Citat:
http://www.evolutionnews.org/2006/06..._gl002359.html ,,Goes Global"? Dragut. Pt exemplificare ref la ,,goes global"> http://www.pssiinternational.com/ Daca tot nu e clar>,,"Dissent from Darwinism has gone global," said Discovery Institute President Bruce Chapman, former US Ambassador to the United Nations in Vienna. "Darwinists used to claim that virtually every scientist in the world held that Darwinian evolution was true, but we quickly started finding US scientists that disproved that statement. Now we're finding that there are hundreds, and probably thousands, of scientists all over the world that don't subscribe to Darwin's theory." QED? :) |
Citat:
Chiar dacă ai lua numai o celulă și este un miracol de nedescris cum funcționează, cu miile ei de funcții mai complexe decât orice computer creat de om. Dar e vorba de mii de miliarde de celule funcționând împreună în organismul unui singur individ. Dacă tu crezi că natura a făcut asta din întâmplare, dovedești o lipsă de realism fantastică. Și apoi legile ăstea ale fizicii, pe care tu le numești dovezi, de unde provin? Adică ți se pare de bun-simț să-mi spui că natura funcționează potrivit unor legi fără să-mi spui DE CE? De ce există atracție, magnetism și celelalte legi care dau proprietățile atomilor și materiei? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
2. Indiferent de calea urmată de ființe (potrivit credinței ateist-pseudoștiințifice), un animal (dacă e evoluat cu atât mai mult) e un sistem extrem de complex și bine reglat, care funcționează în cele mai multe cazuri aproape perfect, din punct de vedere al confortului fizic. Tu realizezi în ce crezi? Că universul nu a avut ce face decât să creeze un paradis perfect (mai bine nu se putea), pământul, iar pe acest paradis au apărut niște ființe uimitoare care au atins și ele perfecțiunea. Pricepi că asta nu avea cum să se întâmple potrivit mersului firesc al lucrurilor din univers? Citat:
Selecția naturală e gogorița de care se agață ateii, pentru a-și explica de ce natura crează forme tot mai evoluate de existență și asta e o mare prostie, fiindcă una e să fie eliminați indivizii cu deficiențe și alta e să creezi organe și sisteme noi. Am mai spus-o, n-ai fost atent sau n-ai priceput: natura nu poate favoriza ceva ce nu este funcțional încă. Gândește înainte să sari din nou cu aceleași inepții deja combătute. Și încă ceva, nu-ți mai face iluzii că ai convinge pe cineva, toate ideile și capacitatea ta intelectuală nu sunt un secret pentru credincioșii de pe acest forum. Dacă ei ți se adresează o fac ca să te ajute, nu din alt motiv. Dacă nu crezi, paguba ta. |
Și fiindcă v-ați fofilat (vorbesc de discuțiile recente dar și de cele mai vechi), vă reamintesc că nu a-ți răspuns la următoarele întrebări:
-de ce există cosmosul? -de ce cosmosul are niște legi de funcționare? -de ce planeta pământ întrunește cele mai bune condiții de viață posibile? -de ce a apărut viața? De asemeni mai adaug aceste întrebări: -ce a făcut trecerea de la o substanță la un sistem biologic? -a existat o primă celulă sau mai multe celule au apărut în paralel? -cine percepe senzațiile? (cele cinci simțuri, senzațiile de durere, plăcere). Cu alte cuvinte, ce face diferența între starea de conștiență, trezvia și starea de inconștiență, de pildă somnul? |
Citat:
Uite ce zice site-ul Universitatii Berkeley, leagan de pseudo stiinta atee, care, doar datorita conspiratiei masonice mondiale anti-ortodoxe, e privita ca una din cele mai bune universitati din lume: Citat:
La restul nu mai raspund, pentru ca nivelul tau de intelegere asupra T.E. e ilustrat perfect de afirmatia de mai sus. Ce-ar fi sa inveti despre ce o vorba, in loc sa participi la dezbateri de parca chiar stii despre ce vorbesti? |
Citat:
|
Citat:
(si te rog, sa nu-mi mai raspunzi inca o data, cu acelasi lucru, ca stiu, nu-i nevoie sa repeti, doar ti-am zis ce aha...) |
Citat:
Citat:
