![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asta spun si teologii ortodocsi: Eusebiu Stephanou, James Tavralides, Constantine Monios, David Buss, Athanasius Emmert, Boris Zabrodsky, Zaharia Zaharou si altii. Nu doar ei, crestinii din Corint, au avut parte de Botezul Duhului si de acea revarsare extraordinara de bucurie in rugaciunea in limbi catre Dumnezeu ci si astazi, milioane de crestini din confesiuni diferite experimenteaza apropierea si dragostea de Dumnezeu, prin rugaciunea in duh. Lucrarea puternica a Duhului Sfant nu poate fi oprita de tot felul de teologi reci, cu o religie excesiv rationalizata, lipsita de viata, bazata aproape exclusiv se ritualuri exterioare, care vin si dau explicatii cum ca darurile Duhului Sfant au incetat si toata crestinatatea este, sau ar trebui sa fie, la fel de lipsita de seva duhovniceasca, ca ei. Insa teologii ortodocsi, catolici sau protestanti care au experimentat aceeasi bucurie si prezenta a Duhului ca si acei credinciosi simpli din Corint, marturisesc cu tarie ca Duhul Sfant lucreaza si astazi la fel ca acum 2000 de ani. Pentru ca asta inseamna de fapt reinnoirea charismatica, nu filmulete cu aiuriti. Reinnoirea Charismatica este manifestarea adevarului ca Dumnezeu nu se schimba. El este acelasi ieri, azi si in veci. Slavit sa-i fie Numele! |
Citat:
Dupa cum te-am rugat, la plecarea mea in Macedonia, sa ramai in Efes, ca sa poruncesti unora sa nu invete pe altii alta invatatura (1Tim.1:3) La toți acești carismați, învățătura nu are importanță, este trecută în plan secund. Contează doar experiențele extatice. Prin urmare, mișcarea este de la Diavolul. Cei care vin cu alte învățături nu trebuie acceptați, ne poruncește Biblia. Dar carismaticii nu țin cont de asta și acceptă pe toți, totul e să vorbească în limbi. Greșit. |
Citat:
Citat:
Citat:
Insa chiar daca unii crestini pun experienta in primul plan si pe plan secund invatatura, tot nu se poate trage concluzia ca miscarea este de la diavolul. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ar însemna că doar cei cu învățătura curată să aibă Duhul Sfânt, restul nu. Nu primești Duhul până nu ieși din erezie. |
Citat:
Expresia "i s-a stricat fata" e mai fericita decat "fata i s-a deformat"? |
Citat:
Doar crestinii sinceri, care-L iubesc pe Hristos, primesc Duhul. |
Citat:
Ori unii ori alții, nu se poate toți. Dacă te întreb o să zici că UPC - penticostalii unității, sunt eretici și că nu au Duhul. Dar și ei se roagă în limbi la fel ca și voi, la fel ca și catolicii. |
Citat:
Citat:
Pentru ca oamenii nu se judeca en-gros ci en-detail. Citat:
Fiecare persoana este diferita. Si trebuie analizata separat daca vrei sa faci o judecata dreapta. Nu toti ortodocsii sunt la fel. Nici toti carismaticii, nici toti catolicii, nici toti penticostalii. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Băiete, îți garantez că la penticostalii onennes, dacă vii cu trinitatea te vor scoate în șuturi afară, dacă la mormoni nu ești de acord cu cartea lui Mormon, la fel îți vor face. Nu poți fi adventist fără să ții sabatul. Nu poți fi catolic fără să crezi în papă. Înainte ziceai că Duhul nu este dat ereticilor, acum faci separație între eretici, zicând că sunt și eretici care nu sunt chiar atât de eretici! |
Citat:
|
Citat:
Nu ar fi nici de mirare si nici pentru prima data. Citat:
Citat:
Normal ca nu poti fi catolic fara sa accepti autoritatea papei. Dar nu uita ca in Biserica Catolica exista opt rituri diferite. Ca intr-un rit poti fi hirotonit daca esti casatorit, in alt rit, nu. Ca intr-un rit credinciosii se inchina la statui, in alt rit nu. Intr-un rit canti la instrumente, in alt rit, nu. Ca poti fi catolic si daca aderi la miscarea carismatica. Dar si daca o consideri o erezie. Citat:
De exemplu tu te-ai declarat penticostal la recensamant. Si eu la fel. Insa intre tine si mine sunt diferente uriase. Tu esti eretic, pe cand eu, nu. |
Citat:
Sunt diferente uriase intre credinciosii aceleiasi confesiuni. Si intre ortodocsi, si intre catolici si intre protestanti. Atat de mari incat, in cadrul aceleiasi confesiuni, se considera eretici unul pe celalalt. Daca citesti cu atentie pe forum discutiile intre doi ortodocsi, vei vedea cu regularitate cum un user afirma in mod clar, pe baza diferentelor de opinii, ca interlocutorul lui nu e ortodox. Si viceversa. |
Citat:
Dar astia din comisia ortodoxa a traducerii Bibliei, nu stiau opinia ta si au adaugat: "stricandu-se". Cica, lui Daniel "i s-a schimbat infatisarea fetei, stricandu-se". Fă-le o plangere! |
Băiete, nu le mai întoarce, mișcarea carismatică cuprinde toate variantele dogmatice. Nu pot fi toate aceste învățături adevărate, în același timp. Punct. Duhul nu seamănă și nu sălășuiește în confuzie.
