Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Religia nu mai este obligatorie in scoala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17521)

Inorogul 19.11.2014 16:14:30

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 573189)
Ce v-ati inflamat asa?

Faptul ca imi spuneti ca m-am inflamat, fara ca eu sa ma fi inflamat :)).

Citat:

Nu va cere nimeni nimic ,nici macar curatenie sufleteasca.

Dar nu strica sa o cereti. Acolo v-am parut putin mai dur, de ma acuzati de inflamare? :)
Cereti-mi fara teama curatenie sufleteasca. Daca inelegem acelasi lucru prin aceasta notiune, voi incerca sa ofer.
Nu sunt de acord ca nu mi se cere nimic. Mi se cere, ca nu sunt un pustinic in varful muntilor. Societatea imi cere multe. ...Dar si ofera, nu zic nu. Evident, aici vor exista mereu nemultumiri. Vei crede mereu ca tu oferi mai mult decat iti ofera societatea inapoi. Un exemplu banal: platesc taxe si impoziete. Ce se face cu banii? Unii spun ca n-ar trebui sa fie treaba mea. Eu spun ca nu e chiar asa.

Citat:

Nu cred ca niste crestini pot dezumaniza un ateu ,ci el poate aparea dezumanizat.

Stiti cum suna asta? Ca faza aia cu: Intrebare: "m-ai facut prost?", Raspuns: "nu eu, maica-ta"!
Cred ca ati facut un joc de cuvinte inutil. De data asta nu cred ca m-am exprimat eu gresit, in asa hal incat sa fi fost inteles gresit. Incer totusi sa explic: crestinii ii dezumanizeza pe atei nu prin prin simpla lor existenta, ci nominal, atribuindu-le "calitati" mai degraba din regnul animal decat din cel uman. Bunaoara, pe un alt topic, un coleg spune ca moralitatea in afara bibliei este precum viata fara Soare. Ea nu poate exista. Pe cale de consecinta, un ateu care nu da doi bani pe biblie sau poate nici nu a citit-o, are moralitatea precum viata fara soare: 0. Mergem mai departe. Pe cale de consecinta, un om cu moralitate 0, precum viata fara Soare, este profund imoral. Prin urmare, ateii sunt profund imorali. Desi pot aduce alte exemple, sper din suflet ca ati inteles acum. Oricum, majoritatea se invart in jurul moralitatii si acuzei ca ateii sunt imorali. Fara Dumnezeu, ei pot crede ca a ucide un prunc este absolut moral, nu? Aveti multi colegi care fac astfel de afirmatii.

Citat:

Si nu inteleg de ce as vrea sa va fie rusine sa intrati in o biserica.

Nu ma adresam in mod special dumneavoastra. Aveti colegi care mi-au reprosat acest lucru, negru pe alb. Daca doriti, le puteti citi comentariile. Sunt pe aceeasi pagina.

Citat:

Si mai lasati lacomia ,toti ateii vedeti in preoti niste oameni lacomi -asta si datorita mass media- si faceti multa galagie ,cand de fapt sunt niste exceptii.Dar pt ca nu cunoasteti prea multe despre preoti si biserica generalizati.

Gresit! Experienta proprie m-a facut sa concluzionez asta, nu mass-media. Intr-adevar, exista exceptii, dar nu in directia in care spuneti dumneavostra. Este posibil sa avem definitii diferite ale acestui termen. Definitia mea este ceva mai larga. Eu respect opinia dumneavoastra, va rog sa o respectati si dumneavoastra pe a mea. Nu subscriu unui joc de-a "nu-i asa", "ba-i asa!". Daca vreti sa ma convingeti, folositi argumente, nu simple negatii. Nu va imaginati acum ca ii cunosc pe toti preotii din Romania, insa nici exit-pollurile de la sfarsitul alegerilor nu s-au facut intreband pe toti alegatorii cu cine au votat. Se fac niste estimari, acolo. Eu consider ca fiind suficient esantionul cu care am intrat in contact, pentru a trage o concluzie proprie.

Da, las mult de la mine daca doriti sa vorbim despre circumstante atenuante, ca sa zic asa. Lacomia despre care vorbesc eu nu este, de cele mai multe ori, una in adevaratul sens al cuvantului. Ea se realizeaza prin brese ale sistemului si imprejurari dificile, dar ramane tot lacomie.

Dar sa presupunem, intr-adevar, ca aceste cazuri sunt extrem de rare, precum floarea-de-colt. Va inselati daca considerati ca nu ar trebui sa se vorbeasca despre ele. Ar trebui sa va bucure atentia pe care o acorda mass-media acestor practici pentru ca acest sistem nu se poate vindeca daca nu se cunoaste boala.
Parerea mea, 100 subiectiv aici
Oricum, sistemul are nevoie de ajutorul enoriasilor pentru a se vindeca, nu o poate face de la sine. Nu este nevoie de enoriasi care spun ca nu se intampla, de fapt, nimic. Eu il vad cu ochii mei cum tuseste cu sange si mi se spune ca pacientul are o banala raceala. In definitiv, este numai si numai problema voastra.

