![]() |
Citat:
O explicatie de-a ta nu poate rasturna adevarul istoric. Citat:
Scriptura este infailibila. Citat:
Niciun reformator NU a crezut ca invatatura Bisericii este in intregime falsa. Ci doar o parte a ei. Care trebuia reformata pentru a corespunde cu originalul. Citat:
Citat:
Nu a fost jumatate - jumatate insa asta nu da prea bine pentru ortodocsi. Acum catolicii sunt mai mult de jumatate-jumatate in raport cu ortodocsii. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ortodocsii s-au despartit de catolici. Protestantii s-au despartit de catolici. De ce ortodocsii ar trebui sa aiba statut privilegiat? Doar pentru ca s-au despartit mai inainte? Necalcedonienii s-au despartit inainte de ortodocsi. Asta inseamna ca ei au adevarul si ceilalti nu? Citat:
Citat:
Acum vorbim in principiu 1. Bisericile s-au despartit unele de altele de-a lungul vremurilor. 2. Toate provin din biserica primara. Care e cea adevarata? Raspunsul este extrem de simplu: cea care crede si traieste zi de zi ceea ce a invatat si a practicat Biserica Primara. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Dupa parerea ta, timp de 500 de ani, Biserica a avut si invataturi deviate. Acele invataturi deviate nu pot fi numite false? Citat:
Insa Biserica nu e Duhul Sfant. Sunt entitati diferite. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
daca tu consideri ca am facut-o, selecteaza minciuna sau denigrarea si pune-o aici. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca nu am inteles ceva inseamna ca ai fost confuz. Citat:
Citat:
Citat:
Ti-ar fi o lectura de folos. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
De fapt asa a fost, este si va fi pana la parousie. Citat:
|
"Normal ca Duhul Sfant nu poate spune neadevaruri sau invataturi deviate.
Insa Biserica nu e Duhul Sfant. Sunt entitati diferite." Evident ca Biserica nu este Duhul Sfant. Sunt entitati diferite, Dumnezeu este una iar omul este cu totul altceva. Insa Biserica este o comunitate de oameni caracterizata de un lucru important: unirea cu Duhul Sfant. Cei care au intrat de aici in Imparatia lui Dumnezeu prin lumina, prin botez, prin adevar. UNITATEA si COMUNIUNEA omului cu Dumnezeu, asta este Biserica, o structura pentru pastrarea unitatii si comuniunii omului cu Dumnezeu. Si da, desi Biserica NU este Dumnezeu este DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA CREATORULUI: Mireasa curata, cu invatatura dreapta si curata, dupa chipul Mirelui. Si nu o desfranata care arunca vorbe dupa bunul plac, precum fac protestantii. Mireasa este precum Mirele si pentru Mire. Iar Mireasa este corpul credinciosilor sfintiti, care s-au asemanat intru totul lui Hristos. Cu tine trecem prin toate adevarurile ortodoxe si nu ai stabilitatea sa te opresti pe unul sa ne arati ca este cum spui tu... |
Citat:
Citat:
Asa este, frate. Citat:
Citat:
Citat:
Comparativ cu cele comune, sunt relativ putine in care avem pozitii teologice diferite. Unul dintre ele este chiar harisma vorbirii in limbi, despre care tot vorbim. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Tie iti place sa discutam despre 25 de subiecte si sa facem postari dintr-astea ca un carnat kilometric?
Oare nu am putea sa discutam pe un singur subiect? Te rog. Uite, incep eu: Citat:
Ca te referi la invatatura gresita (dpdv ortodox) a primatului papal, care dateaza cel putin cu 500 de ani inainte de Marea Schisma. Am crezut ca la asta te referi. Acum observ ca, de fapt, latinii au avut erezii doar dupa schisma. Cum e, de fapt? Catalin, tu crezi ca latinii au avut invataturi gresite DOAR dupa 1054? Sau si inainte? Fii, te rog, mai precis! |
Ca o concluzie, de fapt în ce constă mișcarea carismatică? În bolboroseli, tremurături, căderi lipotimice ca niște beții zdravene, circ ieftin, teatru dizgrațios. Acești nemernici pe care nu știu de ce nu-i trăznește Dumnezeu, dar judecata Lui stă să înceapă, numesc asta ”lucrarea Duhului sfânt, în numele lui Iisus”.
https://youtu.be/bsp3mQONwEc |
Ursuletzule, mai fa-ti un tort!
|
Citat:
ps: ambii au fost episcopi ai Romei inainte de 1054 |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:18:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.