Eu am o parere usor diferita, de vreme ce in biblie este atestata vorbirea in limbi eu o pot accepta ca manifestare a Duhului Sfant.
Problema este ca : Unii vorbesc despre sfinti si extazul lor. Despre parintii din desert si alti mari sfinti , despre Apostolul Pavel etc .Pai ce legatura e intre ei si ce se intampla acum ? Oamenii aia erau deja dincolo ei numai cu trupul mai traiau aici.Apostolul Pavel spune ca Hristos traieste in el. Ce legatura are Apostolul Pavel sau marii sfinti cu "extazul " din zilele noastre ? "Extazul " este probabil recunoscut de toti marii parinti dar el vine ca urmare a urcarii pe treptele rugaciunii in ani si ani de zile.E un efort si un dar individual dat fiecaruia dupa straduinta fiecaruia si dupa voia lui Dumnezeu.Lucrurile facile nu prea au legatura cu crestinismul. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Apostolul se asteapta ca si noi sa fim sfinti si in inimile noastre sa traiasca Hristos. Fara ambiguitati: - Ci, după Sfântul Care v-a chemat pe voi, fiți și voi înșivă sfinți în toată petrecerea vieții. Că scris este: «Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt».1 Petru 1:15 - Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință. Efeseni 3:17 |
Domnule "penticostal" nu puteti demonstra ca vorbiti in limbi prin Duhul Sfant ! Nimeni nu stie ce este cu dumneavoastra. Dar caderile pe spate, prezente la carismaticii neoprotestanti dar si la carismaticii catolici, ca de asta e vorba in acest topic, asta identifica pe carismatici, acel slain in the spirit, de la cine sunt???? Lasati limbile !
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dupa mine ar trebui sa ascultam de apostolul Petru: „fiți și voi înșivă sfinți în toată petrecerea vieții”. Nu doar celor care traiesc in pustie le cere Biblia sa fie sfinti ci si noua celor care ne petrecem viata in mijlocul lumii. |
Domnilor, fac un apel sa lasati alte discutii si sa ne concentram asupra miscarilor carismatice, din neoprotestantism si din catolicism, care au ca numitor comun acea odihna in duhul, caderea pe spate. Asta le identifica si mai putin vorbirea in limbi! doar penticostalii spun ca semnul unic si sigur al botezului cu Duhul sfant este vorbirea in limbi, carismaticii spun ca limbile sunt un dar si atat, iar in momentul botezului/umplerii, respectivul cade pe spate. Vreau sa discutam despre aceste particularitati ale carismaticilor!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:14:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.