Citat:
Citat:
Cereti-mi fara teama curatenie sufleteasca. Daca inelegem acelasi lucru prin aceasta notiune, voi incerca sa ofer. Nu sunt de acord ca nu mi se cere nimic. Mi se cere, ca nu sunt un pustinic in varful muntilor. Societatea imi cere multe. ...Dar si ofera, nu zic nu. Evident, aici vor exista mereu nemultumiri. Vei crede mereu ca tu oferi mai mult decat iti ofera societatea inapoi. Un exemplu banal: platesc taxe si impoziete. Ce se face cu banii? Unii spun ca n-ar trebui sa fie treaba mea. Eu spun ca nu e chiar asa. Citat:
Cred ca ati facut un joc de cuvinte inutil. De data asta nu cred ca m-am exprimat eu gresit, in asa hal incat sa fi fost inteles gresit. Incer totusi sa explic: crestinii ii dezumanizeza pe atei nu prin prin simpla lor existenta, ci nominal, atribuindu-le "calitati" mai degraba din regnul animal decat din cel uman. Bunaoara, pe un alt topic, un coleg spune ca moralitatea in afara bibliei este precum viata fara Soare. Ea nu poate exista. Pe cale de consecinta, un ateu care nu da doi bani pe biblie sau poate nici nu a citit-o, are moralitatea precum viata fara soare: 0. Mergem mai departe. Pe cale de consecinta, un om cu moralitate 0, precum viata fara Soare, este profund imoral. Prin urmare, ateii sunt profund imorali. Desi pot aduce alte exemple, sper din suflet ca ati inteles acum. Oricum, majoritatea se invart in jurul moralitatii si acuzei ca ateii sunt imorali. Fara Dumnezeu, ei pot crede ca a ucide un prunc este absolut moral, nu? Aveti multi colegi care fac astfel de afirmatii. Citat:
Citat:
Da, las mult de la mine daca doriti sa vorbim despre circumstante atenuante, ca sa zic asa. Lacomia despre care vorbesc eu nu este, de cele mai multe ori, una in adevaratul sens al cuvantului. Ea se realizeaza prin brese ale sistemului si imprejurari dificile, dar ramane tot lacomie. Dar sa presupunem, intr-adevar, ca aceste cazuri sunt extrem de rare, precum floarea-de-colt. Va inselati daca considerati ca nu ar trebui sa se vorbeasca despre ele. Ar trebui sa va bucure atentia pe care o acorda mass-media acestor practici pentru ca acest sistem nu se poate vindeca daca nu se cunoaste boala. Parerea mea, 100 subiectiv aici Oricum, sistemul are nevoie de ajutorul enoriasilor pentru a se vindeca, nu o poate face de la sine. Nu este nevoie de enoriasi care spun ca nu se intampla, de fapt, nimic. Eu il vad cu ochii mei cum tuseste cu sange si mi se spune ca pacientul are o banala raceala. In definitiv, este numai si numai problema voastra. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imagineaza-ti, macar acum, ca solutia cu cantina bisericii era mult mai la indemana decat orice alta solutie, pentru care ar fi trebuit sa faca eforturi suplimentare sau sa renunte la o parte dintre beneficiari. Oricum, inteleg de la tine ca trebuie cautate absolut toate alternativele inainte de a face o asa grosolanie. Doar daca nu exista nicio alta varianta problema incepe sa devina valabila. In rest, ii spunem omului sa faca pasi :). |
Citat:
Citat:
In alta ordine de idei ganditi-va ca o societate cu multi atei nu poate da niste preoti la nivelul asteptarilor d-voastra. Citat:
|
Citat:
Uite, las in mainile tale viitorul meu pe acest forum. Fii cat poti tu de crestina, ca sa zic asa, si spune-mi daca vrei sa tac si sa nu mai scriu niciodata pe acest forum. Promit ca fac cum spui tu. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Monnis, cu siguranta daca esti ateu, stiu si prietenii si familia ta asta. A fi ateu, ca si a fi crestin, nu e un motiv de rusine. Si eu pot sa ma consider aproape atee, mai degraba agnostica. Cred in existenta unui Dumnezeu si ATAT. Pe Iisus il consider un exemplu de morala si iubire pentru noi toti, nu cred ca fecioara mria a ramas fecioara dupa ce a nascut, sfintii sunt tot niste exemple de conduita trimise noua de catre acel Dumnezeu in care cred. Si totusi, apropiatii se pare ca m apreciaza pentru restul calitatilor mele (care or fi ele), pentru ca anul viitor, eu si sotul, vom fi nasi de botez pentru fetita care va fi botezata ortodox.
