![]() |
Citat:
Cum poți aduce un adventist la grupul care vorbește în limbi, unde prorocul, după ce zice ceva în limbi, tălmăcește în felul următor: a ieșit un drac din Iad. Adventistul nu va crede asta, el nu crede că Iadul este un spațiu pentru draci. Așa că ori tu ori adventistul. Ori tu, ori branhamistul. Ori tu ori închinătorul la papă. Ori tu ori Edwald Frank. Deci nu-mi veni cu toată gloata asta pestriță de vorbitori în limbi. Pe mine mă interesează o învățătură de credință unitară, pricepi? Nu vorbirea în limbi mă uimește, am văzut destulă vorbire în limbi de mi s-a acrit. Eu personal am stăruit după acest dar 12 ani, și nu l-am primit. Având în vedere că duc o viață extrem de corectă, fără păcat, având în vedere că interpretez Biblia cel mai bine, crezând învățăturile exact cum apar acolo, CONCLUZIA, este una singură, vorbirea în limbi nu este pentru secolul nostru. Ce este acum, este NUMAI de la Diavolul. Toți acești glossolali nu se pun în acord cu crezul religios! Este imposibil ca unul și singurul Duh să-i insufle pe toți acești bezmetici, începând cu necromantul penticostal Benny Hinn și terminând cu preotul catolic din Cork Ireland, să zicem, care se roagă în limbi la icoana Fecioarei Maria! |
Citat:
Eu stiu cu siguranta doar cati membri sunt in biserica noastra. Citat:
Lasa-L frate pe Domnul sa-i cunoasca si sa-i aleaga pe cei ce sunt ai Lui! Dupa cum zice Apostolul: "Cunoscut-a Domnul pe cei ce sunt ai Săi". Citat:
Dumnezeu ne-a creat liberi si diferiti. Nu roboti. Doar comunistii vor sa ne uniformizeze pe toti iar ei au produs doar niste monstri. Citat:
Staruieste in rugaciune pentru a dobandi Duhul Sfant! Asata ne invata Iisus. Uite aici: "Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El" Duhul Sfant, care vine in viata ta, este daruitorul. El iti va da ce dar va voi El. Tu vei avea dreptul sa iti doresti un dar anume, insa El va randui cel mai bine prin ce dar vei fi de folos comunitatii credinciosilor. Citat:
Decat un loc destinat VIP-urilor. In gheena. Citat:
E o concluzie interesanta. Iti mai dau eu o concluzie de rumegat: Luați seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare și mulți să fie întinați de ea. S-ar putea ca asta sa fie versetul vietii tale. Citat:
Tu urmeaza-L pe Domnul! Smereste-te, pocaieste-te, cauta prezenta Duhului in viata ta, fii parte a unei biserici locale, cauta sa-L asculti, sa-L iubesti si sa-L slujesti pe Dumnezeu! Te-a pus pe tine cineva sa-i aplauzi sau sa-i corectezi pe Benny Hinn, pe Cork Ireland sau pe alte asemenea personaje? |
Citat:
Toți aceștia vorbesc în limbi! Deci toți aceștia, care se contrazic în învățături, au botezul cu Duhul sfânt! Asta nu îți dă de gândit? Nu ar trebui să achiesezi ideea că nu toți au Duhul ci doar unii, cei care cred corect biblic? Iar ceilalți vorbesc în limbi prin draci. Prin urmare, cifra de 500.000.000 pe care o tot vehiculezi pe aici, nu are nicio relevanță! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Doar unii il au, desigur. |
Citat:
Este un adevar istoric: in 1054 a avut loc Marea Schisma. De la aceea data a existat, in mod distinct, o confesiune care s-a numit Biserica Ortodoxa. Si inainte de 1054, ceea ce astazi numim Biserica Ortodoxa, facea parte din Biserica, desigur. Dar aceasta se poate spune si despre Bisericile Necalcedoniene. Si despre Bisericile Catolice. Si despre Bisericile Protestante. Din punctul de vedere subliniat de tine, absolut toate bisericile provin din Biserica Primara. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
