Citat:
Nu eu sunt cel care Ii multumeste lui Dumnezeu pentru ca a beneficiat de intelepciunea necesara pentru a-L descoperi. Am vazut pe altii care fac asta. Si atunci, de ce as judeca cu dubla masura? El are meritul ca Il descoperi dar nu are nici vina atunci cand nu o faci?! Cum ziceam, multe Marii, multe palarii. Nici nu stii de unde sa te agati. Viziunile voastre difera, uneori chiar radical. Incerc si eu sa imi dau seama care este punctul vostru comun, ca sa zic asa. Nu garantez ca reusesc de fiecare data. |
Citat:
Este dreptul tau sa fii ingrijorat, dar nu mai este problema mea asta. Si totusi, totusi... tu crezi ca eu nu sunt acum spanzurat pentru ca Biserica a denit mai toleranta sau pentru ca nu mai are puterea de alta data? |
Citat:
Aveti ceva de lucru pt mine? ( care sa pot face online cand n-am de lucru la serviciu, ma refer, ca acasa se mai gaseste una-alta) Mai grav e insa ca sunt cam tulburata in ultima vreme si asta nu-mi da pace, chiar si cand as avea alta treaba :(; nu prea ma pot concentra... Dar uite ca azi avui de lucru pana la ora asta (13.30) si mai am inca putin, dar ma asezai sa ma odihnesc o tzara ca obosii... Apropo, vedeti a mai demult v-ati luat de diacriticele mele! (Poate la dvs in monitor se vad cum tb, dar la mine nu) Citat:
( ar fi interesant daca in ziua de azi ar aparea in media un candidat care sa sustina ca ar fi asa ceva, pe cata lume chiar ar reusi sa convinga ???) |
Citat:
Iti doresti sa-l vezi pe Michael Jackson? Iti doresti asa si asa sau iti doresti mult de tot? Iti doresti cu adevarat sa-l vezi pe Michael Jackson? Repet, nu la vrajeala, asa, ci din tot sufletul sa-ti doresti. OK. Acum cumpara o paine, taie o felie si uita-te in miez. Ce vezi? Eeeeiii... ti-am zis eu?! Iaca-i chipul lu' Jacksonica! Este ca-i tare frumos? :)))) LE: daca te consideri un sceptic si crezi ca nu merge asa, incearca varianta si mai simpla: cauta-ti adanc in suflet. Acolo chiar ca nu ai cum sa dai gres! LLE: ce coincidenta nefericita mi se pare ca in tarile majoritar musulmane oamenii se uita adanc in sufletul lor si-l vad pe Allah. |
Citat:
Poate motivele noastre de a crede difera de la unul la altul, la fel ca si cele ale dvs de a nu crede. Poate ca dintr-un motiv similar unul din noi ajunge sa creada si celalalt sa nu creada. Si nu va luati de mine ca emit doar presupuneri , ipoteze, pt ca n-am cum sa stiu si sa afirm adevaruri absolute. Sau sa prerind ca asta sunt cand de fapt nici eu nu sigura. De exemplu si eu si Inorogul suntem aproximativ in aceeasi oala, desi am ajuns axolo pe cai/prin modalitati usor diferite? Din pacate chiar nu mai am timp acum sa dezvolt, cam gata pauza, tre sa ma intorc la munca de jos... |
Citat:
Nu va cere nimeni nimic ,nici macar curatenie sufleteasca. Nu cred ca niste crestini pot dezumaniza un ateu ,ci el poate aparea dezumanizat.Si nu inteleg de ce as vrea sa va fie rusine sa intrati in o biserica. Si mai lasati lacomia ,toti ateii vedeti in preoti niste oameni lacomi -asta si datorita mass media- si faceti multa galagie ,cand de fapt sunt niste exceptii.Dar pt ca nu cunoasteti prea multe despre preoti si biserica generalizati. Pentru necredinta d-voastra exista explicatii ,le-am citit intr-o carte a cuviosului Serafim Rose.Mai degraba el acolo nu judeca ,ci explica cui i se descopera Dumnezeu. |
Citat:
Ceea ce spui tu e legat de catolicism. Acestia s-au despartit de Biserica Ortodoxa in 1054 si de atunci n-am mai avut nicio legatura cu ei. Chiar ortodocsii spun ca au luat-o pe aratura de sute de ani. Si-au pierdut harul si au devenit doar o grupare omeneasca. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar ia sa arat cat sunt eu de marinimos, plus o sa arat si cum sunt eu mai bun decat un preot, gasesc eu ceva. |
