Citat:
Ma bucur daca ti-ai schimbat opiniile. De exemplu imi amintesc de unele mesaje filocatolice, de aceea am spus de ecumenism. |
Citat:
|
Citat:
E simplu, fa-ti timp sa citesti cate ceva pe tema ecumenismului si evolutionismului teist, pentru ca nu ai multe cunostinte in privinta asta, cum si recunosti. Ceea ce cunoastem fiecare e o reflectare a informatiilor pe care le-am acumulat inainte. Am observat ca unii nu inteleg asta, crezand ca rationamentul si logica tin loc si de cunostintele care ar trebui acumulate in prealabil. P.S. Daca tot vorbeam de legatura intre ecumenism si evolutionismul teist, acesta din urma se bazeaza pe conceptia protestantismului liberal (pe baza invataturilor lor s-au conturat ideile ecumeniste), care spune ca Sfanta Scriptura trebuie citita la modul figurat. Astfel, Facerea e doar o povestire cu talc, fara legatura cu realitatea. Fara aceasta interpretare nu se poate vorbi de evolutionism teist. |
Citat:
Daca esti cu adevarat interesat pot scrie si raspunsurile, altfel mi-as pierde doar timpul, tu nefiind interesat de ceea ce scriu. Facerea e unul din cele mai clare si detaliate capitole din Sfanta Scriptura, talcuirea nici nu ar fii necesara. E vorba doar de apel la autoritate. Ceea ce intrebi tu gasesti intr-o singura pagina din cartea Parintelui Serafim, unde ii citeaza pe sfinti. Acele citate le-am repetat eu de vreo zece ori. |
Citat:
|
Daca tot ne dam cu geocentrismul in cap :
"Acum, la prima vedere, această dovadă că universul arată același indiferent în ce direcție privim ar părea să sugereze că există ceva special în ceea ce privește locul nostru în univers. Mai ales,ar părea că dacă observăm că toate celelalte galaxii se depărtează de noi; atunci noi trebuie să fim în centrul universului. Există, totuși, o altă explicație; universul poate să arate la fel în orice direcție și văzut din oricare altă galaxie. Aceasta, așa cum am văzut, a fost a doua ipoteză a lui Friedmann. Nu avem o dovadă științifică pentru sau împotriva acestei ipoteze. O credem datorită modestiei: ar fi fost cu totul extraordinar dacă universul ar fi arătat același în orice direcție în jurul nostru, și nu în jurul altor puncte din univers! " Stephen Hawking - Scurta istorie a timpului :71: |
Citat:
Nu mi-am schimbat nici o opinie. Nici inainte nu aveam opinie ca harul ar fii in alta parte. Faza cu "filocatolicism" nu e schimbata. Respect BC ca INSTITUTIE si pt inca cateva lucruri. La fel cum ii respect pe musulmanii toleranti, pe Gandhi, pe Martin Luther King si pe Carlin Sagan. Pana si pe Mahomed, datorita scrisorii adresate unor calugari, nu imi este asa antipatic. |
Citat:
|
Citat:
Dar in fine... Deci evolutionismul e de la protestanti, ecumenismul de la anglicani, si Big-Bangul de la catolici. 3 dintr-o lovitura. Combo. Mai lipseste ca acuzi de ceva influenta bisericile orientale, si gata, i-ai nimerit pe toti. |
Citat:
E cel putin a cincea oara cand ma persiflezi, de vreo trei ori pe tema evolutionismului. Ultima data, la inceputul anului, tot pe un topic despre evolutionism, cand iti spuneam iar ca mesajele tale sunt arognate si ironice, ti-ai cerut scuze. Dar se pare ca e boala grea. Important e ce spunema de ignoranta, pentru ca nu stii despre ce vorbesti. Scrie in google, pe rand, mai intai ecumenism, citeste macar vreo jumatate de ora orice articol sau carte. Dupa ce ai facut asta informeaza-te si despre evolutionism-creationism-ortodoxie, tot o jumatate de ora. Increderea ca inteligenta te ajuta sa stii despre toate, fara sa le cunosti inainte, e o greseala, e doar aroganta. Orice om, cat de savant este, mai intai a trebuit sa capete niste informatii, de undeva. Dupa ce te-ai informat poti emite o parere despre ceva, eventual sa fii si superior, daca nu poti scapa de asta. Tu faci invers. Fiind un forum ortodox, eu (sau si altii) ar trebui sa fim deranjati cand cineva neaga revelatia si sustine aberatia evolutionista, dar se intampla invers, cei cu evolutionismul in cap sunt cei superiori si agresivi. Revenind la aiurelile din mesajul tau, unde am spus eu ca ecumensimul e de la anglicani? Ecumensimul e de la protestanti, de la cei liberali. Evolutionismul si evolutionismul teist a fost sustinut de catolici. Chiar unii catolici au avut o contributie in formularea teoriilor. Francisco Ayala, un cunoscut evolutionist, e un fost preot dominican. Culmea e ca majoritatea catolicilor pe care i-am cunoscut nu erau de acord cu evolutionismul, chiar daca ultimii doi papi au avut aprecieri pozitive la adresa acestei teorii. In schimb pe forumul ortodox o gramada de useri (multi din ei ortodocsi) gata sa se certe pentru ratacirea asta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:52:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.