Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Religia nu mai este obligatorie in scoala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17521)

cristiboss56 28.01.2015 19:01:49

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 579279)
Cine întreabă?
Și de ce?
Și cu ce scop?
Și ce dacă.

Cine , cine ?
Si ce ?
Si de ce ?
Cand , unde si pana cand ?

abaaaabbbb63 28.01.2015 19:32:05

Citat:

Cine întreabă?

crinrin
Citat:

Și de ce?

Habar n-am
Citat:

Și cu ce scop?

Tot nu stiu
Citat:

Și ce dacă.

Inegalitate, incorectitudine, discriminare.

stefan florin 28.01.2015 22:27:05

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 579248)
Pai asta incalca principiul cum ca toti romanii sunt egali. De ce ar fi niste romani cu o anumita religie mai presus decat alti romani cu alta religie?

amice, vreau sa te intreb ceva: e ok ca elevii sa invete OBLIGATORIU in scoli la orele de biologie teoria lui Darwin, chiar daca unii nu cred in ea? Mai mult, cei care nu cred in ea, sunt ascultati la ore si primesc note. Nu ar fi corect ca cei care nu impartasesc teoria lui Darwin, si tot ce rezulta din ea, sa nu li se predea asa ceva la orele de biologie?In felul acesta NU se incalca principiul cum ca toti romanii sunt egali? de ce ar fi niste romani cu o anumita viziune a aparitiei vietii pe pamant mai presus decat alti romani cu o alta viziune?

abaaaabbbb63 28.01.2015 22:40:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 579366)
amice, vreau sa te intreb ceva: e ok ca elevii sa invete OBLIGATORIU in scoli la orele de biologie teoria lui Darwin, chiar daca unii nu cred in ea? Mai mult, cei care nu cred in ea, sunt ascultati la ore si primesc note. Nu ar fi corect ca cei care nu impartasesc teoria lui Darwin, si tot ce rezulta din ea, sa nu li se predea asa ceva la orele de biologie?In felul acesta NU se incalca principiul cum ca toti romanii sunt egali? de ce ar fi niste romani cu o anumita viziune a aparitiei vietii pe pamant mai presus decat alti romani cu o alta viziune?

Evolutia nu mai este o viziune de mult, ci este reala, chiar daca crede lumea in ea sau nu. Pe principiul tau, daca eu nu cred ca 2+2 face 4, atunci am dreptul sa nu invat asta la matematica.

stefan florin 29.01.2015 11:45:03

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 579367)
Evolutia nu mai este o viziune de mult, ci este reala, chiar daca crede lumea in ea sau nu. Pe principiul tau, daca eu nu cred ca 2+2 face 4, atunci am dreptul sa nu invat asta la matematica.

evolutia este reala unde amice? In mintea ta, poate... De ce crezi tu ca i se spune "Teoria evolutiei", pentru ca este doar o teorie si nu o certitudine. Daca eu cred ca universul este creeat de Dumnezeu, pentru ce mi se ingradeste acest lucru si sunt obligat sa invat Teoria lui Darwin (teoria evolutiei)?

abaaaabbbb63 29.01.2015 15:35:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 579383)
evolutia este reala unde amice? In mintea ta, poate... De ce crezi tu ca i se spune "Teoria evolutiei", pentru ca este doar o teorie si nu o certitudine. Daca eu cred ca universul este creeat de Dumnezeu, pentru ce mi se ingradeste acest lucru si sunt obligat sa invat Teoria lui Darwin (teoria evolutiei)?

A deci asta e. Nu stii ce este o teorie stiintifica. Hai sa-ti explic.

O teorie stiintifica este explicatia data unui fenomen, dupa ce s-au strans destule dovezi si observatii.

In stiinta, o idee are acest traseu:

Idee > Observatie > Ipoteza > Testarea ipotezei > Elaborarea unei legi > Elaborarea unei teorii care explica legea.

Deci Teoria Evolutiei este explicatia bazata pe dovezi si obervatii obiective, clare si demonstrate data fenomenului de evolutie (care suntem siguri ca se intampla de mult timp).

In limbajul de zi cu zi, "in teorie" inseamna ceva speculativ. In stiinta, sensul cuvantului "teorie" nu este acesta, ci este "explicatie".

Deci da, faptul ca spui ca "Evolutia este o teorie" de fapt afirma ca evolutia este ceva foarte bine documentat si demonstrat.
http://www.livescience.com/21491-wha...of-theory.html

Deci cum ziceam, daca tu nu vrei sa crezi ca 1+1=2, spunand ca este pur si simplu "teorie", atunci ai dreptul sa nu inveti asta la mate pentru ca ti se ingradeste gandirea?

Adevatul tot pe undeva pe la mijloc este. Dumnezeu ar fi putut foarte bine sa faca El insusi acest mecanism al evolutiei. De ce nu ai accepta una din cele mai importante lucruri din creatia biologica ca atare? De ce nu ar fi putut Dumnezeu sa un mecanism prin care sa se fi dezvoltat viata in intreg universul?

crinrin 29.01.2015 15:46:32

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 579414)
A deci asta e. Nu stii ce este o teorie stiintifica. Hai sa-ti explic.

O teorie stiintifica este explicatia data unui fenomen, dupa ce s-au strans destule dovezi si observatii.

In stiinta, o idee are acest traseu:

Idee > Observatie > Ipoteza > Testarea ipotezei > Elaborarea unei legi > Elaborarea unei teorii care explica legea.

