Citat:
Superiorii vor sa se asigure ca supusii spun ce vor ei, nu ce gandesc preotii in sine. |
Citat:
|
Exemplu de sminteala:
http://www.romaniatv.net/orele-de-re...ev_198085.html Adica este obligatorie dar nu este in acelasi timp, in schimb este optionala dar nu este in acelasi timp. Camara cu nebuni. Cel care a propus chestia asta face parte dintr-o noua specie:ineptus-dominatus Cum ar fi sa vina angajatorul sa-ti zica, ca este obligat sa te plateasca dar in acelasi timp nu este, insa este optional ca tu sa te duci la munca dar in acelasi timp nu este.:24: |
Mie mi se pare clar ce spune acolo: Religia este obligatorie pentru M.E. și pentru școli (deci trebuie să facă parte din programă și să aibă profesori de religie angajați) și opțională pentru elevi (care vor trebui să aleagă dacă doresc să facă religie, în timp ce până acum trebuiau să opteze dacă dorea să nu facă religie).
|
Asta-i eroare de logică. Este opțională și obligatorie în același timp dar pentru subiecți diferiți.
|
Citat:
doua notiuni, una langa alta si apo sa spui ca este cu sens semantic. Nu faci polimorfism la nivel de regulament., pt ca fiecare va interpreta dupa bunul plac, si fiecare va crede ca are dreptate.Polimorfismul la nivel de regulament duce la confuzie si conflicte.:29: |
Citat:
Va dati seama ca decizia curtii constitutionale o sa ia timp sa fie implementata si la minister. Trebuie schimbate niste proceduri. Intre timp, da, la minister apare ca religia este obligatorie, in timp ce in realitate acest fapt a fost schimbat. |
Nu vad unde e greseala.
Ministerul e obligat sa asigure dreptul elevilor. Elevii pot opta pentru acest drept, in limita libertatii de constiinta. Nu s-a schimbat nimic, doar grupul celor care fac cerere. :) http://www.agerpres.ro/comunicate/20...omana-16-30-41 "ntrucât decizia nr. 669/ 2014 a fost percepută în societate ca 'o lovitură dată orei de Religie', în motivarea sa, Curtea Constituțională afirmă în mod pozitiv și argumentat importanța orei de Religie, astfel: dreptul părinților de a asigura educația copiilor lor minori potrivit propriilor convingeri (paragraful 19); obligația Statului Român neutru și imparțial (paragraful 22) de a asigura predarea Religiei ca parte a trunchiului comun și de a include această disciplină în planul cadru de învățământ (paragraful 16); școala trebuie să fie deschisă pentru idei și valori religioase și de aceea statului îi este interzis să adopte soluții legislative care pot fi interpretate ca fiind lipsite de respect față de convingerile religioase sau filosofice ale părinților (paragrafele 20-21). " |
Citat:
"Ori e tramvai, ori e metrou".Nu poate fii in functie de context, fie tramvai fie metrou.Pentru ca cei care vor tramvai vor spune ca ministerul a spus ca este tramvai.Cei care vor metrou vor spune ca ministerul a zis ca este metrou.Si incepe iarasi cearta. Citat:
liberi-cugetatori, ce faci ? Ca acest comunicat se potriveste pt toti.Adica unde sunt normele metodolgice? |
Citat:
Nu stabileste CCR-ul norme metodologice. Tot ce poate face este sa stabileasca daca anumite decizii ale autoritatilor sunt sau nu conforme cu principiile trecute in Constitutie. Bine, asta intr-o lume ideala, la noi mai intervine si calitatea slaba a asa zisilor judecatori. Nu exista nici o problema cu religia in scoli. Nu exista nici inaintea de decizia CCR si nu exista nici acum. ( in afara de cazuri punctuale unde din comoditate sau din alte ratiuni cadrele unor scoli nu respectau dorinta parintilor ). La fel cum nu exista probleme intre crestinii sau musulmanii din Dobrogea, sau cum musulmanii din Dobrogea nu se simt ofensati de icoanele din scoli. Toate aceste probleme apar datorita unei minoritati galagioase care uraste pur si simplu religia si in general orice lucru cu care ei nu sunt de acord, si care considera ca toti trebuie sa facem aceleasi lucruri. Ori pe ei ii va nemultumi orice decizie care permite oricarui copil sa se apropie de religie si in general orice decizie care-i permite religiei sa existe. Numai ca unii se abtin, nu spun deschis ca maine ar face acelasi lucru pe care l-au facut si inaintasii lor. :71: |
Citat:
care nu vor sa faca religie , sa faca cerere ca nu vor ora de religie, iar copiii lor sunt liberi sa stea sau sa plece de la ora. In acest caz, ar fi bine ca ora de religie sa fie pusa ultima, astfel incat sa nu fie nevoit copilul care nu vrea sa faca religie sa stea pe afara o ora(sa aiba fereastra).Pt ca atat timp cat copilul sta la scoala , aceasta este responsabila de securitatea lui.Si gata problema.:1: |
Citat:
|
E simplu, nu mai trebuie sa faca cerere cei 0.1% parinti atei, cum era pana acum. Acum trebuie sa faca cerere cei 99% de credinciosi de diferite culte, pentru a nu fi discriminati cei 0.1% atei declarati la recensamant.
