AlinB |
28.10.2013 19:06:30 |
Citat:
În prealabil postat de catalin2
(Post 538271)
Acum, dupa ce ai vazut in mesajul anterior care e adevarul despre energia intunecata observi ca tu erai in eroare. Nu e o teorie stiintifica. Asta nu e stiinta, e doar credinta oarba in oamenii de stiinta, pe care unii atei i-au facut idoli. Din cauza acestei credinte, ca tot ce spun oamenii de stiinta e adevarat, acea persoana nici nu mai cerceteaza, aplica doar "crede si nu cerceta".
|
Demonstrezi exact ce am afirmat in mai multe randuri: confuzi stiinta cu filosofia atee care foloseste stiinta drept pretext/scuza/etc.
Citat:
Noi nu cautam adevarul, in functie de fiecare teorie pe care o tot gasesc oamenii de stiinta.
|
Nici nu am sustinut asa ceva.
Citat:
Noi avem incredere in Revelatie si sfinti, nu in oamenii de stiinta. De aceea noi stim chiar de la sursa care e adevarul, doar constatam ca, trepata, si stiinta gaseste dovezile necesare ca e chiar adevarat. De exemplu ca toti oamneii au un stramos comun si o Eva comuna. Nu trebuie sa credem fiecare teorie din fiecare epoca.
|
Se cheama " Cherry Picking" si cauza este confuzia de care vorbeam mai sus.
+ ce am mai vorbit si anume confuzia intre realitatea fizica si teoria stiintifica.
Teoria stiintifica este o aproximare a realitatii fizice, e un continuu progres si se construieste pe masura ce experimentele o confirma sau contrazic.
Citat:
Daca traiai acum cateva sute de ani credeai ce spun oamenii de stiinta de atunci, ca soarele se roteste in jurul pamantului, ca broastele se nasc din noroi, etc.
|
La fel ca (putin) mai sus (partea de dupa +)
Sa mai mentionam ca pe atunci stiinta era nu de putine ori (si) de inspiratie religioasa de ajungea la astfel de teorii hilare?
Citat:
Acum cei ce cred in oamenii de stiinta cred in evolutionismul neo-darwinist si ii considera inapoiati pe credinciosii obisnuiti.
|
Iata si motivul pentru care gandirea ta este marcata de postura de victima.
Citat:
Nimic nou in istorie. Pentru cei ce sunt credinciosi, ca sa nu fie indoieli, a contrazice revelatia (de exemplu cea din Facerea) este un pacat impotriva Duhului Sfant, adica impotriva adevarului revelat. Singura scuza este nestiinta, adica cei ce nu au aflat si versiunea adevarata.
|
Intelege ca nu toate disputele tin sa contrazica Facerea ci contrazic o anumita interpretare a ei - ma refer la creationismul evolutionist vs. creationismul magic a carui perspectiva o impartasesti tu.
Ar fi mai de cuminte si de bun simt si echilibrat sa afirmi/accepti ca modul efectiv in care a fost creata lumea este un mister si probabil va ramane mereu un mister atat timp cat Dumnezeu nu va interveni direct in acest sens.
|