Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Miscarea de reinnoire carismatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13707)

Profetul de carton 08.02.2012 13:35:33

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 428002)
Va multumesc pentru raspuns.

D-voastra ce religie aveti daca nu va suparati sau mai bine zis care credeti ca este religia cea mai buna si mai aproape de invataturile lui Hristos?

la momentul actual toate religiile sunt centrate pe bani si pe "mind-control", stiti cum spunea Eminescu: "religia e o fraza de dansii inventata..."; asa cum Domnul a respins ca si grupari religioase pe toate care erau in zilele Lui, si pe sanduchei si pe farisei si nu a mentionat nicio grupare ca ar fi fost cum trebuie, insa nu a respins pe membrii acestor grupari care unii dintre ei s-au dovedit a fi credinciosi, asa va fi si la sfarsitul acestui veac, la a doua venire a Sa.

Profetul de carton 08.02.2012 13:39:18

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 427996)

Lasati fratilor manifestarile Duhului Sfant pe care nu le stapaniti si pe care nu le cunoasteti, in seama Duhului Sfant. Nu judecati voi ceea ce nu este al vostru.
.

Domnule care stapaniti atat de bine mestesugul armelor (care sunt facute pentru a ucide, nu pentru altceva) si care va luati banii prin slujba de calau pe care o prestati, stim noi foarte bine cat de mare este mizeria din cultul dvs., si stim cum trebuie sa lucreze Duhul Sfant deoarece avem Scripturile inspirate si acolo scrie sa testam duhurile, sa le punem la incercare si sa ne ferim de invatatorii si profetii falsi! Eu unul asta am facut si voi face !
Cu privire la cultul penticostal, cu mana pe inima afirm ca prefer smerenia si umilinta unui calugar decat aviditatea pastorilor care-si jumulesc enoriasii oferindu-le iluzia ca vor fi binecuvantati cu Duhul Sfant, prin tehnici si procedee pagane prin care enoriasii ajung sa fie posedati demonic, nici mai mult, nici mai putin!!!

ucenic 08.02.2012 14:24:49

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428017)
Domnule care stapaniti atat de bine mestesugul armelor (care sunt facute pentru a ucide, nu pentru altceva) si care va luati banii prin slujba de calau pe care o prestati

Domnule, sunteti rau cand tot atarnati in spatele meu de pompier atatea acuze cu privire arme, mestesug, ucigas, slujba de calau... sau mai stiu eu cum.

Purtati-va perii albi cu cinste.

Profetul de carton 08.02.2012 16:03:23

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 428002)
Va multumesc pentru raspuns.

...si ca sa continui cu cateva precizari importante legate de modul de inchinare intalnit la cultul penticostal, as dori sa spun ca de fiecare data cand doream sa spun si eu cateva cuvinte de rugaciune in gand, nu reuseam! asta pentru ca toti urlau, zbierau, in limbi sau nu, vociferau tot felul de fraze ce tradau incultura (este stiut ca dintre toti, penticostalii concentreaza un procent ridicat de persoane care au un nivel redus de cunostinte generale, fara multa scoala, deci usor de "manevrat"), nu mai spun de faptul ca se aruncau pe jos, isi schimonoseau fatza si bateau din palme sau cu palma pe banca sau chiar pe podea! nu am cunostinte medicale insa cred ca diagnosticul de isterie este chiar indulgent pentru multi dintre ei. M-am uitat cu atentie la unii sa observ cam ce reactii au atunci cand vorbesc acele limbi (bolboroseli) - ce pot spune decat ca se batzaiau de pe un picior pe altul sau daca erau in genunchi se clatinau, aveau un tremurat usor si pareau ca si cum ar fi fost electrocutati, ca si cum tocmai bagasera mana in priza. Asta cu privire la rugaciune, pe care o desconsidera, deoarece fac din acest moment un teatru, o parodie, ceva dezgustator, circ si nimic mai mult! cand se terminau reprizele de rugaciune, incepeau predicile, bineinteles in acelasi stil isteric, dar intre aceste reprize intotdeauna era cineva cu un cosulet sau cu o plasuta si trecea printre randuri spre a colecta bani! asta e revoltator! cersetorie! le dadeam cate un leu, ce puteam face? dar a doua oara nu mai mergeam! intotdeauna ma gandeam ca poate in alta adunare e altfel, insa constatarea mea e ca asa e peste tot. De fapt, de ce m-am dus eu de cateva zeci de ori la acesti nebuni? pentru cultura mea generala, pentru studiul personal in ceea ce priveste fenomenele religioase.
Acum, am si experiente cu adunari carismatice, mai putine, ce e drept. De remarcat la carismatici ca, in comparatie cu penticostalii, sunt libertini, tinerii pot purta cercei, inele pe deget, se fumeaza de catre barbati, femei, rochii mulate pe corp etc. Macar la penticostali era totusi o decenta. Caderi pe spate nu prea au fost, insa sunt convins ca in adunarile carismatice din Occident acestea sunt regula generala. Pe acesti psihopati, asta ii atrage, ceea ce este demonic.

Profetul de carton 08.02.2012 16:10:02

Un alt ingredient de baza al inchinarii penticostale dar si carismatice, este "darul proorociei". Am avut si experiente de acest tip, ce vreau sa relatez este faptul ca de fiecare data cand cineva nou intra in mijlocul lor, "proorocii" au grija sa-i prooroceasca ceva de bine, laudativ, totul garnisit cu acele limbi. Scopul este evident, ca sa vina si alta data si sa-l racoleze cu usurinta. Oricui ii place sa fie flatat, dar nu toti sunt atat de prosti incat sa puna botul la "smecherii" si "trucuri" ieftine!!
Daca penticostalii/carismaticii sustin ca au Duhul Sfant, de ce nu profetesc lucruri importante, despre evenimente politice, economice s.a.? ca sa vedem si noi implinirea, sa fim ziditi si sa recunoastem ca au binecuvantari! asta e cuvantul cheie, lucruri care "zidesc", daca sunt, atunci e bine, Domnul e acolo, daca nu, e satana! si credeti-ma, cu toata convingerea pot spune ca la penticostali este diavolul! si este o religie care atrage oameni cu probleme psihice. Acestia au un spatiu in care pot defula.

TunsDiana 08.02.2012 16:16:16

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428016)
la momentul actual toate religiile sunt centrate pe bani si pe "mind-control", stiti cum spunea Eminescu: "religia e o fraza de dansii inventata..."; asa cum Domnul a respins ca si grupari religioase pe toate care erau in zilele Lui, si pe sanduchei si pe farisei si nu a mentionat nicio grupare ca ar fi fost cum trebuie, insa nu a respins pe membrii acestor grupari care unii dintre ei s-au dovedit a fi credinciosi, asa va fi si la sfarsitul acestui veac, la a doua venire a Sa.

Eu nu sunt de acord cu d-voastra, poate celelalte religii sunt centrate pe bani, dar religia ortodoxa nu este, nu cred ca este nici controlul mintii.

Profetul de carton 08.02.2012 16:18:30

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 428022)
Domnule, sunteti rau .

