Citat:
|
Citat:
Daca nu ati avea nimic de ascuns, ati discuta barbateste. Dar o sa am eu grija sa corectez invataturile gresite pe care le propagati. |
Citat:
Va dau un scurt istoric dintr-o sursa neoprotestanta, ca sa nu fie ortodoxa: "Pe la începutul secolului 20 a luat ființă Mișcarea penticostală, care pune accentul pe „vorbirea în limbi“ și pe „vindecarea miraculoasă“ În anii 1960 a căpătat contur o nouă Mișcare care împărtășește doctrinele de bază ale Mișcării penticostale, dar care recomandă ca adepții ei să rămînă în Bisericile respective în loc să le părăsească. Această Mișcare este cunoscută în general sub numele de mișcarea carismatică. Ea a cuprins nu numai diferite Biserici protestante, ci și Biserica Romano-catolică. De fapt, cînd cineva poate „vorbi în limbi“ sau cînd cineva a experimentat o „vindecare miraculoasă“, el este acceptat de către carismatici indiferent de Biserica din care face parte sau de concepțiile doctrinare ale acesteia." P.S. Pe site-ul carismaticilor catolici sunt date mai mult cuvantari si predici cu ocazia sarbatorii Rusaliilor, probabil pentru a-si justifica ce cred. Daca astea sunt dovezile ca papii si BC au acceptat miscarea carismatica, ma intreb daca exista si referiri la miscarea carismatica a papilor sau BC (eu stiu ca exista), pentru ca sarbatoarea Rusaliilor este de apropae 2000 de ani, nu din 1960. |
Reamintesc ca nu doresc nicio conversatie cu userul penticostalul, inca ma intreb de ce nu este banat.
|
Citat:
?! Apăreți într-o discuție, contestați ideea cuiva, uneori și persoana, iar apoi, ca o fecioară pudibondă, explicați că "nu doriți o discuție cu acea persoană". Apropo de nimic, vă reamintesc că v-am provocat să fii bărbat și să vă susțineți ideea cu apa sfințită; vă întreb din nou: aveți curaj să facem experimentul ? |
Citat:
|
Citat:
|
Ridicolul unor useri eterodocsi care sunt si agresivi e ca ei nu constientizeaza ca sunt pe un forum ortodox, nu flower-power. Eu pe forumul ortodox prefer sa discut doar cu ortodocsi, dar de obicei nu se poate pentru ca userii eterodocsi cred ca sunt mai multi decat cei ortodocsi activi pe forum. Asta nu e deranjant, dar, din pacate, unii useri eterodocsi sunt agresivi, mai ales daca au si idei ecumeniste. Daca despre invatatura ortodoxa putem discuta si ii putem ajuta, cu cei sapte ani de acasa nu avem ce sa facem, nu pe forum ar trebui facuta aceasta educatie.
Adminul tot nu ne-a explicat de ce pe ortodocsi ii baneaza la cea mai mica abatere, in timp de pe unii useri agresivi ca Erethorn nu primesc niciodata macar un avertisment. Acestia useri mai creaza si divergente intre ortodocsi, incercand sa ii traga de parte lor pe ortodocsii ecumenisti. Cum adminul pare a dori sa incurajeze unii useri agresivi singura posibilitate ramasa e sa nu mai discuti cu ei si sa nu-i mai bagi in seama. Pentru ca cealalta posibilitate au ales-o mai multi useri ortodocsi, sa paraseasca forumul. Pana cand adminul va ramane doar cu Erethorn sper ca mai e ceva timp. Exista forumuri catolice sau ale altor culte, exista forumuri generale, unde nu exista doar ortodocsi si poate abordat orice subiect. Daca nu isi propovaduiesc ideile cultului lor, unii useri eterodocsi incearca sa-si impuna conceptiile ecumeniste, tot o propovaduire. Asadar, sa aiba puterea sa suporte critic la adresa cultului lor sau sa plece pe alte meleaguri daca nu pot suporta. |
Citat:
|
Citat:
Dar daca chiar nu doriti conversatie cu mine, va recomand o metoda care da rezultate in proporție aproape 100%.. - Incercati sa nu atingeti tastele! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Miscarea carismatica nu e legata de vorbitul in limbi. Miscarea carismatica e legata de invocarea Duhului Sfint, nu de vorbitul in limbi, iar Duhul Sfint se manifesta cum vrea El, nu cum vrem noi. |
Citat:
|
Citat:
imi place raspunsul d-voastra.....numai ca in ortodoxie invocare se face intr-o atmosfera blanda, iar in penticostalism (aici intra si carismaticii) se zbiara dupa el... e ca in cazul cu Ilie si slujitorii lui Baal: slujitorii au zbierat si nu i-a auzit, iar Ilie s-a rugat fara prea multi decibeli si a fost auzit... concluzia mea este: oare chiar la toti vine Duhul Sfant???? ca mai sunt si alte duhuri care vin, asa, pe furis, cum a venit si sarpele la Eva. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Poate ca voi supara pe catolici, insa nu pot sa nu amintesc ca acele caderi pe spate se intalnesc si la catolicii carismatici, nu numai la protestantii carismatici. Fenomenul se cheama "slain in the spirit" si este de sorginte demonica. |
Citat:
|
Citat:
In numele dragostei nu aveti dreptul sa faceti abstractie de invataturi de credinta foarte importante clasificandu-le ca fiind neglijabile. Desigur, puteti sa o faceti dar atunci nu faceti decat sa va mintiti in ambele privinte, atat a dragostei care aveti impresia ca o impartasiti cat si a credintei care aveti impresia ca este una ferma si bine asezata. Citat:
