![]() |
Unde locuia Putifar
Buna ziua, nu reusesc sa aflu unde locuia Putifar in vremea in care Iosif i-a fost adus ca sclav. Mai precis, unde anume, in ce oras egiptean era casa lui Putifar?
|
Citat:
|
Citat:
In Facerea 41:45 scrie asa: "Și a pus Faraon lui Iosif numele Țafnat-Paneah și i-a dat de soție pe Asineta, fiica lui Poti-Fera, marele preot din Iliopolis." Acum nu stiu daca acest Poti-Fera e acelasi cu Putifar. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu totusi nu sunt lamurit pe deplin. Daca atunci cand Iosif s-a casatorit cu Asineta, Putifar era mare preot, iar atunci cand Iosif a fost vandut de fratii lui, Putifar era "dregător și comandant al gărzii la curtea lui Faraon" (Fac. 37:36), este totusi de presupus ca s-a intamplat ceva cu el intre timp. Eu nu stiu suficient desper Egiptul antic, dar din putinul pe care-l stiu, comandantul garzii nu putea fi si mare-preot. In orice caz, Heliopolis cred ca era pe vremea aceea capitala Egiptului, deci e de presupus ca faraonul (si, implicit, Putifar) locuia acolo. |
Citat:
|
Citat:
|
La nota 9 zice asa: "Famen (eunuc) in intelesul de "mare dregator", "demnitar de mana'ntai". Curtea regala egipteana nu cunostea eunucii, nici chiar pentru harem, dar termenul a fost imprumutat din Mesopotamia. Vezi si nota de la FA 8, 27."
M-am dus la FA si vad ca acolo nu sunt decat 21 de versete. Ce inseamna FA 8, 27 ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:57:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.