Eu cred in versiunea de lunga durata, de 13-14 miliarde de ani si totusi sunt crestin ortodox. Si ca mine sunt N crestini, ba chiar si preoti care nu imbratiseaza ideea creatiei in 6x24 de ore terestre, ci in 6 ere care nu se stie cat au durat. Eu merg pe varianta designului inteligent, care presupune un evolutionism controlat de Dumnezeu, de la simplu la complex, incet si fara nici o graba. |
Citat:
Iar daca nu te ascunzi in spatele semanticii, tocmai ai mai zis o prostie la fel de mare. Intr-adevar, ce sa stie biologii de la Berkeley despre evolutie? Eu zic sa le scrii, sa te invite sa le explici, atat biologie cat si semantica. Asta e sansa ta: sa revolutionezi stiinta. Nu de alta, dar daca demolezi T.E., te alegi cu cel putin un Nobel, plus adulatia religiosilor de pe tot mapamondul. Succes! Citat:
Si a ignora un raspuns inseamna ignoranta? Esti sigura? Ai vreun DEX pe langa tine? |
Citat:
Sa stii ca nu totul se bazeaza pe stiinta. Stiinta tot Dumnezeu a lasat-o, dar omul, abuzand de ea, s-a facut pe sine "dumnezeu" (in mintea lui), si a cazut in propria lui sentinta, de a ramane cu gandirea limitata. Parintele Arsenie era de acord cu stiinta (era un om care o cunostea foarte bine), dar numai cu cea dovedita, pentru ca numai ea nu era in contradictie cu doctrina crestina. Celelalte parti ale stiintei, cele ilogice, desigur ca se contrazic cu aceasta. Si inca ceva: de ce te feresti sa scrii numele lui Dumnezeu? Asta inseamna ca te lupti impotriva Lui, deci El exista, ca daca n-ar exista, nu te-ai mai lupta impotriva Lui. |
Citat:
Eu stiam, tot din surse ortodoxe, ca 6000 de ani sunt de la crearea omului, nu de la crearea pamantului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ok, fa un sindicat si spune-mi daca esti scotian sau nu, ca vad ca alta sansa nu am. Si parca ziceai intr-un post anterior ca textul din semnatura e dintr-o Biblie in limba romana, iaca asa : "Biblie ortodoxa in romana am iar citatele au fost date dintr-o asemenea Biblie." In alta ordine de idei, Vadime ai spus ? Adica crezi ca sunt un nationalist sovinist ? Nici vorba. Eu doar observ defecte de caracter. Nu-mi pasa nici o clipa ca esti sau nu de alta nationalitate sau alta religie, de altfel de abia recent am observat ca esti protestant, dar nu tin seama de asta, nici eu nu sunt cel mai perfect ortodox, sau nici macar nu stiu daca sunt cu adevarat ortotdox. (By the way, "heorhe" e de origine geto-daca, ca nici nu mi-am dat seama de asta ?) Altceva ma intriga pe mine. Mandria ta si provenienta acesteia. Crede-ma ca nici macar nu stiu care e diferenta dintre protestanti si ortodocsi. Si nici nu ma intereseaza. Insa e foarte evidenta mandria ta, si cred ca multi de pe forumul acesta pot sa o confirme. E ceea ce se cheama slava desarta, mai precis, o forma de manifestare a mandriei. Apropos (adica BTW pe intelesul tau, ca m-am uitat pe Google) cati ani ai ? Ca nu vreau sa-mi pierd timpul cu un pusti in formare care nu stie ca noi romanii folosim cuvantul apropos, care provine din latina si pe care l-au imprumutat si englezii pentru ca unii dintre noi sa preia varianta BTW care e mai "shic" in perioada actuala de decadere totala a neamului romanesc. |
Citat:
Zici ca observi defecte de caracter?Interesant.Sunt un admirator declarat al criticilor defectelor umane(desi nu invoc in cazul meu o ,,Apararea lui Socrate") dar consider ca ar fi interesant sa incepi cu autocritica.Parca asa spuneau vechii greci>,,Cunoaste-te pe tine insuti".Spui ca nu esti sigur ca esti ortodox?Aici nu am cum sa te ajut.Cel mai bine este sa te clarifici cu un preot ortodox daca simti nevoia. Heorhe e de orgine geto-daca cum sunt eu nepotul Regine Angliei.Era o gluma,nu fi scortos precum un scotian :71: Daca nu stii diferenta dintre ortodocsi si protestanti cred ca poti verifica care sunt diferentele.Sau poti intreba pe aici.Sunt multi bloggeri care te vor lamuri daca esti interesant. Mandria..vanity is my favorite sin..nu?Slava desarta este o notiune interesanta de pe vremea lu' Ahile,Alexandru cel