Citat:
Nu ti-ar strica putina istorie bisericeasca, probabil ai afla ca timp de cateva secole diferenta intre ortodocsi si ortodocsi a fost ..iconoclasmul. O diferenta pentru care a curs mult sange si nu intamplator, pentru ca miza era mult mai mare decat pot intelege unele minti simpliste si simplificatoare, ceea ce cred ca cel putin nu e cazul tau atat timp cat exista si o doza de bunavointa. Si deloc intamplator, atunci cand aceasta chestiune a fost lamurita definitiv, ziua respectiva e sarbatorita ca "Duminica ortodoxiei". Deci, ortodoxie si iconoclasm nu e o combinatie fericita. Iconoclast si Iconodul, nu se pot combina. Citat:
Citat:
Esti monoteist? Este si el monoteist? Gata..avem acelasi Dumnezeu. Sigur, tu poate ca personal nu impartasesti aceasta perspectiva introducand cerinta ca acel Dumnezeu sa fie musai numit Isus, eventual sa fie 3 in 1, dar asta nu arata ca esti foarte departe de matematica simplista enuntata putin mai sus. Citat:
Citat:
Daca e o vina, cu ajutorul lui Dumnezeu, da. |
Eu nu inteleg ce doresc sa reinnoiasca acesti carismatici? Nu avem evanghelia mantuirii? Nu stim cum putem ajunge in Cer?
Aaaa....o sa zica ca ei vin cu darurile Duhului Sfant. Bine, dar in afara de caderi la podea, cu pierderea cunostintei si bolboroseli ciudate neziditoare, eu nu vad altceva. Ca o profetie privitoare la vremurile in care traim, un cuvant de la Domnul cum primeau profetii in Biblie, LIPSESC CU DESAVARSIRE ! |
Citat:
Astazi e la fel. Insa eu ma refeream la credintă si la pozitionarea mea fata de ceilalti crestini, nu la politica, nici macar la politica bisericeasca. Citat:
Am trait cativa ani in mijlocul lor. Sunt relativ putini cei care cred cu convingere doctrinele crestine expuse in crez. Adica, sa fiu mai exact, NU exista nici unul. |
Dar pe mormoni ii cunoasteti, domnule "penticostal" ? as avea cateva lucruri interesante sa va spun despre ei....sunteti nerabdator sa le aflati, da?
|
Citat:
De internet si forumuri, sa fiu mai precis. De exemplu: un user(„penticostalulmantuibil”, bunaoara) este banat. Cineva trece de toate securizarile site-ului forumortodox, intra pe ID-ul „penticostalulmantuibil” si scrie tot felul de nerozii. Intra in discutii cu diferiti useri, pretinde ca isi cere iertare, exagereaza...etc. Ei bine, acest cineva care nu este adminul site-ului si poate scrie de pe un ID banat, trebuie sa aiba niste cunostinte vaste in domeniu, nu credeti? Despre acest subiect v-as asculta cu placere domnule profet de carton. Va consider cu adevarat competent. In ce priveste vorbirea despre harismele Duhului Sfant sau trairea crestina aveti inca multe de invatat. De fapt va trebui sa va „devirusati” mai intai. |
Probabil ati visat ceva noaptea trecuta. Sau ati vizionat un film SF.
Sa revenim. Doresc sa va pun in vedere faptul ca mormonii vorbesc si ei in limbi, au vedenii, profetii, la fel ca si ceilalti carismatici. 7. Noi credem în darul de a vorbi în alte limbi, de a profeți, de a avea revelații, de a avea viziuni, de a tămădui, de a interpreta limbile și așa mai departe. http://www.mormonii.ro/about-the-chu...-of-faith.html Aceste limbi si profetii sunt facute prin Duhul Sfant? puteti raspunde la aceasta intrebare? V-as ruga frumos. Dumneavoastra ati venit cu limbile si cu carismaticii pe acest forum ortodox, as dori sa explicati si sa vedem ce si cum ! Bine? |
Citat:
Daca sunteti asa de politicos, va recomand aici un raspuns exhaustiv: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=2063 |
Dupa care, cu voia dumneavoastra, as dori sa analizam putin invataturile Bisericii Nou-Apostolice, sigur ati auzit de ea, si cred ca aveti putin habar cam ce invata...Stiti ca au si ei, 12 apostoli, ca in timpurile biblice. Nu mai vorbesc de limbi, vedenii, profetii....stiti, sunt niste aspecte mai ...bizare:
Prin punerea mainilor, noilor apostoli asupra credinciosului, acesta primeste ungerea cu Spiritul Sfant si obtine apartenenta la cei 144.000 din cartea Apocalipsei, membrii ai adevaratei Biserici Crestine. De asemenea, ungerea poate fi transmisa chiar si acelora care au murit. Astea ar fi niste aspecte. Nu stiu daca sunteti de acord cu aceste invataturi. Dar ...ce bine ca si ei vorbesc in limbi, nu? sunt ...carismatici si cred ca fac parte, alaturi de mormoni, din acei 176 milioane cu care v-ati laudat acum ceva timp. |
Citat:
Dar am atatea intrebari pt dumneavoastra.... |
Va atentionez ca nu mi-ati raspuns daca aceia care sunt aruncati de "duhul" pe spate, pierzandu-si cunostinta, au sau nu au Duhul Sfant? ii bagam la socoteala, ca sa iasa 176 milioane de umpluti cu Duhul? printre ei avem deja pe mormoni si pe cei nou-apostolici, da sa nu?
