![]() |
Da' nici la nivel de dogmă nu cred că era la momentul căderii în erezie a catolicilor.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Invatatura lui Arie era la nivel de dogma? Consideri ca ar fi fost o greseala ca Biserica sa il fi sanctificat pe Arie si sa nu fi declarat eretica, decat in 1054, invatatura lui? Daca da (si este dincolo de orice indoiala, ca da), inseamna ca, dpdv ortodox, Biserica a gresit cocolosind, timp de sute de ani, erezia primatului papal. Si desigur, se poate spune, fara rezerve ca Biserica a sustinut erezia primatului papal. Pentru ca, in primul mileniu, si catolicii si ortodocsii erau o singura biserica. |
Citat:
Cât privește celălalt subiect (care personal nu mă interesează și pe care-l folosești pentru a arunca, chipurile, rahat în ventilator) ortodocșii n-au considerat niciodată serioasă chestia cu primatul papal. Care, btw, a devenit dogmă DUPĂ căderea-n erezie a strămoșilor tăi. Da, ortodocșii îl consideră pe patriarhul ecumenic "primus inter pares", da' asta nu înseamnă nimic dpdv dogmatic sau administrativ. |
Nu puteȚi discuta de arie, luther, catolici, papa pe acest topic!
Acest topic este despre miȘcarea carismatică. Eu vă dau raport de acum încolo, dacă veȚi mai face off topic! |
Dă-ne! Niciodată un raport în plus nu strică.
"Report"-ul e mai nasol, da' suntem în afara pericolului.:67: |
Citat:
In orice caz, amandoua invataturile erau eretice dpdv ortodox. Una a fost transata, invatatura a fost declarata eretica iar omul a fost excomunicat. Cealalta a fost tolerata, acceptata, discutata timp de sute de ani. Dar tu zici ca totusi, ca nu-i politica? |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:04:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.