Nu trebuie trecut cu vederea ca cel discriminat care a inaintat cererea este Moise de la Buzau, cel cu icoanele. Eu cred ca e cel mai discriminat om din Romania. |
Citat:
cerere majoritatea atunci inseamna ca fie Romania nu este o tara democratica fie nu exista statul de drept. Cum sa faca cerere o majoritate intr-o democratie ? Este un non-sens.Numai la casa de nebuni vezi astfel de chestii. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
avem decizia 666/2014. Cel care are redactat acest text este tot ala care a dat denumirea bucatii de plastic drept card, care scris invers este drac.Card->drac , 669 de fapt 666. Nuu......Fugiti :)) Ce mai, avem un stat...dat dracului.:21: PS: pt cei cu cipul, relax, e doar o gluma.:105: |
Citat:
|
Citat:
...Dar n-am de unde sa stiu ce e in capul celor care au facut sesizarea/plangerea. Oricum, nu ar trebui sa fie probleme cu credinta pentru ca asta nu se preda la scoala. De ce sa devina atei fara orele de religie? Credinta in Dumnezeu trebuie insuflata de catre profesori sau parinti? Suna ciudat... . Stiam ca e suficient ca un copil sa se uite in jurul lui, la copaci, animale si la natura si sa se intrebe cine a facut toate aceste minunatii. Un adevar atat de evident, din viata de zi cu zi nu trebuie predat la scoala. De cand are revelatia nevoie de suport uman? N-ar mai fi revelatie atunci, nu? ...Sa le aratam intai raspunsurile ca mai apoi sa-si puna intrebarile? Nu mi se pare corect. Citat:
1) problema de fond - inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie incalca dreptul la libertatea constiintei (cred ca asta clama cel care a facut sesizarea/plagerea); 2) problema practica - unitatile scolare isi declinau responsabilitatea supravegherii elevului care nu participa la orele de religie. Motivatia initiala a Curtii a fost simpla: "cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea". ...Si mai adaug: "indiferent daca se constiutie sau nu in majoritate". Majoritatea nu este intotdeauna un raspuns al democratiei. ...Altfel nu mai vedeam picior de roman de etnie maghiara prin tara, nu? Facem un referendum "democratic" si in privinta lor? |
Citat:
E unul din motivele pe care unii fara minte nu-l inteleg si atunci spun : ia uite cat am evoluat fata de stramosii nostri ! Evolutie ! Pai nu e evolutie, copilul nu se naste mai destept ca ala din Egipt de acum 5.000 de ani. Are doar posibilitatea sa invete mai multe de-a lungul vietii pentru ca am adunat cunoasterea fiecarei generatii in scoli si biblioteci. Iar pentru noi Biblia face parte din revelatie. Sigur ca e de ajuns sa te uiti in jur ca sa intelegi ca exista un Creator, dar acel Creator s-a facut cunoscut , s-a intrupat, etc. La fel avem si scrierile sfintilor parinti. Teologia nu e cu nimic diferita de orice alta disciplina care se studiaza la scoala. |
Citat:
|
Citat:
Ce anume contesti, ca nu se poate studia sistematizat ca orice alta disciplina ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asa ar fi multumita toata lumea. Dar din pacate nu stiu cat de practicabil este asta in Romania... |
Citat:
|
Citat:
Lumea ar fi foarte multumita daca si-ar vedea fiecare de propria ciorba si nu s-ar mai baga in ciorba altuia spunandu-i sa puna mai multa sare, sau sa o manance mai rece sau mai calda. Lasati oamenii in pace. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Iuliu cum ar trebui predata in mod sistematic teologia in ciclul primar? Explica-mi cum vezi tu lucrurile, pe scurt.
|
Citat:
Nu ratacitii astia, din cauza carora religia a devenit optionala, vehiculeaza ideea ca pana la urma avem toti un singur Dumnezeu si acelasi Crez?! De ce se tem?! Ca s-ar putea sa prinda foarte bine in sufletele curate ale copiilor lor Adevarul? |
Citat:
|
Citat:
Nu e treaba mea sa spun ce si cum, dar nu cred ca e imposibil. Uite eu mi-as fi dorit o ora de asta, erau ore la care stateam cu placere numai ca sa discut anumite teme. Gandeste-te ca pe timpul nostru exista intr-un singur an, o singura ora de filozofie pe saptamana in liceu ( cel putin la mine la liceu - profil real ). Si era una din cele mai fabuloase ore. Toti se bucurau pana si loazele, ca nu-i mai stresa nimeni cu fizica sau matematica. :71: |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:23:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.