Mihnea Dragomir |
15.02.2012 12:39:34 |
Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
(Post 429702)
bine, dar sunt sute de ani in spate, in care nu a existat in Biserica catolica niciun fel de dar al Duhului Sfant, iar manifestarile acestea proprii carismaticilor, cu caderile pe spate, nu au existat niciodata!
-----------------------------------------
aceste aspecte nu va indeamna la meditatie?
|
Biserica este vie. Pelerină pe pământ, Duhul Sfânt o asistă în forme adaptate fiecărui timp. Astfel, de exemplu, nici Sf Rozariu nu a existat timp de mai bine de 1000 de ani de la înființarea Bisericii, până la Sf Dominic. Dar atunci, această devoțiune a fost revelată în mod supranatural, iar de atunci această revelație a fost confirmată, la fel de supranatural, de sute de ori. Dar nu numai cultul Rozariului Sf Fecioare nu a existat, în general cultul Sfintei Fecioare nu avea amploarea de acum. Găsiți-mi sintagma "Sfânta Fecioară Maria" sau "Maica Domnului" în Pateric, și mănânc cartea, că eu n-am găsit.
Nici cultul Sfintei Cruci nu a existat de la început. În perioada apostolică și în aceea pre-niceniană, nu a existat ceva echivalent adorației la Sf. Cruce, iar primii catolici se recunoșteau după un alt simbol: acela al peștelui. Dar, în mod la fel de supranatural, Dumnezeu a inițiat Biserica în cultul Crucii Sale.
Prin urmare, împrejurarea că o formă de manifestare a credinței este nouă și "manifestările acestea nu au existat niciodată" nu infirmă posibilitatea ca ele să vină de la Dumnezeu. A existat un timp în care cultul Rozariului Sfintei Fecioare "nu existase niciodată", așa cum a fost un timp în care cultul Sfintei Cruci a Domnului nostru nu existase niciodată: și totuși, nu avem nici cea mai mică îndoială că acestea vin de la Dumnezeu și nu de la diavol sau de la oameni.
|