Citat:

Pentru necredinta d-voastra exista explicatii ,le-am citit intr-o carte a cuviosului Serafim Rose.Mai degraba el acolo nu judeca ,ci explica cui i se descopera Dumnezeu.

Sa nu intelegeti ca nu apreciez recomandarea, insa consider ca stiu mai bine decat cuviosul Serafim Rose motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez chiar: stiu mai bine decat orice om de pe aceata planeta motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez inca o data: nu doar ca le stiu, le si simt, de parca mi-ar apartine.

Monnis 19.11.2014 16:21:04

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573167)
... Nu sunt la fel de interesati ca si tine sa cred in ceea ce cred si ei, sau daca stiu sa pup icoanele cum trebuie.

Nu te mai flata. Nu sunt interesată de ceea ce crezi, cu atât mai puțin dacă pupi icoanele. Singur te-ai băgat în seamă pe forumul creștin-ortodox și astfel ai agresat cu unele postări.

Inorogul 19.11.2014 16:30:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 573192)
Raspunsul mi se pare simplu. Toti cei care vor sa ajute copiii de la orfelinat o fac la orfelinat. Chiar si prin biserica se organizeaza ajutoare pentru orfelinat, iar acestia merg acolo, la orfelinat, inclusiv preotul.
Dar ia sa arat cat sunt eu de marinimos, plus o sa arat si cum sunt eu mai bun decat un preot, gasesc eu ceva.

:)))) Rapsuns simplu? Nu stiam ca trebuie sa scriu cateva pagini in care sa descriu acea situatie ipotetica. Acum trebuie sa spun si daca mancarea era grasa, daca omu' adusese Cola sau Pepsi? Omu' nu dorea sa tina discursuri despre evolutionism, daca asta era problema. Nu dorea decat sa ajute niste copii sarmani. Atat si nimic mai mult!
Imagineaza-ti, macar acum, ca solutia cu cantina bisericii era mult mai la indemana decat orice alta solutie, pentru care ar fi trebuit sa faca eforturi suplimentare sau sa renunte la o parte dintre beneficiari.

Oricum, inteleg de la tine ca trebuie cautate absolut toate alternativele inainte de a face o asa grosolanie. Doar daca nu exista nicio alta varianta problema incepe sa devina valabila. In rest, ii spunem omului sa faca pasi :).

anita 19.11.2014 16:37:12

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573197)
Stiti cum suna asta? Ca faza aia cu: Intrebare: "m-ai facut prost?", Raspuns: "nu eu, maica-ta"!
Cred ca ati facut un joc de cuvinte inutil. De data asta nu cred ca m-am exprimat eu gresit, in asa hal incat sa fi fost inteles gresit. Incer totusi sa explic: crestinii ii dezumanizeza pe atei nu prin prin simpla lor existenta, ci nominal, atribuindu-le "calitati" mai degraba din regnul animal decat din cel uman.

Inteleg ca va dezumanizati din cauza atitudinii crestinilor fata de d-voastra.

Citat:

Da, las mult de la mine daca doriti sa vorbim despre circumstante atenuante, ca sa zic asa. Lacomia despre care vorbesc eu nu este, de cele mai multe ori, una in adevaratul sens al cuvantului. Ea se realizeaza prin brese ale sistemului si imprejurari dificile, dar ramane tot lacomie.

Dar sa presupunem, intr-adevar, ca aceste cazuri sunt extrem de rare, precum floarea-de-colt. Va inselati daca considerati ca nu ar trebui sa se vorbeasca despre ele. Ar trebui sa va bucure atentia pe care o acorda mass-media acestor practici pentru ca acest sistem nu se poate vindeca daca nu se cunoaste boala. .

D-voastra ii vreti pe preoti jertfelnici ,eventual ca niste sfinti asceti mancand buruieni in pesteri. In Grecia un preot are salariu de 1000 euro iar in Romania cu salariul pe care il are un preot abia daca se poate intretine singur.,
In alta ordine de idei ganditi-va ca o societate cu multi atei nu poate da niste preoti la nivelul asteptarilor d-voastra.

Citat:

Sa nu intelegeti ca nu apreciez recomandarea, insa consider ca stiu mai bine decat cuviosul Serafim Rose motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez chiar: stiu mai bine decat orice om de pe aceata planeta motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez inca o data: nu doar ca le stiu, le si simt, de parca mi-ar apartine.