Domnule ofiter, eu sunt bun, deoarece nu sunt de acord cu uciderea, ceea ce pentru dumneavoastra este job-ul ales. Pentru ceilalti, as dori sa subliniez un aspect deloc de neglijat: daca acesti penticostali sustin ca sunt biserica apostolica, de ce nu-si iubesc vrajmasii, conform cu invataturile apostolice? ce scrie la Romani cap 12 vers. 19? cum sa raspundem? ce ne invata apostolul? as dori sa scot in evidenta ipocrizia acestor auto-intitulati "apostolici". Pe un alt forum, o mama penticostala indurerata cerea ajutor in rugaciune pentru cei doi fii ai ei, penticostali, despre care spunea ca au fost botezati cu Duhul Sfant, deoarece unul era in Irak altul in Afghanistan. Ii era teama mamei sa nu fie raniti sau chiar omorati! "dar de ce mersesera acolo", a fost intrebarea mea. Raspunsul m-a stupefiat!!! pentru ca doreau sa stranga bani pentru facultate. Deci ei strangeau bani pt facultate, omorand oameni!!! si sustineau ca respecta invataturile apostolice si ca au darul Duhului Sfant! Rusine!

ucenic 08.02.2012 16:36:48

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428046)
Domnule ofiter, eu sunt bun

"Pentru ce Ma numesti bun?", i-a zis Iisus. "Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu." (Marc.10:18); (Luca 18:19)

Lasati sa va caracterizeze faptele dumneavoastra.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iar pentru ca nu tineti cont de postarile mele (inclusiv cele cu privire la meseria mea -de pompier- sunt nevoit, in apararea mea ca si crestin, sa re-postez in cele ce urmeaza):

Ma repet. Eu nu vorbesc pe acest forum, nici in numele confesiunii din care fac parte, nici in numele pompierilor militari.

Daca abandonati ambitiile si va asezati asupra celor scrise de mine pe acest topic, ati vedea ca sunt sincer, deschis, statornic si nepartinitor.

Luati de bine ceea ce va zic, sunt crestin, nu am de ascuns nimic.

(1) Prioritatea mea nr.1 este Dumnezeu.
(2) Prioritatea mea nr.2 sunt oamenii (sotia, copii, fratii in Hristos, lumea, vrasmasii)
(3) Prioritatea mea nr.3 este tara (serviciul, taxele, impozitele, cezarul cu tot ce este al lui).

Deschideti-va inima sa puteti intelege.

(inscrisul original il gasiti pe: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=14465&page=35)

stefan florin 09.02.2012 01:05:40

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 427996)
"in limbi omenesti si ingeresti" (1 Cor. 13:1)

dar daca... "n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor." (1 Cor. 13:1)

Lasati fratilor manifestarile Duhului Sfant pe care nu le stapaniti si pe care nu le cunoasteti, in seama Duhului Sfant. Nu judecati voi ceea ce nu este al vostru. Lasati pe Duhul Sfant sa o faca caci oricum va veni ziua cand toate vor fi scoase la lumina: "Atunci le voi spune curat: "Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege." (Matei 7:23)

Cat despre noi, fiecare din cei de aici, sa cautam sa sporim mai degraba in credinta, in Cuvant, in cunostinta, in orice ravna si in dragoste unii pentru altii. Caci marturisim ca suntem cu totii frati in Hristos Iisus si copii ai aceluasi Tata. Sa ne deprindem sa ne binecuvantam unii pe altii decat sa ne scoatem ochii unii altora, noi, niste vase de lut. Lasati Olarul sa numeasca care este vas de cinste si care de ocara.

Fiti binecuvantati.

nu fi si tu smecher ca prietenul osutafaraunu. Unde anume scrie in Biblie ca un om a vorbit in limbile ingerilor? Cand oamenii au primit acest dar, al vorbirii in limbi straine, au avut manifestarile voastre ciudate? Au tremurat si au bolborosit cumva? Nu cred, Biblia nu relateaza asa ceva. Mai mult, la Cincizecime, iudeii si strainii au inteles perfect ceea ce vorbeau apostolii fiinda ei vorbeau clar si coerent, daca ar fi bolborosit asa cum faceti voi, i-ar mai fi inteles cineva? Nu ar mai fi spus ca sunt beti, ci altceva. Ca sa nu m-ai zic de tipetele pe care le scot unii.Astea sunt manifestarile "moderne" ale Duhului Sfant? Nu amice, sunt ale unui duh, dar nu Sfant ci unul...dark

ioanna 09.02.2012 09:07:38

Rugaciunea in comun nu poate fi o rugaciune neinteleasa, caci ea n-ar mai fi impartasita, iar asocierea cu cel care se roaga "in limbi", cu voce tare, prin „Amin” rostit la final nu e partasie colectiva, asa cum ne spune insusi Apostolul Pavel: Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici?- 1 Cor.14:16 . Sa ramanem deci la cuvintele sale: “In Biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decit sa spun zece mii de cuvinte in alta limba”- 1 Cor.14:19 si sa fim retinuti cu formele extatice de traire, ce deviaza in exchibitionism, ce nu-si au locul in timpul de partasie comun. In intimitatea ta, in inchinarea individuala acasa, dialoghezi cu Dumnezeu asa cum simti, insa in comun, trebuie sa simti alaturi de ceilalti, unindu-te intr-o pioasa si smerita ruga, zidindu-te pe tine in masura in care te zidesti cu toti. Sper ca ortodocsii sa nu fie contaminati cu "practici straine" ,ce transforma rugaciunea dintr-un suspin al inimii spre Dumnezeu, in altceva, ce rupe unitatea aromonioasa a tuturor partilor care alcatuiesc "trupul".

Profetul de carton 09.02.2012 09:25:28

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428182)
Rugaciunea in comun nu poate fi o rugaciune neinteleasa, caci ea n-ar mai fi impartasita, iar asocierea cu cel care se roaga "in limbi", cu voce tare, prin „Amin” rostit la final nu e partasie colectiva, asa cum ne spune insusi Apostolul Pavel: Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici?- 1 Cor.14:16 . Sa ramanem deci la cuvintele sale: “In Biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decit sa spun zece mii de cuvinte in alta limba”- 1 Cor.14:19 si sa fim retinuti cu formele extatice de traire, ce deviaza in exchibitionism, ce nu-si au locul in timpul de partasie comun. In intimitatea ta, in inchinarea individuala acasa, dialoghezi cu Dumnezeu asa cum simti, insa in comun, trebuie sa simti alaturi de ceilalti, unindu-te intr-o pioasa si smerita ruga, zidindu-te pe tine in masura in care te zidesti cu toti. Sper ca ortodocsii sa nu fie contaminati cu "practici straine" ,ce transforma rugaciunea dintr-un suspin al inimii spre Dumnezeu, in altceva, ce rupe unitatea aromonioasa a tuturor partilor care alcatuiesc "trupul".

sunt total de acord cu cele scrise aici! penticostalii care activeaza pe acest forum, ar trebui sa-si noteze acest post si sa-l reciteasca pana vor pricepe cum stau lucrurile, deoarece cultul lor nu a fost in stare sa aplice invataturile apostolilor, desi poarta denumirea de cult "apostolic" --- ceea ce este o frauda, la fel cum au pretins ca denumirea de "penticostali" le este potrivita si-i identifica, alta frauda pt ca nu au limbi cum au fost date la Penticosta!

