Citat:
Concret, fizicienii spun ca daca universul nostru ar fi aratat doar putin altfel atunci ar fi aratat complet diferit si viata nu ar fi fost posibila. Fizicianul ala care cred ca e una din cele mai mari sperante la ora actuala incearca sa explice asta. Si nu exista decat un singur mod de a explica, sa iti imaginezi ca exista destule universuri astfel incat pe baza teoriei probabilitatilor sa fie posibila aparitia universului nostru asa "acordat fin". Concret, daca exista 10^500 universuri atunci povestea cu baltoaca ganditoare e posibila.Da, universul nostru nu are nimic special, e sansa noastra sa traim in singurul univers care permite asta. Dar, si aici e marea problema, nu exista nici o posibilitate prin care sa poti demonstra ca exista ceva in afara universului nostru.Sigur, poti face tot felul de speculatii, te poti agata de ceea ce au descoperit altii si construi argumente circulare, dar la sfarsit cand tragi linie ramane un singur adevar : Tot ce e in afara universului nostru tine de supranatural. Deci in realitate ai 10^500 dumnezei in care trebuie sa crezi. Si eu ii admir pe oameni pentru credinta lor in nimic, dar mie imi suna mai logic sa cred ca exista un singur Dumnezeu si ca el a creat universul nostru si ne-a creat si creierul de care unii isi bat joc. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu eu sugerez, eu am postat un material in care se afirma de exemplu ca : "Take, for instance, the neutron. It is 1.00137841870 times heavier than the proton... If the neutron-to-proton mass ratio were even slightly different, we would be living in a very different universe: one, perhaps, with far too much helium, in which stars would have burned out too quickly for life to evolve, or one in which protons decayed into neutrons rather than the other way around, leaving the universe without atoms. So, in fact, we wouldn’t be living here at all—we wouldn’t exist." sau " Even a slightly larger value of dark energy would have caused spacetime to expand so fast that galaxies wouldn’t have formed." Tu mi-ai raspuns ca fizicianul asta pe care l-am adus in discutie ulterior nu a citit pe talk origins probabil pentru ca si el e de acord ca universul este "acordat fin". Ceea ce scrie pe talk origins nu raspunde nici uneia din aceste afirmatii ci se prezinta argumente impotriva ideii ca exista un Creator de genul :"daca e acordat fin pentru viata de ce in majoritatea spatiului nu e posibila viata " ? Astea sunt argumente de clasa a 2 a sau din materialismul dialectic. Nu numai asta spun fizicienii ca inseamna "acord fin". Si nici teologii nu spun ca universul e plin de viata. Deci tu nu ai citit ce inseamna acord fin. |
Citat:
Și chiar dacă ai avea acea celulă din care ar rezulta un gândac, evoluția are loc în sute de milioane chiar miliarde de ani. Ce zici tu cu fabrică acol dai dovadă ca nu ști cum funcționeaza evoluția. |
Citat:
Citat:
Oricum pana la urma tot la chimicale trebuie sa ajungi oricat te-ai piti, chiar si daca le ascunzi prin cosmos si spui ca viata s-a format la milioane de ani lumina distanta si a calatorit pana aici, tot trebuie sa accepti ca viata s-a format din chimicale. :1: |
Citat:
|
Citat:
Abiogeneza nu este nimic concret, nu se știe din ce proces sau ce condiții au fost necesare pentru crearea vieții din materie inorganică, dar așa se numește procesul din care a rezultat viață din materie inorganică. Citat:
Tu îți imaginezi că iei celula aia și prin nu știu ce proces într-o „fabrică” rezulta viețuitoare aleetoare? Tu realizezi cât de ridicol și cât de departe de Teoria Evoluției este? Am mai zis odată, evoluția are loc într-o periadă foarte mare de timp sute de milioane chiar miliarde de ani. A durat aprox 4miliarde de ani ca viața/fauna să ajungă unde suntem noi acum. Ce vrei tu defapt? Să recreeze cineva pentru tine evoluția ca să o accepți? Nu ai cum să o replici dar o poți studia. Păcat că nu realizezi cât de ipocrit ești. Ești sceptic când vine vorba de teorii dovedite, ceri munți de dovezi (Foarte bine!) însă e de ajuns o simplă carte veche de 2000 de ani plină de mituri ca să justifice credința ta într-un creator care a făcut lumea în 7 zile, șarpe vorbitor, un individ care merge pe apă, alt individ care transformă apa în vin etc. |
Citat:
Nu. Atunci trebuie sa-i credem ca asa zic ei si ca sunt multi iar cei care zic altfel, nu sunt "stiintifici". Citat:
Citat:
Nu, pentru ca nici un evolutionist habar nu are. Dar trebuie sa-i credem pe cuvant, ca vor afla candva. Candva. Sa credem. Pardon, nu am nevoie, ce este de crezut este chiar aici si acum, si chiar functioneaza. Ai putea sa incerci si tu. Citat:
Despre a doua, unii din noi mai stim cate ceva, pe testate chiar. |
Citat:
Chiar si de (sau mai ales?) atei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.