![]() |
Citat:
Un calugar spunea ca nu lucrarile il sfintesc pe om ci omul sfinteste lucrarile. Iar o lucrare este sfinta daca izvorazte dintr-un spirit abandonat Domnului. Exact ca si sfintul Pavel: degeaba imi impart averea saracilor daca nu am dragoste (adica daca nu fac lucrarea pentru slava si gloria DOmnului meu, nu pentru alt scop). Cu alte cuvinte, poate ca imi doresc sa fiu asemenea unui sihastru sau a nu stiu carui sfint. Dar asta nu e decit vointa mea. Instrumentele de a deveni sfinta se afla in jurul meu, Domnul nostru mi le-a pus la dispozitie: oamenii cu care relationez cu calitatile si imperfectiunile lor, fabrica in care lucrez, cartile pe care le citesc si cel mai important, preotii si sacramentele pe care Biserica si Domnul nostru mi le pun la dispozitie pentru a ma mantui. Deci, asa cum ne invata multi din sfintii nostri (si am fost bucuroasa sa aud acest lucru si intr-o predica) sfintenia este posibila si toti sintem chemati sa fim sfinti. Iar drumul spre sfintenie il putem incepe acum, exact in acest moment. |
Citat:
Amin! Amin! |
Citat:
De fapt aceasta este o conceptie relativista adusa de modernism, nu stim adevarul decat unul relativ si cine spune un adevar nu e tolerant cu altii. Pe de alta parte nu inteleg de ce nu se gandeste cel ce spune ca ortodoxia nu e club exclusivist, nu au dat bilete cu numar de odrine in numar limitat, orice om de pe fata pamantului poate veni in Biserica lui Iisus. Cu atat mai mare e neaintelegerea cu cat aceste lucruri le zic de multe ori cei ce s-au converitit de la ortodoxie la alt cult. Va tine legati acolo, va urmareste ca la musulmani daca parasiti cultul? De ce daca cineva nu e in adevar, trebuie sa faca si adevarul neadevar, in loc de solutia mult mai simpla sa vina in adevar. Noi nu credem ca adevarul e relativ si ca toate cultele au adevarul lor, nimeni nu stie adevarul, sau adevarurile sunt mai multe. Spunea Tutea: "Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu niciun adevăr." In partea a doua e corect, dar in plus e nevoie de cunoasterea adevarata a lui Dumnezeu, de drepta credinta. Post si nevointe fac si budistii, nu inseamna ca sunt mari credinciosi, sunt idolatrii. Se spune ca si Arie sau alti eretici erau mari nevoitori. Asadar trebuie facuta ascultare in adevar, nu ascultare de mai marii cultului. De exemplu cultul penticostal stii de cine a fost fondat si ce moralitate avea. Penticostalii azi asculta de ceea ce a invatat acel pastor. Erezia este o fiica a idolatriei, nu e chiar idolatrie. |
Citat:
Vezi vreo diferenta, Catalin? Toti spun ca au adevarul si smerenia. In realitate insa, aceleasi cuvinte pot si spuse cu smerenie sau cu mandrie. Poti spune cu mandrie ca esti pe calea catre sfintenie sau o poti spune cu smerenie. Poti recunoaste cu smerenie ca esti mandru sau te poti mandri ca esti smerit. De aceea este Adevarul altceva decat simple cuvinte... Citat:
Hristos ne-a pregatit o viata. Noi trebuie doar sa ne asezam in El. Citat:
|
Citat:
Acesta e un exemplu cras a ceea ce a urmat despartirii Bisericii inntr-o multitudine de alte confesiuni. Aceasta e urmarea pe care necuratul, protestatarul prin excelenta a dorit-o: ca toti sa fie despartiti si toti sa sustina ca au adevarul. Un adevarat Babilon spiritual. Inchinarea adevarata este "in Duh si in adevar": daca este doar in Duh si nu in adevar nu este nici macar in Duh si daca este doar in adevar si nu este in Duh, nu e nici macar in adevar. |
Citat:
Stiti ca acesti carismatici catolici, cand se roaga, cad pe spate, la podea? acest fenomen poarta denumirea de "odihna in duhul", sau, in engleza "slain in the spirit". Credeti ca acest fenomen este produsul Duhului Sfant? V-as recomanda o carte, care trateaza aceste subiecte legate de miscarea de reinnoire carismatica din Biserica Catolica: http://www.traditioninaction.org/tiabk010_Closeups.htm Close-ups of the Charismatic Movement by John Vennari poate reusiti sa o comandati (eu nu am citit-o insa un cunoscut de-al meu, da, si mi-a spus cam despre ce e vorba acolo, spune ca e foarte interesanta). Pe de alta parte, ceea ce ati concluzionat in postul dumneavoastra, este, ma scuzati, total aberant. Duhul Sfant nu se manifesta la carismaticii catolici asa cum se manifesta la penticostali. La penticostali nu exista cadere pe spate, ras sfant, dans in duhul. Insa la carismaticii neoprotestanti, exista toate acestea. Prin urmare, carismaticii catolici au multe lucruri in comun cu carismaticii neoprotestanti si mai putin cu penticostalii, asa cum concluzionati dumneavoastra. |
Citat:
Citat:
|
Demetrius, ce am spus aberant? ca acei carismatici catolici (ca si cei neoprotestanti), cad la pamant, pe spate, pierzandu-si constienta? pai pot aduce videoclipuri sau poze revelatoare.
|
acesti carismatici promoveaza un spirit lumesc, am exemple nenumarate, unul dintre ele ar fi Biserica carismatica din Tg-Mures (acestia sunt neoprotestanti):
iata ce le-a mai dat prin cap: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qYbAY2vLLoA si tinerii lor nu sunt deloc educati in morala crestina, au ímbratisat stiluri de viata ce nu deosebesc cu nimic de lumea pacatoasa: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qAj1fUJfyHU cum ar putea avea acestia Duhul Sfant, chit ca vorbesc in limbi? daca nu au principii morale? si vedeti cum incearca ei sa atraga adepti, mai ales din randul tinerilor? lasandu-i sa se comporte ca unii care nu-L cunosc pe Domnul ! |
Citat:
Rusine lorI EDIT: P.S. au totusi o sansa, pocainta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:49:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.