Citat:
"Ellen G. Harmon... avea niste experiente ciudate atat in trup cat si in minte...căzand la pămant... (ne amintim că am prins-o de două ori ca să nu cadă pe podea)... " --- exact modelul din adunarile carismatice de astazi ! Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1 Corinteni 14: 29 Cât despre proroci, să vorbească doi sau trei, și ceilalți să judece. 30 Și, dacă este făcută o descoperire unuia care șade jos, cel dintâi să tacă. 31 Fiindcă puteți să prorociți toți, dar unul după altul, pentru ca toți să capete învățătură și toți să fie îmbărbătați. 32 Duhurile prorocilor sunt supuse prorocilor; 33 căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinților. -------------------------------------------------------- Cum se manifesta "spiritul profetic"? in ordine si disciplina, intr-un mod absolut ziditor pentru biserica. Acum comparati cu ce se intampla la penticostali&carismatici!!!! (degringolada, urlete, caderi necontrolate, zbierete, circ) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
am 2 obiectii majore de facut: - in toate aceste cazuri mentionate de dvs., omul lui Dumnezeu s-a intalnit cu Domnul efectiv fatza in fatza, ceea ce nu se poate spune despre caderile de la carismatici, care cad in fatza unor oameni; - in niciunul din cazurile prezentate de dvs., omul lui Dumnezeu nu si-a pierdut cunostinta, a ramas lucid, luand aminte la ce are Domnul sa-i spuna, spre deosebire de carismatici care atunci cand cad, raman in inconstienta ore in sir! nu au ramas intinsi pe spate, intr-o atitudine ireverentioasa! au cazut in inchinare, lungiti pe pamant, inaintea Domnului, cu mintea treaza (evreii, cand se inchinau, se lungeau pe pamant, aia era "cazatura") ---------------------------------- aceste argumente le aduc si carismaticii, insa nu tin, la o analiza mai de bun simt! |
Citat:
Luca 9:Pe când venea băiatul, dracul l-a trântit la pământ și l-a scuturat cu putere. ei, asa-i ca parca v-ati mai revenit? se poate? reactiile carismaticilor sunt ca in cazul unor indraciti! |
Citat:
|
Citat:
Stimate domn, nu fac altceva decat sa respect 1 Ioan 4:1, ceea ce spune "penticostalul" cu care vad ca v-ati intovarasit, nu are nicio noima, eu nu-l cunosc, dar sa stiti ca toti penticostalii sunt la fel, iti arata o fatza dulceaga (pentru a te atrage la ei, ca sa-ti ia banii), dar cand ii critici putin, devin niste fiare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Fratilor, eu zic sa dam credit omului "Profetul de carton". Nu ne foloseste sa ne contram ca X a facut sau ca X a dres cata vreme nu am trait, nu am convietuit cu acel X... Barfim istoria? Lasati mortii cu mortii, noi sa cautam la Cel ce este Viu in vecii vecilor si sa ii cerem ca sa ne dea harul si puterea sa Il putem marturisi cata vreme mai suntem pe pamant.
Si pentru ca sa va mai relaxati putin, priviti un mesaj gen "Profetul de carton": http://www.youtube.com/watch?v=uuupW...eature=related |
Fenomenele care se regasesc in miscarea carismatica de astazi, nu sunt noi, ele au radacini adanci in istorie, la montanisti, spre exemplu:
Fondatorul mișcǎrii, Montanus, s-a nǎscut probabil în Ardabau, localitate situatǎ pe teritoriul Turciei de astǎzi, în prima jumǎtate a sec. II d.Cr. A aderat la creștinism prin anii 156-157 d.Cr. Dupǎ aceea, împreunǎ cu douǎ foste preotese ale zeiței Cibele, Maximina și Priscila, a început sǎ predice creștinismul. Susține cǎ a fost inspirat de Duhul Sfant sǎ declare creștinismul religie adevǎratǎ. Referinu-se la modul în care se manifesta Montanus, Eusebiu din Cezareea scrie: "La început profetul pare a fi terorizat (en parekstasei), apoi se liniștește (adeia kai Aphobia), dupǎ care se roagǎ Duhului Sfânt, este cuprins apoi de o stare necontrolatǎ de extaz (akousios mania psyches)." deci aceste stari necontrolate, transe, lipsa constientei, nu pot fi de la Duhul Sfant, deoarece duhurile proorocilor sunt supuse proorocilor, si vedem din sfaturile lui Pavel, ca atunci cand se manifesta darul proorociei, era ordine si disciplina in biserica, proorocii prooroceau unul dupa altul, pe rand, nu in mod necontrolat si haotic. |
Multumiri!
