![]() |
Citat:
Am zis eu altceva? Citat:
Citat:
|
Citat:
Dupa cum te-am rugat, la plecarea mea in Macedonia, sa ramai in Efes, ca sa poruncesti unora sa nu invete pe altii alta invatatura (1Tim.1:3) Doctrinele de bază trebuie să fie aceleași. Este obligatoriu. |
Citat:
Sunt de acord. Insa definitia lui "de baza", e foarte posibil sa fie foarte diferita. Pentru unii e posibil sa fie foarte "de baza" ziua de odihna. Pentru altii nu-i de baza. Pentru unii celibatul slujitorilor bisericii s-ar putea sa fie de baza. Pentru altii nu. Eu sunt de acord cu ce spui tu mai sus, insa trebuie definita "baza". Daca baza este Crezul Apostolic, treaba e mai simpla. |
Citat:
Deci iată câte diferențe! Dacă învățătura despre Dumnezeu nu este o doctrină de bază, eu nu știu care ar fi ! |
Citat:
Deci tu afirmi ca nu-i posibil ca Duhul Sfant sa fie si in viata unui trinitar dar si a unui unitarian. :39: Posibil sa fie ca tine. Eu nu sunt foarte sigur, dar nu te contrazic. |
Citat:
|
Citat:
-mormonii, -martorii lui iehova, -unele grupări adventiste, -cristadelfienii, -Biserica unitariană din Ardeal tipuri de modaliști: -branhamiștii precum Edwald Frank, -UPC din America, adică oneness, -Jesus Only există trinitarieni care cred că Iisus este născut pe Pământ: - penticostali, - adventiști, - baptiști, - protestanți există trinitarieni care cred că Isus s-a născut în Cer: - catolici, - ortodocși. Acum, dacă luăm în calcul că numai una din aceste variante este adevărată, fiind ce apostolică, drept ar fi ca numai aceia să aibă călăuzirea Duhului - ungerea, darurile și roadele. Dacă vii cu premisa că învățăturile nu contează, atunci poți conchide că Dumnezeu a dat tuturor vorbirea în limbi. Însă ți-am arătat că, învățătura de bază nu doar că contează foarte mult, dar este vitală pentru mântuire. |
Citat:
Pentru ca Biblia spune asta. Unul poate sa creada ca o zi este mai presus decat alta. Altul poate sa invete ca toate zilele sunt la fel. Unul crede ca poate sa manance de toate, atul crede ca e permis sa se manance numai legume. Unul crede ca se poate inchina in fata icoanelor, altul crede ca este idolatrie. Unul crede ca muzica la intrumente este placuta Domnului in inchinare. Altul crede ca-i o uraciune. Si exemplele continua. Sunt astfel de diferente, o multime. Chiar in cadrul aceleiasi confesiuni. Chiar daca Domnul, botezul si credinta in jertfa Mantuitorului, este aceeasi. |
Citat:
Insa nu doar teologii sunt botezati cu Duhul Sfant. Si nu doar ei primesc mantuirea. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:08:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.