![]() |
Citat:
adica vindeci bolnavul insa nu-l inveti corect adevarul care l-ar face liber spiritual (Ioan 8:32)? il lasi in invataturi stricate, ca dracii chinuie pe pacatosi in iad si altele asemenea care dezonoreaza numele Domnului? nu cred eu ca Duhul e in felul acesta, El care e Calauzitor! (1 Ioan 2:20) |
Darurile Duhului Sfantne calauzesc si sustin in urcusul duhovnicesc , insa cred ca darurile speciale (profetii, tamaduiri, glosolalie) sunt o treapta mai inalta, pe care le primesti doar dupa ce ti le cultivi pe celelalte (blandetea, smerenia,curatia ...) , caci doar un astfel de om nu se sminteste, nici nu cade in patima mandriei, atunci cand le primeste.
|
Citat:
As mai aminti ravagiile pe care le face imaginatia intr-o minte si inima lipsite de curatie, de iubire jertfelnica. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul: Darurile Duhului Sfant ne calauzesc si sustin in urcusul duhovnicesc , insa cred ca darurile speciale (profetii, tamaduiri, glosolalie) sunt o treapta mai inalta, pe care le primesti doar dupa ce ti le cultivi pe celelalte (blandetea, smerenia,curatia ...) , caci doar un astfel de om nu se sminteste, nici nu cade in patima mandriei, atunci cand le primeste. deci crestinul care-si cultiva trasaturi precum: blandete, smerenia, curatia, se poate astepta sa primeasca darurile asa-numite speciale de catre dumneavoastra si ati enumerat: profetii, tamaduiri, glossolalie, ceea ce denota ca dumneavoastra credeti ca vorbirea in limbi neintelese (pentru ca asta e glossolalia, nu ne referim la alte tipuri de vorbire in limbi precum xenolalia) poate exista si in ziua de astazi. |
Am vorbit la modul general despre darurile speciale, nu m-am referit la o perioada anume . Evidentele ne indica ca harisma glosolaliei a fost specifica Bisericii primare si deasemenea stim ca ea va inceta (1 Corinteni 13:8). Am o mare rezerva fata de formele actuale de "neo-glosolalie", de multe ori insotite de inconstienta (mai ales in mediul sectelor desprinse din miscari np americane) si cred ca este mai de dorit a grai cinci cuvinte cu inteles, ca sa invete si altii, decat mii de cuvinte intr-un limbaj neinteligibil, indus. Daca ei chiar cred ca manifestarile extrem de dese din cadrul comunitatii lor sunt autentice, atunci ar trebui sa realizeze ca sunt o comunitate extrem de necredincioasa , care a luat-o pe un drum gresit, doar "minunile" sunt in primul rand pentru oamenii necredinciosi, o rechemare la ordine.
|
Dumnezeu le-a dat putere Apostolilor sa vesteasca Evanghelia in limba pe care o vorbea poporul unde ei propovaduiau. Glosolalia din zilele noastre inseamna a grai intr-o limba nestiuta de poporul in care te afli. Este o diferenta radicala intre grairea Apostolilor si cea din prezent. Si pentru acest motiv nu trebuie sa o primim pe cea din urma.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:33:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.