Profetul de carton 09.02.2012 09:35:12

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 428053)
Daca abandonati ambitiile si va asezati asupra celor scrise de mine pe acest topic, ati vedea ca sunt sincer, deschis, statornic si nepartinitor.

Luati de bine ceea ce va zic, sunt crestin, nu am de ascuns nimic.

(1) Prioritatea mea nr.1 este Dumnezeu.
(2) Prioritatea mea nr.2 sunt oamenii (sotia, copii, fratii in Hristos, lumea, vrasmasii)
(3) Prioritatea mea nr.3 este tara (serviciul, taxele, impozitele, cezarul cu tot ce este al lui).

Nu domnule ofiter, nu sunteti sincer! prioritatea dvs. sunt banii, pe care-i luati deoarece faceti parte din Armata. Este adevarat ca trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului, insa Biblia ne spune: Fapte5:29 Petru și apostolii ceilalți, drept răspuns, i-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!. Stiti foarte bine ca pana si bucatarii din Armata fac instructie militara si pot fi trimisi sa ucida dupa placul guvernului, dupa cum stabileste un om (presedintele statului) care nu e nascut din nou! Aveti grad militar, trebuie sa va supuneti orbeste ordinelor comandantului, care pot include omorarea unor nevinovati! nimeni nu v-a obligat sa intrati in Armata sa jurati contrar preceptelor crestine, ca va veti da viata unor cauze care nu intra in economia lui Dumnezeu! Puteti fi trimis oricand in Iran daca incepe razboiul, ba chiar si cei din rezerva pot fi mobilizati, daca asa se va considera.
Acum, eu sunt bun si nu fac rau la nimeni, dupa cum este scris: Efeseni 4:32 Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții.
SUA se lauda ca are 5 milioane de botezati cu Duhul Sfant, (adica au vorbit in limbi) si totusi invataturile lor nu se axeaza pe Scripturi, deoarece printre soldati intalnim multi carismatici si penticostali, iar acesti soldati nu duc razboaie de aparare, deoarece SUA nu are nevoie de aparare! ei duc razboaie de cucerire! de ce au intrat in armata, cand stiau foarte bine ce vor face, adica vor ucide? Duhul Sfant de ce nu le-a spus? dvs. ati spus ca ati avut viziuni cu Isus. Daca era Isus, v-ar fi spus primul lucru sa incepeti sa munciti ceva cinstit!

stefan florin 09.02.2012 11:22:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428182)

frumos spus doamna. Felicitari pentru mesajul dumnevoastra. Doamne ajuta!

Doriana 09.02.2012 11:23:55

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428186)
prioritatea dvs. sunt banii, pe care-i luati deoarece faceti parte din Armata. Este adevarat ca trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului, insa Biblia ne spune: Fapte5:29 Petru și apostolii ceilalți, drept răspuns, i-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!

In acest caz se dovedeste ca dvs sunteti un tradator, caci cu banii dvs pentru impozite platiti armata si pe cei care merg sa ucida in Irak si Afganistan. Daca ati fi un crestin serios ati refuza sa platiti impozitele, preferand mai bine sa faceti inchisoare decat sa va manjiti mainile cu sange nevinovat. Dar, fiti sincer, va place sa sustineti acest razboi, e pe primul loc in viata dvs.

Suna bine locica ta de doi bani cand iti este aplicata tie? Dar continua-ti delirul, nu ma lua in seama....

Profetul de carton 09.02.2012 11:48:27

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 428045)
Eu nu sunt de acord cu d-voastra, poate celelalte religii sunt centrate pe bani, dar religia ortodoxa nu este, nu cred ca este nici controlul mintii.

Parerea mea este ca toate religiile sunt axate pe bani dar trebuie sa recunosc ca cultele neoprotestante sunt mult mai vinovate decat ortodocsii in sensul ca ii chelesc de bani pe bietii enoriasi intr-o masura mult mai mare si dau dovada de ipocrizie in ultimul hal! adica le iau initial taxa de 10% asa-numita zeciuiala care este un import vechitestamentar si nu e o obligatie crestina, apoi taxa de cult, taxa de ajutor, daruri de buna-voie etc.etc.
Este un merit al calugarilor ortodocsi ca traiesc in simplitate, chiar saracie am putea spune, comparativ cu pastorii si "lucratorii" neoprotestanti, mai ales carismaticii care fac averi uriase speculand dorinta fireasca a multora sa fie tamaduiti de neputintele lor. Pe langa tamaduiri (care nu exista) primesc la pachet Duhul Sfant, fiind suficient ca un lucrator carismatic sa-i loveasca cu podul palmei si aceia vor cadea pe spate fiind binecuvantati. Nu trebuie sa lupte contra pacatelor, nu trebuie sa staruiasca in rugaciune si sa duca o viata exemplara! Asta vrea satana.

penticostalul 09.02.2012 14:15:18

- editat -

Profetul de carton 09.02.2012 14:22:28

De ce nu recunoasteti, domnule, ca sunteti in afara Scripturilor?

Scriptura spune ca vorbirea in limbi neintelese sa nu fie practicata public, in mijlocul bisericii, deoarece nu se intelege si nu zideste pe nimeni!(cazul corintenilor)
Scriptura spune ca vorbirea in limbi intelese este semn pentru necredinciosi, acestia auzind in limba lor lucrurile minunate despre Dumnezeu (Cincizecimea/Penticosta)
------------------------------------------------------------------------------------
voi, penticostalo/carismaticii, niste ticalosi ordinari care isi bat joc de Scripturi, ati emis regula ca vorbirea in limbi neintelese este semnul pentru umplerea/botezul cu Duhul Sfant, desi acest semn este destinat celor din jurul celui care incepe sa vorbeasca in limbi si-l declara pe acesta pecetluit!!! deci publicul constata ca a avut loc un botez cu Duhul Sfant pe baza faptului ca au auzit pe cineva vorbind in limbi neintelese, desi Pavel spune ca limbile neintelese nu sunt pentru auditoriu ci numai pentru practica individuala! si mai spuneti ca aceste limbi neintelese (singurul tip de vorbire pe care il aveti) este si semn unic!!! hotilor, ati furat bietii amarati care vin la voi, i-ati jumulit de bani invatandu-i lucruri pagane si satanice!

penticostalul 09.02.2012 14:24:52

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428240)
voi, penticostalo/carismaticii, niste ticalosi ordinari

Ti-am trimis report.
Cred ca in scurta vreme vei fi avertizat cu privire la avatarul pe care il utilizezi si expresiile necuviincioase pe care le folosesti.

Profetul de carton 09.02.2012 14:52:50

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 428241)
Ti-am trimis report.