Citat:
Ti-am mai zis ca vinzi castraveti gradinarilor, pentru ca multi din cei de pe site au fost la inceput atei. Si eu am fost agnostic. Si ce m-a pus pe ganduri a fost ca am vazut ca sunt si oameni inteligenti care credeau. Ca ateii spun ca doar prostimea crede. Ia gandeste-te, in atatea sute de ani, dar si azi, nu toti sunt neinstruiti, unii au fost si sunt mari intelectuali. Adica toti sunt prosti, in mii de ani si doar cativa atei sunt destepti? Eu asa m-am gandit. Ca sunt unii atei care se vad extrem de inteligenti, se gandesc ca e incredibil cum a putut sa se nasca un om ca el, o minune care apare o data la cateva generatii. Si de fapt sunt neinformati, accepta doar sa le dea altcineva informatiile. |
Citat:
Citat:
Cereti-mi fara teama curatenie sufleteasca. Daca inelegem acelasi lucru prin aceasta notiune, voi incerca sa ofer. Nu sunt de acord ca nu mi se cere nimic. Mi se cere, ca nu sunt un pustinic in varful muntilor. Societatea imi cere multe. ...Dar si ofera, nu zic nu. Evident, aici vor exista mereu nemultumiri. Vei crede mereu ca tu oferi mai mult decat iti ofera societatea inapoi. Un exemplu banal: platesc taxe si impoziete. Ce se face cu banii? Unii spun ca n-ar trebui sa fie treaba mea. Eu spun ca nu e chiar asa. Citat:
Cred ca ati facut un joc de cuvinte inutil. De data asta nu cred ca m-am exprimat eu gresit, in asa hal incat sa fi fost inteles gresit. Incer totusi sa explic: crestinii ii dezumanizeza pe atei nu prin prin simpla lor existenta, ci nominal, atribuindu-le "calitati" mai degraba din regnul animal decat din cel uman. Bunaoara, pe un alt topic, un coleg spune ca moralitatea in afara bibliei este precum viata fara Soare. Ea nu poate exista. Pe cale de consecinta, un ateu care nu da doi bani pe biblie sau poate nici nu a citit-o, are moralitatea precum viata fara soare: 0. Mergem mai departe. Pe cale de consecinta, un om cu moralitate 0, precum viata fara Soare, este profund imoral. Prin urmare, ateii sunt profund imorali. Desi pot aduce alte exemple, sper din suflet ca ati inteles acum. Oricum, majoritatea se invart in jurul moralitatii si acuzei ca ateii sunt imorali. Fara Dumnezeu, ei pot crede ca a ucide un prunc este absolut moral, nu? Aveti multi colegi care fac astfel de afirmatii. Citat:
Citat:
Da, las mult de la mine daca doriti sa vorbim despre circumstante atenuante, ca sa zic asa. Lacomia despre care vorbesc eu nu este, de cele mai multe ori, una in adevaratul sens al cuvantului. Ea se realizeaza prin brese ale sistemului si imprejurari dificile, dar ramane tot lacomie. Dar sa presupunem, intr-adevar, ca aceste cazuri sunt extrem de rare, precum floarea-de-colt. Va inselati daca considerati ca nu ar trebui sa se vorbeasca despre ele. Ar trebui sa va bucure atentia pe care o acorda mass-media acestor practici pentru ca acest sistem nu se poate vindeca daca nu se cunoaste boala. Parerea mea, 100 subiectiv aici Oricum, sistemul are nevoie de ajutorul enoriasilor pentru a se vindeca, nu o poate face de la sine. Nu este nevoie de enoriasi care spun ca nu se intampla, de fapt, nimic. Eu il vad cu ochii mei cum tuseste cu sange si mi se spune ca pacientul are o banala raceala. In definitiv, este numai si numai problema voastra. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imagineaza-ti, macar acum, ca solutia cu cantina bisericii era mult mai la indemana decat orice alta solutie, pentru care ar fi trebuit sa faca eforturi suplimentare sau sa renunte la o parte dintre beneficiari. Oricum, inteleg de la tine ca trebuie cautate absolut toate alternativele inainte de a face o asa grosolanie. Doar daca nu exista nicio alta varianta problema incepe sa devina valabila. In rest, ii spunem omului sa faca pasi :). |