Mare si pina in prezent.Culmea este ca mi-am spus si eu parerea pe acest aspect la sectiunea ,,Biserici protestante">topicul ,,Ispitirea Mantuitorului de catre diavol". PS>nici eu nu am spus ca sunt crestinul perfect da las ca ma va judeca Cel de Sus pt tot ce am facut.Nu-ti face griji,EL stie mai bine ca noi doi cum sa judece si in ce mod.As mai mentiona ca nu ma consider mantuit ba chiar am spus ca la o analiza decent cred ca am sanse sa petrec eternitatea la temperaturi ridicate.Sincer sa fiu>nu prea am intrebat ce parere au altii despre mine.Fiecare poate sa creada ce doreste, nu ma deranjeaza. Heorhe..am sarit cu scafirlia prin tavanul offtopic-ului(asa cum ai remarcat si tu>,,Dar, deja e "off topic" ca macar atata engleza stiu si eu..") .Continuam discutia la berea pe care ti-o tot solicit pe caldura asta pt ca acest topic nu este despre mine sau despre ce crezi tu despre mine. Sa nu te superi da in seara asta decolez iar spre alte zari asa ca vom continua discutia cu proxima ocazia.La o bere desigur.Bye :103: |
Citat:
|
Citat:
Pentru mine si pentru multi altii e atat de evident ca Dumnezeu a optat pentru o creatie in timp in loc sa fie instantanee. Putea foarte bine sa zica si sa se faca si fara timp, adica imediat, tot ce exista; insa a preferat ca legile fizicii pe care le vedem astazi manifestandu-se sa fie asa dintru inceput, pana in eternitate. |
Citat:
|
Citat:
În limita legilor fizicii, cu greu ar putea o exista o planetă cu condiții mai bune. Mă refer la atmosferă, apă, temperatură etc. Iar ceea ce întrebam e de ce a apărut viața. Faptul că există asemenea condiții nu înseamnă că viața trebuie să apară. Viața, din punct de vedere materialist, e un fenomen extrem de rar, care nu poate fi reprodus nici măcar în laborator. Deci, de ce această coincidență? E timpul ca unii să se trezească și să realizeze cât de trase de păr sunt basmele ateiste. E nevoie ca astfel de oameni să se maturizeze, să gândească cu mintea lor, să nu mai înghită tot ceea ce propaganda pseudo-științifică le oferă ca adevăr. Credințele în tot felul de zei falși de odinioară au fost înlocuite de credința în știință, oamenii se tem să conteste așa-zisele descoperiri științifice, se tem să se rupă de opinia majoritară. Știința a devenit un idol, poate că este proorocul mincinos menționat în Apocalipsă. |
Citat:
ma bucur ca nu exista un zeu limitat asa ca tine ca ar fi foarte urata viata. |
Se pare ca primul meu post a fost deturnat
Citat:
Citat:
Gandeste-te la aceste cuvinte: "Intru-nceput a fost Cuvantul..." Deci informatia! Si revenim iarasi la faza cu "oul sau gaina?". Si raspunsul este: Informatia care descrie gaina - deci Cuvantul! Si de aici e evident ca gaina a aparut inaintea oului. Ia ganditi-va dincolo de viata (care ne atrage ca centru al acestei discutii) - totul in existenta pe care o cunoastem noi este ghidat de niste legi, care impreuna alcatuiesc ordinea: legile fizicii, legile chimiei etc. Noi nu facem decat sa descoperim si sa combinam aceste legi, dar ele PUR SI SIMPLU SUNT! Si nu le putem schimba, putem doar sa le folosim si sa le combinam asa cum sunt. A venit Einstein si a descoperit ca multe "chestii" sunt relative si a numit asta "Teoria Relativitatii". Dar ele erau la fel de relative si daca nu descoperea el asta (doar ca noi nu le-am fi crezut relative). A venit Arhimede si a vazut ca un corp introdus intr-un gaz sau lichid e impins de jos in sus cu o forta egala cu greutatea volumului de gaz sau lichid dezlocuit. Dar asta se intampla si daca nu o observa Arhimede. Si asa mai departe. Cred ca trebuie sa constientizam ca intreaga existenta si functionare a lucrurilor asa cum le putem observa noi este ghidata de aceste legi. Si fara aceasta ordine nimic ordonat si nimic complex nu ar fi putut exista. Intrebare pentru evolutionisti: SI ACESTE LEGI NATURALE COERENTE SI REPRODUCTIBILE, CARE GHIDEAZA ORDINEA, TOT ALEATOR S-AU FORMAT? SI ELE EVOLUEAZA?! :-) |
Nu exista dovezi pentru evolutie!