|
Citat:
Nu v-am raspuns pana acum si nu va voi raspunde la nicio intrebare, va rog sa incetati. Dupa cum am mentionat eu am raspuns sincer si deschis la orice intrebare ce mi s-a pus pe acest forum. Nu am nimic de ascuns. Nu ma simt dator sa musamalizez ceva petrecut in interiorul vreunei confesiuni crestine. Dar pe dumneata te cred un troll. Nu esti ortodox, nu apartii niciunei confesiuni crestine, doar faci activitati de troll pe aici. Nu e corect sa va raspund. Daca-mi scrieti in mesaj privat sau pe forumuri necrestine (softpedia de exemplu) imi voi pierde timpul cu raspunsuri pentru dumneavoastra. Aici NU. E ultimul mesaj pe care vi-l scriu, urari de bine... :6: |
Bine, atunci pun intrebari fara destinatar, poate raspunde cineva: "au Duhul sfant si mormonii, si cei cu biserica nou-apostolica (care au sacramentul botezului cu Duhul Sfant si pentru decedati si fac astfel de ceremonii, cam in genul mormonilor si cred ca fac parte din cei 144000, ca martorii lui Iehova), au Duhul sfant si cei care cad la pamant, loviti de "Putere"?"
Multumesc anticipat oricui imi va da un raspuns ! |
Imi pare sincer rau, domnule "penticostal" ca nu doriti sa purtati un dialog si cu mine, pe acest forum. Probabil aveti ceva de ascuns. Daca va razganditi, va stau la dispozitie. Intentionez sa activez pe acest forum cam 2 ani.
|
Iata cum niste tineri lipesc afise pentru a face publicitate unui cunoscut predicator carismatic. Dar oare apostolii isi faceau publicitate? sau Duhul Sfant era Cel care lucra la inimile oamenilor?
http://i44.tinypic.com/166g9qq.jpg |
Despre un alt predicator carismatic, foarte cunoscut world-wide:
http://www.youtube.com/watch?v=P7UIW...layer_embedded |
Off-topic:Nu cred ca sunteti troll, sunteti un iehovist (mai rau! :P ), judecand dupa raspunsurile date pe topicul despre starea omului in moarte. Iar atitudinea dvs. fata de penticostali/harismatici pare a fi parte a unui razboi personal, nicidecum motivata ideologic/confesional. Si ca sa parafrazez ce ati scris pe alt topic, cred ca iehovismul este o credinta laxista moral. E de ajuns sa citesti porcaria aia de "Turn", ca sa fii "integrat", si, de ce nu, "mantuit". Eu folosesc brosurile iehoviste pentru uz domestic in toaleta si magazie. E o hartie de calitate. Cu textul si imaginile e problema...
On-topic: In Biserica mea, trei Papi, din care unul beatificat, au sustinut integrarea miscarii harismatice, asa ca eu ii urmez pe ei. Evident, nu impartasesc neoprotestantismul penticostalilor, dar am cunoscut oameni deosebiti din aceasta confesiune, si mi-am facut o parere foarte buna. Deasemenea, este evident ca in orice se cheama adunare/organizatie omeneasca, inclusiv in orice confesiune religioasa, vor fi oameni de tot soiul, inclusiv de soiul rau. "Fragezimi si uscaturi", nu? |
Mai "Theodor" nu-l mai zgandari pe om degeaba, oricine a pus mana pe materialele alea stie ca sunt facute pe hartie din aia lucioasa deci inutilizabila pentru ce spui tu acolo..
Argumentul asta ca 3 papi n-au intors spatele unei miscari care pana si pentru catolicul de rand apare ca fiind devianta (a se vedea topicurile de pe forumul catolic vizavi de acest subiect) pentru a nu se produce un soi de schisma, nu este un argument si nu te scuteste sa practici la randul tau discernamantul. Iar faptul ca un eretic nu este tocmai un troll inarmat gata sa-ti manince ficatii nu inseamna ca erezia lui este justificata spiritual. |
Citat:
|
Niciodată să nu spui "niciodată".
Cine știe? Poate a treia-i norocoasă în cazul tău. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:21:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.