Si apoi, poate ca Domnul i-a zis: „ponegreste-l pe X!” sau „denigreaza Biserica X!”. 2 Regi 16:5-13
Pastorul protestant Joachim Gauck va fi noul presedinte al Germaniei. El este virulent contestat de partidul Die Linke, format din fosti comunisti. „Daca tocmai comunistii il critica inseamna ca e cel mai potrivit pentru a fi ales!” gandesc unii. Tot mereu din cate un rau poate sa iasa un bine. Iar pana in prezent „Profetul de carton” a fost cel care a facut cea mai multa reclama penticostalilor. Nu avem nevoie de ea, dar daca nici macar nu i-as adresa un „multumesc!”, n-ar fi frumos . |
oare apostolul Pavel, cand profetea, era cuprins de tremuraturi? sau cadea la pamant, zvarcolindu-se, cum vedem ca se intampla in cazul montanistilor (care aveau multe preotese care prooroceau in felul acesta pagan, "mostenire" de la fostul lor "loc de munca", templele zeitei Kybele), si cum vedem ca se intampla in cazul carismaticilor de astazi?
interesant este faptul ca o parte din penticostalii din Romania (cei din Occident deja sunt integrati cu totul miscarii carismatice si nu mai exista linie de demarcatie), nu sunt de acord cu aceste fenomene, as putea aduce ca exemplu o profetesa penticostala destul de cunoscuta in mediul penticostal, pe nume E. Hannis, care intrebandu-L pe Domnul referitor la aceste caderi ale carismaticilor a primit lamurirea ca acele caderi pe spate, in inconstienta, intr-o postura ireverentioasa sunt de la diavolul, iar acele stari lipotimice, dar care nu se soldeaza cu pierderea constientei, cand respectivul se lasa pe genunchi sau lungit pe burta, intr-o atitudine de inchinare si adorare, sunt de la Duhul sfant. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asta mă face să mă gândesc de două ori înainte de a posta citatele respective. Anyway, sunt plecat din localitate și nu am acces la cărțile respective... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Numeri 14:5 Moise și Aaron au căzut cu fața la pământ, în fața întregii adunări a copiilor lui Israel care era strânsă laolaltă. Numeri 16:4 Când a auzit Moise lucrul acesta, a căzut cu fața la pământ. Numeri 16:22 Ei au căzut cu fețele la pământ și au zis: „Dumnezeule, Dumnezeul duhurilor oricărui trup! Un singur om a păcătuit, și să Te mânii împotriva întregii adunări?” Numeri 20:6 Moise și Aaron au plecat de la adunare și s-au dus la ușa Cortului întâlnirii. Au căzut cu fața la pământ și li s-a arătat slava Domnului. ----------------------------------------------------------- dar aici si niciunde altundeva nu este vorba de caderi pe spate, in inconstienta ci caderi la pamant in inchinare. sau textul cel mai favorit al carismaticilor in care este implicat Domnul Isus: Ioan 18:6 Când le-a zis Isus: „Eu sunt”, ei s-au dat înapoi și au căzut jos la pământ. pai aici caderea acelor pagani la pamant este o masura punitiva din partea Domnului, acolo nici vorba de umplere cu Duhul! si Pavel cade la pamant (intr-o stare de reverenta fatza de Domnul), insa totusi aude si este constient, nu cade precum carismaticii cu tremuraturi, convulsii si inconstienta: Faptele apostolilor 9:4 El a căzut la pământ și a auzit un glas care-i zicea: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigonești?” |
Citat:
|
Citat:
in fine, dupa acest "intermezzo" fara sens provocat de un anumit user as dori sa precizez ca multi lucratori carismatici au fost vrajitori inainte de a deveni "crestini", exact cum Montanus a fost preot al zeitei Kybele (Cibele) dar nu si-a parasit duhul pitonicesc si preotesele lui la fel! aduc ca exemplu pe Patricia King si Joseph Zabarte (daca ati sti ce frezura modernista are aceasta Patricia King total nepotrivita pentru o femeie crestina). |
Experienta lui Traian Chilau care nu a cazut pe spate in fata lui Benny Hinn
Traian locuieste in localitatea Curtea de Arges, Romania. Traian Chilau era acum doi ani in vizita la o familie in zona Sacramento, California. Acestia dezvoltasera simpatii carismatice si l-au invitat sa vada cum este la o cruciada de vindecari a lui Benny Hinn. Traian era foarte putin informat despre fenomenul carismatic sau cine este Benny Hinn. S-a dus acolo ca sa vada cu ochii lui o manifestare crestina de proportii, condusa de o personalitate iesita din comun. Cind a ajuns la locul unde se tinea cruciada, a fost surprins ca era $16.oo intrarea. Dupa aceea toti, inclusiv el, erau verificati de bodyguards cu bastoane de detectat metale, ca la aeroport. Nu a gasit loc in sala, cu toate ca a venit devreme, si s-a dus la balcon, de unde avea o privire de ansamblu a intregii manifestari. Dupa ce Benny Hinn a tinut predica, a invitat in fata oameni care se vedea ca au fost selectionati si care au fost pusi in linie dreapta. Apoi, el ii lovea in piept iar ei cadeau pe spate (prinsi de altii). Pentru Traian, ceea ce vedea ii s-a parut o experienta iesita din comun. Dupa incheierea episodului de pe scena, toata sala s-a ridicat in picioare. Oamenii au ridicat mainile de la cot in sus cu palmele deschise. Benny Hinn a inceput sa mearga pe aleea principala, lovind peste mana ridicata pe primul din rind. Acesta cadea peste cel de langa el, si ca la un joc de domino, tot rindul se ducea jos unii peste altii. Cind a vazut Traian ce se intimpla, a zis ca ar vrea si el sa experimenteze lucrul acesta…sa vada e adevarat ce se intimpla sau nu. A fugit repede de la balcon, si a dat peste usile balconului care duceau la sala, inchise si pazite de bodyguards. Traian a intrat, si s-a postat la un cap de rind cu mainile ca toti ceilalti, ca sa fie el, cel care primeste lovitura (de gratie). Benny Hinn se apropia si rindurile cadeau unele dupa altele. Traian a zis o rugaciune ceva de felul acesta: “Doamne Isuse, eu nu stiu ce este asta. Pazeste-ma Tu. Sangele Tau sa fie peste mine.” Benny Hinn a venit cu intreaga lui suita si l-a lovit puternic peste antebrat. Lovitura a fost puternica, nu a cazut, l-a durut mana, dar nu a simntit nimic altceva. In consecinta, tot rindul lui Traian Chilau a ramas in picioare. Benny Hinn si-a continuat mersul spre spatele salii, dand jos toate rindurile. Cind s-a intors, Traian si rindul lui erau tot in picioare, si cu mainile pregatite pentru o noua incercare. Traian i-a zis in Romaneste (ca nu stia bine Engleza): “Mai incearca-ma odata.” Bineinteles, Benny Hinn nu a mai incercat, si s-a dus inapoi la scena, iar Traian s-a dus repede sus la balcon ca romanii care l-au invitat sa ii traduca ce mai spunea Benny Hinn. cine vrea sa-l contacteze: tranelachilau@yahoo.com |
problema este ca deosebirea duhurilor dupa manifestarile exterioare se poate face doar pina la un punct , mai departe din momentul in care partea vizibila este identica e nevoie de darul deosebirii adevarului si al duhurilor (sau invers).