|
Citat:
Nu e vorba de erezii ci de "variante dogmatice". Citat:
|
Citat:
(Efeseni 4:5).Dupa cum vezi, Biblia te contrazice. Vrajeala ca toate invataturile duc la aceeasi destinatie, nu tine...poate la cei ce vorbesc in limbi! |
Citat:
Am zis eu altceva? Citat:
Citat:
|
Citat:
Dupa cum te-am rugat, la plecarea mea in Macedonia, sa ramai in Efes, ca sa poruncesti unora sa nu invete pe altii alta invatatura (1Tim.1:3) Doctrinele de bază trebuie să fie aceleași. Este obligatoriu. |
Citat:
Sunt de acord. Insa definitia lui "de baza", e foarte posibil sa fie foarte diferita. Pentru unii e posibil sa fie foarte "de baza" ziua de odihna. Pentru altii nu-i de baza. Pentru unii celibatul slujitorilor bisericii s-ar putea sa fie de baza. Pentru altii nu. Eu sunt de acord cu ce spui tu mai sus, insa trebuie definita "baza". Daca baza este Crezul Apostolic, treaba e mai simpla. |
Citat:
Deci iată câte diferențe! Dacă învățătura despre Dumnezeu nu este o doctrină de bază, eu nu știu care ar fi ! |
Citat:
Deci tu afirmi ca nu-i posibil ca Duhul Sfant sa fie si in viata unui trinitar dar si a unui unitarian. :39: Posibil sa fie ca tine. Eu nu sunt foarte sigur, dar nu te contrazic. |
Citat:
|
Citat:
-mormonii, -martorii lui iehova, -unele grupări adventiste, -cristadelfienii, -Biserica unitariană din Ardeal tipuri de modaliști: -branhamiștii precum Edwald Frank, -UPC din America, adică oneness, -Jesus Only există trinitarieni care cred că Iisus este născut pe Pământ: - penticostali, - adventiști, - baptiști, - protestanți există trinitarieni care cred că Isus s-a născut în Cer: - catolici, - ortodocși. Acum, dacă luăm în calcul că numai una din aceste variante este adevărată, fiind ce apostolică, drept ar fi ca numai aceia să aibă călăuzirea Duhului - ungerea, darurile și roadele. Dacă vii cu premisa că învățăturile nu contează, atunci poți conchide că Dumnezeu a dat tuturor vorbirea în limbi. Însă ți-am arătat că, învățătura de bază nu doar că contează foarte mult, dar este vitală pentru mântuire. |
Citat:
Pentru ca Biblia spune asta. Unul poate sa creada ca o zi este mai presus decat alta. Altul poate sa invete ca toate zilele sunt la fel. Unul crede ca poate sa manance de toate, atul crede ca e permis sa se manance numai legume. Unul crede ca se poate inchina in fata icoanelor, altul crede ca este idolatrie. Unul crede ca muzica la intrumente este placuta Domnului in inchinare. Altul crede ca-i o uraciune. Si exemplele continua. Sunt astfel de diferente, o multime. Chiar in cadrul aceleiasi confesiuni. Chiar daca Domnul, botezul si credinta in jertfa Mantuitorului, este aceeasi. |
Citat:
Insa nu doar teologii sunt botezati cu Duhul Sfant. Si nu doar ei primesc mantuirea. |
Citat:
|
Citat:
Dar nu le stii tu. |
Citat:
|
Citat:
|
Este rezervata oricarui crestin, Ursuletule.
Dar faptul ca cineva cunoaste sau nu invataturile crestine de baza, NU este conditie eliminatorie pentru botezul in apa sau cu Duhul Sfant. Stiai asta, nu? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai dat-o în bara si iti dai si tu seama. Citat:
Căci nu mă rușinez de Evanghelia lui Hristos, pentru că este putere a lui Dumnezeu spre mântuirea a tot celui care crede, iudeului întâi, și elinului. Musulmanul nu crede cu adevarat Evanghelia lui Hristos. Daca ar tine credinta adevarata, ar fi mantuit. |
Citat:
|
Ba am inteles ca vrei sa facem filzofii si controverse inutile.
- vii cu pseudoargumentul "Hristos nu a vorbit in limbi", de parca apostolii au tinut cont de acest argument. Dupa tine, apostolii ar fi trebuit sa refuze vorbirea in limbi, pentru ca Hristos nu a avut-o. - preiei de la Ursulet argumentul "cei care nu au o teologie corecta nu pot primi darul vorbirii in limbi", de parca romanii din casa lui Corneliu aveau vreo teologie. Cei care se convertesc la credinta crestina, sunt botezati in apa si Hristos ii boteaza cu Duhul Sfant. Asa s-a intamplat in biserica primara, asa se intampla si astazi. Ca unii din cei convertiti o iau pe pustiuri teologice, vor da socoteala inaintea lui Dumnezeu. |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:36:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.