Citat:
|
Eroare de interpretare!
Citat:
Aceasta "Roata a puterii" este cu siguranta facuta de atei care nu au cunoscut Biserica. Mai precis raspunsul la intrebarea de pe culoarea verde este COMPLET GRESIT! Cel putin nu in acord cu dreapta credinta. Nu asa poti fi sigur ca Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu, ci prin traire si prin revelatie poti vedea asta. Ca sa ma exprim mai putin abstract, fiecare om contine in sine chipul lui Dumnezeu. Oricine isi poate da seama care este Adevarul despre Biblie si despre orice alt lucru daca reuseste sa scape de pacate si sa poata privi lucrurile din jurul lui asa cum sunt, impartial. Pentru a putea recunoaste Adevarul trebuie sa poti fi complet impartial. Si pentru a putea fi complet impartial trebuie sa fii complet curat de pacate. Deci 100% doar Dumnezeu poate recunoaste Adevarul. Dar fiecare om ESTE chipul lui Dumnezeu mai mult sau mai putin degradat din cauza pacatelor in care traieste (ale lui si ale inaintasilor lui - pentru ca s-a nascut in pacat, adica intr-un mediu plin de pacat). E ca atunci cand te nasti intr-o camera neaerisita si intunecoasa in care miroase de-ti cade nasul; dar cand stai foarte mult in ea, te obisnuiesti cu intunericul si cu aerul inchis si incepi sa nu mai simti ca miroase si ca e intuneric, te adaptezi. Daca de la nastere esti in acest mediu e foarte greu sa mai recunosti lumina, aerul curat, normalitatea, acestea fiind PREA TARI pentru tine daca le intalnesti vreodata brusc dupa o viata petrecuta in aer inchis si in semi-intuneric. Dar in tine exista ceva care te va face sa le recunosti in anumite situatii - mai precis, daca te adaptezi la aer curat si incepi sa traiesti la lumina, la un moment dat privind in urma iti vei da seama ca cloaca in care te-ai nascut si ai trait o vreme din viata nu este normalitatea si Adevarul. In fine... sper ca ati prins ideea. Ca sa revin la acea schita cu "roata puterii" trebuie sa mai spun si ca Biblia nu este o scriere unica prin infailibilitate, asa cum considera unele secte (care merg pe principiul "Sola Scriptura"). Ea este doar o culegere din scrierile de baza ale Bisericii, alcatuita ca o carte de inceput, de fundament, pentru ca un incepator sa stie cu ce sa inceapa. Este important de stiut, de exemplu, ca Hristos nu le-a spus ucenicilor "mergeti si scrieti ce v-am invatat!", ci le-a spus "mergeti si propovaduiti!". Propovaduirea si transmiterea mai departe se face mai ales prin traire si prin Duh, care se transmit mai greu prin scris. Daca s-au scris Evangheliile, s-au scris pentru ca asa au considerat apostolii ca ar fi util pentru posteritate - sa ramana si ceva scris. Dar adevarata credinta si continuitate a Bisericii se transmite prin Duh, prin traire si prin invatatura in Biserica. Biblia contine, de exemplu doar cateva din scrisorile Sf. Ap. Pavel catre diferite cetati si neamuri, ca sa le avem si noi ca exemplu istoric de invatatura. Dar au existat mult mai multe astfel de scrisori si mult mai multe lucruri care nu s-au scris. Ele sunt vii in Biserica. De asemenea exista cantitati enorme de scrieri ale Sfintilor Parinti care au valoare asemanatoare cu a scrierilor din Biblie. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Am mai intrebat pe unii si n-am primit raspuns. Care e diferenta intre revelatie si halucinatie? |
desenul asta e una din cele mai mari aiureli pe care le-am vazut vreodata. acelasi lucru se poate face cu absolut orice rationament, si ei se cred destepti ca au descoperit ceva. parca asta e toata dovada lor... sunt asa de isteti...
