Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
(Post 542481)
Ii invit pe Teonymus si alti nedumeriti care socotesc evolutia o prostie sa inlocuiasca, in propriile lor postari, cuvantul evolutie cu adaptare la mediu si apoi sa reciteasca ce au scris, pentru a avea o imagine mai clara a propriilor enormitati.
|
Eu înțeleg cuvântul "a adapta" cu sensul de a te obișnui, a te acomoda cu niște condiții de viață. Nu-l înțeleg după explicația evoluționistă, și anume a te "transforma", a deveni altceva.
Când te adaptezi, ești nevoit să-ți "dezvolți", să înveți să-ți folosești mai bine, anumite trăsături pe care le ai deja în bagajul genetic, nu să-ți apară pur și simplu altele așa de nicăieri, chiar dacă e vorba de miliarde de ani.
Ca să mă fac înțeles, o să dau un exemplu. Să zicem că are loc un cataclism în urma căruia pământul devine acoperit de apă 100%. Omul este nevoit să se "adapteze". Locuiește în bărci, mănâncă pește, înoată mai mult.
Dar dacă te aștepți ca omul, doar fiindcă trăiește mai mult în mediu acvatic, să "dezvolte" solzi și branhii asemeni peștilor, deja ai luat-o pe "arătură", ai citit prea mult S.F.
Dacă anumite trăsături nu sunt înscrise în bagajul genetic și nici nu se fac "manipulări" în laboratoare, e pur și simplu imposibil ca ele să apară așa din senin, că "mediul" o cere. Poți să aștepți și trilioane de ani, tot degeaba.
Și asta îi privește și pe oameni și pe animale.
De asta imaginile alea evoluționiste cu "evoluția" animalelor sunt pur și simplu ficțiune.
Eu nu pricep cum unii cred că a fost posibil ca animalele de acum să fi trecut de-a lungul evoluției prin atâtea stadii, și aici nu mă refer la specii diferite, ba se vorbește și de clase diferite. Pur și simplu e o inepție. De pildă, cum poți să spui că păsările de azi sunt urmașii unor reptile, dinozaurii?