Nu conteaza, ce am scris ramane scris si cei sinceri vor citi si vor lua aminte! Escrocii trebuie aratati cu degetul. Degeaba incercati sa faceti prozelitism pe acest forum, pentru ca nu veti reusi, eu va voi sta impotriva cu toata puterea mea!
Sa dati inapoi banii pe care i-ati luat amaratilor, jecmanindu-i ! Si o sa va eliberez de eticheta de "hot si escroc", dar pana nu faceti asta, eticheta ramane! Inapoiati zeciuielile prin care v-ati construit vile si v-ati cumparat masini luxoase!
Toate religiile care provin din SUA trebuie interzise pentru ca sunt contra poporului roman!

Profetul de carton 09.02.2012 19:03:22

As dori sa adaug (stiu din surse bine informate), ca religiile neoprotestante dar mai ales carismaticii (care deschid intruna centre la noi in tara si au cea mai mare crestere din anumite motive pe care le vom dezbate pe viitor), au o structura piramidala in ceea ce priveste "finantele" iar "capul de linie" este tara de unde provin, cel mai adesea USA. Da, aceasta este realitatea, avand sistem de zeciuire, de taxare pe orice (chiar si pe "cina"), se strang foarte multi bani. Este o investitie "fructuoasa" pentru occidentali. Cineva trebuie sa opreasca un banditism care este opus intereselor poporului nostru. Sa luam exemplu de la maghiari, acestia au avut curajul sa interzica unele religii, printre care si penticostalo/carismaticii (stiu ei de ce le-au interzis! deoarece serveau unor interese suprastatale).
Si nu ar fi raul atat de mare ca se sustrag bani (escroci sunt si in alte domenii, nu numai in cel religios), dar vin duhuri necurate care fac si vor face mult rau poporului nostru. Aceste duhuri se manifesta exact ca in Biblie: produc convulsii, tremuraturi, lesinuri, vorbire in limbi (bolborosire).

ucenic 09.02.2012 22:48:59

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428248)
Nu domnule ofiter, nu sunteti sincer! prioritatea dvs. sunt banii, pe care-i luati deoarece faceti parte din Armata.

(1) Nu sunt ofiter in armata ci sunt subofiter la pompieri.

(2) Daca ma urmareati de cand tot conversam ati fi observat prioritatile mele din care ati fi dedus ca, fiind crestin, ucenic al lui Iisus Hristos, nu voi accepta niciodata sa scot arma inaintea cuiva. Prefer demisia sau curtea martiala decat sa scot sabia. Domnul meu imi spune clar: "...toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri." (Mat.26:52)
Dar pana la vreme de razboi sunt angrenat intr-un serviciu operativ de salvare si misiuni in situatii de urgenta. Ca si completare as vrea sa va amintesc ca Domnul Iisus cand a fost intrebat de ostasi: "Noi ce sa facem?" El le-a raspuns: "Sa nu stoarceti nimic de la nimeni prin amenintari, nici sa nu invinuiti pe nimeni pe nedrept, ci sa va multumiti cu lefurile voastre." (Luc.3:14)

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428248)
Escrocii trebuie aratati cu degetul. Degeaba incercati sa faceti prozelitism pe acest forum, pentru ca nu veti reusi, eu va voi sta impotriva cu toata puterea mea! Sa dati inapoi banii pe care i-ati luat amaratilor, jecmanindu-i ! Si o sa va eliberez de eticheta de "hot si escroc", dar pana nu faceti asta, eticheta ramane! Inapoiati zeciuielile prin care v-ati construit vile si v-ati cumparat masini luxoase!

Domnule "Profet", va rog sa nu mai folositi un limbaj de "carton" pe acest forum. Atitudinea dumneavoastra depaseste cu mult bunul simt al unui om obisnuit, ce sa mai vorbesc de morala crestina.

(3) Nu fac prozelitism. In biserica mea, in locul nostru de adunare, eu nu am nici o functie, sunt un crestin de rand, care imi vad de rugaciunea mea si ma bucur alaturi da fratii mei, la slujbele bisericii.
(4) Sunt intr-o grupare penticostala insa eu nu vorbesc "in limbi", nu "proorocesc"; spun asta ca sa intelegeti cu cine stati de vorba.
(5) De doi ani de cand sunt acolo nu a venit nimeni la mine sa imi ceara bani ca sa cotizez. In privinta aceasta sunt foarte strict: daca am avut si am considerat, am dat eu, de buna voie, caci este scris: "Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci "pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu." (2Cor.9:7)

------------------------------------------------------------------------------------

De cand ne "cunoastem" pe acest forum eu nu v-am vorbit nici dumneavoastra nici altuia despre confesiunea mea, despre incredintarile mele, dimpotriva, in acest spatiu virtual m-am facut cunoscut, m-am destainuit la cererea user-ilor mai mult decat multi dintre cei prezenti aici. Eu am vorbit apasat si sustinut numai despre Hristos. Daca a vorbi despre Domnul domnilor si Imparatul imparatilor starneste impotrivire mai mult decat sa uneasca atunci inteleg si ma cutremur cand ma gandesc ce duh stapaneste spatiul acesta.
Eu nu am bucurie mai mare decat in Hristos. In dragostea Lui am fost scaldat si de cand Dumnezeu a pus in inima mea dragoste pentru El, nu contenesc sa spun asta tuturor si in tot locul, inclusiv aici, pe forum.
Caut un ortodox sa vorbesc despre Hristos si dau numai peste dogma si traditie; caut un om sa vorbesc de la inima la inima si dau peste repros, acuza sau chiar damnare. Daca Hristos nu este centrul discutiilor noastre atunci ce ucenici ai Lui suntem noi? Plang pe cel ce se cheama ortodox mai mult decat crestin. Caci nu a trecut de barierele mintii incatusate de lege si dogma. Asa cum nici eu nu m-am numit si nu ma numesc penticostal ci caut sa Ii arat Lui ca sunt mai degraba demn de numele de crestin, de ucenic, de rob credincios. Caci in ziua aceea nu se va spune "Bine, dreptcredinciosule, tu cel ce ai pastrat curata invatatura dreptmaritoare" ci se va spune: "Bine rob bun si credincios..." (Matei 25:21)

Vorbele Sf.Ap.Pavel le iau si pentru mine: "...si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui..."

-------------------------------------------------------------------------------------

Daca Hristos e pentru mine, cine poate fi impotriva mea? Si daca se va ridica cineva, ce ar putea sa-mi faca? Si daca aceluia care i-ar fi ingaduit sa-mi faca ceva imi va lua viata, la ce ar i-ar folosi cata vreme vesnicia mea este in mainile Lui?

--------------------------------------------------------------------------------------

"Cat de multi zic despre mine: "Nu mai este scapare pentru el la Dumnezeu!"
Dar, Tu, Doamne, Tu esti scutul meu, Tu esti slava mea si Tu imi inalti capul!
Eu strig cu glasul meu catre Domnul, si El imi raspunde din muntele Lui cel sfant.
Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu." (Ps. 3:2-5)

Amin.

TunsDiana 09.02.2012 23:09:45

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 428377)
(1) Nu sunt ofiter in armata ci sunt subofiter la pompieri.