iar acesta este un dar f rar, daruit indeosebi celor care pot purta ceva mai mult. subiectul legat de penticiostali as zice poate fi considerat ca si incheiat -eventual am putea vb de "vocea Domnului" -perceptia prin diferite senzati fizice a adierii duhului sfnt prezenta dealtfel la f multi preoti si alti credinciosi din diferite religii. legat de orice eventual prooroc (EGW, etc) as zice ca nu ar trebui sa se puna nici problema contestarii din start nici a prezumtiei ci a demonstrarii concrete a detinerii darurilori de cunoastere (nu doar revelatie). atunci cind detii daruri de cunaostere poti afla orice despre oricine si oroce doar punind atentia supra acelui lucru si dorind sa afli ceea ce ai nevoie , te poti si ruga pt informatimai detaliate si pe loc primest reveltie cu toate datele. in Isaia 41 de observa o disputa "o intecere" "sa vedem care sintem dumnezei" cu un dialog intre Dumnezeu care e rege si citi-va falsi profeti evrei intr-un context al vremurilor din urma -intrecere in care Dumnezeu le dovedeste falsitatea prin doua lucruri -prin faptul ca nu au profetit nimic referitor la zilele din urma care sa se fi implinit deja sau care tocmai se implinesc cit si -prin faptul ca nu-I pot raspunde la o simpla intrebare "De unde vine el?" raspuns care ar trebui stiut in virtutea darurilor de cunaostere pretinse. e de presupus ca tema disputei este contestarea prezentei Sale divine ca o implinire a profetiilor biblice incepind cu cele ale vechilor profeti. 22 "Să se apropie și să ne spună mai dinainte ceea ce va fi! Vremea cea străveche, așa cum ne-au dat de știre , cu de-amănuntul o vom cerceta și viitorul pe care-l proorocesc vom vedea ce este. 23 Vestiți cele ce vor fi în vremile mai de pe urmă, ca să știm că sunteți dumnezei! Haidem! Bine sau rău, faceți ceva ca să ne putem încerca puterea! 24 Dar iată că lucrarea voastră este nimic și nimic sânte]i și voi, urâciune este a vă alege! 27 Eu Cel dintâi am zis Sionului: "Iată-i, iată-i!" și Ierusalimului am adus veste nouă. 28 Privesc și nu este nimeni; printre ei nu se află nici un profet. Eu îi întreb: "De unde vine el?" Dar ei nu răspund nimic! 29 Drept aceea, toți sunt nimic, lucrările lor deșertăciune, idolii lor sunt vânare de vânt! |
Citat:
http://i44.tinypic.com/a5aop4.jpg |
Citat:
Observatie la adresa dvs.: v-ati luat de Ellen White, ati primit raspuns biblic si ati dat inapoi, revenind la carismatici (ca in bancul acela cu "bai, tu iar nu ai basca"). Acum, daca adventistii v-au tras putin de nas, ati revenit cu muscaturi la adresa Ellenei White. Considerati ca sunteti corect? |
Citat:
------------------------------------- A fost profetul Daniel in stare de inconstienta? a fost dus pe brate in pat? s-a dus singur, domnule. Carismaticii care cad inconstienti, sunt profeti si primesc viziuni? Nici vorba! Citat:
Hellen White a fost o mare profetesa a Domnului, e bine? acum e bine? in definitiv, domnul Marius are dreptate, femeia a murit. Totusi fenomenul "reinnoirii carismatice" din zilele noastre are substrat ocult si daca un domn a deschis acest topic, nu as dori sa pierd ocazia de a trage un semnal de alarma pentru toti doritorii de astfel de "senzatii", sa analizeze bine inainte de a lua parte. |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:20:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.