Citat:
|
Citat:
Noi credem sau avem impresia ca stim în limita posibilităților noastre, la fel si scriptura,* multe sunt tăinuite, "multe am a mai va spune" ...timpul pe toate le rezolvă când El va desființa tot ceea ce noi considerăm că este viața și va împlini viața asa cum trebuia împlinită de la început. Ei numai doar durează-n vânt Deșerte idealuri - Când valuri află un mormânt, Răsar în urmă valuri; |
Citat:
N-am admis nicio exceptie. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
„Deși atât lumina, cât și întunericul au fost zidite într-o clipită, totuși, atât ziua, cât și noaptea Zilei întâi au ținut câte douăsprezece ceasuri fiecare.” (Sf. Efrem Sirul) „Nu putea oare dreapta Lui cea atotputernică și nesfârșita Lui înțelepciune să aducă la ființare pe toate și într-o singură zi? Dar ce spun eu o singură zi? Putea să le aducă într-o clipită! Dar pentru că Dumnezeu n-a adus la ființare pentru trebuința Lui nimic din cele ce sunt – căci El n-are nevoie de nimic, fiind desăvârșit, ci a făcut totul din pricina iubirii Sale de oameni și a bunătății Lui – pentru aceea le creează treptat, iar prin gura fericitului proroc ne învață lămurit despre cele ce s-au făcut, pentru ca, știindu-le bine, să nu cădem în greșalele celor ce judecă mânați de gânduri omenești.” (Sf. Ioan Gură de Aur) |
„Cât despre stele și marii luminători, nu a apărut întâi acesta și apoi celălalt, ci toate întru aceeași zi și la aceeași poruncă au fost chemate la ființare. Și tot așa a fost plăsmuirea dintâi a celor cu patru picioare, și a păsărilor și a peștilor și a dobitoacelor și a ierburilor… Nici o făptură n-a fost zidită înaintea alteia, ci toate lucrurile ce au luat început au prins viață la o singură poruncă.” (Sf. Athanasie cel Mare)
P.S. Nici pomeneală de evoluție, sunt multe citate în acest sens, am postat doar unul găsit la întâmplare. |
Citat:
|
Eu "credeam" ca mîntuitoare este învățătura Mântuitorului. Si cuvintele Lui sunt explicite si fara de tăgadă. Dar dacă ne e greu să renunțăm la noi, la statutul din lumea asta, la familie, prieteni și orice plăcere din veacul asta, atunci da să ne învețe Sfinții Părinți ca se pare deopotrivă, cuvintele lui nu sunt indeajuns.
|
Sfinții Părinți sunt purtători de Hristos. Sincer, nu mă interesează pălăvrăgelile neoprotestante.
|
Pălăvrăgeală? Ok. Tu poti sa omiti acest mesaj, nu e pentru tine. E pentru cine vrea să înțeleagă că singura învățătura care contează sunt CUVINTELE MÂNTUITORUL DIN CELE 4 EVANGHELII .ATÂT.
Vreau sa accentuez: există O (1) Credință,* O(1) Învățătura, Un(1) Botez, Un (1) Domn (Învățător). Chiar Pavel a spus că oricine va predica altceva să fie anatema. Cuvintele Mântuitorului din cele 4 evanghelii sunt învățătura mîntuitoare si evanghelia însăși. *Biblia. Matei 7:24,26 [24]De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele și la îndeplinește asemăna-se-va bărbatului înțelept care a clădit casa lui pe stâncă. [26]Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele și nu le îndeplinește, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care și-a clădit casa pe nisip. Cuvintele Lui din evanghelie ne vor judeca in ziua aceea.* Dacă le am împlinit sau nu ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:01:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.