![]() |
cruce in curte
De multe ori cand plec din oras observ pe marginea drumurilor, in curtile oamenilor cruci (cele de vreo 2-3m). Stiti cumva daca exista un motiv anume pentru care sunt puse? M-ar tenta sa pun si eu o asemenea cruce la casa de la tara.
Shi daca shtiti cumva ceva referinte despre cat costa shi unde se fac, pentru ca am cam cautat pe net shi nu am prea gasit? Doamne ajuta! |
Citat:
Ca forma externa de manifestare a credintei? Ca sa vada lumea ca si tu ai o astfel de cruce, probabil mai mare decat cea pe care a fost rastignit Iisus? Am vazut unele localitati, mai ales in Transilvania, oamenii isi pun cruci pe acoperisurile caselor, in colturile de imbinare. Dar au 7-8-10 cm, nu 3 metri... |
da ma refer la cele de 3 metri care se pun in gradini nu shtiam ca numai in transilvania
|
Citat:
Eu am spus ca am vazut acest obicei de a pune cruci pe case mai ales in Transilvania. Dar erau cruci de dimensiuni mici. Asa este traditia la ei, nu le pun ostentativ. |
Nu cred că e deloc rău. Să punem cu toții cât mai multe cruci, cât mai mari și cât mai frumoase. Nu ca să zicem „Crucea mea e mai mare decât a lu vecinu”, ci ca să ne amintim permanent de jertfa lui Iisus, noi și cei care trec pe lânga ea.
|
Citat:
In realitate ... |
Citat:
|
Nu cred ca e troita pur shi simplu o cruce
|
Sf. Ap Andrei pe unde trecea puna Cruci in pamant, deci noi de ce nu am putea pune? Ar fi foarte frumos.
|
Citat:
Daca vrei sa-ti exteriorizezi credinta, si vrei cu tot dinadinsul ca lumea sa stie ca acolo sta un crestin, putene-ti una mica pe casa. Eu sincer nu am vazut asa ceva decat la Gigi Becali. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:53:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.