utile si sa aibe cat mai multi beneficiari. Logic, astept ca un sistem echitabil sa faca si ceva concret pentru mine.

Multi din banii dati de d-voastra ca impozit nu au legatura cu ce faceti sau cu ce va intereseaza sau va foloseste.De ex.Opera Romana sau orchestra radio sau facultatea de sport ,sau Academia de muzica sau scoala de arta.
De biserica va folositi de cel putin cateva ori in viata.

Inorogul 19.11.2014 16:52:59

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 573213)
Multi din banii dati de d-voastra ca impozit nu au legatura cu ce faceti sau cu ce va intereseaza sau va foloseste.De ex.Opera Romana sau orchestra radio sau facultatea de sport ,sau Academia de muzica sau scoala de arta.
De biserica va folositi de cel putin cateva ori in viata.

Sigur ca da, asta spuneam si eu.

Dar vi s-ar parea corect, spre exemplu, sa fiti intrebata la poarta de intrare in oricare dintre institutiile mentionate cu cine ati votat si, in functie de raspuns, sa fiti lasata sa intrati sau sa vi se spuna sa plecati. Motive? Cel cu care ati votat s-a exprimat public impotriva construirii acelei institutii. Sau pur-si-simplu, parearea dumneavoastra vizavi de muzica difera de cea a directorului Operei Nationale. Va place muzicalul Fantoma de la Opera? Da? Pai domnului director nu ii place, va rog sa cautati alte metode de distractie/relaxare/culturalizare!

Eu nu inteleg de ce ar trebui sa ii spun preotului ce parere am despre oameni si viata. Cu ce schimba asta situatia? Inteleg sa nu fiu lasat sa intru cu cizme si noroi pe talpa, spre exemplu. M-ar da afara din biserica pentru ca avem pareri diferite? Atunci avem o problema. ...Mare!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential...c-esential.htm

Inorogul 19.11.2014 17:19:11

Citat:

În prealabil postat de Monnis (Post 573209)
Nu toate postările tale au fost în termeni decenți, dar dacă admin-ul te-a răbdat ... asta e.
Și îmi mențin părerea, în majoritatea postărilor, stilul tău e agresiv.

OK. Mi-am recitit postarile recente si, intr-adevar, cateva par a fi ceva mai agresive. Eu incerc sa fiu mai blajin, dar nu garantez ca o sa-mi si iasa.
Pacat totusi ca observatiile tale se limiteaza doar la persoana mea. Imi rezerv dreptul de a crede ca nu sunt nici singurul, nici "cel mai" :).

Citat:

În prealabil postat de Monnis (Post 573209)
Nu mă ispiti!!

:))))

Ti-am oferit aceasta sansa doar astazi. Sper sa nu iti impute colegii pasivitatea mai tarziu.

abaaaabbbb63 19.11.2014 17:59:05

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 573184)
Da, asa e! Se credea chiar ( un nou) Mesia!
( ar fi interesant daca in ziua de azi ar aparea in media un candidat care sa sustina ca ar fi asa ceva, pe cata lume chiar ar reusi sa convinga ???)

Nici nu vrei sa stii :))
https://www.youtube.com/watch?v=W2Cv5hZfOmk

Warning: Video-ul de mai sus poate dauna grav IQ-ului.

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573186)
LLE: ce coincidenta nefericita mi se pare ca in tarile majoritar musulmane oamenii se uita adanc in sufletul lor si-l vad pe Allah.

Mohamed. Daca il vezi pe Allah, mori :))

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 573189)
Si mai lasati lacomia ,toti ateii vedeti in preoti niste oameni lacomi -asta si datorita mass media- si faceti multa galagie ,cand de fapt sunt niste exceptii.Dar pt ca nu cunoasteti prea multe despre preoti si biserica generalizati.
Pentru necredinta d-voastra exista explicatii ,le-am citit intr-o carte a cuviosului Serafim Rose.Mai degraba el acolo nu judeca ,ci explica cui i se descopera Dumnezeu.

Nici chiar. Eu vad in majoritatea. Dar am cativa preoti in familie, si prieteni de familie (cum ar fi preotul cu biserica de surdo-muti de la Bacau) pe care ii apreciez enorm de mult.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 573192)
Dar ia sa arat cat sunt eu de marinimos, plus o sa arat si cum sunt eu mai bun decat un preot, gasesc eu ceva.

Crezi ca un ateu face fapte bune numai ca sa se laude?

aubergine 19.11.2014 21:36:57

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 573157)
Nu toata lumea e creștin practicant ca dvs...

De fapt, în opinia mea, sfidezi prietenul cu tot cu credințele lui dacă refuzi să iei parte la creștinarea copiilor lui (nu mă refer aici neapărat la postura de naș) că deh, ești tu cu 2 perechi...

Și dacă, ca și creștin zici crezul în locul copilului (că până la urmă asta fac nașii la botez, în credința ortodoxă) și copilul ăla devine ateu, nu înseamna tot că ai mințit? Că se zice că ajunge credința părinților și a nașilor pentru botez, se consideră automat că și copilul crede (deși nu are cum). În fine, ideea e c tot mințit ar fi și în situația dată de mine.