(2) Daca ma urmareati de cand tot conversam ati fi observat prioritatile mele din care ati fi dedus ca, fiind crestin, ucenic al lui Iisus Hristos, nu voi accepta niciodata sa scot arma inaintea cuiva. Prefer demisia sau curtea martiala decat sa scot sabia. Domnul meu imi spune clar: "...toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri." (Mat.26:52)
Dar pana la vreme de razboi sunt angrenat intr-un serviciu operativ de salvare si misiuni in situatii de urgenta. Ca si completare as vrea sa va amintesc ca Domnul Iisus cand a fost intrebat de ostasi: "Noi ce sa facem?" El le-a raspuns: "Sa nu stoarceti nimic de la nimeni prin amenintari, nici sa nu invinuiti pe nimeni pe nedrept, ci sa va multumiti cu lefurile voastre." (Luc.3:14)

Domnule "Profet", va rog sa nu mai folositi un limbaj de "carton" pe acest forum. Atitudinea dumneavoastra depaseste cu mult bunul simt al unui om obisnuit, ce sa mai vorbesc de morala crestina.

(3) Nu fac prozelitism. In biserica mea, in locul nostru de adunare, eu nu am nici o functie, sunt un crestin de rand, care imi vad de rugaciunea mea si ma bucur alaturi da fratii mei, la slujbele bisericii.
(4) Sunt intr-o grupare penticostala insa eu nu vorbesc "in limbi", nu "proorocesc"; spun asta ca sa intelegeti cu cine stati de vorba.
(5) De doi ani de cand sunt acolo nu a venit nimeni la mine sa imi ceara bani ca sa cotizez. In privinta aceasta sunt foarte strict: daca am avut si am considerat, am dat eu, de buna voie, caci este scris: "Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci "pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu." (2Cor.9:7)

De cand ne "cunoastem" pe acest forum eu nu v-am vorbit nici dumneavoastra nici altuia despre confesiunea mea, despre incredintarile mele, dimpotriva, in acest spatiu virtual m-am facut cunoscut, m-am destainuit la cererea user-ilor mai mult decat multi dintre cei prezenti aici. Eu am vorbit apasat si sustinut numai despre Hristos. Daca a vorbi despre Domnul domnilor si Imparatul imparatilor starneste impotrivire mai mult decat sa uneasca atunci inteleg si ma cutremur cand ma gandesc ce duh stapaneste spatiul acesta.
Eu nu am bucurie mai mare decat in Hristos. In dragostea Lui am fost scaldat si de cand Dumnezeu a pus in inima mea dragoste pentru El, nu contenesc sa spun asta tuturor si in tot locul, inclusiv aici, pe forum.
Caut un ortodox sa vorbesc despre Hristos si dau numai peste dogma si traditie; caut un om sa vorbesc de la inima la inima si dau peste repros, acuza sau chiar damnare. Daca Hristos nu este centrul discutiilor noastre atunci ce ucenici ai Lui suntem noi? Plang pe cel ce se cheama ortodox mai mult decat crestin. Caci nu a trecut de barierele mintii incatusate de lege si dogma. Asa cum nici eu nu m-am numit si nu ma numesc penticostal ci caut sa Ii arat Lui ca sunt mai degraba demn de numele de crestin, de ucenic, de rob credincios. Caci in ziua aceea nu se va spune "Bine, dreptcredinciosule, tu cel ce ai pastrat curata invatatura dreptmaritoare" ci se va spune: "Bine rob bun si credincios..." (Matei 25:21)

Vorbele Sf.Ap.Pavel le iau si pentru mine: "...si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui..."

-------------------------------------------------------------------------------------

Daca Hristos e pentru mine, cine poate fi impotriva mea? Si daca se va ridica cineva, ce ar putea sa-mi faca? Si daca aceluia care i-ar fi ingaduit sa-mi faca ceva imi va lua viata, la ce ar i-ar folosi cata vreme vesnicia mea este in mainile Lui?

--------------------------------------------------------------------------------------

Eu strig cu glasul meu catre Domnul, si El imi raspunde din muntele Lui cel sfant.
Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu." (Ps. 3:2-5)

Amin.

Deja situata este hilara. si un dialog al surzilor intre d-voastra si domnul Profet de carton. Nu o sa va convingeti niciodata unul pe altul de ce spuneti.

TunsDiana 09.02.2012 23:22:31

Daca a vorbi despre Domnul domnilor si Imparatul imparatilor starneste impotrivire mai mult decat sa uneasca atunci inteleg si ma cutremur cand ma gandesc ce duh stapaneste spatiul acesta.

Amin.[/quote]

Domnule,

Vedeti ca ati cam depasit masura -"Daca a vorbi despre Domnul domnilor si Imparatul imparatilor starneste impotrivire mai mult decat sa uneasca atunci inteleg si ma cutremur cand ma gandesc ce duh stapaneste spatiul acesta." Ce inseamna asta si va rog fiti mai explicit?

Din moment ce nu va considerati penticostal de ce mai mergeti la ei la biserica?
Nu ar fii mai bine sa reveniti la biserica noastra sau nu suntem destul de crestini pentru d-voastra, ne considerati pagani sa inteleg?

Hristos este in discutiile noastre, d-voastra nu il recunoasteti pentru ca nu faceti parte din biserica Lui, El este prezent, fiind capul Bisericii.

ucenic 10.02.2012 00:09:35

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 428385)
Domnule,

Vedeti ca ati cam depasit masura -"Daca a vorbi despre Domnul domnilor si Imparatul imparatilor starneste impotrivire mai mult decat sa uneasca atunci inteleg si ma cutremur cand ma gandesc ce duh stapaneste spatiul acesta." Ce inseamna asta si va rog fiti mai explicit?

Din moment ce nu va considerati penticostal de ce mai mergeti la ei la biserica?
Nu ar fii mai bine sa reveniti la biserica noastra sau nu suntem destul de crestini pentru d-voastra, ne considerati pagani sa inteleg?

Hristos este in discutiile noastre, d-voastra nu il recunoasteti pentru ca nu faceti parte din biserica Lui, El este prezent, fiind capul Bisericii.

Vreau sa spun ca sunt intrigat ca pe acest forum care se vrea a fi crestin, de cand am intrat, am vazut atat de multe pareri personale, ambitii, reprosuri, acuze sau atacuri...
Chiar intre marturisitori din aceeasi biserica am vazut un limbaj greu, total nepotrivit.

Atunci intreb: unde sunt oamneii nascuti din nou? unde sunt inimile in care inmugureste Duhul Sfant Roada sa duhovniceasca?

Eu cand spun ca nu ma numesc penticostal, spun ca penticostalismul nu reprezinta pentru mine totul. Pentru mine Hristos e totul si de El vreau sa ma tin intr-u totul.

De ce am ales biserica aceasta? Pentru ca aici pot vorbi din toata inima mea numai despre Dumnezeu, neprihanire, dragoste sfanta... De la usa pana la amvon regasesc in fratii mei si impartasesc cu ei bucurii cum nu le-am mai avut niciunde. Multumesc lui Dumnezeu pentru ei.
Si nu numai cu ei. Ma regasesc intre fratii mei in Hristos si in alte confesiuni crestine, inclusiv ortodocsi.