mai poate fi formulat si asa: oamenii de stiinta zic ca (...) --> cum putem fi siguri?--> fiindca stiinta e adevarata --> de unde stii ca e adevarata? --> fiindca asa zic oamenii de stiinta (...) etc. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
De ce nu citesti nimic despre erorile de logica? Ai economisi e groaza din timpul tuturor eliminand astfel de discutii sterile. Ai comis un strawman care se putea evita foarte usor. De ce insisti sa pierdem timpu'? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Uitam ca nu exista nici macar un punct pe Pamant care sa aiba conditii perfecte pentru orice forma de viata. Orice vietate, de la bacterie pana la om, este adaptata conditiilor din locul in care traieste. Schimarea acestor conditii, conduce, de cele mai multe ori, la deces. Ca un mic exemplu, uitati-va ce se intampla cu pestii din Marea Neagra datorita scaderii salinitatii. Pe langa gandaci sa mai adauga si sobolanii. Acestea sunt printre cele mai adaptate fiinte de pe Pamant. |
Citat:
Aceste revelatii,fiind adevar dumnezeiesc...se si intimpla,devin viata...vezi proorociile Vechiului Testament ( Ieremia,Isaia,Iona...) cit si Noul Testament,devenit viata ...in viata Sfintilor.Scopul acestor revelatii...binele si mintuirea oamenilor. Halucinatia...este de obicei opera unui om bolnav.Sau poate drogat,beat,in stare avansata de oboseala,afectat de pe urma unor evenimente nefericite....Halucinatia nu are nici o legatura cu binele si mintuirea oamenilor,probabil ca sint incoerente,pot provoca mindrie celor care le sufera... Daca vrei o analogie in domeniul stiintei....teorema lui Pitagora ar fi ca o revelatie....iar evolutionismul...halucinatie. |
Citat:
Citat:
Citat:
Condițiile apariției vieții sunt contradictorii: ceea ce duce la apariția ei împiedică menținerea ei, adică în prezența oxigenului aminoacizii, zaharurile și celelalte substanțe necesare ar reacționa formând alți compuși, iar în lipsa oxigenului din stratul de ozon ultravioletele ar descompune molecule organice. Cercetătorii atei bălmăjesc că atmosfera primordială ar fi fost lipsită în oxigen, deși dovezile geologice susțin contrariul (precipitarea calcarului în mari cantități, oxidarea fierului feros, distribuția mineralelor în rocile sedimentare. De asemeni, e dubioasă teoria cu supa primordială. Într-un ocean substanțele organice ar fi prea diluate ca să poată duce la ceea ce ateii cred și chiar dacă ar exista în concentrări satisfăcătoare ele ar reacționa între ele distrugându-se reciproc, nemaiducând la apariția de macromolecule. Presupunând prin absurd că toate aceste condiții ar fi întrunite, trebuie ca din substanțele organice de bază să se sintetizeze proteinele și ADN-ul. Șanșele ca o moleculă cu 100 aminoacizi să apară din întâmplare au fost calculate la 1/ 00000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000. Presupând că această nebunie totuși s-ar fi întâmplat, ADN-ul și ARN trebuia să se organizeze în sisteme biologice capabile de auto-menținere și auto-replicare. Apariția acestor sisteme este încă un mister pentru cercetătorii atei. Iar de la aceste sisteme la apariția celulei este încă un salt, încă un 'accident' rămas neexplicat. Ca o celulă să funcționeze totul trebuie să funcționeze în interiorul ei. Dacă ceva nu funcționează, totul se oprește. Deci calculând și însumând probabilitatea ca toate acestea să fi avut loc se poate da un număr pentru probabilitatea apariției vieții. Citat:
|
Citat:
<<Daca omul ar fi cine s-ar crede, ar da ordin acestei naturi si ea ar trebui sa-l asculte. Dar ea, natura, nu asculta decat de Ziditorul ei>>(Parintele Arsenie Boca, "Ucigasa cetate") |
Citat:
|
Citat:
foarte inteligent din partea voastra... uite un exemplu, geneticienii au dovedit ca toti astia 6 mlrd jum de oameni provenim dintr-o singura femeie si un singur barbat. cineva a spus odata: "Schimbarea acestor conditii, conduce, de cele mai multe ori, la deces." atunci se cam prabuseste teoria evolutiei, saraca, pe o planeta asa impropice vietii, ce drama...cum de ne mai zbatem noi paici.... doar 6 miliarde de noi...40.000 specii paienjeni, 9000 specii de pasari, peste 6000 mamifere, 29.000 specii de pesti cunoscute, asta ca specie, dar ca numar sunt mult mai multi... inventati "teorii" pe zi ce trece, nu? |
Ce este constiinta? Ce este Duhul?
Dintr-o simpla organizare (oricat de complexa) a materiei poate sa rezulte o fiinta constienta de propria-i existenta?
Evident ca NU ESTE POSIBIL! Voi credeti ca e posibil sa apara constiinta prin organizarea accidentala a materiei moarte?! Trebuie sa fii foarte naiv sa crezi asta (ca sa nu zic absurd). |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:51:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.