Nu o sa ajunga ateu daca parintii sunt practicanti si il invata de bine. Si ajunge credinta, dar nu numai, ci si si educatia crestina de acasa conteaza. De aceea trebuie sa fie si nasii practicanti ca sa invete de bine copilul, nu atei.

aubergine 19.11.2014 21:44:59

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573164)
Ma bucura sincer atitudinea ta. Evident ca nu ai gresit cu nimic. Intr-adevar, respectul meu este pentru cine, nu pentru ce. Nu atac persoana, ci opinia acestuia; si nu am nicio problema cand propria-mi opinie este atacata.

Foarte rar exista cazuri in care diverse interpretari ies din sfera opiniilor inofensive, iar o manifestare a acestora poate deveni nociva pentru mine sau chiar pentru societate. Evident, sunt subiectiv atunci, dar asta nu ma opreste sa reactionez puternic cand consider ca este cazul.

As corecta putin afirmatia ca nu sunt impotriva credintei. E o nuanta aici. Categoric nu sunt impotriva dar, de cele mai multe ori eu ridiculizez credinta. Nu ii confer statutul special, de adevar suprem, solicitat de catre multi. Pentru mine nu este un subiect tabuu. Nu sunt impotriva, in sensul in care sa imi pierd cumpatul si sa dau foc bibliei, sa scuip icoane si sa arunc cu pietre catre altar. Un ateu nu se defineste atfel. Sigur ca poate exista un astfel de specimen, cu probleme grave la mansarda.
...In schimb, opiniile religioase, ca orice alte opinii, sunt supuse din plin ridicolului. Banuiesc ca, in ochii unui crestin ortodox sunt la fel de ridicole fecioarele ce ii asteapta pe martirii jihadisti in Paradis, cartile de tarot, Marte in conjunctie cu Jupiter care anunta belsug, vampirii, varcolacii si multe altele. Eu le am pe alea pe lista, plus astelalte :)).

Nu sunt impotriva exercitarii credintei. Dimpotriva! Acesta este un drept fundamental si, personal, sunt dispus sa lupt, chiar cu arma in mana in cazuri extreme (ISIS sau alte mizerii asemanatoare), pentru ca semenii mei sa-si mentina acest drept. Nu are nimeni dreptul sa ne impuna ce sa credem si cum sa ne manifestam, atata timp cat nu sunt incalacate alte drepturi. Evident ca aceasta atitudine merge in ambele sensuri si se poate rasfrange uneori asupra credinciosilor.

Cu alte cuvinte, dreptul la credinta si exercitarea acesteia nu este superior dreptului meu la libera exprimare. Ai dreptul sa faci hore in jurul altarului, pomeni, sa versi putin vin pe pamant, in numele mortilor, in exact aceeasi masura in care eu am dreptul sa ridiculizez aceste actiuni. Sub nicio forma asta nu ma face pe mine mai destept si pe tine mai prost sau viceversa.

Mesajul meu a fost, si este inca, unul de indemn la toleranta.

Daca ati avea respect, nu ati ridiculiza ceea ce altii considera sfant. Nici bun simt nu aveti.
Permiteti'mi sa nu va cred cand spuneti ca ati lupta cu arma in mana pentru dreptul meu sa merg la biserica, bla blauri si vorbe in vant.
Daca nu credeti in nimeni si in nimic, deci nu aveti absolut nici o credinta, nu ati fi in stare sa luptati pentru nimic.

D-voastra si alti altei aveti doar papagal. Atat, nu aveti taria sa luptati pentru ceva, ci doar sa luati in bataie de joc, sa ridiculizati, asta stiti si atat puteti.

aubergine 19.11.2014 21:47:39

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573167)
Cred ca toata lumea din biserica stia ca sunt ateu. Pentru rudele mele, dar in special pentru fini, asta conteaza mult mai putin decat alte lucruri. Ei pun accentul pe moralitate, comportament, maturitate, intelepciune, altruism etc.. Sunt multe alte principii care primeaza pentru ei. Nu sunt la fel de interesati ca si tine sa cred in ceea ce cred si ei, sau daca stiu sa pup icoanele cum trebuie.

E vorba de credinta, nu e vorba de pupat icoanele, sunteti in stare sa intelegeti macar atat?

anita 20.11.2014 09:28:53

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573214)

Eu nu inteleg de ce ar trebui sa ii spun preotului ce parere am despre oameni si viata. Cu ce schimba asta situatia? Inteleg sa nu fiu lasat sa intru cu cizme si noroi pe talpa, spre exemplu. M-ar da afara din biserica pentru ca avem pareri diferite? Atunci avem o problema. ...Mare!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential...c-esential.htm

Daca doctorul nu e bun sau nu va convine nu mergeti la alt medic?
Eu sunt din provincie si nu am auzit sa fi spus vreun preot din orasul meu la predica cu cine sa voteze enoriasii.
Cei care au facut-o au fost deja mediatizati.

anita 20.11.2014 09:32:00

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 573217)
Nici chiar. Eu vad in majoritatea. Dar am cativa preoti in familie, si prieteni de familie (cum ar fi preotul cu biserica de surdo-muti de la Bacau) pe care ii apreciez enorm de mult.
Crezi ca un ateu face fapte bune numai ca sa se laude?

Foarte rau sau pana la urma e alegerea ta sa vezi ce doresti.
Daca preotul e cum nu ne convine sa mergem smeriti la el si sa ii spunem ,eu stiu pe cineva care la spovedanie a spus parintelui si unele aspecte care o deranjau in biserica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:01:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.