De cand S-a descoperit Hristos in viata mea am avut parte de cele mai multe bucurii si impliniri duhovnicesti, iar cand I-am gresit si am pacatuit am avut parte de cele mai grele, apasatoare si urate momente. Cum se intampla asta? Odata ce am primit viata din Viata Lui, omul cel vechi din mine a murit iar omul cel nou a inviat la viata cea noua, plina, savuroasa, duhovniceasca. Nu stiu cum dar am inceput sa urasc lucrurile pe care inainte le iubeam si sa iubesc cele pe care inainte le ignoram. De atunci, zi de zi, ma adap din tot ceea ce este in Hristos: Cuvant, rugaciune, partasie frateasca. Atunci sunt implinit.

Acum intelegeti de ce ma tulbur fiind nevoit sa port astfel de dialoguri seci, sterpe, in care nu se regaseste lumina? Nu va suparati, nu generalizez. Eu sunt din alt cult si am intrat pe aceste sectiuni dedicate noua. Dar vreau, imi doresc sa ma bucur si sa impartasesc cu frati ortodocsi sau din alte confesiuni despre tot ceea ce face cinste numelui nostru de copii de Dumnezeu.

Doriana 10.02.2012 00:27:12

Citat:

(1) Nu sunt ofiter in armata ci sunt subofiter la pompieri..

Lasa-l sa zica ce vrea. Unii oameni trebuie pur si simplu ignorati. Profetul este doar un om bolnav. Numai daca te gandesti ca si-a facut nu stiu cate usere pe blogul unei femei si a hartuit-o luni in sir cu ideile lui doar doar pentru ca era carismatica, iti poti face o imagine. Repeta intruna acelasi refren fara sa asculte ce spun altii, crezand ca are autortitate absoluta si ca le stie pe toate. Asa ca este ceva ce si pe el il depaseste, nu ai ce sa-i ceri.

Ca suntem vorbiti de rau, nu e asa o mare problema. Intotdeauna se va gasi cineva sa te vorbeasca de rau. Mai rau ar fi daca as fi vorbit numai de bine, caci daca niic pe satan nu-l deranjez e vai de crestinismul meu. Unii se bucura cand vad ca suntem vorbiti; lasa-i sa se bucure. Macar atata bucurie sa aiba si ei, pana vor gasi bucuria lui Hristos. In lume actioneaza legea cererii si a ofertei. Asa ca, daca se aseste cineva doritor de a barfi penticostalii, se va gasi si un profet de carton sa le satisfaca dorinta. Dar nu va convinge decat pe cei care sunt ca el. Si cine are nevoie de parerea celor care sunt ca un profet de carton? Pentru cei care sunt in Hristos, adevarul se vede din avion si ramane neclintit.

Viata merge inainte. Unii se bucura de Hristos, altii de cate o barfa buna, fiecare de ce are. Fiecare sa se bucure cu toata inima, caci viata este scurta si in curand vom da socoteala de felul cum am trait-o.

AlinB 10.02.2012 01:29:31

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 428400)
Vreau sa spun ca sunt intrigat ca pe acest forum care se vrea a fi crestin, de cand am intrat, am vazut atat de multe pareri personale, ambitii, reprosuri, acuze sau atacuri...
Chiar intre marturisitori din aceeasi biserica am vazut un limbaj greu, total nepotrivit.

(...)

Acum intelegeti de ce ma tulbur fiind nevoit sa port astfel de dialoguri seci, sterpe, in care nu se regaseste lumina? Nu va suparati, nu generalizez. Eu sunt din alt cult si am intrat pe aceste sectiuni dedicate noua. Dar vreau, imi doresc sa ma bucur si sa impartasesc cu frati ortodocsi sau din alte confesiuni despre tot ceea ce face cinste numelui nostru de copii de Dumnezeu.

Pai daca ai vazut ca lucrurile stau asa prost, te astepti sa se schimbe peste noapte?

De alte confesiuni poate da..desi poate mai bine i-ai cauta pe forumurile lor, dar intre ortodocsi si neoprotestanti e o prapastie cam mare.

Acum, spre lamurirea ta, conflictele de idei intre niste oameni nu cred ca ii definesc ca oameni si mai ales ca oameni spirituali.
Dumnezeu este cel care judeca si stie infantilitatile spirituale ale fiecaruia.

Oricum mai bine asa decat politeti ipocrite care incearca sa treaca drept "spiritualitate profunda".

Si inca o mentiune de care poate tineti cont: nu prea da bine in timp ce spuneti ca altii au deficite dvs. majore si sa punet spiritualitatea la indoiala, sa va dati ca un mare iubitor de oameni, pace, fratietate, om spiritual etc.

Nu miroase a bine deloc.

ucenic 10.02.2012 02:16:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 428415)
Si inca o mentiune de care poate tineti cont: nu prea da bine in timp ce spuneti ca altii au deficite dvs. majore si sa punet spiritualitatea la indoiala, sa va dati ca un mare iubitor de oameni, pace, fratietate, om spiritual etc.

Nu miroase a bine deloc.

Prietene, ce crezi?
Cum ar fi fost denumiti cate unii de pe aici de catre Sf.Ioan Botezatorul sau poate de Sf.Ap. Iacov sau de insusi Domnul Iisus Hristos???

---------------------------------------------
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelie." (Marc.1:15)

Profetul de carton 10.02.2012 09:18:16

Citat:

nu voi accepta niciodata sa scot arma inaintea cuiva. Prefer demisia sau curtea martiala decat sa scot sabia. Domnul meu imi spune clar: "...toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri." (Mat.26:52)

Ei, asta e atitudinea unui crestin. Asa ne invata Domnul. Dar tinerii aceia cu a caror mama am vorbit virtual, care sunt penticostali si vorbitori in limbi, ca au mers in Irak respectiv Afghanistan, inrolandu-se in armata pentru a castiga bani de facultate, voia cui au facut-o? eu zic ca voia lui Satana. Un crestin nu devine criminal pentru a castiga bani! banii aceia sunt patati cu sange. O biserica apostolica cum se considera bis. penticostala si cea carismatica (care in multe tari are statut de cult, la noi in tara insa nu), ar trebui sa reglementeze aceste aspecte, nu credeti? doar voi spuneti ca aveti Duhul sfant!
Desi eu am scris despre aceste lucruri, domnule "ucenic", nu v-ati grabit sa confirmati atitutindea pasnica pe care o aveti, aceea de "facator de pace", dupa cum ne porunceste Domnul - de aceea v-am incadrat la categoria in care i-am incadrat si pe acei doi tineri din America, frati ai dumneavoastra, din acelasi cult, aceeasi ramura, probabil "Church of God", pentru ca erau penticostali de cetatenie americana insa de etnie romana.
Daca veti fi pus in situatia de a participa efectiv la un conflict armat, si veti refuza pe motive de constiinta, eu zic ca ati da dovada ca sunteti un copil al Domnului, un adevarat "ucenic". Insa acei frati ai dumneavoastra, nu au dat dovada. Dimpotriva.

