![]() |
Citat:
|
Citat:
Nu are importanta ca nu iti place neoprotestantismul, te atrag ideile ecumeniste si cei ce le impartasesc. Si bineinteles, respingi pe cei ce nu au aceste idei. E treaba ta, atata timp cat nu deranjezi pe cei ce nu le au. |
Citat:
Atitudine clară de hominidă formalistă care nu are nici o pătrundere spirituală a creștinismului, condiție specifică celor în care Cuvântul lui Dumnezeu nu pătrunde. Tipic nebotezaților. Citat:
Citat:
|
Citat:
Sa vedem parerea catolicilor din Miscarea de Reinnoire Carismatica: DARUL LIMBILOR |
Citat:
|
Draga prietene Savonarola, textul de mai sus nu l-am scris eu.
E luat de pe site-ul: http://www.reinnoirea-carismatica.ro...C8%3d&tabid=39 Am precizat asta mai sus. Insa, desigur, daca vrei sa-l slujesti pe Iisus, daca vrei sa fii ucenicul Lui, daca vrei sa slujesti cu un dar duhovnicesc sau sa faci o lucrare pentru Dumnezeu, trebuie sa i te abandonezi total și fără condiții. Oricine doreste sa fie ucenicul lui Isus trebuie sa i se abandoneze total si fara conditii. Asa a zis-o El: Oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu. Luca 14:33 Asta inseamna abandon total. De fapt unul din versetele care m-au impresionat in toată Biblia este in Luca 5:11. Se spune despre apostoli ca, dupa ce au avut experiența Pescuirii Minunate, ei „trăgând corăbiile la țărm, au lăsat totul și au mers după El.” Te asigur ca nu e nimic periculos in a părăsi totul si a te abandona in brațele Mantuitorului. In mod deplin si fara conditii. E cel mai sigur loc din univers. Doamne ajuta. |
Pe mine nu mă interesează că nu l-ai scris dumneata. De vreme ce ți-ai permis să îl afișezi mă gândeam că, pe lângă obișnuita obrăznicie și impertinență, o să ai și bunul simț să îți asumi ceea ce propaganduiești. În sfârșit am observat că în mod clar nu ai identificat temeiuri biblice pentru astfel de ideologii, fapt pentru care acceptarea din partea ta a unor asemenea ideologii dă de înțeles că așa-zisele principii după care te ghidezi sunt apă de ploaie și prin urmare este normal ca să nu mai ceri nimănui să se ghideze după principiul falimentar sola scriptura. De fapt toate astea arată în continuare lipsa de caracter pe care o manifești sistematic pe acest forum, aș zice chiar cu obstinație și impertinență.
În rest toate pseudo-argumentele pe care îți faci iluzia că le-ai aduce, ca și cum ar fi argumente, nu sunt decât tendința manifestă de a scoate în evidență lipsa de discernământ spiritual care caracterizează adepții sectei din care faci parte. Este evident că lepădarea pentru Hristos nu are nici cea mai mică legătură cu abandonarea totală și fără condiții față de orice duhuri, și mai ales ținând cont de sfatul pe care noi îl avem permanent de a cerca, de a discerne duhurile. Deci ai înțeles bine că acea formulă de magie "carismatică" nu are de fapt temei biblic și mă bucur că, în mod tacit și implicit, ai căzut de acord asupra acestei concluzii. Citat:
|
O meditatie inspirata de postarea fratelui Savonarola
Citat:
Multa lume Il acuza: marii preoti, soldații, pană și cei care erau in treacat pe la piciorul crucii. Sangele îi curgea pe tample, toate rănile provocate de romani îi provocau suferință. Cand arșița s-a amplificat in toată ființa Lui a strigat atat: „Mi-e sete!”. In mijlocul soldatilor, fruntașilor, marilor preoti si trecatorilor care, cu fețele crispate, continuau să-l batjocoreasca, Mantuitorul a găsit puterea sa se roage: „Tata, iartă-i căci nu știu ce fac!”. Nu era o rugăciune de pe buze doar ci venea din străfundurile ființei Lui. Acesta e miracolul. Ce era în inima lui Isus când toți i se împotriveau? Isus a trebuit sa faca față unei uriașe împotriviri față de Sine. Nu era doar multimea evreilor, eram si noi, intreaga omenire pacatoasă. El, Domnul, a aspirat toata impotrivirea umanitatii iar in replica nu ne-a blestemat, nu s-a razbunat ci s-a rugat pentru iertarea noastra. Autorul epistolei către Evrei ne indeamnă și pe noi azi sa urmăm exemplul Domnului: Luați aminte, dar, la Cel ce a răbdat de la păcătoși, asupra Sa, o atât de mare împotrivire, ca să nu vă lăsați osteniți, slăbind în sufletele voastre. Evrei 12:3 Cât de multă împotrivire poți răbda tu din partea celor păcătoși? In comparatie cu Isus impotrivirea fata de tine este de 0,00…01% Ai capacitatea de a înmagazina împotrivirea fără să ripostezi? Poți să o rabzi dorind binele celui care ți se împotriveste cu furie? Sau cum apare impotrivirea i-o respingi in față celui care ți s-a împotrivit? Vrei sa fii biruitor in acest domeniu? Soluția e simplă: - Privește cu luare aminte la Isus. Mergi în duhul la Cruce. Observă împotrivirea mulțimii. Privește la Cel Crucificat! Ascultă rugăciunea Lui! Daca vei privi la Isus vei putea rabda impotrivirea si nu te vei mai simti obosi si slabit. Luați aminte, dar, la Cel ce a răbdat de la păcătoși, asupra Sa, o atât de mare împotrivire, ca să nu vă lăsați osteniți, slăbind în sufletele voastre. P.S. Unii se întreabă de ce a permis Dumnezeu atâtea confesiuni diferite? Eu cred ca unul dintre motive este tocmai acesta: sa ne modeleze răbdarea unora prin ceilalti, sa ne facă în stare sa răbdam împotrivirea. Doamne ajută! |
Citat:
|
Miscarea de reinnoire carismatica, daca ar fi de la Dumnezeu, ar milita pentru separarea de invataturile false si ar aduce roade, insa...gasim carismatici in toate religiile, invatand lucruri contradictorii. Ce-i uneste? vorbirea in limbi, asta e numitorul comun. Ce-i separa? invataturile diferite, complet diferite. Acum orice om cu capul pe umeri poate trage o concluzie corecta in ceea ce priveste miscarea carismatica ! Cum poate acelasi Duh Sfant sa dea aceleasi daruri dar invataturi diferite??
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:02:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.