Le banuiti ,dar cuviosul spune foarte clar ca descoperirea lui Dumnezu in inima omului(acesta este si titlul cartii,de fapt o brosurica de vreo 15 pagini ,o conferinta tinuta unor studenti) depinde de structura sufleteasca a fiecaruia ,nu de cauze exterioare.

Inorogul 19.11.2014 16:37:22

Citat:

În prealabil postat de Monnis (Post 573199)
Nu te mai flata. Nu sunt interesată de ceea ce crezi, cu atât mai puțin dacă pupi icoanele. Singur te-ai băgat în seamă pe forumul creștin-ortodox și astfel ai agresat cu unele postări.

M-am bagat in seama? :)) Asa denumesti tu postarile omului? Imi pare sincer rau daca te-ai simtit agresata de postarile mele, dar nu am ce face. Spun ceea ce gandesc, in termeni decenti, fara sa incalc regulile forumului. Eu nu cred ca fac nimic anormal. Cred ca agresarea despre care vorbesti este mai degraba un rezultat al proprie-ti credinte. Nu te-am atacat cu nimic pe tine, ci doar parerile tale sau ale colegilor.

Uite, las in mainile tale viitorul meu pe acest forum. Fii cat poti tu de crestina, ca sa zic asa, si spune-mi daca vrei sa tac si sa nu mai scriu niciodata pe acest forum. Promit ca fac cum spui tu.

Inorogul 19.11.2014 16:38:26

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 573202)
Inteleg ca va dezumanizati din cauza atitudinii crestinilor fata de d-voastra.

Nu, nu am spus asta. Se pare ca, intr-adevar m-ati inteles gresit si ca nu a fost rea vointa. Scuze!

Citat:

D-voastra ii vreti pe preoti jertfelnici ,eventual ca niste sfinti asceti mancand buruieni in pesteri. In Grecia un preot are salariu de 1000 euro iar in Romania cu salariul pe care il are un preot abia daca se poate intretine singur.,
In alta ordine de idei ganditi-va ca o societate cu multi atei nu poate da niste preoti la nivelul asteptarilor d-voastra.

Cum sa ii vreau pe preoti jertfelnici. Mi-as dori doar sa nu se mai pretinda asta, daca nu e cazul. Aveti dreptate cu societatea cu multi atei. Vedeti, eu nu sunt impotriva faptului ca platesc taxe si impozite pentru lucruri de care nu beneficiez in mod direct. Acesta este un principiu economic corect. Nu astept ca banii mei sa se duca doar catre proiecte de care sa ma bucur eu si familia. Din banii mei se poate face un pod peste Dunare, de care eu poate nu ma voi folosi niciodata. Imi doresc doar ca aceste lucruri sa fie utile si sa aibe cat mai multi beneficiari. Logic, astept ca un sistem echitabil sa faca si ceva concret pentru mine.

Citat:

Le banuiti ,dar cuviosul spune foarte clar ca descoperirea lui Dumnezu in inima omului(acesta este si titlul cartii,de fapt o brosurica de vreo 15 pagini ,o conferinta tinuta unor studenti) depinde de structura sufleteasca a fiecaruia ,nu de cauze exterioare.

15 pagini nu e un efort mare. Voi cauta.

anita 19.11.2014 17:01:01

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573204)
15 pagini nu e un efort mare. Voi cauta.

E posibil sa ma fi exprimat gresit ,15 foi aprox.

Corinusha 19.11.2014 17:03:07

Monnis, cu siguranta daca esti ateu, stiu si prietenii si familia ta asta. A fi ateu, ca si a fi crestin, nu e un motiv de rusine. Si eu pot sa ma consider aproape atee, mai degraba agnostica. Cred in existenta unui Dumnezeu si ATAT. Pe Iisus il consider un exemplu de morala si iubire pentru noi toti, nu cred ca fecioara mria a ramas fecioara dupa ce a nascut, sfintii sunt tot niste exemple de conduita trimise noua de catre acel Dumnezeu in care cred. Si totusi, apropiatii se pare ca m apreciaza pentru restul calitatilor mele (care or fi ele), pentru ca anul viitor, eu si sotul, vom fi nasi de botez pentru fetita care va fi botezata ortodox.

Doar pentru ca nu suntem ca majoritatea (aia de pe hartie - ca in rencensamant si pe mine m-a trecut mama ortodoxa, ca nu eram acasa - sigur sunt multi ortodocsi doa pe hartie) nu insamna ca suntem imorali, nu inseamna ca nu avem principii sanatoase de viata, nu inseamna ca nu vrem pace, ateu =/= rau, cum nici crestin =/= bun.

fallen 19.11.2014 17:04:31

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573191)
Sunt convins ca avem foarte multe puncte comune. Si eu cred in respect, libertate, dragoste, altruism, democratie (sper :)) etc.. Din punctul meu de vedere acestea sunt cele mai importante, iar punctele care nu se intersecteaza nu sunt in masura sa ne transforme in dusmani.

