Citat:
Filocatolicism nu inseamna sa ii apreciezi pe unii catolici, cum nici sa nu fii de acord cu ecumenismul nu inseamna sa ii dispretuiesti pe cei din alte culte. Filocatolicism inseamna sa crezi ca si catolicii sunt la fel ca ortodocsii, sau macar ceva mai jos. Din cate imi amintesc am citit un mesaj al tau in care faceai aproape un elogiu al catolicismului, nu stiu de ce ne ma contrazicem degeaba pe tema asta. |
Citat:
Da, "elogiu" pt unele lucruri, dar care nu au legatura cu harul "si consecintele lui". |
Citat:
De fapt, cred ca m-am informat aprox 15 ore pe temele astea(8 ore programe creationiste, 6 ore ecumenism). Si, mai interesant, m-am uitat SEPARAT, si nu a iesit un terci in care evolutionismul din Ortodoxie e din cauza ecumenismului ( discutiile teologice despre evolutionism in Ortodoxie sunt din cauza ca SURPIZA, se discuta despre evolutionism si teologie de la Darwin incoace. E normal sa "ne ia si noua interviul".) De venii vorba de oameni aroganti care nu vor sa asculte parerile celeilalte parti, si daca tot ai memorie de elefant, ia zi, te-ai uitat pe filmuletele alea? |
Citat:
Oricum se pare ca tot la ecumenism s-a ajuns cu discutia pe un topic despre evolutionism.. Si nu, ca n-am dreptate ca la catalin2 orice subiect se termina in ecumenism. |
Citat:
Si nu de bine. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
2. Am dat exemplu de mai sus ca dovada ca totul este interpretabil, dintr-o perspectiva personala, subiectiva. Tu poti sa spui ce vrei, dar Biserica nu are nici o invatatura cu valoare de dogma care sa spuna ca lumea a fost creata in 6 zile intelese in sens literal sau prin care parerile personale ale unor sfinti (teologumene) sa aiba valoare de dogma, atat timp cat n-au trecut printr-un conciliu ecumenic. |
Oare Sfânta Scriptură a fost trecută printr-un Sinod?
Dar Sfânta Predanie? |
Citat:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sinodul_de_la_Ierusalim Citat:
Această lucrare a Duhului Sfânt în Biserică, în cazul explicitării, interpretării sau dezvoltării organice a învățăturii de credință sau a Sfintei Scripturi, s-a făcut în istoria Bisericii prin Sfinții Părinți și prin Sinoadele ecumenice. Pe de-o parte însă, această explicitare, interpretare sau dezvoltare organică se face în spiritul predicii Mântuitorului, a Apostolilor și a urmașilor lor; iar pe de altă parte, aceste dezvoltări organice, interpretări sau explicitări trebuie să primească girul Bisericii universale, să fie receptate de conștiința eclesială în timp. |
Citat:
|
Aha, deci până la 1600 n-am avut Biblie, nu? Ca să nu mai spun că acela de care zici n-a fost ecumenic.
Cât despre Predanie, singur ai zis: Sfinți Parinti și sinoade. Adică unii, alții, sinoade etc. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:39:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.