Profetul de carton |
19.02.2012 11:03:21 |
Caderea in transa la popoarele necrestine. (Koch)
in calatoriile mele misionare am avut posibilitatea de a intra in legatura cu crestini de la China Inland Mision. Discutam cateodata cu misionarii despre rascoala boxeurilor din anul 1900. Asa am aflat cã tinerii organizatori ai acestor rãsculati fãceau, în perioada lor de antrenament, exercitii de intrare în transã. Trebuiau sã spunã de câteva sute de ori fãrã pauzã o formulã scurtã, asemãnãtoare cu cea tibetanã –koan- sau cu exercitiile de meditatie transcendentalã, pânã ce ''zeii'' lor se îndurau de ei si-i fãceau sã cadã pe spate, rãmânând câteva minute în transã. Acest lucru trebuia sã le provoace o încãrcare psihicã cu forte sufletesti si fizice care sã-i poatã face puternici în luptã. Acest antrenament fãcea ca ei sã se umple cu duhuri rele, care apoi porunceau uciderea crestinilor. Era deci un botez cu duhuri.
În cartea „Moartea unui Guru“, fostul guru Rabindranath R. Maharaj a povestit despre experienta sa de convertire de la hinduism la Hristos. Acolo el scrie : ''Împlinisem abia treisprezece ani si deja împãrtãseam acel Shakti-Pat vestit între guru. Aceasta dovedea cã investirea mea era realã. Shakti este un alt nume al lui Kali, sângeroasa sotie a lui Shiva. Ea este zeita mamã a fortei. Eram încântat de a fi un canal de comunicare al ei.'' La sfârsitul cãrtii se gãseste o explicatie a denumirilor. Acolo despre Shakti-pat=lovitura cea usoarã, sunt scrise urmãtoarele: '' Asta înseamnã atingerea de cãtre guru cu mâna dreaptã a fruntii celui ce se roagã. Aceastã atingere are puteri supranaturale. Shakti este un cuvânt sanscrit care înseamnã putere, fortã. Prin actiunea Shakti-pat, gurul devine un canal de transmitere al puterii cosmice originare care stã la baza întregului univers. Aceastã putere este întruchipatã de Kali, sotia lui Shiva. Actiunea supranaturalã a lui Shakti prin atingerea unui guru poate sã-l arunce la pãmânt pe cel ce se închinã, sau el poate sã vadã o luminã puternicã si sã aibã o experientã misticã cum ar fi iluminarea, sau alta, psihicã''. Ceea ce se întâmplã cu Shakti-pat se aseamãnã cu cãderea pe spate a carismaticilor. Avem aici de a face de fapt cu un proces mediumnic si cu o pãtrundere a religiilor orientale pãgâne în crestinism.
L-am întrebat pe Rabi -asa e numit de prieteni- dacã vede o legãturã între Shakti pat si fenomenul ''Slain in the Spirit'' (lovit în duhul ). El a rãspuns afirmativ, spunând cã niciodatã nu s-a gândit sã califice cãderea pe spate drept o actiune a Duhului Sfânt.
E/202. Cu ani în urmã, m-am împrietenit cu un sef tânãr al tribului Vogai din Australia de vest. El mi-a spus cã tribul sãu are sase vraci care oricând pot intra în transã,vorbind în limbi si hotãrând anumite lucruri pentru trib. Când acest sef, numit Puwantjara, a devenit crestin a auzit pentru prima datã vorbirea în limbi la penticostali, a comparat-o imediat cu vorbirea în transã a vracilor.
-----------------------------------------------------------------
cunosc crestini care au mers la carismatici doar cu scopul de a le demonstra ca duhurile rele necurate de acolo nu au putere asupra lor, s-au lasat loviti peste frunte, si nu au cazut, ca ceilalti !
|