Categoric!

Imi pare rau, dar aici simt nevoia sa va contrazic. Nu aveti cum sa credeti in Dumnezeu pentru ca ati considerat ca dovezile in sprijinul existentei acestuia sunt insuficiente. Asta doar daca va limitati la existenta/nonexistenta. Pentru alte valori, repere morale diferite, sunt de acord cu dumneavostra.

Nu am suficiente maini cu care sa ma scarpin in cap in semn de confuzie. Nu inteleg ce v-a facut sa credeti ca m-am luat de dumneavostra pentru ca emiteti presupuneri, ipoteze si toate celelalte pe care le-ati enumerat.

Nu dvs, desigur. E unul pe alt forum care mereu se ia de mine ca imi dau cu presupusul si cu alte cuvinte sa tac din gura daca nu stiu ceva cu certitudine. De asemeni sintagme precum cred, sper, presupun, banuiesc, parerea mea....iarasi nu sunt agreate.

Ce zic eu ca avem in comun?
Asa cum dvs nu ati reusit sa ajungeti sa iubiti pe Dumnezeu pentru ca nu v-a inspirat de cat frica si teroare, la fel am ajuns eu sa nu pot iubi oamenii...de fapt asta a fost factorul declansator; acum am milioane de alte motive sa nu-i iubesc ( unii inca ma mai terorizeaza, altii doar ma plictisesc, ma inoportuneaza, ma exaspereaza etc). Si dpdv al religiei crestine, nupoti iubi pe Dumnezeu daca nu iubei pe aproapele, nu? Tot El vrea de la noi sa ne ajutam, șa ne servim, sa ne multumim semenii. Nimic mai inaltator pt un tanar cu aspiratii, insa vine curand vremea cand realizezî ca nimeni si nimic nu-l poate ajuta pe om, daca nu poate sau nu vrea sa se ajute singur :( .Si daca nu se iubeste singur ( el insuși). Omul ajunge sa se complaca foarte mult in propria-i mizerie ai nefericire, ca ii e frica sau lehamite sa incerce sa mai iasa. Defapt cei care vin si-tî cer ajutorul vor defapt sa le oferi solutie de compromis pt a le face mai confortabila nefericirea pe crae aunt nevoiti sa o traiasca. Uneori poti, alteori nu.

Cand ne duc aceleasi idei in locuri diferite?
Pe unii pierderea credinteî ii duce la eliberare. Una chiar de invidiaț, as spune...pe care ajung sa o recomande cu caldura la toata lumea, desi....
Pe altii ii ingroapa definitiv in depresie. Fara nicio alternativa valabila de iesire :(
Spuneiț-mi va rog ce imi scapa, de nu inteleg filosofia din « adancul "acestei piese, induiosatoare de altfel, daca ne luam doar dupa note, cantata de o tanara frumoasa si cu voce de inger: " o sa beau pana le pied sirul, si o sa ma legan de candelabru, ca si cum maine nu ar exista"( Sia -" Chandelier")? Ori n-am inteles eu bine versurile?
Ma tem ca acolo voi ajunge daca nu mai cred in Dumnezeu, si sincer nu gasesc nimic de dorit in asta. Chiar nu vad in acest moment absolut nicio alternativa viabila.( poate ca totusi ma iubesc pe mine insumi indeajuns daca nu vreau sa ajung sa atarn de candelabru; ca nu sunt mandra sau multumita de mine, astâ poate e alta treaba). Pentru cei mai tneri ca mine, insa, asta e maxim: sa te comporti ( distrezi, " traiesti") ca si cum maine nu ar exista ...

Monnis 19.11.2014 17:06:25

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 573203)
M-am bagat in seama? :)) Asa denumesti tu postarile omului? Imi pare sincer rau daca te-ai simtit agresata de postarile mele, dar nu am ce face. Spun ceea ce gandesc, in termeni decenti, fara sa incalc regulile forumului. Eu nu cred ca fac nimic anormal. Cred ca agresarea despre care vorbesti este mai degraba un rezultat al proprie-ti credinte. Nu te-am atacat cu nimic pe tine, ci doar parerile tale sau ale colegilor.

Nu toate postările tale au fost în termeni decenți, dar dacă admin-ul te-a răbdat ... asta e.
Și îmi mențin părerea, în majoritatea postărilor, stilul tău e agresiv.

[quote=Inorogul;Uite, las in mainile tale viitorul meu pe acest forum. Fii cat poti tu de crestina, ca sa zic asa, si spune-mi daca vrei sa tac si sa nu mai scriu niciodata pe acest forum. Promit ca fac cum spui tu.[/QUOTE]

Nu mă ispiti!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:28:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.