![]() |
Citat:
|
Citat:
va aduc ca proba/argument pe domnul "ucenic", acesta a afirmat ca fenomenul "slain in the spirit" este demonic, a afirmat asta in calitate de penticostal; ori catolicii carismatici sunt destul de familiarizati cu "slain in the spirit", si-l accepta! --->asta ar fi o problema si un motiv de "despartire" si nu de unitate, nu credeti? |
Citat:
http://www.antena3.ro/life-show/biza...er-155148.html |
Citat:
Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". (Isaia 14:13-14) |
Citat:
Va tot cramponati de nu stiu ce manifestari, cind v-am mai spus ca miscarea de reinoire carismatica nu are legatura cu aceste manifestari sau vorbitul in limbi. Apoi, de unde ati scos-o ca toti catolicii trebuie sa imbratiseze nu stiu ce manifestari care sint de la Duhul Sfint? Tocmai asta ne invata miscarea de reinoire carismatica: ca fiecare dintre noi a fost creat pentru a face un lucru individual pe pamint. Iar prin acel lucru (caruia i se mai spune si carisma, sau har), fiecare om Il poate sluji cel mai bine pe Dumnezeu. Asa ca, daca un membru al acestei miscari, de exemplu, simte chemarea de a se face doctor, iar pentru asta chiar se inscrie la Facultatea de Medicina, devine doctor si incearca sa-L urmeze si sa-L slujeasca pe Domnul practicind aceasta meserie, si e evident ca e un doctor cu har si daruire care face mult bine aproapelui, eu nu il voi urma niciodata pe acel om. Pentru ca mi se face rau cind vad singe si chiar lesin. Este evident ca eu nu pot fi doctor, insa trebuie sa-mi gasesc carisma pentru care Dumnezeu m-a creat astfel incit sa-I aduc slava Domnului prin viata mea. Iar gasirea acestei carisme ne ajuta sa fim niste slujitori plini de entuziasm si daruire, nu niste oameni anosti si plictisiti de viata noastra. |
Domnule "nutucutu" nu are nicio legatura exemplul dat, cu alegerea unei meserii,fie doctor, fie inginer; aici e vorba de "darurile Duhului sfant", pe care carismaticii catolici spun ca le au, intrebarea mea este "de ce nu si le-ar dori si restul catolicilor, care sunt majoritari", si "de ce Biserica catolica nu a avut pe toata durata existentei ei pana in prezent aceste daruri, si le are incepand cu o data recenta si nu per ansamblul ei ci in cadrul unei minoritati".
|
Domnule "nutucutu", spuneti ca "odihna in duhul" sau "slain in the spirit", acea cadere pe spate, nu apare la catolicii carismatici, imi pare rau, dar nu sunteti documentat!
http://www.youtube.com/watch?v=Obsv5...45ABD0587A9750 Deci sa fim intelesi! am venit cu dovezi, cu argumente. Caderea pe spate, rasul sfant, ca si alte manifestari pe care le gasim in Biblie ca vorbirea in limbi sau proorocia, apar la carismatici fie ca sunt catolici fie ca sunt neoprotestanti! Insa acele fenomene extreme precum "caderea pe spate", nu apar la penticostali. Prin urmare cei doi useri care, nestiind cum stau lucrurile, au vazut un numitor comun intre catolici si penticostali, (tocmai aceste manifestari), ei bine se inseala, deoarece lucrurile nu stau tocmai asa! |
Pe vremea cand citeam acest topic, fara sa am cont activ, am constatat cu stupoare cata otrava imprastie acest domn, userul "penticostal". M-am gandit, cineva trebuie sa intervina si sa-l stopeze, prezentand argumentat, cu dovezi, exact cum stau lucrurile. Deci dumnealui ridica in slavi miscarea carismatica, insa sa recapitulam:
-miscarea carismatica contine neoprotestanti (grupari independente, interconfesionale, unele cu statut de cult in anumite tari), dar si catolici! ei au ca numitor comun, acel blessing, care se primeste cu punerea mainilor si care determina un lesin, cadere pe spate, numita "odihna in duhul". Nu vorbirea in limbi este numitorul comun, deoarece daca cititi marturisirile de credinta ale carismaticilor de orice tip, semnul pentru botezul cu Duhul Sfant nu este neaparat vorbirea in limbi, asa cum o considera penticostalii. -penticostalii (cel putin cei din Romania, pentru ca in Occident demarcatia intre penticostali si carismatici nu este intotdeauna fixa), sunt contra caderilor pe spate, contra rasului sfant deci contra acelor manifestari care identifica pe carismatici! sa fie clar lucrul acesta, si aveti marturia domnului "ucenic", expusa chiar prin doua mesaje identice. ------------------------------------------------- asa ca pretentia domnului catolic care a initiat acest topic, este absurda! informatiile oferite de userul "penticostalul" care a facut un talmes balmes incat nu se mai intelege nimic, sunt eronate si prin urmare sunt nocive. |
Citat:
Pe mine nu m-a dăruit Duhul Sfânt cu darul de a cădea ca fulgerat. Nici nu cred că Îl urmez pe Domnul mai bine umblând desculț. Prin urmare, asemenea moduri de manifestare a credinței nu sunt haine pentru mine, ceea ce nu înseamnă că cineva care ar practica asemenea practici nu ar fi creștin sau catolic. În schimb, m-a dăruit Duhul Sfânt cu o bucurie inexprimabilă de a asculta muzica de orgă. Un motet mă înalță pe mine mai mult decât 1000 de fâlfâieli din mâini. Ar fi putut fi altfel, s-ar fi putut să mă simt mai înălțat dacă particip la Sf Liturghie pe piciorange (catalige). Dacă ar exista mai mulți ciudați, ca mine, care să găsească că sunt mai aproape de Cer pe piciorange, nu ar fi nicio problemă să se întrunească și să meargă la episcop sau chiar la Papa, să le ceară permisiune pentru asmenea cult particular. Probabil că episcopul, sau Papa, le-ar cere să redacteze un regulament. Apoi, ar cerceta dacă există ceva contrar Bibliei sau Sfinților Părinți în acel regulament. Dacă nu există, ei vor aproba Congregația Creștinilor Pe Picioroange, la început provizoriu (ad experimentum), apoi, după o vizitație apostolică în care constată progresele noastre spirituale pe picioroange, ori dacă acest lucru nu ne-a smintit cumva, vom beneficia de aprobare definitivă. Ei bine, exact același lucru se întâmplă și cu carismaticii. Avem autoritate care ne spune dacă cineva este catolic sau nu este catolic. Avem episcopi și îl avem pe Papa. Dacă ei, pe care i-a pus Domnul ca să supravegheze și să conducă Biserica, spun despre carismatici că sunt catolici, nu cumva ar fi o îndrăzneală cam mare pentru mine să susțin contrariul ? Cu ce autoritate aș face-o ? Și nu ar fi asta o manifestare de orgoliu și spirit sectar de tip "Biserica suntem noi" ? Ceva de genul "numai noi, catolicii de tradiție bizantină, suntem adevărații catolici. Romano-catolicii, siro-malabrezii, antiohienii și Creștinii pe Picioroange vin direct de la necuratul !" ? |
Citat:
In fine. Nu m-ati inteles: daca aceea este lucrarea Duhului sfant, este de dorit sau ar trebui sa existe in toata Biserica Catolica, nu doar intr-o factiune minoritara. Ori e de la Domnul si atunci practicati-o si dvs., ori nu e de la Domnul si atunci rejectati-o. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:06:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.