Deci Teoria Evolutiei este explicatia bazata pe dovezi si obervatii obiective, clare si demonstrate data fenomenului de evolutie (care suntem siguri ca se intampla de mult timp).

In limbajul de zi cu zi, "in teorie" inseamna ceva speculativ. In stiinta, sensul cuvantului "teorie" nu este acesta, ci este "explicatie".

Deci da, faptul ca spui ca "Evolutia este o teorie" de fapt afirma ca evolutia este ceva foarte bine documentat si demonstrat.
http://www.livescience.com/21491-wha...of-theory.html

Deci cum ziceam, daca tu nu vrei sa crezi ca 1+1=2, spunand ca este pur si simplu "teorie", atunci ai dreptul sa nu inveti asta la mate?

- de Sfanta Lumina care se coboara prin minune Dumnezeiasca, de Sfintele Pasti, doar la ortodocsi - n-ai auzit sau nu te intereseaza si nu inseamna nimic pentru tine
- de raul Iordan care isi intoarce cursul in ziua de Boboteaza - la fel.. nu si nu
- de icoanele care izvorasc mir - de asemenea...
- de sfinte moaste - tot asa...
- de marturiile atator credinciosi care au avut parte de minuni prin sfintele taine ale BO sau prin interventia sfintilor - nici atat!

Dar toate acestea si multe altele sunt dovezi zdrobitoare. Mai putin pentru "intelectuali" si pentru cei care se incred in ei.

abaaaabbbb63 29.01.2015 15:59:48

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 579415)
- de Sfanta Lumina care se coboara prin minune Dumnezeiasca, de Sfintele Pasti, doar la ortodocsi - n-ai auzit sau nu te intereseaza si nu inseamna nimic pentru tine
- de raul Iordan care isi intoarce cursul in ziua de Boboteaza - la fel.. nu si nu
- de icoanele care izvorasc mir - de asemenea...
- de sfinte moaste - tot asa...
- de marturiile atator credinciosi care au avut parte de minuni prin sfintele taine ale BO sau prin interventia sfintilor - nici atat!

Dar toate acestea si multe altele sunt dovezi zdrobitoare. Mai putin pentru "intelectuali" si pentru cei care se incred in ei.

Scuze, dar eu sunt asa, sceptic din fire (Toma necrediciosul). In filmarile de la Irodan nu am vazut nici o schimbare de curs. Icoane care izvorasc mir, n-am vazut nici o poza, filmare, si nici in realitate. Moaste? Am vazut multe moaste imbalsamate, ca doar asa este frumos. Marturii? Tot sceptic sunt, avand in vedere ca toate lucrurile mentionate sunt povestite de la unul la altul, si nici una nu vine cu o dovata concreta.

Este destul de greu sa intelegi de ce unii copii se nasc cu malformatii la inima si mor in chinuri groaznice, in timp ce presupusele minuni ale acestei lumi sunt bazate pe izvoraturi de mir. Pana acum, nimic nu a fost demonstrat supranatural, asa ca o sa fiu sceptic in legatura cu minunile pana la proba contrarie.

crinrin 29.01.2015 16:06:04

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 579417)
Scuze, dar eu sunt asa, sceptic din fire (Toma necrediciosul). In filmarile de la Irodan nu am vazut nici o schimbare de curs. Icoane care izvorasc mir, n-am vazut nici o poza, filmare, si nici in realitate. Moaste? Am vazut multe moaste imbalsamate, ca doar asa este frumos. Marturii? Tot sceptic sunt.

Este destul de greu sa intelegi de ce unii copii se nasc cu malformatii la inima si mor in chinuri groaznice, in timp ce presupusele minuni ale acestei lumi sunt bazate pe izvoraturi de mir. Pana acum, nimic nu a fost demonstrat supranatural, asa ca o sa fiu sceptic in legatura cu minunile pana la proba contrarie.

Lasa ca va trece si perioada asta... Poate pentru rugaciunile mamei tale, vei ajunge sa te convingi pana la urma! Dumnezeu ne iubeste pe toti, din fericire! :)

ovidiu b. 29.01.2015 16:06:05

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 579414)

Cum se face că această "teorie" susține vârste diferite ale pământului? Mereu apare o nouă teorie care o anulează pe cea care până ieri era veridică. Pământul ar avea mii de ani, zeci de mii de anii, milioane sau chiar zeci de milioane. Pe care să o luăm de bună?

"De curând, The New York Times a readus în atenția publicului unul din evenimentele anului 2007: Prima conferință de Geologie creaționistă , ținută în Statele Unite. Articolul, în ciuda abordării ușor amuzate, transmitea o notă de îngrijorare: „Geologii creaționiști sunt acum destul de numeroși pentru a umple o sală mare de ședințe și destul de educați ca să știe că, contestând erele geologice, ei atacă chiar stâlpii centrali din domeniu
"

"Cei care rămân consecvenți „briciului lui Occamus” (principiul enunță că în cercetare trebuie să alegi explicația cea mai simplă și cea mai dreaptă), admit că este mai corect să crezi în Dumnezeu, decât în acest „multivers care-ți sucește imaginația”. Surprinzător, un sondaj al revistei Nature , efectuat pe 1.000 savanți din SUA, dezvăluie faptul că 40% dintre ei susțin următoarea declarație: „Cred într-un Dumnezeu care comunică intelectual și afectiv cu omul, un Dumnezeu căruia mă rog și aștept să-mi dea un răspuns. Prin răspuns’ înțeleg mai mult decât efectele subiective și psihologice ale rugăciunii.”

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:02:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.