Citat:
Citat:
In alta ordine de idei ganditi-va ca o societate cu multi atei nu poate da niste preoti la nivelul asteptarilor d-voastra. Citat:
|
Citat:
Uite, las in mainile tale viitorul meu pe acest forum. Fii cat poti tu de crestina, ca sa zic asa, si spune-mi daca vrei sa tac si sa nu mai scriu niciodata pe acest forum. Promit ca fac cum spui tu. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Monnis, cu siguranta daca esti ateu, stiu si prietenii si familia ta asta. A fi ateu, ca si a fi crestin, nu e un motiv de rusine. Si eu pot sa ma consider aproape atee, mai degraba agnostica. Cred in existenta unui Dumnezeu si ATAT. Pe Iisus il consider un exemplu de morala si iubire pentru noi toti, nu cred ca fecioara mria a ramas fecioara dupa ce a nascut, sfintii sunt tot niste exemple de conduita trimise noua de catre acel Dumnezeu in care cred. Si totusi, apropiatii se pare ca m apreciaza pentru restul calitatilor mele (care or fi ele), pentru ca anul viitor, eu si sotul, vom fi nasi de botez pentru fetita care va fi botezata ortodox.
Doar pentru ca nu suntem ca majoritatea (aia de pe hartie - ca in rencensamant si pe mine m-a trecut mama ortodoxa, ca nu eram acasa - sigur sunt multi ortodocsi doa pe hartie) nu insamna ca suntem imorali, nu inseamna ca nu avem principii sanatoase de viata, nu inseamna ca nu vrem pace, ateu =/= rau, cum nici crestin =/= bun. |
Citat:
Ce zic eu ca avem in comun? Asa cum dvs nu ati reusit sa ajungeti sa iubiti pe Dumnezeu pentru ca nu v-a inspirat de cat frica si teroare, la fel am ajuns eu sa nu pot iubi oamenii...de fapt asta a fost factorul declansator; acum am milioane de alte motive sa nu-i iubesc ( unii inca ma mai terorizeaza, altii doar ma plictisesc, ma inoportuneaza, ma exaspereaza etc). Si dpdv al religiei crestine, nupoti iubi pe Dumnezeu daca nu iubei pe aproapele, nu? Tot El vrea de la noi sa ne ajutam, șa ne servim, sa ne multumim semenii. Nimic mai inaltator pt un tanar cu aspiratii, insa vine curand vremea cand realizezî ca nimeni si nimic nu-l poate ajuta pe om, daca nu poate sau nu vrea sa se ajute singur :( .Si daca nu se iubeste singur ( el insuși). Omul ajunge sa se complaca foarte mult in propria-i mizerie ai nefericire, ca ii e frica sau lehamite sa incerce sa mai iasa. Defapt cei care vin si-tî cer ajutorul vor defapt sa le oferi solutie de compromis pt a le face mai confortabila nefericirea pe crae aunt nevoiti sa o traiasca. Uneori poti, alteori nu. Cand ne duc aceleasi idei in locuri diferite? Pe unii pierderea credinteî ii duce la eliberare. Una chiar de invidiaț, as spune...pe care ajung sa o recomande cu caldura la toata lumea, desi.... Pe altii ii ingroapa definitiv in depresie. Fara nicio alternativa valabila de iesire :( Spuneiț-mi va rog ce imi scapa, de nu inteleg filosofia din « adancul "acestei piese, induiosatoare de altfel, daca ne luam doar dupa note, cantata de o tanara frumoasa si cu voce de inger: " o sa beau pana le pied sirul, si o sa ma legan de candelabru, ca si cum maine nu ar exista"( Sia -" Chandelier")? Ori n-am inteles eu bine versurile? Ma tem ca acolo voi ajunge daca nu mai cred in Dumnezeu, si sincer nu gasesc nimic de dorit in asta. Chiar nu vad in acest moment absolut nicio alternativa viabila.( poate ca totusi ma iubesc pe mine insumi indeajuns daca nu vreau sa ajung sa atarn de candelabru; ca nu sunt mandra sau multumita de mine, astâ poate e alta treaba). Pentru cei mai tneri ca mine, insa, asta e maxim: sa te comporti ( distrezi, " traiesti") ca si cum maine nu ar exista ... |
