Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
(Post 273724)
Crestinii care sustin asta ii tin departe de credinta pe cei ce se declara atei agnostici. De aceea i-as ruga sa fie mai rezervati si sa-i lase si pe altii sa intre in Rai impreuna cu ei.
|
Ei ii lasa, dar nu stiu daca o sa-i lase Dumnezeu.
Citat:
(Post 273724)
Pot fi cateva mii de ani de la izgonirea lui Adam din Rai, dar de la prima "zi" a Facerii nu stim cat este.
|
Iti spune Biblia. Citeva mii de ani. Mai precis, sub 6000 de ani. Foarte aproape de 6000, caci atunci se termina, iar semnele sunt clare.
Citat:
(Post 273724)
Poate ca 13 virgula ceva miliarde de ani, asta nu contrazice cu nimic pimele doua capitole ale Genezei.
|
Biblia mea foloseste cuvintul “zi” in Geneza. Ce cuvint foloseste “biblia” ta? Adica, esti sigur ca citesti Scriptura, si nu cumva vreun manual evolutionist?
Citat:
(Post 273812)
Cum am scris mai sus, pot fi 6 milenii de la alungarea din Rai, dar de la primul moment al creatiei Universului pana acum 6 milenii au trecut eoni intregi.
|
Nu, n-au trecut. Cind o sa citesti in sfirsit Biblia sa ma anunti si pe mine. Caci lucrarile oamenilor stiu deja ca le-ai citit. Si apropo de asta: a cui e lumea? Hai sa vedem daca ai citit cu adevarat Biblia sau nu.
Citat:
(Post 273812)
Eu cred in versiunea de lunga durata, de 13-14 miliarde de ani
|
Normal ca crezi asta, ca doar n-ai o minte pentru tine, ci inghiti pe nemestecate ce-ti dau altii sa gindesti. Din nou: a cui e lumea asta? Cind o sa afli raspunsul la intrebarea asta (conform Bibliei, desigur), atunci o sa afli si a cui e invatatura evolutiei. Si lucrurile o sa fie mult mai clare pentru tine. Toate lucrurile.
Citat:
(Post 273812)
si totusi sunt crestin ortodox
|
Eu sunt convins ca la poarta raiului o sa ai o mare surpriza.
Citat:
(Post 273812)
Si ca mine sunt N crestini, ba chiar si preoti care nu imbratiseaza ideea creatiei in 6x24 de ore terestre, ci in 6 ere care nu se stie cat au durat.
|
Numarul nu conteaza, conteaza calitatea.
Mai mult, Biblia spune clar unde anume va ajunge imensa majoritate a oamenilor - asa ca s-a zis cu argumentul majoritatii…
Citat:
(Post 273812)
Eu merg pe varianta designului inteligent, care presupune un evolutionism controlat de Dumnezeu
|
Design-ul inteligent nu presupune citusi de putin asta. Ca de obicei, evolutionistii habar n-au despre ce vorbesc.
Si apropo, dumnezeul tau, dumnezeul evolutiei, e un dumnezeu care nu stie ce vrea (trial & error) si care nu poate ce vrea (caci are nevoie de miliarde de ani) si un dumnezeu sadic, caci regula lui e a suferintei si mortii (evolutia). Adica, dumnezeul tau nu e Dumnezeul Biblic.