In al doilea rand, dupa Schisma din 1054 nu a aparut o confesiune care s-a numit Biserica Ortodoxa, aceasta e o denumire recenta, s-a numit doar Biserica, simplu. Recent, cand o gramada de grupari au inceput sa se autodenumeasca "biserici", a trebuit sa se numeasca Biserica Ortodoxa, ca sa nu fie confundata cu autodenumitele "biserici". In plus, nu cred ca ai citit prea mult despre Schisma, un singur Patriarhat s-a despartit de celelalte patru, nu a fost jumatate -jumatate. Acum sunt mai putini crestini acolo, din cauza musulmanizarii, dar atunci nu era asa. In al treilea rand, importanta este invatatura corecta, atunci cand s-au despartit acesta a fost motivul, pentru ca Biserica trebuie sa fie stalp si temelie a adevarului intotdeauna. Atat necalcedonienii (ii putem pune chiar si pe nestorieni), cat si catolicii sau ortodocsii au revendicat faptul ca ei au dreapta credinta. E absurd sa spuna cineva ca partea care avea invatatura corecta e un cult nou, cand era exact la fel. Abia aici trebuie cercetat, cine a avut dreptate, care invatatura e adevarata. Doar intre necalcedonieini, catolici sau ortodocsi, protestantii sunt exclusi din start, la punctul anterior. Cine e stalp si temelie a adevarului, adevarata Biserica. Iar asta e simplu de aflat, invatatura e clara. Cum am spus, catolicii au reprosat lucruri neadevarate din start, ca ortodocsii au scos Filioque din Crez. Mai e ceva important, in perioada interbelica mai multi istorici catolici au aratat ca apusenii recunoscusera Sinodul din 879, din timpul Sfantului Fotie. La acest sinod a fost condamnat Filioque si a reafirmat egalitatea Patriarhiei Constantinopolului cu cea a Romei (pentru a se combate primatul papal). Dupa Schisma catolicii au schimbat (desi era imposibil, din cauza infailibilitatii papale), nerecunoscand sinodul si recunoscandu-l pe cel anulat de acel sinod. Oricine cauta adevarul isi da seama usor care e dreapta credinta. |
Citat:
CU ALTE CUVINTE! Nu vă părăsiți crezul doctrinar, ci puneți accent doar pe vorbirea în limbi. Nu contează învățătura ci doar experiența extatică. Acesta este crezul mișcării de reînnoire carismatică! Ei nu aduc oamenii la adevărul biblic, dimpotrivă, promovează HAOSUL. |
Citat:
Cand ti-am cerut sa selectezi unde am contrazis eu afirmatiile Scripturii, te-ai retras si te-ai facut ca ploua Citat:
La protestanti si la ortodocsi, aproape fiecare credincios este un mic papa. Cine studiaza ortodoxia la nivel mondial, stie ca exista o sumedenie de invataturi si practici si grupulete si certuri si schisme. Mai mult de 10 mii. Citat:
Citat:
Ce ai vrea sa creada, ca nu ar fi? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cum ar putea sa nu fie in comuniune cu ei insisi si cu toti fratii lor? Citat:
Sper ca nu vei spune ca esti sigur ca esti mantuit, doar pentru a contrazice. Citat:
Iar faptul ca Dumnezeu a dat poporului Israel sarcina de a-L face cunoscut printre popoare este un adevar biblic, cunoscut de toti crestinii studiosi. Citat:
Citat:
daca tu crezi ca exista vreo natiune care vorbeste o limba fara sunete, silabe si cuvinte, te rog adreseaza-te Institutului de Lingvistică și Istorie Literară “Sextil Pușcariu”. Ei vor fi peste masura de uimiti. Citat:
Sunt altii care stiu ca s-a continuat, bine, merci. Uite aici o biserica cu adevarat ortodoxa: https://orthodox-wilkesbarre.org/ Ortodoxa carismatica, adica. Citat:
De ce sa nu fie trecuti la numar? Citat:
Nu a fost dat un alt Duh Sfant. Citat:
Dar ai putea sa ma intrebi pe mine. Citat:
Citat:
Eu nu pot crede ca a aparut mai incoace, prin anul 1054. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Poate peste cateva milenii. La protestanti este puterea Duhului Sfant. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu am spus, nu spun, nu voi spune. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:57:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.