![]() |
Citat:
Dar ti-am zis, prin ce ai spus tu, anulezi dreptul ca educatie al minoritatilor, sau la libera exprimare. Ai fi deranjata daca, dupa ce s-a pus o icoana cu Iisus in clasa ta (sa zicem ca esti in clasa a 12-a), un coleg de alta religie sa-si aduca un idol/icoana, si sa o agate langa icoana ortodoxa? Iar inca o data, scolile publice din Romania nu sunt scoli ortodoxe. Sunt scoli publice, generale. Citat:
Si normal ca am inclus si pe ortodocsi. Poate pentru ortodocsi este la fel de important ca pentru evrei sa aiba icoane/idoli in scolile publice. Citat:
Declaratia drepturilor omului este un document important care, ar trebui sa se aplice pentru fiecare om de pe acest pamant. Si nu, nu o "venereaza" ateii, ci toata lumea o venereaza, pentru ca e unul din lucrurile care ne opresc sa aruncam cu pietre in femei care nu sunt virgine la casatorie. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/masturbarea “Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.” (I Cor.6,9-10) |
Citat:
* În ultimii 3 ani cât am fost profesor (2008-2009; 2012-2014) am predat în mai multe licee din București. În fiecare dintre aceste licee sunt cel puțin 35 de săli de clasă unde se fac cursuri. În (aproape) fiecare clasă se află cel puțin o icoană, adusă de elevi, uneori de câte un profesor iubitor de icoane, în acord cu elevii (am întrebat și așa mi s-a spus de către elevi). În multe clase, copiii au ales (știu asta pentru că, de asemenea, am întrebat pe elevi) să pună o icoană deasupra catedrei, câte o icoană între ferestre (unele clase au 4-5 ferestre mari), cel puțin o icoană pe peretele dinspre hol și cel puțin o icoană pe peretele din fundul clasei. În unele clase se află o singură icoană. În foarte puține clase nu se află vreo icoană, prin înțelegerea dintre elevi și diriginte. Mă refer la licee importante din București, cum ar fi Colegiul Național de nivel european "V. Madgearu", cu profil economic. Sau liceul "Jean Monnet" sau liceul de muzică "Dinu Lipatti" sau liceul "Alexandru Vlahuță". Cu ocazia diverselor întâlniri (workshop-uri, lecții deschise etc.) la care am participat și în alte licee din Capitală, am remarcat aceeași situație: în sălile de clasă se află icoane (în Colegiul "Caragiale", în Colegiul "Ghe. Lazăr", în Colegiul "Sf. Sava"). * În școlile generale e aceeași situație. Părinții și învățătorii, respectiv diriginții, au convenit plasarea icoanelor în fiecare sală de clasă. Așa e în școala unde învață fiul meu, așa e în școlile unde am predat ca profesor de șah, așa e în After-School-ul unde am lucrat câțiva ani. * Soția mea care se află acum lângă mine îmi confirmă că și în grădinița unde ea este educatoare situația e similară: în fiecare sală se află cel puțin o icoană. Comitetul părinților a ales aceasta * În fața acestor date din realitatea concretă a școlilor din Capitală (pe care o poate proba oricine dacă trece pragul unei școli), te rog să îți retragi afirmația falsă pe care ai făcut-o și să te abții pe viitor de la dezinformare. Mai ales în chestiuni atât de importante cum sunt acestea legate de viața în Hristos a copiilor și adolescenților români. * Despre sălile de curs din cadrul facultăților nu pot spune care e situația, nu am mai călcat de vreo 7-8 ani prin amfiteatre. Exceptînd, desigur, Facultatea de Teologie unde, o să râzi, nu sunt chiar în toate sălile icoane... !?.........:) |
Citat:
In plus, profesorii au convenit cu elevii, ceea ce este si normal. Dar daca vine directorul si umple scoala de icoane pe bugetul liceului (cum voiau unii de mai sus), atunci nu e bine. Iar la Madgearu stiu sigur ca ora de religie este ori cu clasa goala, ori batjocura maxima (Cel putin la o clasa a 12-a de anul acesta). :)) |
Citat:
Parca aceste drepturi erau pentru toata lumea ? Citat:
|
Citat:
Prezinți fapte accidentale, care dealtfel au loc la oricare dintre materii, uneori, drept regulă și trăsătură generală. Să-ți fie rușine, tinere neobrăzat! |
N-o săi fie, drept pentru care nu te mai tulbura degeaba.
|
Citat:
Ai fost profesor acolo? |
deghizat
Ati citit tot ce s-a zis aici?
Ati citit si ce s-a zis in alte forumuri similare? Eu da. Si am o opinie PERSONALA: - cei ce sunt ortodocsi vor ramane asa; - cei ce nu sunt ortodocsi vor incerca sa-i perturbe pe cei care sunt; - cei ce sunt de alta credinta, vor incerca sa-i abata catre credinta lor; - PE FORUMURILE DE ALTE CREDINTE, ORTODOCSII VOR FI PARIA, CU VOCI SUFOCATE: cautati forumuri islamiste, budiste sau shiviste, eniuei... - pe acest forum, diavolii pot fi LIBERI sa spuna... - pe acest forum, crestinismul ortodox are de combatut trei fronturi: ateismul, politeismul si demonsmul; - pe forumurile altor credinte se combate orice altceva in afara de crestinismul ortodox; MESAJELE PREA LUNGI DE PE ACEST FORUM, TIND SA NU FIE CITITE. |
Citat:
Cât privește ora de religie, îți spun doar două lucruri: a) adeseori făceam unele incursiuni, cât permitea tematica la psihologie, în domeniul teologiei; de pildă, când am dezbătut lecția Imaginația, am ridicat problema de nu cumva imaginația poate fi o piedică în unele activități, cum ar fi rugăciunea. Ei bine, au fost dezbateri excelente iar elevii nu erau nici pe departe neinteresați, ignoranți, neatenți sau batjocoritori. Întreabă-l pe prietenul tău, doar de n-o fi unul din cei săriți de pe fix, cum se găsesc în orice clasă din orice școală. b) profesoara de Religie de la Madgearu e un om deosebit, de o rară gingășie sufletească și foarte bine pregătită la materia pe care o predă; am discutat de multe ori cu dânsa și, deși este mult mai tânără decât mine, am avut multe lucruri bune de învățat; are tact pedagogic, este atentă cu elevii și respectuoasă, este deosebit de blândă, are umor, este veselă și deschisă, cunoaște Scriptura parcă pe de rost și dă cu ușurință și pertinent/adecvat mulțime de citate din Sfinții Părinți. Dacă prietenul tău și colegii nu beneficiază de întâlnirea cu un astfel de dascăl, e doar autosabotarea lor la lecții. La alte clase, așa cum am văzut de câteva ori când am fost invitat la oră (facem parte din aceeași catedră, socio-umane), dialogul mergea excelent, era o atmosferă cu adevărat stimulatoare pentru minte și suflet, elevii erau interesați și participau din plin. Nu știu pe ce lume e prietenul tău sau de pe ce lume vii tu cu povestea asta aici. Poate mai cercetezi, dacă vrei. Oricum, ce spui e un caz izolat și bazaconia cu icoane doar prin școli sătești încă nu ți-ai retras-o. Mi-am retras eu însă interesul pe care ți l-am arătat întrucât ușurătatea cu care înșiri palavre mă indispune și îmi irosesc vremea citind noianul de nimicuri pe care le azvârli pe forum. Superficialitatea și obrăznicia isteață de două parale nu sunt vestitori ai unei vieți consistente, tinere. Asta s-o ții minte de la mine, dacă voiești. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:09:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.