Profetul de carton 10.02.2012 09:27:24

Desi domnul "penticostal" m-a blamat ca am facut escroci si hoti pe acesti penticostalo/carismatici, vreau in aceasta dimineata sa aduc dovezi, si apoi sa intreb ce adjective putem sa le aducem acestor "afaceristi". Iata deci:

Conform datelor declarate la Ministerul Finantelor Publice, Biserica "Raul Vietii" a avut un profit de 176.251 de lei in 2006, iar in 2007 a fost pe plus cu 68.614 lei. In 2008, profitul s-a ridicat la 108.388 de lei, insa, anul trecut, administratorii asociatiei s-au declarat loviti de criza financiara, inregistrand pierderi de aproape 22.000 de lei.

este vorba de o biserica carismatica, nu spun de unde ca nu vreau sa-i fac reclama; insa este biserica unde merge solistul trupei Pronconsul, Bodo.
Acum va rog sa faceti comparatie intre aceasta biserica care se considera "pocaita" si a Domnului si o manastire dezinteresata material, asezata nu intr-un oras ci intr-un varf de munte. Unde este Domnul?

Deci biserica de tip carismatic, unde merge Bodo de la Pronconsul, este o mica investitie a celor din Occident. V-am aratat ce "profit" frumusel a scos! credeti ca banii aia vor fi dati saracilor? va spun ca merg in State, ca de acolo a venit "investitia" .

--------------------------------
intr-un post viitor voi prezenta intr-o poza in ce masina merge presedintele cultului penticostal, Pavel Rivis Tipei, o masina extrem de scumpa, si voi intreba ce a muncit acest Pavel Rivis de si-a permis acea masina!!! nu cumva a fost cumparata din banii stransi de la necajitii pe care i-au cooptat in religia dumnealor? si atunci gresesc eu cand ii fac hoti? dar cum sa-i fac? nu este asta o ticalosie?

Mihnea Dragomir 10.02.2012 09:30:24

Cred că topicul acesta a deraiat un pic. Pe mine personal, deși sunt adeptul unei spiritualități care se află la antipozi în raport cu "mișcarea de reînnoire charismatică", adepții acestei forme de cult nu mă deranjează de loc, absolut de loc. Adică, cu ce ar fi ei mai prejos decât dervișii rotitori din lumea arabă, ori decât practicanți ai dansului sacru din hinduism ? La urma urmei, trăim într-o lume liberă: fiecare poate aduce cult după cum vrea zeității sale. Nu sunt deranjat, atâta timp cât nu interferă cu mine. Sigur, dacă se ajunge, așa cum s-a mai întâmplat pe alocuri, ca adepții unor asemenea religii să îmi distrugă mie icoanele, bisericile și odoarele lor ori să comită altfel de sacrilegii, atunci avem o problemă. De exemplu, cu comuniștii avem o problemă. Dar, dacă stau să mă gândesc, asemenea lucruri din partea dervișilor rotitori care cad pe jos spunând că sunt umpluți de Duhul Sfânt, nu îmi amintesc să se fi petrecut la parohia mea și nici în parohiile vecine.

Profetul de carton 10.02.2012 09:37:04

Citat:

Ca si completare as vrea sa va amintesc ca Domnul Iisus cand a fost intrebat de ostasi: "Noi ce sa facem?" El le-a raspuns: "Sa nu stoarceti nimic de la nimeni prin amenintari, nici sa nu invinuiti pe nimeni pe nedrept, ci sa va multumiti cu lefurile voastre." (Luc.3:14)

Draga domnule, as dori sa va amintesc ca nu Domnul Isus a spus acele cuvinte ci Ioan Botezatorul si nu le puteti folosi ca argument pentru ca pe timpul lui Ioan Botezatorul inca functiona legea veche insa odata ce a murit Isus pe Cruce, au intrat in functiune legea si poruncile Domnului, care au desavarsit pe cele din Vechiul legamant! Isus ne cere sa ne iubim vrajmasii, prin urmare nu putem sa-i omoram. Luati aminte la invataturile apostolilor care spun: "armele cu care ne luptam noi, nu sunt cele ale firii pacatoase" (cautati in Scripturi la 2 Corinteni cap 10:3,4) si luati aminte ca crestinii se lupta cu duhurile rele nicidecum cu semeni de-ai lor carora trebuie sa-L marturiseasca pe Domnul prin viata lor, prin faptele lor.

ucenic 10.02.2012 11:11:12

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428437)
Draga domnule, as dori sa va amintesc ca nu Domnul Isus a spus acele cuvinte ci Ioan Botezatorul si nu le puteti folosi ca argument pentru ca pe timpul lui Ioan Botezatorul inca functiona legea veche insa odata ce a murit Isus pe Cruce, au intrat in functiune legea si poruncile Domnului, care au desavarsit pe cele din Vechiul legamant! Isus ne cere sa ne iubim vrajmasii, prin urmare nu putem sa-i omoram. Luati aminte la invataturile apostolilor care spun: "armele cu care ne luptam noi, nu sunt cele ale firii pacatoase" (cautati in Scripturi la 2 Corinteni cap 10:3,4) si luati aminte ca crestinii se lupta cu duhurile rele nicidecum cu semeni de-ai lor carora trebuie sa-L marturiseasca pe Domnul prin viata lor, prin faptele lor.

O, aveti dreptate. Va rog sa ma iertati pentru faptul ca am citat gresit.

< Off topic > Stiti? Impreuna cu doi colegi de munca (ofiteri) si frati in Hristos, discutam despre eventualitatea unui conflict armat in care am putea fi si noi racolati. Imi aduc aminte ca am zambit si ca am tras toti aceeasi concluzie. Hristos cere sa folosim o singura sabie. A Cuvantului. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Domnul sa va binecuvinteze!

iuliu46 10.02.2012 11:25:55

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428437)

Profetule hai sa fim seriosi.Pana una alta baiatul este pompier.De acord ca armata si conflictul armat este ceva anticrestin mai ales ce se intampla astazi cand avem numai razboaie de cucerire.Dar hai sa nu aruncam noi piatra pentru ca nimeni nu e perfect.Si sa detii un computer este impotriva invataturii crestine ca le putem vinde si hrani cativa oameni dar uite ca nu putem.

Ucenicule dar eu credeam ca este visul oricarui pompier sa ajunga in iad.Nu esti curios sa stii cum arata cu adevarat Focul ? :24:

Profetul de carton 10.02.2012 11:31:14

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 428445)
O, aveti dreptate. Va rog sa ma iertati pentru faptul ca am citat gresit.

< Off topic > Stiti? Impreuna cu doi colegi de munca (ofiteri) si frati in Hristos, discutam despre eventualitatea unui conflict armat in care am putea fi si noi racolati. Imi aduc aminte ca am zambit si ca am tras toti aceeasi concluzie. Hristos cere sa folosim o singura sabie. A Cuvantului. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Domnul sa va binecuvinteze!