Citat:
Și îmi mențin părerea, în majoritatea postărilor, stilul tău e agresiv. [quote=Inorogul;Uite, las in mainile tale viitorul meu pe acest forum. Fii cat poti tu de crestina, ca sa zic asa, si spune-mi daca vrei sa tac si sa nu mai scriu niciodata pe acest forum. Promit ca fac cum spui tu.[/QUOTE] Nu mă ispiti!! |
Citat:
Ca nașă, veți face o mărturisire de credință, nu va fi un dialog de forma: "Corinusha, ai principii sănătoase de viață?" "Da, părinte! Fumez numai țigări cu filtru!". |
Citat:
De biserica va folositi de cel putin cateva ori in viata. |
Citat:
Dar vi s-ar parea corect, spre exemplu, sa fiti intrebata la poarta de intrare in oricare dintre institutiile mentionate cu cine ati votat si, in functie de raspuns, sa fiti lasata sa intrati sau sa vi se spuna sa plecati. Motive? Cel cu care ati votat s-a exprimat public impotriva construirii acelei institutii. Sau pur-si-simplu, parearea dumneavoastra vizavi de muzica difera de cea a directorului Operei Nationale. Va place muzicalul Fantoma de la Opera? Da? Pai domnului director nu ii place, va rog sa cautati alte metode de distractie/relaxare/culturalizare! Eu nu inteleg de ce ar trebui sa ii spun preotului ce parere am despre oameni si viata. Cu ce schimba asta situatia? Inteleg sa nu fiu lasat sa intru cu cizme si noroi pe talpa, spre exemplu. M-ar da afara din biserica pentru ca avem pareri diferite? Atunci avem o problema. ...Mare! http://www.hotnews.ro/stiri-esential...c-esential.htm |
Citat:
Pacat totusi ca observatiile tale se limiteaza doar la persoana mea. Imi rezerv dreptul de a crede ca nu sunt nici singurul, nici "cel mai" :). Citat:
Ti-am oferit aceasta sansa doar astazi. Sper sa nu iti impute colegii pasivitatea mai tarziu. |
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=W2Cv5hZfOmk Warning: Video-ul de mai sus poate dauna grav IQ-ului. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Permiteti'mi sa nu va cred cand spuneti ca ati lupta cu arma in mana pentru dreptul meu sa merg la biserica, bla blauri si vorbe in vant. Daca nu credeti in nimeni si in nimic, deci nu aveti absolut nici o credinta, nu ati fi in stare sa luptati pentru nimic. D-voastra si alti altei aveti doar papagal. Atat, nu aveti taria sa luptati pentru ceva, ci doar sa luati in bataie de joc, sa ridiculizati, asta stiti si atat puteti. |
Citat:
|
Citat:
Eu sunt din provincie si nu am auzit sa fi spus vreun preot din orasul meu la predica cu cine sa voteze enoriasii. Cei care au facut-o au fost deja mediatizati. |
Citat:
Daca preotul e cum nu ne convine sa mergem smeriti la el si sa ii spunem ,eu stiu pe cineva care la spovedanie a spus parintelui si unele aspecte care o deranjau in biserica. |
Citat:
Dar ca sa ajungem la iubirea lui Dumnezeu e drum lung ,trebuie in primul rand sa scapam de pacate prin multa rugaciune si sfinte slujbe ,spovedanie ,etc Citat:
|
Citat:
Cum vi se pare afirmatia: "Nu o sa ajunga ortodox daca parintii sunt secularisti/musulmani/adventisti/budisti si il invata de bine"? Citat:
|
Citat:
Nu este problema mea ca va considerati opiniile si parerile ca fiind sfinte. Si eu am mare incredere in politicieni si toti cei care ii ridiculizeaza denota lipsa de respect, chiar si de bun-simt (cum spuneti dumneavostra), la adresa mea. Sunt si absolut convins ca faceti plecaciuni in semn de respect cand auziti ca musulmanii vor avea parte de 72 de fecioare virgine in paradis. Citat:
Citat:
Acestea sunt valori suficiente pentru a lupta si a le apara. Credeti ca se poate lupta doar pentru Dumnezeu, Allah si Iehova? Am vazut ce fel de lupte sunt astea. Citat:
Nu ma deranjeaza absolut deloc ce ati spus dar ma amuza contrastul dintre ceea ce spuneti si ceea ce, in mod evident, ati aratat ca sunteti. Adresarea cu pronumele de politete nu va salveaza :). Era si mai interesant sa aflam de ce dumnea-mea si alti atei avem doar papagal, cu argumente specific umane. In concluzie, nu inteleg ce imi/ne imputati. Vreti sa vedeti proteste ale ateilor, cu strazi inchise si circulatie deviata, pe Dealul Mitropoliei? Pentru ce? Asta inseamna sa luptam? Lupta ateilor din Romania este, sau ar trebui sa fie, una simpla: apararea drepturilor si principiilor democratice. Vi se pare o lupta banala? Nu este problema nostra ca va simtit calcati pe coada. Nimic din ceea ce cerem nu presupune incalcarea legilor acestui stat. Acesta este si motivul pentru care nu am nicio problema cu BOR atunci cand cere statului ajutor pt. construirea Catedralei. Sa ceara, ca are tot dreptul. Nu incalca nicio lege. In cel mai rau caz, il sanctionez, democratic, pe cel care da, nu pe cel care cere. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ei considera ca acest detaliu era important. Eu nu neg ca poate fi important, dar spun nu ar fi trebuit sa schimbe cu nimic lucrurile. Un preot are obligatia, prin lege, sa efectueze serviciul religios si pentru un ateu. Am pus la dispozitie si un link, cu o decizie din 2013, care vine in sprijinul afirmatiilor mele. Mesajul meu nu avea legatura cu "scandalul" recent mediatizat, in care unii preoti s-au implicat politic. |
Citat:
|
Citat:
Paradoxal, neefectuarea unui serviciu religios, din considerente religioase, reprezinta o discriminare :))). Nu-mi place sa fac show, dar fereasca ... feresaca ... sfantu' (hai, las de la mine :)) sa mi se refuze vreodata un astfel de serviciu pe considerente religioase. Apar probleme si daca se privatizeaza maine Biserica, daramite asa, in calitate de platitor de taxe si impozite. |
Citat:
L.E. Am văzut. Mai încearcă. |
Citat:
Citat:
Bisericii.Faptul ca religia este un serviciu public n-are absolut, dar absolut, nici o legatura cu oranduiala Bisericii. Faptul ca ai dreptul la un serviciu public, nu-ti da dreptul de a interpreta dupa bunul plac folosirea sau nu a acelui serviciu si de a te comporta ca atare. Iti dau un exemplu: serviciu public este si directia de taxe si impozite.Dar daca tu ai treaba cu acest serviciu public dupa terminarea programului, si cand te duci, vezi ca este inchis atunci revii maine intre orele in care acest serviciu functioneaza.Adica te supui regulilor de program stabilite, in acest caz de catre directia de taxe si impozite Adica te conformezi, regulamentului de ordine interioara a institutiei respective. Deci cu alte cuvinte , faptul ca ai acces la un serviciu public nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine interioara ale acelei institutii. Ei bine in cazul tau, religia este acel serviciu public, iar institutia este Biserica Ortodoxa. Faptul ca ai acces la religie asta nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine interioara ale Bisericii Ortodoxe.Ori, ce am dat citat mai sus referitor la credinta nasilor in cadrul Bisericii Ortodoxe, face parte din acele regulamente. Pa-pa. :103: |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:24:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.