Doar pentru ca nu suntem ca majoritatea (aia de pe hartie - ca in rencensamant si pe mine m-a trecut mama ortodoxa, ca nu eram acasa - sigur sunt multi ortodocsi doa pe hartie) nu insamna ca suntem imorali, nu inseamna ca nu avem principii sanatoase de viata, nu inseamna ca nu vrem pace, ateu =/= rau, cum nici crestin =/= bun. |
Citat:
Ce zic eu ca avem in comun? Asa cum dvs nu ati reusit sa ajungeti sa iubiti pe Dumnezeu pentru ca nu v-a inspirat de cat frica si teroare, la fel am ajuns eu sa nu pot iubi oamenii...de fapt asta a fost factorul declansator; acum am milioane de alte motive sa nu-i iubesc ( unii inca ma mai terorizeaza, altii doar ma plictisesc, ma inoportuneaza, ma exaspereaza etc). Si dpdv al religiei crestine, nupoti iubi pe Dumnezeu daca nu iubei pe aproapele, nu? Tot El vrea de la noi sa ne ajutam, șa ne servim, sa ne multumim semenii. Nimic mai inaltator pt un tanar cu aspiratii, insa vine curand vremea cand realizezî ca nimeni si nimic nu-l poate ajuta pe om, daca nu poate sau nu vrea sa se ajute singur :( .Si daca nu se iubeste singur ( el insuși). Omul ajunge sa se complaca foarte mult in propria-i mizerie ai nefericire, ca ii e frica sau lehamite sa incerce sa mai iasa. Defapt cei care vin si-tî cer ajutorul vor defapt sa le oferi solutie de compromis pt a le face mai confortabila nefericirea pe crae aunt nevoiti sa o traiasca. Uneori poti, alteori nu. Cand ne duc aceleasi idei in locuri diferite? Pe unii pierderea credinteî ii duce la eliberare. Una chiar de invidiaț, as spune...pe care ajung sa o recomande cu caldura la toata lumea, desi.... Pe altii ii ingroapa definitiv in depresie. Fara nicio alternativa valabila de iesire :( Spuneiț-mi va rog ce imi scapa, de nu inteleg filosofia din « adancul "acestei piese, induiosatoare de altfel, daca ne luam doar dupa note, cantata de o tanara frumoasa si cu voce de inger: " o sa beau pana le pied sirul, si o sa ma legan de candelabru, ca si cum maine nu ar exista"( Sia -" Chandelier")? Ori n-am inteles eu bine versurile? Ma tem ca acolo voi ajunge daca nu mai cred in Dumnezeu, si sincer nu gasesc nimic de dorit in asta. Chiar nu vad in acest moment absolut nicio alternativa viabila.( poate ca totusi ma iubesc pe mine insumi indeajuns daca nu vreau sa ajung sa atarn de candelabru; ca nu sunt mandra sau multumita de mine, astâ poate e alta treaba). Pentru cei mai tneri ca mine, insa, asta e maxim: sa te comporti ( distrezi, " traiesti") ca si cum maine nu ar exista ... |
Citat:
Și îmi mențin părerea, în majoritatea postărilor, stilul tău e agresiv. [quote=Inorogul;Uite, las in mainile tale viitorul meu pe acest forum. Fii cat poti tu de crestina, ca sa zic asa, si spune-mi daca vrei sa tac si sa nu mai scriu niciodata pe acest forum. Promit ca fac cum spui tu.[/QUOTE] Nu mă ispiti!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:28:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.