Ei, asa va vreau, deja incepeti sa-mi castigati respectul. Foarte bine, ma bucur enorm. Ma revolta cand vad acesti americani cum cotropesc niste popoare inferioare lor din punct de vedere armat si totusi sustin ca sunt credinciosi. Acesti neoprotestanti sunt criminali. Nu ai voie sa furi bunul altuia (petrolul), il si omori si apoi sa predici Evanghelia !
Am avut intotdeauna discutii cu diversi penticostali (multi sustineau ca au darul profetiei), si am primit raspunsuri care m-au socat, de genul: "Dumnezeu foloseste USA pentru a certa Irakul datorita necredintei" si ca "razboiul acela este un prilej de a le duce Biblii" - pai cum sa le duci Biblii si sa-i atragi la Cristos daca tu le-ai omorat copilul cu Bazooka?
Intelegeti ca nu aceasta este Calea catre Cristos. Mai degraba va recomand sa vizitati o manastire ortodoxa sa vedeti cum traiesc acei calugari in simplitate, rugaciune, fara sa ia parte la nimic rau din aceasta lume. Ei sunt un exemplu pentru voi, penticostalii.

iuliu46 10.02.2012 11:43:19

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428448)
Mai degraba va recomand sa vizitati o manastire ortodoxa sa vedeti cum traiesc acei calugari in simplitate, rugaciune, fara sa ia parte la nimic rau din aceasta lume. Ei sunt un exemplu pentru voi, penticostalii.

Ar trebui sa fie exemplu si pentru noi ceilalti nu numai pentru penticostali.

Profetul de carton 10.02.2012 11:44:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 428447)
Profetule hai sa fim seriosi.Pana una alta baiatul este pompier.

Nu, nu, baiatul e OK, a spus ca nu va participa la un conflict armat, inseamna ca e credincios! Insa nu acelasi raspuns l-am primit de la alti penticostali sau carismatici, care au exprimat concepte de genul : "musulmanii nu sunt "aproapele" lor" asa ca nu e pacat sa-i omori. Deci astfel de raspunsuri, din partea unora care spun ca vorbesc in limbi (cazuri concrete, nu mint), ma stupefiaza si concluzia mea e ca bisericile neoprotestante nu sunt de la Dumnezeu ci afacerile unora. Stiu cu siguranta si cunosc cazuri concrete de pastori penticostali care "cotizeaza" la cult pentru a fi lasati in continuare sa fie in pozitia respectiva. Asta nu poate fi de la Domnul...stiti unde se duc acei bani? in USA, la "mama lor". S-au opus penticostalii sau carismaticii din SUA razboaielor de cotropire gen Vietnam? Nu! Sunt ecumenisti? Da. Macar unele biserici ortodoxe se impotrivesc ecumenismului, si asta e un mare merit!!!

Profetul de carton 10.02.2012 11:52:51

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 428436)
Cred că topicul acesta a deraiat un pic. Pe mine personal, deși sunt adeptul unei spiritualități care se află la antipozi în raport cu "mișcarea de reînnoire charismatică", adepții acestei forme de cult nu mă deranjează de loc, absolut de loc. Adică, cu ce ar fi ei mai prejos decât dervișii rotitori din lumea arabă, ori decât practicanți ai dansului sacru din hinduism ? La urma urmei, trăim într-o lume liberă: fiecare poate aduce cult după cum vrea zeității sale. Nu sunt deranjat, atâta timp cât nu interferă cu mine. Sigur, dacă se ajunge, așa cum s-a mai întâmplat pe alocuri, ca adepții unor asemenea religii să îmi distrugă mie icoanele, bisericile și odoarele lor ori să comită altfel de sacrilegii, atunci avem o problemă. De exemplu, cu comuniștii avem o problemă. Dar, dacă stau să mă gândesc, asemenea lucruri din partea dervișilor rotitori care cad pe jos spunând că sunt umpluți de Duhul Sfânt, nu îmi amintesc să se fi petrecut la parohia mea și nici în parohiile vecine.

Draga domnule, aceste manifestari supranaturale, nu pot proveni decat din doua izvoare, ori Domnul ori Diavolul ! sper ca pe acest topic sa putem discuta pe marginea acestor manifestari, gen "vorbire in limbi" (cum obtin penticostalii vorbirea in limbi, aici as ruga pe "ucenic" sa fie atent la ce vom prezenta), caderi pe spate (slain in the spirit, odihna in duhul), pentru ca suntem in zilele din urma cand duhurile necurate au intrat in biserici.
Nu as vrea sa par necivilizat, dar fiecare dintre noi si mai ales cei care au in cultul lor aceste manifestari, au obligatia sa ia atitudine fatza de aceste manifestari supranaturale! Da, deci dvs. fiind catolic, trebuie sa va lamuriti ce este cu acele manifestari din religia dvs.! Nu mi-o luati in nume de rau, dar asa cum am spus, sunt doua surse ! Daca credeti ca Dumnezeu provoaca ceea ce se intampla la catolicii carismatici (si voi prezenta poze si filmulete), trebuie neaparat sa aduceti argumente, nu puteti adopta o pozitie neutra, de genul "nu stiu, nu ma intereseaza".

florin1966 10.02.2012 11:56:06

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428454)
Nu, nu, baiatul e OK, a spus ca nu va participa la un conflict armat, inseamna ca e credincios! Insa nu acelasi raspuns l-am primit de la alti penticostali sau carismatici, care au exprimat concepte de genul : "musulmanii nu sunt "aproapele" lor" asa ca nu e pacat sa-i omori. Deci astfel de raspunsuri, din partea unora care spun ca vorbesc in limbi (cazuri concrete, nu mint), ma stupefiaza si concluzia mea e ca bisericile neoprotestante nu sunt de la Dumnezeu ci afacerile unora. Stiu cu siguranta si cunosc cazuri concrete de pastori penticostali care "cotizeaza" la cult pentru a fi lasati in continuare sa fie in pozitia respectiva. Asta nu poate fi de la Domnul...stiti unde se duc acei bani? in USA, la "mama lor". S-au opus penticostalii sau carismaticii din SUA razboaielor de cotropire gen Vietnam? Nu! Sunt ecumenisti? Da. Macar unele biserici ortodoxe se impotrivesc ecumenismului, si asta e un mare merit!!!

poate si razboaiele sunt de la dumnezeu?????

Profetul de carton 10.02.2012 11:59:46

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 428457)
poate si razboaiele sunt de la dumnezeu?????

Ce a spus Domnul? "indrazniti, Eu am biruit lumea" - Ioan 16:33. Razboaiele de astazi sunt cea mai hidoasa manifestare a lumii desacralizate.
In Vechiul testament razboaiele erau dictate de Dumnezeu pentru ca poporul Sau sa extermine popoarele pagane cu idolii lor insa acum, in legea lui Cristos, toate neamurile sunt chemate la pocainta (Efeseni 3:6)! si nu mai exista un popor ales!

florin1966 10.02.2012 12:16:21

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428461)
Ce a spus Domnul? "indrazniti, Eu am biruit lumea" - Ioan 16:33. Razboaiele de astazi sunt cea mai hidoasa manifestare a lumii desacralizate.
In Vechiul testament razboaiele erau dictate de Dumnezeu pentru ca poporul Sau sa extermine popoarele pagane cu idolii lor insa acum, in legea lui Cristos, toate neamurile sunt chemate la pocainta (Efeseni 3:6)! si nu mai exista un popor ales!

poate si acum se petrece acelasi lucru cu acelasi scop

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:05:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.